کشور آفریقای جنوبی نیز به جمع کشورهایی پیوست که به سبب نگرانی از شیوع ویروس کرونا ترجیح میدهد امسال در مراسم حج شرکت نکند. شورای حج و عمره آفریقای جنوبی در حالی از لغو حج برای مسلمانان این کشور خبر داد که یکی از دلایل اصلی، بسته بودن مرزهای آفریقای جنوبی به دلیل […]
کشور آفریقای جنوبی نیز به جمع کشورهایی پیوست که به سبب نگرانی از شیوع ویروس کرونا ترجیح میدهد امسال در مراسم حج شرکت نکند.
شورای حج و عمره آفریقای جنوبی در حالی از لغو حج برای مسلمانان این کشور خبر داد که یکی از دلایل اصلی، بسته بودن مرزهای آفریقای جنوبی به دلیل بحران جهانی شیوع ویروس کرونا اعلام شده است.
پیشتر، اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان، مالزی، برونئی، سنگاپور، تایلند و کامبوج نیز به دلیل نگرانیهای بهداشتی به صورت رسمی از حضور نداشتن در مراسم حج ۲۰۲۰ خبر دادهاند.
چند روز پیش یک مقام عالیرتبه وزرات حج و عمره عربستان سعودی در گفتوگو با «فایننشیال تایمز» اعلام کرد مسئله برگزاری مراسم حج امسال به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته و سناریوهای مختلفی نیز در نظر گرفته شده است. همچنین تصمیم رسمی درباره این مسئله ظرف مدت یک هفته اعلام خواهد شد.
مراسم حج که سالانه در اواخر ماه «جولای» با حضور حدود دو میلیون نفر در عربستان برگزار میشود یکی از بزرگترین گردهماییهای مذهبی جهان شناخته میشود. اما پس از آنکه مسوولان برگزاری رویدادهای جهانی بزرگی همچون بازیهای المپیک توکیو به دلیل گسترش ویروس کرونا ناچار به تعویق و یا لغو برنامههایشان شدند، مقامهای عربستان سعودی نیز برای برگزاری مراسم حج امسال تحت فشار قرار گرفتند.
«اشکفت سلمان»، قربانی مجوزِ میراث فرهنگی !
مدیر انجمن میراث فرهنگی شهرستان ایذه خبر داد: بعد از صدور مجوزی برای ساختِ سازهی موقت در عرصه و حریم محوطهی تاریخی «اشکفت سلمان»، شهرداری ایذه، مجوز ساختوساز در شمال شرقی و حریم این محوطهی تاریخی را صادر کرده است.
فرامرز خوشاب در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه ساختِ یک ساختمان که هنوز تعداد طبقات، کاربری و روند ساخت آن مشخص نیست در حریم «اشکفت سلمان» آغاز شده، گفت: این در حالی است که میراث فرهنگی شهرستان نیز این اقدام را در حریم «اشکفت سلمان» که از یک سو به عنوان آخرین نیایشگاه ایلامی در کشور شناخته شده و از سوی دیگر در فهرست موقت یونسکو ثبت شده، تایید کرده است.
او با اشاره به مکالمه تلفنیای که با مدیر کل میراث فرهنگی شهرستان ایذه و رییس یگان حفاظت این شهرستان در این زمینه داشته، بیان کرد: شهرداری ایذه با استناد به یک مجوز احداث سازههای موقت در این منطقه توسط میراث فرهنگی ایذه، اقدام به صدور پروانه ساخت برای این محوطه کرده است. در واقع رییس و یگان حفاظت میراث فرهنگی ایذه تایید کردند که پروانه ساخت به این صورت صادر شده است.
وی با بیان اینکه از نظر بافتِ این منطقه از ایذه؛ اقدامِ انجام شده برای صدور مجوزها کاری غیرقانونی است، ادامه داد: حدود ۱۲ سال قبل میراث فرهنگی یک تجربهی علنی در محوطهی «کول فرح» داشت، آنها اجازه حمل یک سازه موقت را در حریم درجه یک کول فرح دادند و قرار شد بعد از پایان کار، آن سازه جابجا شود، اما به دلیل مخالفتها هنوز نتوانستهاند این سازه را جابجا کنند. این پروسه در اشکفت سلمان نیز به نوعی رخ داده است.
او با تاکید بر اینکه هیچ نشانهای از موقت بودن سازهی در حال ساخت در حریم اشکفت سلمان دیده نمیشود، ادامه داد: کاملا مشخص است که ساخت و ساز در حال انجام قرار است یک سازهی دائمی باشد، حال با توجه به کدام مجوزِ دائمی، این کار در حال انجام است؟
وی با بیانِ این درخواست که ای کاش قوهی قضاییه به صدور مجوزهای ساخت وساز در بناهای تاریخی ورود کرده و آنها را بررسی کند، ادامه داد: با چشم غیرمسلح نیز به راحتی میتوان مشخص داد که این ساخت و ساز در حدود ۳۰۰ متری نه محوطه، بلکه نقشبرجستههای «اشکفت سلمان» در حال انجام است.
«اشکفت سلمان» یا (نیایشگاه تاریشا)، در جنوب ایذه، چهار نقش برجسته متعلق به دوره ایلامیان و بقایای یک ساختمان متعلق به اتابکان را در خود دارد، در این محل که پرستشگاه تریشا یکی از خدایان ایلامی نیز بوده، چهار نقش برجسته که دو کتیبه در داخل غار – بزرگترین نوشته خط میخی ایلامی نیز در داخل این غار است – و دو کتیبهی دیگر در خارج از غار قرار گرفتهاند.