اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی ملی تا دو ماه آینده شناسایی و تعیین‌ می‌شود
اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی ملی تا دو ماه آینده شناسایی و تعیین‌ می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این مطلب که اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی ملی تا دو ماه آینده شناسایی و تعیین‌ می‌شود از برنامه وزارت راه برای جمعیت‌پذیر کردن ۶۰۰ هزار نفر در سواحل مکران خبر داد. رستم قاسمی گفت: اراضی احداث ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن آماده […]

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این مطلب که اراضی ۴ میلیون واحد مسکونی ملی تا دو ماه آینده شناسایی و تعیین‌ می‌شود از برنامه وزارت راه برای جمعیت‌پذیر کردن ۶۰۰ هزار نفر در سواحل مکران خبر داد.
رستم قاسمی گفت: اراضی احداث ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن آماده شده است و حداکثر تا دو ماه آتی اراضی مابقی واحد ها مشخص می شود.
قاسمی، افزود: برای تمام استان‌ها و شهرستان‌ها، سهمیه‌ها برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن کاملا مشخص و برنامه اجرایی نیز تدوین شده است. همچنین اطلاعات بانک زمین در حال تکمیل است و شیوه‌نامه‌ای نیز برای شروع عملیات اجرای طرح نهضت ملی مسکن ‌آماده کردیم که بر اساس آن برنامه، واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن احداث می‌شود.
عضو کابینه دولت سیزدهم بر احداث ۴ میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن بر اساس زمانبندی تاکید کرد و توضیح داد: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن غیر از ۶ کلانشهر که تامین مسکن آنها در شهرهای جدید انجام خواهد شد، برنامه تغییر کاربری اراضی در درون شهرها به دلیل داشتن زیرساخت، الحاق اراضی متعلق به دولت در جوار شهرها در برنامه است.
قاسمی افزود: ایجاد چندین شهر جدید در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد که برای سرریز جمعیت برخی از کلانشهرها و شهرها ایجاد این شهرهای جدی در دستور کار قرار گرفته است.

۵۰ هزار واحد مسکونی در تیس در دست اجرا قرار دارد
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حوزه مکران در شهر تیس هم اکنون عملیات اجرایی طرح نهضت ملی مسکن برای ۵۰ هزار واحد آغاز شده است. در جاسک نیز طراحی شهر جدید در حال انجام است. در مجموع در سواحل مکران برای جمعیت‌پذیر کردن ۶۰۰ هزار نفر در حال برنامه‌ریزی هستیم و کار را شروع کردیم.

احداث ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نهضت ملی
در شهرهای جدید
قاسمی تصریح کرد: در سایر شهرهای جدید نیز در صدد هستیم تا عملیات اجرایی ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را آغاز کنیم.
وزیر راه و شهرسازی بر اجرای نهضت ملی مسکن که احداث ۴ میلیون واحد مسکونی در دولت سیزدهم است تاکید کرد و گفت: از آنجایی که ساخت مسکن تقریبا ۲ سال به طول می‌انجامد درصدد هستیم تا اجرای طرح را در دو گام آغاز کنیم. گام نخست ۲ میلیون واحد مسکونی است که تقسیم بندی کار آغاز شده است. در گام دوم نیز در حال برنامه ریزی برای تکمیل اراضی موردنیاز اجرای طرح هستیم تا در زمانبندی مقرر، واحدهای مسکونی آغاز، تمام و تحویل متقاضیان شود. قاسمی یادآور شد: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، بانک‌ها مکلف هستند تا سالانه ۳۶۰ هزار میلیاردتومان تسهیلات به بخش مسکن تخصیص بدهند و سهم هر بانک هم مشخص است. همچنین صندوق ملی زمین و مسکن که ابزار خوبی برای تامین بخشی از منابع مالی اجرای تولید مسکن است نیز در حال راه‌اندازی است. قانون جهش تولید مسکن اجازه می‌دهد تا مابه‌التفاوت سود تسهیلات را برای گروه‌های کم‌درآمدی از محل این صندوق تامین کنیم.
وی اعلام کرد: تمامی مالیات‌های بخش مسکن بر اساس قانون جهش تولید مسکن در صندوق ملی زمین و مسکن جمع‌آوری خواهد شد. همچنین کلیه خطوط اعتباری مسکن مهر به این صندوق برمی‌گردد و از محل برگشت خط اعتباری مسکن مهر می‌توانیم مابه‌التفاوت سود تسهیلات را تنظیم کنیم. سایر مجوزها برای آنکه سایر دارایی‌ها و املاک وزارت راه و شهرسازی به محل این صندوق برود در حال اخذ است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی:

توسعه صنعت دریانوردی، فرصت بی نظیری برای اشتغال و اقتصاد کشور فراهم م یکند

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه توسعه صنعت دریانوردی و حضور فعال در بنادر مختلف دنیا فرصت بی نظیری برای اشتغال و اقتصاد کشور فراهم می‌کند، گفت: جامعه بنادر و دریانوردی متشکل از نیروهای تخصصی و دانش محور هستند و اولویت ما تربیت و بروز رسانی دانش این جامعه گسترده و متنوع است.
علی اکبر صفایی در گفت‌وگویی اظهار کرد: جامعه بندری و دریایی متشکل از بیش از ۱۲۰ هزار نیروی متخصص اعم از دریانورد و نیروهای ستادی و متخصصین عملیاتی روی کشتی و بندر و در صنایع دریایی و همچنین جامعه‌ای بزرگتر شامل خانواده‌های فعالان این صنعت است.
به گزارش جمله به نقل از تین نیوز، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: جامعه بندری و دریایی و صنوف مرتبط با آن وظیفه خطیری برعهده دارد که تحقق آن نیازمند نیروهایی متخصص و با دانش روز است.
این مقام مسئول با تاکید بر این که دانش این جامعه باید مرتب به روز شده و مطابق با دستاوردهای جهانی و تخصصی آشنا باشد، عنوان کرد: فعالیت‌های دریایی از موضوعات حوزه بین الملل بوده و دارای اهمیت بالایی است.
وی گفت: حوزه دریایی تخصصی و فعالیت محور است و این ویژگی ایجاب می کند به آموزش و ارتقای دانش و توانمندی‌های نیروی انسانی شاغل در ناوگان، بنادر و سازمان توجه شود.
صفایی تاکید کرد: کار روی دریا و در بندر فعالیتی طاقت فرسا و خاص و دقیق است و لازمه چنین فعالیتی آرامش ذهنی و اطمینان از آینده است.
به گفته وی، به روز بودن دانش و آگاهی نیروهای متخصص موجب اطمینان از حضور و نقش آفرینی موثر آنان در آینده این صنعت خواهد بود. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: تلاش سازمان در این جهت خواهد بود تا با ارتباط منظم، منسجم و هدفمند با مراکز علمی داخلی و بین المللی و همچنین استفاده از تجارب متخصصان پیشکسوت، تعامل مناسبی در این حوزه ایجاد کند. وی خاطرنشان کرد: استفاده از دانش  و فناوری‌های نوین و به ویژه شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، بستر مناسبی برای برقراری ارتباط بین فعالان و متخصصان جامعه بندری و دریایی و صنعت و تبادل دانش بین آنان خواهد بود و امیدوارم بتوانیم قدم‌های موثری در این ارتباط برداریم.
صفایی با تاکید بر اهمیت بنادر گفت: بنادر دروازه واردات و صادرات کالاها و محصولات تولیدکنندگان داخلی و نیز کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم، بوده و هستند به همین دلیل بنادر برای انجام وظایف خود به نحو مطلوب، باید با تعاملات و ارتباطات بین المللی خود، این دروازه را باز نگهدارند.
وی عنوان کرد: در برنامه ارتقای توان تخصصی نیروی انسانی،  جانشین پروری و استفاده از تجربه پیشکسوتان اهمیت ویژه‌ ای دارد که با قوت دنبال خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان این که دومین اولویت ما، رسیدگی و توجه به ناوگان حمل و نقل دریایی است، افزود: عمر متوسط کشتی‌های ما از حد معمول افزایش یافته و بهبود ناوگان اجتناب ناپذیر است.
وی گفت: برای من اهمیت دارد که صاحبان کالا با اطمینان بتوانند به موقع کالاهای خود را حمل و به مقاصد خود برسانند. ناوگان ما باید امانت دار امینی برای انجام وظایفی که بر عهده دارد، باشد.
به گفته وی خواب سرمایه صاحبان کالاها و طولانی شدن مدت توقف کشتی‌ها و کالاها زیان دوجانبه‌ای است که به مردم و صاحبان کالا وارد می سازد و باید به حداقل برسد.
صفایی تاکید کرد: این کار فقط با تعامل مدبرانه با صاحبان و نمایندگان شرکت‌های ناوگان و بنادر و صاحبان کالا و نیز بروز رسانی شرایط و سیستم‌های و پشتیبان و نرم افزاری بنادر و به کارگیری درست تجهیزات و تخلیه و بارگیری سریع کالاها صورت می‌گیرد.
وی افزود: اولویت سوم من در جایگاه مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، توجه به توسعه دریانوردی و صنایع دریایی است. در حوزه دریانوردی تعداد ۱۲۰ هزار دریانورد داریم که نقش بی بدیلی در تحقق اهداف ملی دارند. ارتقای جایگاه دریانوردان به عنوان نمایندگان کشور در اقصی نقاط دنیا مهم است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: توسعه صنعت دریانوردی و حضور فعال در بنادر مختلف دنیا فرصت بی نظیری برای اشتغال و اقتصاد کشور فراهم می‌کند.
صفایی تاکید کرد: صنعت و به ویژه صنایع دریایی نیز به عنوان پشتیبان  ناوگان در به روز و سرپا نگهداشتن ناوگان اهمیت خاصی دارد و هرچه می توانیم در جهت توسعه صنعت و رونق و ارتقای توانایی‌های آنان باید تلاش کنیم.
وی گفت: توسعه شهرهای ساحلی و توجه به زندگی مردم ساکن این شهرها از اهداف سازمان است ضمن این که توسعه شهرها و توجه به نقش ساحل نشینان در صنایع مرتبط با حمل و نقل دریایی نیز جایگاه خاصی دارد. یقینا صنایع دریایی در این شهرها می‌توانند اشتغال ایجاد کنند و این حق مردم است که در دریا حضور فعال تری داشته باشند.
صفایی خاطرنشان کرد:  ارتباط با رسانه‌ها و به ویژه رسانه‌های تخصصی برای ما مهم است و تلاش می کنیم تعامل خوبی با رسانه‌ها داشته باشیم.
وی گفت: رسانه‌های آزاد نقش ارزشمندی در سالم سازی محیط صنعت و جامعه تخصصی و توسعه گفتمان بین متخصصان و تصمیم سازان ایفا می کنند و رویکرد ما استفاده از توانایی‌ها و پتانسیل‌های رسانه‌ها به عنوان ناظران مردمی و توسعه اهداف جامعه تخصصی و متخصین است.

 

مدیرعامل راه‌آهن:
باید چالش‌ها و ماموریت‌ها را از زوایای متعدد بررسی کرد
سید میعاد صالحی، مدیرعامل راه‌آهن با تاکید بر حمایت از رویکرد تخصصی و عملگرا در شرکت راه‌آهن، تلاش مضاعف همه معاونت‌ها و بخش‌ها و همچنین ارتقای جایگاه حمل و نقل ریلی در توسعه کشور از سوی ارکان تصمیم‌ساز و دستگاه‌های اجرایی کشور را از نکات اساسی تحول در راه‌آهن برشمرد.
وی ادامه داد: باید چالش‌ها و ماموریت‌ها را از زوایای متعدد بررسی کرد تا بتوانیم بهترین تصمیم را برای حصول نتیجه مطلوب انتخاب کنیم.
صالحی گفت: نگاه و اولویت اول، حمایت از تولید داخل است و از همه ظرفیت‌ها برای پیشرفت و تأمین نیاز‌ها و سرعت بخشیدن به توسعه صنعت حمل و نقل ریلی استفاده می‌کنیم.

سرپرست روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی:
وزیر راه و شهرسازی با جدیت و بدون هیچ مشکلی در جلسات شرکت می‌کند
سرپرست روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، شایعات مطرح شده پیرامون سلامت وزیر راه و شهرسازی را رد کرد.
برخی رسانه‌ها با انتشار شایعاتی پیرامون وضعیت سلامتی وزیر راه و شهرسازی، سعی در ایجاد حاشیه و ناتوان جلوه دادن وزیر راه در عملی کردن وعده ساخت ۴ میلیون مسکن داشتند. در همین رابطه امین کیایی سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی گفت: وزیر راه و شهرسازی برای اتمام این پروژه‌ها با جدیت در حال کار و فعالیت است.
کیایی گفت: همچنین رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با جدیت و بدون هیچ مشکلی در جلسات مسکن و راه وزارت راه و شهرسازی فعالیت می‌کند.
او ادامه داد: ۲ کلید واژه اصلی در حوزه مسکن وجود دارد و به نوعی وزیر راه و شهرسازی عزم خود را برای اجرای این طرح جزم کرده تا ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی را به مرحله اجرایی و عملیاتی برساند.
این مقام مسئول گفت: وزیر راه و شهرسازی ۱۶ ساعت طی شبانه روز به صورت فشرده در جلسات اداری در رابطه با ساخت این مسکن‌ها حضور دارد و تصمیم گیری‌ها لازم در این خصوص را اتخاذ می‌کند.
کیایی ادامه داد: وزیر راه و شهرسازی با تمام توان پای کار مسکن حضور دارد و امیدوار هستیم با پیگیری و اجرای این سیاست بتوانیم بعد ۴ سال برای مردم سرپناهی ایجاد کنیم.
سرپرست مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی گفت: در بخش راه هم تمام برنامه‌ها برای اصلاح محور‌های مواصلاتی در کشور مطرح است تا جاده‌هایی را که در این بخش نیمه تمام مانده‌، به نوعی به اتمام برسند و تکمیل شوند.