اظهارات جدید رئیس بانک مرکزی آمریکا بر ابهامات مسیر آینده سیاست گذاری بزرگ ترین بانک مرکزی جهان افزوده است. جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا که پیشتر گفته بود تحت سیاست گذاری جدید، نرخ تورم به تدریج از سطح هدف گذاری شده دو درصدی عبور خواهد کرد، در یک موضع گیری جدید […]
اظهارات جدید رئیس بانک مرکزی آمریکا بر ابهامات مسیر آینده سیاست گذاری بزرگ ترین بانک مرکزی جهان افزوده است. جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا که پیشتر گفته بود تحت سیاست گذاری جدید، نرخ تورم به تدریج از سطح هدف گذاری شده دو درصدی عبور خواهد کرد، در یک موضع گیری جدید گفت قرار است نرخ تورم در محدوده دو درصدی نوسان کند و اجازه داده نخواهد شد که اختلاف تورم با سطح دو درصدی هدف گذاری شده خیلی زیاد شود. تحلیل گران ارزی معتقدند معنای سخنان پاول این خواهد بود که نرخ بهره برای مدت طولانی تری از حد انتظار قبلی در سطح بسیار کم حفظ خواهد شد و حتی ممکن است در یک سنت شکنی، بانک مرکزی آمریکا تصمیم بگیرد راه همتایان خود در اروپا و ژاپن را در پیش گیرد و نرخ بهره را به سطح منفی برساند.
نوسان قیمت طلا ادامه دارد
تحلیلگران بازار جهانی پیش بینی می کنند نوسان قیمت طلا ادامه خواهد داشت و ممکن است از نوسان ۱۰۰ دلاری معاملات روزانه در هفته ای که گذشت هم بیشتر باشد. با وجود دورنمای مثبتی که پیش روی بازار طلا وجود دارد، نوسان قیمتها در هفته گذشته باعث شد سرمایه گذاران به دنبال انتخاب یک استراتژی برای معاملات باشند و همزمان طلا در بالای مرز ۱۹۰۰ فراز و فرود چشمگیری را تجربه کرد. هر اونس طلا در معاملات روز جمعه بازار نیویورک ۴۲ دلار و ۳۰ سنت معادل ۲.۲ درصد افزایش پیدا کرد و در ۱۹۷۴ دلار و ۹۰ بسته شد و برای کل هفته ۱.۴ درصد افزایش ثبت کرد. پیتر هاگ، مدیر معاملات جهانی کیتکو متالز در این باره گفت: ما در چند هفته گذشته شاهد نوسان بالای قیمتها بودیم و این وضعیت تغییری نخواهد داشت.
ورود سرمایه گذاران ناکام به صندوقهای سرمایه گذاری پلاتین
آمار گردآوری شده از سوی بلومبرگ نشان می دهد که بیش از ۶۰۰ هزار اونس پلاتین از اواسط ماه مه به صندوقهای ETF اضافه شده اند و تقاضای سرمایه گذاران تا حدودی افت مصرف پلاتین در جواهرات و صنعت خودرو را که از شیوع ویروس کرونا فلج شده اند، جبران کرده است. به گفته نیتش شاه، مدیر تحقیقات شرکت “ویزدم تری”، تصور می رود تقاضا برای سرمایه گذاری در پلاتین از سوی سرمایه گذارانی هدایت می شود که از صعود اخیر طلا و نقره جا مانده اند. همچنین این احتمال وجود دارد که بخشی از این پول، سودهای به دست آمده در بازار طلا و نقره است که برای سرمایه گذاری در پلاتین که در مقایسه با سایر فلزات گرانبها ارزانتر است، استفاده می شود.
ثبت بدترین عملکرد اقتصادی فرانسه
مرکز آمار فرانسه در گزارشی اعلام کرد در سه ماهه دوم امسال، متوسط رشد اقتصادی این کشور منفی ۱۳.۸ درصد اندازهگیری شده است که ۰.۴ درصد کمتر از نرخ پیشبینی شده قبلی و ۷.۹ درصد کمتر از رشد اقتصادی ثبت شده این کشور در سه ماهه قبلی بوده است. بر مبنای سالانه نیز متوسط رشد اقتصادی فرانسه در دوازده ماه منتهی به ژوئن منفی ۶.۴ درصد اندازه گیری شده است.در بین بخش های مختلف، رشد مخارج مصرف کننده نسبت به سه ماهه قبل۱۱.۵ درصد کاهش پیدا کرده است. سرمایه گذاری با رشد منفی ۱۰.۳ درصدی نیز دیگر عامل اثرگذار کاهشی روی نرخ رشد بوده است. پیش از این بانک مرکزی فرانسه در گزارشی از وضعیت اقتصاد این کشور اعلام کرده بود که بازگشت فعالیتها به سطوح پیش از بحران دست کم دو سال به طول خواهد انجامید.
نوآوری پالایشگاههای نفت در بحران کرونا
پاندمی کووید ۱۹ و بحران نفتی به تقاضا برای سوخت های حمل و نقل مانند بنزین و سوخت جت آسیب زده و باعث شده حاشیه سود پالایشگاهها به شدت کم شود و آنها را برای بقا و پشت سر گذاشتن این دوران دشوار به بازنگری فعالیتشان واداشته است. پالایشگاههای نفت جهان در مواجهه با این بحران اگزیستانسیالیستی برای بقا ناچار شده اند دست به ابداع دوباره خود بزنند. پالایشگاههایی مانند فیلیپس ۶۶ در تگزاس با تغییر تجهیزاتشان، تولید سوخت های تجدیدپذیر را آغاز کرده اند تا از رونق سوخت های تجدیدپذیر بهره مند شوند. طبق گزارش بلومبرگ، تولیدکنندگان نفت آسیایی استفاده از پالایشگاههای یکپارچه عظیم خود را آغاز کرده اند که قادرند بیش از یک میلیون بشکه در روز نفت را به پتروشیمی تبدیل کند. تعجب آور نیست که چین در این زمینه پیشتاز است.