احداث ۲۲۶ هزار واحد مسکونی رانندگان طی ۳ سال
احداث ۲۲۶ هزار واحد مسکونی رانندگان طی ۳ سال

    زهرا ایران‌شاهی/ ۶۰ درصد رانندگان برون شهری مستاجر هستند با حضور وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامه چهارجانبه احداث ۲۲۶ هزار واحد مسکونی برای رانندگان حمل و نقل عمومی برون شهری امضا شد. تفاهم‌نامه همکاری احداث واحدهای مسکونی برای رانندگان بخش حمل و نقل عمومی برون‌شهری ۱۴ بهمن با حضور محمد اسلامی وزیر […]

 

 

زهرا ایران‌شاهی/

۶۰ درصد رانندگان برون شهری مستاجر هستند
با حضور وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامه چهارجانبه احداث ۲۲۶ هزار واحد مسکونی برای رانندگان حمل و نقل عمومی برون شهری امضا شد.
تفاهم‌نامه همکاری احداث واحدهای مسکونی برای رانندگان بخش حمل و نقل عمومی برون‌شهری ۱۴ بهمن با حضور محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی در حوزه‌های مسکن، شهرهای‌جدید، سازمان ملی زمین و مسکن و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و تعدادی از نمایندگان صنف رانندگان در ساختمان دادمان به امضا رسید.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان در مراسم امضای تفاهم‌نامه احداث واحدهای مسکونی برای رانندگان بخش حمل‌و‌نقل عمومی برون‌شهری گفت: ۲۲۶ هزار واحد مسکونی برای رانندگان طی ۳ سال احداث خواهد شد که بخشی به شکل واگذاری گروهی اراضی و بخشی به شکل مجتمع‌سازی است.
محمد اسلامی در این آیین، ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و روز زن، گفت: به کوری چشم دشمنان، مسیر رشد و پیشرفت کشور، مصمم در حال طی شدن است. اگرچه مردم با کاستی‌های روبه‌رو بوده و هستند اما با همت و ایثاری که از خود نشان دادند و لطف الهی، در جنگ به وجود آمده، دشمن را ناکام کردند و کشور هم اکنون مسیر صحت و سلامت را طی می‌کند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد تا با ثبات قدم و مشارکت مردم در جهت اعتلای حق و توسعه کشور گام‌های موثرتری برداریم.
عضو کابینه دولت دوازدهم فرارسیدن روز زن را به تمامی همسران رانندگان و سایر بانوان فعال در مجموعه وزارت راه و شهرسازی، تبریک گفت و اعلام کرد: امروز با تلاش‌های شبانه‌روزی تفاهم‌نامه احداث مسکن رانندگان امضا و مبادله شود که این امید را برای رانندگان به همراه دارد تا کسانی‌که از این قشر صاحب خانه نیستند با حمایت‌های دولت، صاحب خانه شوند.
اسلامی بر رفع دغدغه مسکن رانندگان تاکید کرد و توضیح داد: اجرای مفاد این تفاهم‌نامه چهارجانبه تکلیف همگانی است و تمامی مسئولان ذی‌ربط باید برای انجام مفاد آن تعهد لازم را داشته باشند.
وی گفت: با اراده و باوری که وجود دارد احداث مسکن رانندگان در شهرهای هدف که جامعه ۲۲۶ هزار نفری است طی برنامه ۳ ساله انجام شود. بخشی از احداث واحدهای مسکونی رانندگان به این شکل است که در شهرهای کوچک اراضی به رانندگان واگذار خواهد شد و در شهرهای بزرگ به شکل مجتمع سازی احداث خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بعد از تامین اراضی باید تسهیلات بانکی برای رانندگان با تمهیدات بانک مسکن و سایر بانک ها ایجاد شود. همچنین سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید، معاونت مسکن و ساختمان و بنیاد مسکن باید در اجرای مفاد این تفاهم نامه همکاری همه جانبه داشته باشند.
اسلامی با تاکید بر اینکه امید است این تفاهم‌نامه به سرعت اجرایی و عملیاتی شود، گفت: در شهرهای بزرگ پروژه‌های احداث مسکن به شکل مجتمع سازی و در شهرهای کوچک به شکل واگذاری زمین انجام می شود و باید تعامل مناسبی بین معاونت‌های وزارت راه و شهرسازی و کانون‌ها و انجمن‌های صنفی رانندگان ایجاد شود.

امیدواری از انجام بموقع پروژه
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در مراسم امضای تفاهم نامه تامین مسکن رانندگان برون شهری با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن تاکنون اقدامات بسیار موثری را انجام داده‌اند، گفت: امیدواریم رانندگانی که فاقد مسکن هستند در قالب این طرح بتوانند از فرصت استفاده کنند و صاحب مسکن و خانه شوند.
عبدالهاشم حسن نیا ادامه داد: در گام اول برای ۲۲۶ هزار نفر راننده متقاضی، این طرح اجرایی شده و ما در کشور ۶۵۰ هزار نفر راننده داریم.
حسن نیا بیان کرد: امیدواریم سازمان راهداری و همچنین معاونت مسکن و ساختمان و سازمان ملی زمین و مسکن اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند.

رانندگان در دوران سخت کرونا در حمل‌ونقل هیچ وقت کوتاهی نکردند
در ادامه ناجی سلامی رییس کانون رانندگان کشور با بیان اینکه لازم بود حرکت در خصوص رانندگان فاقد مسکن از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و همچنین معاونت مسکن و ساختمان انجام شود، افزود: مذاکرات را شروع کردیم و در برخی از شهر‌ها از ماه آینده اجرای این طرح آغاز می‌‌شود.
او تصریح کرد: من از سازمان راهداری و معاونت مسکن و ساختمان برای امضای تفاهم نامه تشکر می‌کنم.
او ادامه داد: برای اجرایی شدن طرح مسکن رانندگان بسیار تلاش کرده‌ایم چراکه رانندگان در این شرایط سخت کشور بسیار تلاش کرده‌اند و در دوران شیوع ویروس کرونا رانندگان اجازه نداده‌اند که بار و یا مسافری بر زمین بماند و اجازه نداند چرخ مملکت بخوابد.
رییس کانون رانندگان کشور تاکید کرد: میزان جابه‌جایی بار و مسافر تا ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و انتظار داریم که اجرای این اقدامات بتواند گام بزرگی در حوزه مسکن دار شدن خانواده‌ها باشد.
احمد کریمی دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون داران کشور با بیان اینکه تامین مسکن برای رانندگان در شرایط کنونی بسیار مهم و موثر است، افزود: ۲۲۶ هزار راننده فاقد مسکن در کشور وجود دارد با وجود آنکه در طول سال بخش عمده‌ای از رانندگان در جاده‌های کشور است بنابراین هزینه مسکن و دغدغه اجاره همواره در پس ذهن آن‌ها وجود دارد و این بار به طور معمول بر دوش همسران آن‌ها بود.
او یادآور شد: بنابراین تأمین مسکن برای آن‌ها و خانواده آن‌ها بسیار مهم بود و این خود باعث ایجاد امنیت و آرامش خاطر آن‌ها می‌شود.
کریمی تاکید کرد: امیدواریم در چند سال آینده این جامعه پرتلاش و زحمتکش صاحب مسکن شوند.

پایش و شناسایی ۲۲۶ هزار راننده فاقد مسکن از جامعه ۶۳۸ هزار نفری
قائم‌مقام‌ سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای نیز در این مراسم از پایش و شناسایی ۲۲۶ هزار راننده فاقد مسکن از جامعه ۶۳۸ هزار نفری خبر داد و گفت: رانندگان مشمول طرح احداث مسکن به تشکل‌های استانی مراجعه کنند.
داریوش امانی با بیان اینکه با امضای این تفاهم‌نامه یکی از آرزوهای رانندگان برون شهری بود که اجرایی و عملیاتی شد، گفت: شناسایی رانندگان مشمول پیش از این انجام شده بود و به دلیل صدور کارت هوشمند از سوی سازمان راهداری، پیش از این از وضعیت رانندگان در این بخش مطلع بود.
قائم‌مقام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: براساس پایش‌های ملی انجام شده از میان ۶۳۸ هزار راننده برون شهری بار، مسافر و ترانزیت و بر اساس شرایط مندرج در طرح اقدام ملی مسکن، ۲۲۶ هزار راننده واجد شرایط شناخته شدند.
وی افزود: در فاز اول با شرکت عمران شهرهای جدید تفاهم‌نامه ساخت ۵ هزار واحد قطعی شده و از یک ماه آینده در چند استان اجرای آن شروع می‌شود.
امانی توضیح داد: رانندگان مشمول می‌توانند به تشکل‌های استانی مراجعه کنند. لیست متقاضیان را تشکل‌ها به سازمان راهداری ارائه می‌دهند و سازمان بعد از پایش اولیه لیست را به معاونت مسکن و ساختمان ارایه خواهد داد.
قائم مقام سازمان راهداری گفت: برای رانندگان دارای کارت هوشمند که حدود ۲۲۶ هزار نفر و فاقد مسکن هستند طی سه سال، تامین مسکن آن‌ها با مشارکت خودشان انجام می‌شود.
وی گفت: تعدادی زیادی از آن‌ها در شهرهای کوچک هستند که به آنها زمین ارایه می‌شود و آنهایی که در شهرهای بزرگ ساکن هستند در قالب پروژه‌های مشارکتی ساخت و ساز مسکن به پروژه‌ها معرفی خواهند شد.
گفتنی است که بر اساس این تفاهم نامه چهارجانبه مقرر است تا ۲۲۶هزار واحد مسکونی طی ۳ سال برای رانندگان احداث شود. از جمله اهداف این تفاهم‌نامه کمک به رفع بخشی از مشکل دسترسی به مسکن رانندگان بخش حمل و نقل عمومی برون شهری است که بین معاونت مسکن و ساختمان، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید با صنف رانندگان به امضا رسید.
این تفاهم‌نام در ۷ ماده و چهار تبصره به امضای معاونان وزیر راه و شهرسازی؛ محمودزاده، طاهرخانی، مهرآبادی و حسن‌نیا و همچنین نمایندگانی از صنف رانندگان رسید.
موضوع این تفاهم‌نامه همکاری در احداث واحدهای مسکونی در شهرهای هدف سطح کشور جهت تامین مسکن رانندگان بخش حمل و نقل عمومی برون شهری است که طبق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن فاقد مسکن هستند. بر اساس نیازمندی‌های احصا و ارایه شده از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و سهمیه‌ای که معاونت مسکن و ساختمان هر ساله به دستگاه‌های مسئول اجرای تفاهم‌نامه اعلام می‌کند با بهره‌مندی کامل از ظرفیت‌ها، اراضی و منابع مالی ظرفیت در چارچوب ضوابط و مقررات طرح اقدام ملی مسکن تفاهم نامه تنظیم شد و به امضا رسید.
در این تفاهم‌نامه تاکید شده است که به منظور راهبری موضوع تفاهم‌نامه و ایجاد زمینه اجرای مفاد توافق شده در آن، کارگروه مشترکی مشتکل از نمایندگان وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مطابق با ماده ۵ تفاهم‌نامه تشکیل شود.
در ماده ۵ این تفاهم‌نامه اعضای کارگروه مشترک شامل معاون مسکن و ساختمان به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی به عنوان رییس گروه، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن به نمایندگی از سازمان ملی زمین و مسکن، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و ریاست کانون‌ها و انجمن‌های صنفی ذی‌ربط حسب مورد بر اساس اعلام سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هستند.