آیت‌الله رییسی: خرید ۳۰ میلیون دُز واکسن قطعی شده است
آیت‌الله رییسی: خرید ۳۰ میلیون دُز واکسن قطعی شده است

رییس جمهوری از قطعی شدن خرید ۳۰ میلیون دُز واکسن خبر داد و گفت: با افزایش تعداد داروخانه‌های مجاز برای توزیع داروهای کرونایی تا ۳۰۰ داروخانه ظرف روزهای آتی شاهد کاهش صف در داروخانه‌ها خواهیم بود. آیت‌الله سید ابراهیم رییسی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه برای کنترل […]

رییس جمهوری از قطعی شدن خرید ۳۰ میلیون دُز واکسن خبر داد و گفت: با افزایش تعداد داروخانه‌های مجاز برای توزیع داروهای کرونایی تا ۳۰۰ داروخانه ظرف روزهای آتی شاهد کاهش صف در داروخانه‌ها خواهیم بود.
آیت‌الله سید ابراهیم رییسی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه برای کنترل و توقف شیوع کرونا حتما باید یک عزم و اجماع ملی ایجاد شود، گفت: همه بخش‌های دولتی و غیردولتی، شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و همه آحاد مردم باید برای کنترل وضعیت شیوع این ویروس خطرناک، هماهنگ و هم‌صدا باشند.
رییس جمهوری افزود: برای ایجاد این هم‌صدایی و هماهنگی باید با تبیین وتشریح ابعاد مختلف این معضل هم در ایران و هم در دیگر کشورها، مردم را برای مقابله همه‌جانبه و قاطع با کرونا آماده کرد.

پرداخت مطالبات معوق کادر درمان جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه باشد
رییسی با تاکید بر لزوم تسریع در پرداخت مطالبات معوق کادر درمان و ایجاد انگیزه برای ادامه فعالیت جهادگونه و فداکارانه مدافعان سلامت، اظهار داشت: پرداخت مطالبات معوق کادر درمان باید جزو اولویت‌های سازمان برنامه و بودجه باشد. همچنین باید نسبت به ترمیم و تقویت بدنه کادر درمان از نیروهای دانشگاهی، نیروهای هلال احمر، نیروهای مسلح، نیروهای داوطلب و توانمند بسیجی، حوزویان و از عموم داوطلبان مردمی اقدام کنیم و نباید اجازه دهیم خدمات کادر درمانی دچار وقفه و اختلال شود.
رییس جمهوری اقدام ضروری و مهم بعدی را تسریع در روند واکسیناسیون عنوان و ضمن اعلام خبر قطعی شدن واردات ۳۰ میلیون دُز واکسن، گفت: نظر کارشناسان بر این است که برای کنترل وضعیت نامطلوب شیوع کرونا در کشور، باید ۶۰ میلیون دُز دیگر، واکسن تامین شود.
رییسی با بیان اینکه بسنده کردن به تدوین و اعلام پروتکل‌های بهداشتی به تنهایی کافی نیست، گفت: باید برای لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، الزاماتی تدوین و اجرا شود چرا که رعایت پروتکل‌های بهداشتی جزو حقوق اجتماعی عامه مردم است و اگر کسی این دستورات را رعایت نکند و باعث بیماری مردم شود، به حقوق آنها تعدی کرده است.
رییس جمهوری بر لزوم مراقبت شدیدتر از ترددهای مرزی و جلوگیری از ترددهای غیرمجاز تاکید کرد و اظهار داشت: آنچه تاکنون در این زمینه انجام شده لازم، اما ناکافی بوده و باید بر رعایت ضوابط بهداشتی در ترددهای مجاز نیز نظارت دقیق و موثر انجام شود.
آیت‌الله رییسی برنامه‌ریزی برای کاهش مراجعات به ادارات و سازمان‌ها را از دیگر اقدامات لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: همه سازمان‌ها، ادارات، اصناف، اتحادیه‌ها و دیگر نهادهایی که مراجعات مردمی دارند، برنامه‌ریزی و طراحی‌های لازم برای کاهش مراجعات حضوری و ارائه خدمات در فضای دیجیتال را نه صرفا برای این ایام، بلکه برای بلندمدت انجام دهند و ارائه خدمات غیرحضوری از تاکیدات دولت است. رییس جمهور در ادامه به موضوع تامین داروهای خاص برای بیماران کرونایی اشاره و خاطرنشان کرد: پس از بازدیدی که روز پنجشنبه از یکی از داروخانه‌ها داشتیم، مقرر شد داروهای مورد نیاز طی روزهای آینده در گام اول بین ۱۰۰ داروخانه و در گام دوم تا ۳۰۰ داروخانه توزیع شود تا دیگر شاهد تشکیل صف و تجمع در چند داروخانه نباشیم ضمن اینکه لازم است نظارت لازم بر روند توزیع در این داروخانه ها صورت بگیرد. رییسی تقویت و افزایش اختیارات روسای ستادهای استانی مقابله با کرونا را از دیگر تصمیمات جلسه امروز برشمرد و گفت: مقرر شد اختیارات استانداران به عنوان روسای ستادهای استانی متناسب با الزامات مهار شیوع بیماری در استان‌های مختلف افزایش یابد تا دست ایشان برای اعمال قوانین و مقررات بازتر باشد. رییس جمهور تاکید کرد: هر فردی از آحاد اجتماع باید ابتدا خودش را مخاطب اصول و دستورالعمل‌های بهداشتی بداند. مهار شیوع کرونا در کنار تلاش‌های جهادگونه کادر درمان و واکسیناسیون عمومی، عزم و همکاری همگانی مردم و نهادها و دستگاه‌ها را می‌طلبد تا بتوانیم به امید خدا شاهد کاهش جدی ابتلا و به صفر رسیدن تعداد قربانیان ناشی از کرونا باشیم.

تعطیلی همه اصناف و مشاغل کشور از ۲۵ تا ۳۰ مرداد ماه
سخنگوی ستاد ملی مقابله کرونا از تعطیلی شش روزه همه اصناف و بانک ها و مشاغل دولتی در سطح کشور به جز اصناف ضروری از روز دوشنبه ۲۵ تا روز شنبه ۳۰ مردادماه به منظور کمک به کنترل این بیماری مهلک خبر داد.
علیرضا رییسی روز شنبه در گفت وگوی تلویزیونی افزود: از ساعت ۱۲ یکشنبه منع تردد یا به عبارتی دیگر، ممنوعیت تردد اعمال خواهد شد و نباید ترددی به جز موارد استثنا مانند آمبولانس‌ها و کامیون حمل غذا و غیره صورت گیرد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: از ساعت ۱۲ روز یکشنبه ۲۴ مرداد تا جمعه پنجم شهریور ماه منع تردد بین استانی در سراسر کشور و همه جاده ها و همه مجوزهای صادر شده برای تردد لغو خواهد شد. رئیسی تاکید کرد: افرادی هم که در این مدت بنا به هر دلیلی مشمول جریمه شده اند، بعد از یک ماه جریمه آنان دوبرابر و حتما اخذ خواهد شد. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، تصریح کرد: از روز دوشنبه تا پایان روز کاری شنبه هفته آینده تمامی ادارات به جز اداره های آب، برق، اورژانس اجتماعی و غیره تعطیل است. وی یادآور شد: همه اصناف به جز اصناف ضروری که از قبل جز مشاغل گروه یک اعلام شده بود و مایحتاج مردم را تامین می کنند، تعطیل خواهند بود. رئیسی درباره ضمانت اجرایی این تعطیلی یادآور شد: در ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید شد همه دستگاه های اجرایی و ناظر با شدت و قدرت وارد عمل شوند و در صورت تخلف اعمال جریمه کنند که در این زمینه دادستانی، وزارت بهداشت و نیروی انتظامی وارد عمل خواهند شد. ضمن اینکه مقرر شد عزاداری های ایام محرم در فضاهای بسته ممنوع و در مورد راه اندازی دسته های عزاداری، برگزار کنندگان اعمال قانون می شوند.

کرونا جان ۴۶۶ نفر دیگر را گرفت
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۴۶۶ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این ویروس در کشور به ۹۷ هزار و ۲۰۸ نفر رسید.
از دیروز تا امروز ۲۳ مرداد ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۹ هزار و ۷۰۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۱۵۴ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۸۵ نفر رسید. تا کنون سه میلیون ۷۰۰ هزار و ۸۲۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۷ هزار و ۲۵۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۷ میلیون و ۷۸ هزار و ۲۶۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. همچنین ۱۴ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۹۸ نفر دُز اول واکسن کرونا و سه میلیون و ۸۱۳ هزار و ۶۲۸ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۸ میلیون و ۵۸۱ هزار و ۲۲۶ دُز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

قالیباف: واکسیناسیون عمومی باید ظرف ۸۰ روز به سرانجام برسد
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد موضوع کرونا طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اولویت نخست کشور است و باید با بسیج عمومی در مدت زمان ۷۵ تا ۸۰ روز واکسیناسیون عمومی به سرانجام برسد.
«محمدباقر قالیباف» در جلسه علنی روز شنبه مجلس شورای اسلامی،در نطق پیش از دستور خود گفت: موج پنجم کرونا از موضوعات بسیار جدی و بحران‌های امروز کشور است و هرروز جمعی از خانواده‌ها عزادار می‌شوند و مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود اولویت‌های دوازده گانه‌ای را ابلاغ فرمودند که ایشان موضوع کرونا را اولویت نخست کشور اعلام فرمودند.
قالیباف افزود: مجلس شورای اسلامی پیش از فرمایشات حضرت آقا ابلاغی را به کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجلس انجام داد و این کمیسیون در جلسات مشترک از همه مسوولان ذیربط و مقامات کشوری و لشکری و دوستان صاحب نظر دعوت کرد و نظرات آنها را جویا شد. جمع بندی جلسات را به رییس جمهوری محترم ابلاغ کردیم تا نظرات کارشناسی مجلس نیز در این مورد نیز روشن شود.
وی با ابراز امیداوری از اینکه ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم و خوبی را اتخاذ کند، عنوان کرد: اگر لازم است محدودیت‌های قائل شوند، حتماً محدودیت‌ها بررسی شده و تصمیم قاطعانه‌ای در این باره گرفته شود و همه نیز این محدودیت‌ها را پیگیری و اجرا کنند. البته بررسی‌ها نشان داده شده که موضوع محله محوری و همان طرح شهید سلیمانی سبب خواهد شد در حقیقت خدمات غیرضروری بیمارستانی در محلات انجام شود.با توجه به اختیاراتی که به استان‌ها بنا به شرایط اقلیمی داده می‌شود، آنها هم می‌توانند تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

سیستم توزیع دارو باید اصلاح شود
وی ادامه داد: برای قطع زنجیره کرونا اگر دولت نیازمند اصلاحیه ای در بودجه است، ما می‌توانیم به صورت فوری و حتی دوفوریتی به پیشنهاد دولت توجه کنیم. باید از همه ظرفیت برای کنترل هوشمند افرادی که ناقل هستند، استفاده کنیم. قالیباف با اشاره به موضوع به دارو و رسیدگی به کادر درمان، به عنوان دو اولویت مهم دیگر گفت: واقعیت این است که فشار روی کار درمان بسیار زیاد است. بر همین اساس رسیدگی به آنها و اعزام نیروهای کمکی به آنها و توجه به نیازهای معیشتی کادر درمان نیز باید در اولویت قرار بگیرد. رییس مجلس با تاکید بر اینکه سیستم توزیع دارو باید اصلاح شود، اظهار داشت: به رغم اینکه دارو هست اما در بیشتر مراکز کمبود دارو احساس می‌شود و مسئولان ان‌شاءالله به این موضوع توجه کافی داشته باشند.

منع تردد کرونایی در مازندران با قدرت اجرایی می‌شود
معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با اشاره به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ممنوعیت تردد بین استانی ، گفت: با هماهنگی نیروی انتظامی منع تردد کرونایی اعم از بین استانی و داخل استانی در مازندران با قدرت اجرایی می‌شود.
حسین حسن نژاد توضیح داد: همه هدف اجرای این مصوبه به حداقل رسیدن تمایل جمعیت برای جا به جایی است و در مصوبه اشاره ای به بومی و غیر بومی افراد نشده است و هر گونه تردد بین استانی برای ورود به مازندران و همچنین تردد داخل استانی به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. وی با ذکر این نکته که مازندرانی های بومی ساکن در دیگر استان ها نیز نمی توانند وارد مازندران شوند و پلیس مانع تردد و ورود آنان به استان می شود ، تاکید کرد : از تمامی مازندرانی های ساکن استان های دیگر می خواهیم برای حفظ سلامتی خودشان و خانواده ها و اقوامشان قصد سفر به مازندران نکنند.