آنان که در مشق عشق، همقسم شدند
آنان که در مشق عشق، همقسم شدند

  ما قسم خورده‌ایم، برای مواجهه با کرونا همقسم شده‌ایم تا مانند سپری محکم در برابر این ویروس بایستیم و با افتخار، سنگر خود را حفظ کنیم، این یعنی کمترین مشق عشق، چون ایران سرزمین عاشقی و همدلی است. این جملات، گل واژه‌های محبتی است که از سوی جمعی از کادر درمان و مراقبت‌های ویژه یکی […]

 

ما قسم خورده‌ایم، برای مواجهه با کرونا همقسم شده‌ایم تا مانند سپری محکم در برابر این ویروس بایستیم و با افتخار، سنگر خود را حفظ کنیم، این یعنی کمترین مشق عشق، چون ایران سرزمین عاشقی و همدلی است.
این جملات، گل واژه‌های محبتی است که از سوی جمعی از کادر درمان و مراقبت‌های ویژه یکی از بیمارستان‌های اصفهان بیان شد تا گواه دیگری باشد بر قداست شغل پرستاری و پزشکی.

بیمارستان های کشور این روزها درگیر مهمان ناخوانده جدیدی هستند که روز به روز افراد بیشتری را به خود مبتلا می‌کند و بر تعداد بیماران بستری شده و حجم کار کادر درمان و پرستاری می افزاید، ویروس کرونا که از حدود سه ماه گذشته در شرق آسیا پدیدار شد و به مرور زمان پهنه شیوع آن در کشورهای مختلف در حال گسترش است.
با ورود این ویروس به کشورمان و گسترش شیوع آن از اسفند امسال، نظام بهداشت و درمان نیز به مقابله با آن پرداخت و با اتخاذ تمهیدات و تشکیل ستادهای ویژه در سطح ملی و استانی برای رویایی هرچه بهتر با آن برنامه‌ریزی کرد و تعدادی از بیمارستان‌ها به‌عنوان مراکز درمانی اصلی برای تشخیص و بستری بیماران مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا مشخص شدند. در این بیمارستان‌‌‌ها پرستاران و پزشکان سفیدپوش با وجود همه خطرهایی که مواجهه با ویروس کرونا به همراه دارد در این راه گام برمی دارند و می‌کوشند تا علاوه بر ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به بیماران بستری در بیمارستان، با مشکلات و نگرانی‌هایی که در این راه وجود دارد نیز کنار بیایند تا مبادا مانعی در سر راه خدمتگزاری به مردم باشد. یکی از سرپرستاران بیمارستان خورشید اصفهان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مسائلی که در بخش بیماران بستری شده مشکوک و مبتلا به کرونا وجود دارد، اظهار داشت: یکی از مهمترین کارهای کادر درمانی و مراقبت این بیمارستان، ارائه آموزش به بیماران و خانواده های آنهاست. اعظم اعلایی با بیان اینکه این آموزش‌‌‌‌‌‌ها در باره مسائل مختلف مرتبط با کرونا از کنترل عفونت گرفته تا چگونگی مراقبت از خود و ارتباط با دیگران است، گفت: به دلیل شدت سرایت ویروس کرونا در بسیاری از موارد تلاش می‌کنیم تا از همراهان بیماران کمک نگیریم بلکه خودمان آنها را انجام می‌دهیم. وی با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران بستری شده مشکوک یا مبتلا به کرونا در این بیمارستان دارای بیماری زمینه‌ای مانند مشکلات قلبی و تنفسی، نقص ایمنی و سرطان یا در سنین سالمندی هستند، در باره فضای حاکم بر جامعه و شبکه‌های اجتماعی و تاثیر آن بر بیماران توضیح داد: ما تلاش می‌کنیم که بیماران ما اخبار نادرست و شایعه‌ها را دریافت نکنند و از آنها  و خانواده‌هایشان می خواهیم تا اخبار را فقط از پایگاه‌های معتبر و علمی دنبال کنند. این پرستار با تاکید بر اینکه بسیاری از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی، اخبار منفی و نادرست درباره کرونا منتشر می‌کنند، افزود: برخی از آنها می‌گویند که احتمال مرگ در این بیماران بالاست در حالی که این موضوع اصلا درست نیست و ما تلاش می‌کنیم که آن را به بیماران و خانواده‌ها آموزش دهیم.
یکی از پزشکانی که در بیمارستان خورشید در بخش ویزیت و کنترل بیماران مراجعه کننده و سرپایی فعالیت می‌کند نیز با اشاره به افزایش تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان تاکید کرد که این موضوع باعث سخت شدن کار خدمات رسانی شده است اما همچنان تلاش می‌کنیم که آگاهی و آرامش بیشتری به مردم دهیم. این پزشک عمومی که طرز بیان جمله ها و کلمات فارسی توسط او گویای خارجی بودنش است به ایرنا گفت: بیشترین مشکلات و نگرانی ما، شکایت مراجعه کنندگان و بیماران از کمبودهای مواد ضد عفونی کننده و ماسک در داروخانه‌ها و بازار است. اِلنا بدیهیان که پزشکی اوکراینی است، افزود: برخی بیماران نیز وقتی به آنها توضیح می‌دهیم که علائم اولیه کرونا را نداشته و نیازی به بستری شدن ندارند، قانع نمی‌شوند و اصرار دارند که تست کرونا را بدهند درحالی که این کار برای همه انجام نمی‌شود و دستور خاصی دارد. وی با بیان اینکه کار و فعالیت کادر درمانی و پرستاری بیمارستان در این روزها بیشتر شده است، از روحیه دادن بین این افراد صحبت کرد و گفت: ما تلاش می کنیم تا با شوخی کردن و گفت وگو با همدیگر، فضای آرام و امیدبخشی را در بیمارستان ایجاد کنیم. بدیهیان، بهبود یافتن یک بیمار را برای روحیه دادن به سایر بیماران و کادر درمانی بسیار موثر خواند و تاکید کرد: روحیه بیشتر بیماران مشکوک یا مبتلا به کرونا در این بیمارستان خوب است و همین امر به بهتر شدن روند درمانشان کمک می‌کند. این پزشک با بیان اینکه همیشه برای ما خطر در این شغل وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما زمانی که سوگند خوردیم همه این موارد را در نظر گرفتیم و اکنون هم سپر محکمی در برابر بیماری کرونا هستیم. النا در پایان گفت: من اوکراینی هستم، شوهرم ایرانی است و ۲۰ سال است که مقیم ایران هستم و افتخار می کنم به مردم این کشور خدمت می‌کنم. بر اساس آمارهای رسمی تا ظهر روز دوشنبه دوازدهم اسفندماه در مجموع در استان اصفهان تاکنون ۶۸ بیمار مبتلا به ویروس کرونا شناسایی شدند که تاکنون آزمایش ۲ مورد آن مثبت بوده است و گفته می شود روند پذیرش بیماران در بیمارستانهای استان نیز رو به افزایش است و همچنان اقدامات درمانی نیز با تمام توان و ظرفیت  ادامه دارد.