آمریکا پهپادهای مسلح به امارات می‌فروشد
آمریکا پهپادهای مسلح به امارات می‌فروشد

      وزارت امور خارجه آمریکا، کنگره را در جریان برنامه‌هایی برای فروش ۱۸ پهپاد پیچیده و مسلح ام‌کیو-۹ بی (MQ-۹B) به امارات متحده عربی به ارزش دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار قرار داد. این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که در روزهای گذشته هم اطلاعیه‌ای مبنی بر فروش جنگنده‌های اف_۳۵ به این […]

 

 

 

وزارت امور خارجه آمریکا، کنگره را در جریان برنامه‌هایی برای فروش ۱۸ پهپاد پیچیده و مسلح ام‌کیو-۹ بی (MQ-۹B) به امارات متحده عربی به ارزش دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار قرار داد. این خبر در شرایطی منتشر می‌شود که در روزهای گذشته هم اطلاعیه‌ای مبنی بر فروش جنگنده‌های اف_۳۵ به این کشور خاورمیانه‌ای منتشر شد. این احتمالا اولین صادرات پهپاد مسلح از زمانی است که دولت ترامپ یک توافق تسلیحاتی از دوران جنگ سرد را بازتفسیر کرد که میان ۳۴ کشور بود تا به مقاطعه کاران نظامی آمریکا اجازه دهد پهپادهای بیشتری به متحدانش بفروشد .خبرگزاری رویترز در تابستان گزارش داد که امارات برای خرید پهپاد از ایالات متحده ابراز تمایل کرده است و جزو اولین کشورها در صف خرید پس از تغییرات در سیاست صادراتی آمریکا خواهد بود.گروه سیاسی

 

نیرو‌های آذربایجان ۱۶ روستای دیگر را
تصرف کردند

به رغم تلاش‌ها برای متوقف کردن درگیری‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و باکو از آزادسازی ۱۶ روستای دیگر خبر داد.
خبرگزاری آناتولی گزارش داد، الهام علی اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در توییتر خود مدعی شد که ارتش این کشور توانست ۱۶ روستای دیگر را در منطقه قره‌باغ کوهستانی آزاد کند.
به گفته علی‌اف، ۱۶ روستا در «فضولی، جبرائیل، زنگیلان، گبادلی، خوجالی» منطقه شمالی قره‌باغ کوهستانی از سیطره نیرو‌های ارمنستانی بیرون آمد و تحت کنترل جمهوری آذربایجان قرار گرفت.
اطلاع‌رسانی تازه رئیس‌جمهور آذربایجان درباره تحولالت میدانی درگیری‌ها در شرایطی انجام شده که تحرکات بین‌‍المللی برای متوقف کردن درگیری‌ها بین باکو و ایروان بر سر قره‌باغ کوهستانی همچنان بی نتیجه بوده است.
همزمان با این تحولات و به رغم موافقت چند باره باکو و ایروان با توافق آتش‌بس، درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و دو طرف، دیگری را به نقض آتش‌بس متهم کرده است.
لازم به ذکر است در این مناقشه جمهوری آذربایجان از حمایت های لجستیکی، تسلیحاتی و دیپلماتیک ترکیه و اسرائیل برخوردار است و طی چند هفته اخیر صدها مزدور تکفیری با هدف پشتیبانی از ارتش آذربایجان توسط ترکیه از سوریه به خط مقدم درگیری ها اعزام شده اند./گروه سیاسی

 


کشته شدن یک معترض عراقی در اعتراضات بصره

منابع امنیتی و مدافع حقوق بشری می‌گویند روز جمعه در تیراندازی نیروهای امنیتی عراقی به معترضان در جنوب بصره دست کم یک نفر کشته و ۴۰ نفر زخمی شدند. این نخستین تظاهرکننده ضد دولتی است که در دوران نخست وزیر مصطفی الکاظمی توسط نیروهای امنیتی کشته می‌شود. وزارت کشور عراق در بیانیه‌ای کشته شدن یک معترض را تایید کرده است، اما مدعی شده است که نیروهای امنیتی اجازه استفاده از سلاح علیه تظاهرکنندگان را نداشتند. وزارت کشور عراق همچنین تاکید کرده است در این زمینه تحقیقات آغاز شده است.
عراق از اکتبر سال ۲۰۱۹ صحنه اعتراضات گسترده مردمی و گاه خشونت‌بار علیه فساد دولتی، بیکاری، وضعیت بد خدمات عمومی و نفوذ احزاب سیاسی و گروه‌های شبه بوده است./رویترز

 


نسرین ستوده به مرخصی رفت

بنا بر گزارش خبرگزاری‌های منتشر شده، نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، روز شنبه، ۱۷ آبان، با تودیع وثیقه به مرخصی رفت. خبرگزاری‌ها به مبلغ وثیقه و مدت مرخصی خانم ستوده و دیگر جزئیات اشاره نکرده و تنها گفته‌اند که «نسرین ستوده که در یکی از موارد جرائم عمومی به حبس محکوم شده با موافقت دادیار ناظر بر زندان زنان و تودیع وثیقه به مرخصی رفت.»
رضا خندان همسر نسرین ستوده که اخبار مربوط به این زندانی سیاسی را در صفحه توئیتر خود منتشر می‌کند، تاکنون به این خبر واکنشی نشان نداده است. نسرین ستوده که با اتهامات سیاسی به ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده است، اخیرا از زندان اوین به زندان قرچک منتقل شد. در آغاز مهرماه سال جاری ۴۷ کشور حاضر در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل ضمن محکومیت اعدام ناگهانی نوید افکاری، خواستار آزادی نسرین شدند. لازم به ذکر است نسرین ستوده در در آخرین حکمی که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب صادر شده، به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، لگام (حذف اعدام)، اخلال در نظم و آسایش عمومی و . . . جمعاً به ۳۳ سال حبس و تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد اجرا می شود./گروه سیاسی

 

انهدام ۴ شبکه بزرگ قاچاق ارز
توسط وزارت اطلاعات

وزارت اطلاعات اعلام کرد که اخلال گران شبکه بزرگ قاچاق حرفه ای ارز به اتهام عدم ثبت معاملات ارزی در سامانه سنا در استان یزد شناسایی و مورد ضربه قرار گرفتند. در راستای برخورد با اخلال گران بازار ارز، با اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی ماموران در اداره کل اطلاعات استان یزد، ۴ شبکه بزرگ قاچاق ارز شناسایی و مورد ضربه قرار گرفت. این شبکه به منظور پنهان ساختن ماهیت مجرمانه فعالیت خود، معاملات ارزی را بدون ثبت در سامانه سنا و با استفاده از حساب های شخصی مرتبطین خود انجام می دادند.
برابر اسناد پرونده، حجم قاچاق ارز متهمین بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال ارزیابی شده است که در این عملیات بیش از ۳۰ نوع ارز مختلف به ارزش ریالی بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال کشف و ضبط شد؛ بر همین اساس تا کنون بیش از ۵۰۰ حساب بانکی مسدود و حدود ۵۰ نفر از مرتبطین این شبکه جهت رسیدگی پرونده تحویل مراجع قضایی گردید.