از کدام «امید» بنویسیم ؟
از کدام «امید» بنویسیم ؟
امروز بهترین اقدامی که برای تزریق امید به جامعه می‌توان انجام داد همین است که مدیران دولت سیزدهم، اوضاع اقتصاد و معیشت مردم را به سامان برسانند و این مشکل که ریشه بسیاری ار بحران‌ها اعم از آسیب‌های اجتماعی، طلاق و گریز از ازدواج و فرزندآوری در خود دارد، را به طور ریشه‌ای حل کنند. در غیر این‌صورت هر نوع اقدام به تزریق امید در جامعه و تلاش برای سفیدنمایی محکوم به شکست است

سرویس سیاسی

روز گذشته ۱۷ مرداد و روز خبرنگار، مصادف شد با روز عاشورای حسینی(ع) و بدیهی بود که تحت‌الشعاع ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان قرار گیرد و بسیاری از برنامه‌های قدردانی و حتی پیام تبریک مدیران به مناسبت این روز به صورت موجَز و خلاصه باشد.

رئیس قوه قضائیه روز گذشته به همین مناسبت پیامی صادر کرد و ضمن چند توصیه به خبرنگاران، این روز را به فعالان حوزه خبر تبریک گفت.
محسنی اژه‌ای در این پیام نوشت:  “رسالت اصحاب رسانه و خبر در همه مقاطع به‌ویژه‌ دوران حاضر بسیار خطیر و ارزشمند است؛ در عصر جنگ ترکیبی دشمنان حق و حقانیت علیه اسلام ناب و تلاش همه‌جانبه سلطه‌گران برای نفوذ فرهنگی در کشور، خبرنگاران و اصحاب رسانه می‌توانند در جبهه جهاد تبیین و روشنگری، فعالانه و حق‌طلبانه کنشگری کنند و به پاسداشت ارزش‌های والای انسانی و ارتقای اخلاق و معنویت در جامعه بپردازند.
رییس قوه قضاییه همچنین در ادامه این پیام نوشت: روز خبرنگار که امسال مقارن با روز عاشورا، روز شهادت مظهرحق‌طلبی تمام اعصار شده است را گرامی می‌داریم و از خداوند متعال برای خبرنگاران و اصحاب رسانه‌ای کشور، استواری و ثابت قدمی در نشر حقایق و فضایل و دوری و احتراز از کژی‌ها و ناراستی‌ها را مسئلت می‌نماییم و آرزو داریم که آن‌ها با قول سدید و قلم و بیان رسا و شیوا، بیش از پیش در مسیر جهاد تبیین و بیان ارزش‌های الهی و انسانی و تزریق روحیه امید در جامعه کوشا باشند.”
ما ضمن قدردانی از این پیام ارزشمند محسني اژه‌ای چند نکته را لازم به طرح می‌دانیم.
نخست این‌که رسالت هر رسانه‌ای انتشار و تحلیل دقیق اخبار و نقد عملکرد دستگاه‌های دولتی با رویکرد جریان‌سازی، امیدآفرینی و افزایش اعتماد بین مردم و کاهش فاصله بین مردم و مجموعه مدیران دولتی و حاکمیت است و “جمله” نیز در همه سال‌های فعالیت خود تلاش داشت از انجام رسالت خود تخطی نکند.
نکته بعدی این است که مردم و شهروندان عادی کشور و همچنین دلسوزان و نخبگان افزون بر این‌که رویدادها و تحلیل وقایع اتفاقیه را از رسانه‌های کشور می‌گیرند،  از منابع دیگری غیر از رسانه‌ها نیز اطلاعات و تحلیل می‌گیرند و این‌گونه نیست که تنها منبع اطلاعاتی آنان، محدود و متوقف به رسانه‌های مکتوب و مجازی بمانند. امروز شرایط “دهکده جهانی” مارشال مک لوهان به اندازه‌ای محقق شده است که تقریباً عمده مردم این امکان را دارند که اتفاقات مهم را از منابع متعدد در کوتاه‌ترین زمان به دست بیاورند و با هم به اشتراک بگذارند و در چنین شرایطی، اگر رسانه‌ای اقدام به دروغگویی یا تحلیل خلاف واقع کند، خیلی زود در میان افکار عمومی اعتبار خود را از دست می‌دهد.
نکته سوم این‌که در شرایط تحریم ظالمانه دشمنان و رها کردن اقتصاد ملی توسط دولت‌مردان و مشکلات معیشتی هر روزه‌ی مردم،  که در کوچه و بازار، داخل تاکسی و اتوبوس و در هر اجتماعی موضوع بحث است و بذر نومیدی را در لابه‌لای مردم می‌پراکند، چگونه می‌توان از رسانه‌ها توقع داشت از امید بنویسند ؟
در پیوند با این موضوع، لازم است یادآور شویم که جامعه فعالان رسانه نیز شهروندان همین کشور هستند و روزانه با همان اتفاقات ناگوار اقتصادی و معیشتی مواجه می‌شوند که مردم عادی، کارگران و کارمندان مواجهند و در چنین شرایطی اگر رسانه یا روزنامه‌نگاری اقدام به چاپ خبر و انتشار  تحلیلی کند که با ذائقه افکار عمومی و باور مردم، همخوانی و هماهنگی نداشته باشد، قطعاً از سوی افکار عمومی طرد می‌شود.
روز گذشته از طریق منابع رسمی اعلام شد مصرف سرانه گوشت که در اوایل دهه ۹۰ حدود ۱۳ کیلو در ماه بود در سال ۱۴۰۱ به سه کیلو رسید که به خوبی نشان‌دهنده تورم بی‌سابقه و مستمر، کاهش قدرت خرید مردم و اوضاع ناگوار معیشتی جامعه دارد.
البته این کاهش مصرف شامل طیف گسترده‌ای از مواد غذایی از لبنیات و برنج ایرانی تا میوه و سبزیجات را نیز شامل می‌شود و بدیهی است در چنین شرایطی، تزریق امید به جامعه توسط رسانه، نوعی دروغ و ریاکاری است. با این وضعیت  اقتصادی مردم، چگونه از امید بنویسیم که مردم به ما نخندند ؟
پیشنهاد می‌کنیم رئیس قوه قضائیه به‌جای توصیه ما به تزریق امید، به دولت‌مردان توصیه کند که با توجه به تاثیر تحریم‌های ظالمانه دشمنان و آثار زیانبار آن  بر اقتصاد کشور و معیشت مردم، در خصوص به نتیجه رساندن مذاکراتی که هم‌اکنون در وین جریان است، حرکتی کنند و اقدامی مفید و موثر انجام دهند چون به نظر ما تا این فقره، بررسی و حل نشود، نمی‌توان امید داشت از دست دولت هم کاری برای ترمیم زندگی و معیشت مردم صورت گیرد.
امروز بهترین اقدامی که برای تزریق امید به جامعه می‌توان انجام داد همین است که مدیران دولت سیزدهم، اوضاع اقتصاد و معیشت مردم را به سامان برسانند و این مشکل که ریشه بسیاری ار بحران‌ها اعم از آسیب‌های اجتماعی، طلاق و گریز از ازدواج و فرزندآوری در خود دارد، را به طور ریشه‌ای حل کنند. در غیر این‌صورت هر نوع اقدام به تزریق امید در جامعه و تلاش برای سفیدنمایی محکوم به شکست است.

 

 

 

در بیانیه سپاه در محکومیت جنایت صهیونیست ها علیه غزه تاکید شد؛
حمله وحشیانه به غزه خطای محاسباتی صهیونیست‌ها بود

سپاه پاسداران حمله وحشیانه به غزه را خطای محاسباتی صهیونیست‌ها و کوتاه شدن مسیر فروپاشی رژیم اشغالگر و غاصب دانست.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای با محکوم کردن شدید جنایت جدید رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین و حمله وحشیانه به غزه؛ خطای محاسباتی صهیونیست‌ها را موجب شعله ورتر شدن مقاومت اسلامی فلسطین و کوتاه شدن مسیر فروپاشی رژیم اشغالگر و غاصب دانست. در بخشی از بیانیه آمده است: جنایت جدید رژیم جعلی، نژادپرست و کودکش صهیونیستی به نوار غزه که از جمعه گذشته با حمله نظامی و ترور فرماندهان مقاومت اسلامی فلسطین در سایه حمایت آمریکا و دیگر دولت‌های ضدبشری آغاز شده است بار دیگر پرده از خوی جنایت گری و تجاوزگری صهیونیست‌ها و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آن‌ها کنار زد.این بیانیه حملات اخیر صهیونیست‌ها را یک خطای محاسباتی و اقدامی برای آزمودن توان، زمان و کیفیت پاسخگویی مقاومت در صورت شکل گیری جنگ تمام عیار علیه ملت مظلوم فلسطین قلمداد و و تصریح کرده است: بی تردید این جنایت بزرگ که در ماه محرم منجر به شهادت و مجروح شدن ده‌ها از مردم مسلمان، مظلوم و بی دفاع فلسطینی بدست یزیدیان زمانه شده است، موجب پشیمانی این رژیم و حامیان آن‌ها خواهد شد.این بیانیه تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین را محصول تن دادن برخی دولت‌های عربی به منویات نظام سلطه و استکبار در عادی سازی روابط با رژیم غاصب و اشغالگر قدس قلمداد و خاطر نشان کرده است: خط سازش و عادی سازی روابط برخی کشور‌های عربی با رژیم جعلی و جلاد صهیونیستی نه تنها به تضمین امنیت صهیونیست‌ها منجر نخواهد شد، بلکه ظرفیت‌های مقاومت‌های اسلامی و ضد صهیونیستی در بین ملت‌های مسلمان را ارتقا و همانند گدازه‌های آتش بر سر اشغالگران سرزمین فلسطین فرود خواهد آورد.این بیانیه با تاکید بر حمایت همه جانبه امت اسلامی به ویژه ملت عظیم الشان ایران از راهبرد آزادی قدس شریف و ملت فلسطین و تشکیل دولت فلسطین با مشارکت آحاد فلسطینی‌ها و لزوم حمایت و همراهی مجامع جهانی با حقوق حقه ملت فلسطین تصریح کرده است: از سازمان‌ها، مجامع و نهاد‌های بین المللی حقوق بشری انتظار می‌رود با خروج از لاک سکوت و بی عملی برابر جنایات صهیونیست ها، به استیفای حقوق ملت فلسطین و مجازات اشغالگران و مقابله با بی عمل‌های این صحنه، دامان خود را از مشارکت در این جنایات انکارناپذیر که لکه ننگ جامعه بشری به شمار می‌رود، پاک سازند.این بیانیه در پایان با محکومیت شدید جنایات سبعانه رژیم صهیونیستی در حمله ددمنشانه به نوار غزه و ترور فرماندهان و مجاهدان دلیر و عالیقدر فلسطین و جنبش جهاد اسلامی شهیدان ” خالد منصور” و ” تیسیر الجعبری ” با تاکید بر حمایت‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از انتفاصه و مقاومت مقدس ملت فلسطین آورده است: تردیدی نیست ملت مظلوم فلسطین و مجاهدان و مبارزان فلسطینی با تأسی به ندای قرآنی ” فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَکَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصیرٌ”، عزم و اراده مقاومت و ایستادگی برابر اشغالگران را مستحکم‌تر کرده و با اقتدار و صلابت بیشتر، مسیر غلبه بر رژیم آپارتاید صهیونیستی و آزادی قدس شریف و سرزمین مقدس فلسطین را هموارتر و سپیده‌دم دفع غده سرطانی اسرائیل از جغرافیای جهان اسلام را مژده خواهد داد.

 

 

امیرعبداللهیان در تماس تلفنی با گوترش:
ایران برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار جدی است

وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: ما برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار جدی هستیم.
امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در خصوص برخی تحولات منطقه‌ای و بین المللی از جمله تحولات غزه و مذاکره رفع تحریم‌ها گفتگو و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان در این گفتگوی تلفنی در پاسخ به تاکید گوترش مبنی بر ضرورت توافق هسته‌ای، با اشاره به نشست سالانه (معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) NPT در نیویورک و حضور فعال تیم اعزامی ایران، گفت: فتوای مقام معظم رهبری درباره حرمت کاربرد سلاح هسته‌ای برهمگان حجت و روشن است.
امیرعبداللهیان افزود: سلاح هسته‌ای در دکترین جمهوری اسلامی ایران جایگاهی ندارد و مغایر با سیاست‌ها و اعتقادات ما است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: امروز جهان از نظر صلح و امنیت بین المللی در شرایط حساس و شکننده‌ای قرار دارد. معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای حاصل یک توازن است و همواره نیز بر جنبه‌های مختلف این توازن تاکید شده است، اما برخی از کشورها به طور گزینشی با آن
برخورد می‌کنند.
امیرعبداللهیان افزود: ما معتقدیم که جنبه‌های اجرا نشده این معاهده باید مورد توجه جدی قرار گیرد، از جمله خلع سلاح هسته‌ای و ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه. جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبتکر ایده ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه، آمادگی خود را برای تداوم همکاری سازنده در این مسیر اعلام می‌دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: ما برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار جدی هستیم. اکنون نیز مذاکرات در مسیر خود در وین با جدیت دنبال می‌شود، البته نتیجه این موضوع بستگی دارد به اینکه آیا آمریکا می‌خواهد توافقی صورت بگیرد؟ آیا آمریکا انعطاف و واقع بینی لازم را در عمل از خود نشان خواهد داد؟ ما اراده جدی و واقعی برای رسیدن به توافق قوی و پایدار را داریم و آن‌را نشان داده‌ایم.
امیرعبداللهیان گفت: همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی استمرار دارد. اما معتقدیم آژانس باید با فاصله گرفتن از موضوعات انحرافی و غیرسازنده سیاسی و از مسیر فنی موضوعات باقیمانده پادمانی را به طور کامل حل و فصل نماید.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به شروع تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به غزه و شهادت ده‌ها تن از شهروندان، کودکان و زنان فلسطینی تاکید کرد: در مکالمه تلفنی دبیرکل جهاد اسلامی اینگونه دریافتم که مقاومت فلسطین در ادامه دفاع از سرزمین و امنیت خود، پاسخی قوی‌تر به رژیم صهیونیستی خواهد داد.
امیرعبداللهیان افزود: ضروری است جامعه جهانی به وظیفه خود در برابر حمایت از مردم غزه و توقف فوری تجاوزات رژیم صهیونیستی عمل نماید.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در این گفتگوی تلفنی با ابراز حمایت از تداوم آتش بس در یمن، بر ضرورت رفع کامل محاصره انسانی در این کشور تاکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به سیاست خارجی دولت رئیسی، تقویت روند گفتگو و همکاری منطقه‌ای را مهم ارزیابی و از ابتکار منطقه‌ای دبیرکل استقبال کرد.

 

 

مقام ارشد اتحادیه اروپا: مذاکرات وین درباره متن پیش‌نویس توافق پایان یافته است

مقام ارشد اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کرد که مذاکرات وین درباره متن پیش‌نویس توافق به پایان رسید.
به گزارش ایرنا، این مقام اتحادیه اروپا که طبق رویه مرسوم خواست نامش فاش نشود در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا گفت: هیات ها وین را ترک می کنند. مذاکرات برای دست یافتن به یک متن پایان یافته است و ما متنی را تولید کرده ایم.
وی اضافه کرد: آنچه الان اتفاق می افتد بستگی به پاسخ مشارکت کنندگان دارد.او گفت که اتحادیه اروپا منتظر پاسخ گروه ۱+۴ و ایالات متحده آمریکا درباره متن پیش‌رو است و جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره با وزرای امور خارجه کشورهای مشارکت کننده در تماس خواهد بود.
نماینده اتحادیه اروپا در پاسخ به سووالی درباره برداشت او نسبت به موضع ایران از متن پیش‌رو هم گفت اطلاعاتی ندارد و مواضع طرف‌ها پس از دریافت پاسخ‌ها روشن می‌شود.او برای شفاف کردن روند گفت‌وگوها تکرار کرد: چون ما به متن دست‌یافته‌ایم مذاکرات به پایان رسیده است. ما اینجا بودیم که متنی را تولید کنیم و اکنون پایتخت‌ها باید
تصمیم‌گیری کنند.
با پایان این دور از گفتگوها، هیأت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران ساعاتی دیگر به تهران بازخواهد گشت و رایزنی‌ها و تماس‌ها باهماهنگ‌کننده و طرف‌های دیگر ادامه خواهد داشت.
هم زمان یک مقام ارشد وزارت امور خارجه در مورد این دور از مذاکرات وین گفت: در ۴ روز گذشته مذاکرات فشرده‌ای در خصوص چند موضوع باقی‌مانده برای اطمینان از تامین ملاحظات و نگرانی‌های کشورمان برگزار شد. در جریان این گفتگوها ما مواضع خود را با طرف‌های مقابل به اشتراک گذاشتیم و در برخی موضوعات نیز پیشرفت‌های نسبی حاصل شد.
وی افزود: با توجه به مباحث صورت گرفته طی چهار روز گذشته، امروز انریکه مورا چند ایده در مورد برخی موضوعات باقی‌مانده به طرف‌ها ارائه داد؛ این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: ما به محض دریافت این ایده‌ها، پاسخ و ملاحظات اولیه خود را به ایشان منتقل کردیم، اما طبیعتا این موارد نیازمند بررسی جامع هستند و ما نظرات و ملاحظات تکمیلی خود را به هماهنگ‌کننده و سایر طرف‌ها منتقل خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه «بدون تردید اصل اساسی برای ما حراست از حقوق و تأمین منافع ملت ایران است» خاطر نشان کرد: احقاق این حقوق و تامین منافع و تضمین اجرای پایدار تعهدات طرف مقابل و جلوگیری از تکرار رفتارهای غیرقانونی آمریکا دغدغه جدی تیم مذاکره‌کننده است.

 

 

 

اعتماد مردم مهمترین سرمایه است
رئیس کمیته امداد گفت: خوشبختانه در دهه ولایت کمک‌های مردمی امسال نسبت به سال گذشته بیشتر بوده که این امر به برکت حضور و مشارکت مردم است.
سیدمرتضی بختیاری در بازدید از مرکز نیکوکاری سیدالشهدا (ع) در مشهد با تسلیت تاسوعا و عاشورای حسینی، گفت: ایجاد مراکز نیکوکاری از مظاهر ارزش‌گذاری برای آرمان‌های انقلاب اسلامی است.
وی با بیان اینکه راه‌اندازی مراکز نیکوکاری با هدف واگذاری امور مردم به مردم بوده است، تاکید کرد: هر جا کار به مردم واگذار شده، موفق بودیم.
رئیس کمیته امداد خاطرنشان کرد: کمیته امداد افتخارش این است که در قالب مراکز نیکوکاری کار مردمی شدن خیر و احسان را انجام داده است.
بختیاری افزود: ارائه خدمت مستقیم مردم به نیازمندان کار ارزشمندی است که از سوی مراکز نیکوکاری در حال انجام است.
بختیاری به بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و ادامه داد: هدف‌گذاری در بیانیه گام دوم مشخص شده و برای رسیدن به هدف باید مسیر آن مورد تبیین قرار گیرد. برای انجام امور و کارها نباید از موانع ترسید بلکه باید همچون گذشته از آنها عبور کرد.
رئیس کمیته امداد اعتماد مردم را مهمترین سرمایه این نهاد عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در دهه ولایت کمک‌های مردمی امسال نسبت به سال گذشته بیشتر بوده که این امر به برکت حضور و مشارکت مردم است.

سخنگوی وزارت امور خارجه:
سکوت جامعه جهانی در برابر جنایات صهیونیست‌ها در غزه مایه تأسف است
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت:سکوت جامعه جهانی و مدعیان حقوق بشر در برابر جنایات صهیونیست‌ها در غزه اسفناک و مایه تأسف است. ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در توییتر خود در مورد جنایات رژیم صهیونیستی نوشت: ‏اینها نمونه‌هایی از بانک اهداف رژیم آپارتاید صهیونیستی در حملات اخیر
علیه ‎غزه است.
سکوت جامعه جهانی و مدعیان حقوق بشر در برابر جنایات صهیونیست‌ها در غزه اسفناک و مایه تأسف است.
وی تاکید کرد: جالب آنجاست که وزارت خارجه آمریکا بر «پشتیبانی کامل» از حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کرده است!
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: «آلاء قدوم»دخترک پنج ساله ساکن محله شجاعیه در شرق ‎غزه، فقط یکی از کودکان شهید حملات جاری رژیم آپارتاید اسرائیل علیه غزه است.
وی تاکید کرد: جای تأسف است که مدعیان دروغین حقوق بشر، از جنایات روزمره رژیمی اشغالگر علیه مردم کشوری تحت اشغال، با عنوان “حق دفاع از خود”
حمایت می کنند!

ناوهای موشک‌انداز ایران وارد باکو شدند
دو ناو «جوشن» و «پیکان» نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران وارد باکو شدند.
دو ناو «جوشن» و «پیکان» نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به منظور مشارکت در مسابقات «جام دریا» به میزبانی جمهوری آذربایجان وارد باکو شدند.
رسانه‌های جمهوری آذربایجان خبری به نقل از وزارت دفاع این کشور منتشر کردند و از ورود دو ناو موشک انداز نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به باکو خبر دادند.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه ای درباره ورود این دو ناو اعلام کرد: «ناوهای موشک‌انداز “پیکان” و “جوشن” نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مسابقه “جام دریا” که در قالب «بازی‌های بین‌المللی ارتش ۲۰۲۲» در آب‌های سرزمینی (جمهوری) آذربایجان در دریای خزر برگزار می‌شود وارد باکو شدند».
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در گزارش خود، تصاویری از استقبال این کشور از ورود دو ناو جمهوری اسلامی ایران و خدمه آنها منتشر کرد.
حضور ناوهای نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در باکو در حالی انجام گرفته که شهریور ماه سال گذشته بندر انزلی میزبان مسابقات «جام دریا» بود. در این مسابقات، نمایندگانی از کشورهای مختلف شامل روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان
حضور یافتند.