استقبال ایران از سرمایه‌گذاری قرقیزستان   در بنادر جنوبی
استقبال ایران از سرمایه‌گذاری قرقیزستان   در بنادر جنوبی

      با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مشاور رئیس جمهور قرقیزستان، یادداشت‌تفاهم همکاری بنادر و دریانوردی هرمزگان و شرکت هلدینگ ملی قرقیزستان امضاء شد. علی‌اکبر صفایی در نشست با مشاور رئیس‌جمهور قرقیزستان با اشاره به ظرفیت و آمادگی بالای این سازمان برای همکاری با بخش خصوصی، تاکیدکرد: با توجه تعرفه‌ها و […]

 

 

 

با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مشاور رئیس جمهور قرقیزستان، یادداشت‌تفاهم همکاری بنادر و دریانوردی هرمزگان و شرکت هلدینگ ملی قرقیزستان امضاء شد.

علی‌اکبر صفایی در نشست با مشاور رئیس‌جمهور قرقیزستان با اشاره به ظرفیت و آمادگی بالای این سازمان برای همکاری با بخش خصوصی، تاکیدکرد: با توجه تعرفه‌ها و قوانین و مقررات، شرایط حضور سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی در بنادر و پسکرانه‌های بندری در ایران فراهم است.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: سازمان بنادر و دریانوردی با تهیه پیش‌نویس قرارداد و بررسی آن در قالب یک کمیته مشترک، از حضور سرمایه‌گذاران قرقیزستانی در بنادر جنوبی ایران استقبال می‌کند.

به گفته وی، سرمایه‌گذار و بخش‌خصوصی قرقیزستانی می‌تواند با تأسیس دفتر در منطقه آزاد کیش و یا منطقه آزاد قشم، از تسهیلات و امکانات منطقه آزاد تجاری استفاده کند.

در این نشست تنگیز بولتوروک ایاپ برگن اولو، مشاور رئیس جمهور قرقیزستان از علاقه بیشکک برای توسعه روابط و همکاری‌های مشترک تجاری و اقتصادی با ایران صحبت کرد و خواهان عملیاتی شدن هرچه سریع‌تر همکاری‌ها شد.

وی اظهار کرد: با توجه به تغییرات و مشکلاتی که در ترانزیت کالا از غرب داریم، خواهان استفاده از مسیرهای ترانزینی شرق و استفاده از بنادر ایران برای ترانزیت کالا هستیم.

خسرو سرایی، مدیرکل ترانزیت، لجستیک و موافقتنامه‌های بین‌المللی سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام آمادگی کامل این سازمان برای حمایت از سرمایه‌گذاری طرف قرقیزستانی، از تشکیل کارگروهی مشترک برای بررسی جزئیات روند همکاری و فعالیت سرمایه‌گذاران در بنادر شهید رجایی و بنادر جنوبی کشور خبر داد.

 

مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان اعلام کرد؛

منظومه‌ها، نقشه راه توسعه روستایی در گلستان

مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان با بیان اینکه منظومه‌ها نقشه راه توسعه متوازن روستایی در استان گلستان هستند از پایان فاز مطالعاتی در ۲۷ بخش خبر داد.

مهندس سیدمحمد حسینی درباره طرح منظومه‌های روستایی اظهار کرد: یکی از اقداماتی که براساس برنامه ششم توسعه، بنیادمسکن متولی و مجری آن است، تهیه منظومه‌های روستایی است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان با بیان اینکه تهیه این طرح‌ها در سه فاز انجام می‌شود، گفت: طرح منظومه‌ها در بخش مطالعات، فاز اجرایی و نتیجه گیری تهیه می‌شود و در استان نیز برای همه ۲۷ بخشی که داریم، فاز مطالعاتی انجام شد.

وی اضافه کرد: با حمایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری، مطالعات فاز نخست شامل مطالعات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و غیره به پایان رسیده است.

مهندس حسینی، منظومه‌ها را نقشه راه توسعه متوازن و همه جانبه روستاهای استان دانست و گفت: بیشتر از ۴۷ درصد جمعیت استان در روستاها سکونت دارند و هنوز بسیاری از ظرفیت‌های این مناطق، پنهان مانده است که در قالب منظومه‌ها این مزیت‌ها و توانمندی‌ها احصا شده است.

وی تأکید کرد: منظومه‌های روستایی نقش محرک و اثرگذار در تولید، اقتصاد و اشتغال در روستاها را برعهده دارند و اکنون در استان برای مطالعات فاز اجرایی در حال برنامه‌ریزی هستیم.

مدیرکل بنیاد مسکن گلستان یکی از اهداف تهیه منظومه‌های روستایی را هدفمند کردن پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در این مناطق عنوان کرد و گفت: تلاش بر این است تا در سال ۱۴۰۱، تسهیلات مشاغل خرد و خانگی و سایر تسهیلات ارزان قیمتی که قرار است به روستاییان اختصاص داده شود، براساس منظومه‌ها توزیع شود.

وی با بیان اینکه جلسه‌های کارشناسی فاز اجرایی منظومه‌های روستایی در استان برگزار شده است، ابراز امیدواری کرد که گام دوم این طرح مهم، به زودی آغاز شود.

مهندس حسینی افزود: پروژه‌های اقتصادی و اشتغالزایی که قرار است در روستاها شکل بگیرد باید براساس مزیت‌ها و ظرفیت‌هایی باشد که در منظومه به عنوان اولویت مطرح شده است. ضمن اینکه سایر دستگاه‌ها نیز باید برنامه سالانه خود را برای اقدام در روستاها با منظومه‌ها تطبیق دهند تا شاهد تحول در عرصه اقتصادی، اشتغال، تولید، گردشگری، صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و غیره باشیم.

وی با بیان اینکه متأسفانه اهمیت منظومه‌ها در استان مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: با وجود پیگیری‌های بنیادمسکن استان و تشریح اهمیت این طرح که در بهبود وضعیت اشتغال و اقتصاد روستاها موثر است اما متاسفانه استقبال خوبی از آن نشد با اینحال در چندماه گذشته با مجموعه مدیریتی استان، جلسه‌های خوبی برگزار شده است.

وی استان زنجان را نمونه موفقی از اجرای طرح منظومه‌های روستایی توصیف کرد و گفت: بسیاری از روستاهای زنجان با اجرای منظومه‌ها، مولد شده‌اند و با پیگیری‌هایی که انجام دادیم قرار شد برای بررسی نقاط قوت آن به همراه برخی از مدیران استان و مجمع نمایندگان بازدیدی از این استان داشته باشیم.