استقبال سفیر ایران از تلاش‌های قطر برای احیای برجام
استقبال سفیر ایران از تلاش‌های قطر برای احیای برجام

    سفیر ایران در قطر از تلاش های قطر برای احیای برجام استقبال کرد. حمیدرضا دهقانی در صفحه توییتر خود با اشاره به خبر رایزنی وزیر خارجه قطر با دبیرکل سازمان ملل متحد در ارتباط با موضوع برجام و تلاش های این کشور برای احیا این توافق بین المللی نوشت: ‏«باید آمریکا را بر […]

 

 

سفیر ایران در قطر از تلاش های قطر برای احیای برجام استقبال کرد. حمیدرضا دهقانی در صفحه توییتر خود با اشاره به خبر رایزنی وزیر خارجه قطر با دبیرکل سازمان ملل متحد در ارتباط با موضوع برجام و تلاش های این کشور برای احیا این توافق بین المللی نوشت: ‏«باید آمریکا را بر اجرای تعهداتش ترغیب کرد و دوستان می توانند در این زمینه کمک کنند.»
بر اساس این گزارش در روز سه شنبه، ‏وزیر امور خارجه قطر در تماس دبیر کل سازمان ملل با وی از تلاش‌های دوحه برای احیای برجام خبر داد.

 

شرایط داخلی آمریکا اجازه لغو تحریم‌ها را به بایدن نمی‌دهد

یک کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر این که ما نباید اتحادیه اروپا را از دست دهیم گفت: به نظر می رسد شرایط داخلی آمریکا به گونه ای است که اجازه لغو تحریم ها را به بایدن نمی دهد.
علی بیگدلی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مواضع آمریکا نسبت به این که ایران با نشست غیر رسمی در میز برجام موافقت نداشته است گفت: این که انتظار داشته باشیم آمریکا ابتدا تحریم ها را بردارد بعد مذاکره کنیم امر محالی است. آمریکا با توجه به سرمایه گذاری هنگفتی که در راستای اجرای تحریم ها مخصوصا تحریم های ثانویه کرده، بعید است که بخواهد به این زودی ها چنین اقدامی را انجام دهد.
وی افزود: بایدن در تلاش است تا ابتدا فضای داخلی آمریکا را حفظ کند حتی ترامپ هم شب گذشته در سخنرانی خود به این مساله اشاره کرد. از سوی دیگر هنوز کنگره همراهی لازم را با بایدن ندارد. بنابراین شرایط داخلی آمریکا اجازه لغو تحریم هارا به بایدن نمی دهد.
این کارشناس مسائل آمریکا همچنین بیان کرد: حوادثی هم که طی چند روز گذشته اتفاق افتاده تا حدودی به مسیر مذاکره در برجام لطمه زده است.
شیوه ای که ایران در پیش گرفته نتیجه چندانی نخواهد داشت. شاهد بودیم که آقای گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت که ایران اگر به تعهدات خود باز نگردد پرونده به شورای حکام می رود و پس از آن هم این احتمال وجود دارد که با نظر منفی به شورای امنیت ارجاع شود. در نتیجه تحریم ها مجددا باز می گردد.
بیگدلی خاطر نشان کرد: این که ایران به مذاکره با ۵+۱ تن نداد اقدام خوبی نبود. مخالفت با ورود به مذاکره ما را در تنگنای بیشتری قرار می دهد. دیدیم که روسیه و چین هم از این اقدام ایران خوشحال نبودند. گرچه ادامه تحریم های ایران به نفع روسیه و چین است .
این کارشناس مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: ما نباید اتحادیه اروپا را از دست بدهیم . جوزف بورل مسئول سیاست های خارجی اتحادیه اروپا فرد مدبری است روابط خوبی با ایران دارد و دارای تفکرات سوسیالیستی است اما با این مخالفتی که ایران داشته اتحادیه اروپا به جبهه آمریکا می پیوند.

 

ند پرایس: مایل به مشارکت در دیپلماسی هدف‌دار برای پایبندی دوجانبه به برجام هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بر تمایل دولت این کشور برای در پیش گرفتن یک رویکرد دیپلماتیک سازنده در راستای احیای پایبندی به توافق هسته ای تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانسی خبری در پاسخ به این سوال که گام بعدی دولت آمریکا درباره ایران چه خواهد بود و آیا منتظر ایران خواهد ماند تا به میز مذاکره بازگردد و یا فشار بیشتری از جمله تحریم بر ایران اعمال خواهد کرد یا نه، گفت: ما هنوز مایل به مشارکت در یک دیپلماسی هدف دار برای کمک به بازگشت دو طرفه به پایبندی به تعهدات برجامی هستیم. برنامه داریم در ارتباط نزدیک با شرکایمان در گروه ١+۵ و حتما با شرکای اروپایی مان باشیم. موضعمان را به وضوح بیان کرده ایم. آماده ملاقات با ایران برای پرداختن به راهی رو به جلو در زمینه بازگشت به پایبندی دو جانبه به برجام هستیم. همچنین می دانیم که بازگشت دو جانبه به پایبندی نمی تواند بدون مشارکت تمام طرف های توافق در یک دیپلماسی سازنده حاصل شود.
پرایس ادامه داد: این دیپلماسی سازنده به دقت از طرف ما با شرکا و متحدان اروپایی هماهنگ خواهد شد. این دیپلماسی اصولی خواهد داشت و در آن آگاهی خواهد بود و یک هدف را دنبال خواهد کرد که اطمینان یافتن از این خواهد بود که ایران هیچ گاه به یک سلاح هسته ای دست پیدا نکند و محدودیت های قابل راستی آزمایی را در برنامه هسته ای اش اعمال کند. ایران همواره لغو کامل تحریم‌ها علیه ایران را شرط بازگشت به تعهدات برجامی اعلام کرده است. سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش تر گفته بود: هنوز هیچ تغییری در مواضع و رفتار ایالات متحده صورت نگرفته و دولت بایدن نه تنها سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری ترامپ را کنار نگذاشته، بلکه حتی تعهد خود به اجرای کلیات وظایفش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام ننموده است. وی گفت: اجرای تعهدات همه طرف‌ها در برجام موضوع مذاکره و بده‌بستان نیست و همه بده‌بستان‌ها ۵ سال پیش انجام شده است. مسیر پیش رو بسیار روشن است: آمریکا باید به تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه خود خاتمه دهد و به تعهدات برجامی خود بازگردد. این امر نه به مذاکره احتیاج دارد نه به قطعنامه در شورای حکام!

 

 

گزارش فیری بیکن از تلاش جمهوری خواهان برای ممانعت از رفع تحریم‌های ایران

پایگاه خبری فیری بیکن به نقل از سران سیاست خارجی حزب جمهوری خواه آمریکا گزارش داد که اعضای این حزب در تلاشند با یک سری اقدامات مانع از بازگشت واشنگتن به برجام و رفع تحریم های ایران شوند.
پایگاه خبری –تحلیلی واشنگتن فیری بیکن پس از گفت وگو با چند نفر از سران سیاست خارجی حزب جمهوری خواه آمریکا گزارش داد: اعضای جمهوری خواه کنگره در حال کار روی یک سری اقدامات هستند تا از بازگشت دولت جو بایدن به توافق هسته ای ۲۰۱۵ با ایران جلوگیری کنند. این تلاش ها شامل فشار برای ممانعت از رفع تحریم‌های ایران تا زمانی می شود که برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل برچیده نشده است. فیری بیکن ادامه داد: باتوجه به کنترل دموکرات ها بر کنگره و توانایی دولت بایدن برای تعیین سیاست خارجی واشنگتن طی چهار سال آینده، جمهوری خواهان ممکن است با مانع جدی مواجه شوند اما مخالفت هر دو حزب با رفع کامل تحریم های ایران می تواند دولت را مجبور به بازنگری در رویکرد دیپلماتیک خود (درقبال ایران) کند.
این گزارش می‌افزاید: به همین منظور، کمیته تحقیقاتی جمهوری خواهان روز سه شنبه از ”دقیق ترین” طرح خود برای مقابله با امتیاز دادن دولت بایدن به تهران و کنار گذاشتن کارزار “فشار حداکثری” ترامپ علیه ایران، رونمایی کرد. حزب جمهوری‌خواه در این طرح که فری‌بیکن به نسخه ای از آن دسترسی پیدا کرده، وعده داده است که با هرگونه کاهش تحریم های ایران تا زمانی که این کشور برنامه هسته‌ای و موشکی خود را متوقف، تمام زندانیان آمریکایی را آزاد نکرده و دست از حمایت از به گفته آنها تروریسم برنداشته است، مقابله کند. به گفته منابع نزدیک به کمیته مطالعاتی حزب جمهوری‌خواه، این طرح یکی از جامع‌ترین موضع‌گیری های سیاسی است که این حزب در تاریخ ۴۷ ساله خود اتخاذ کرده است. بنابر این گزارش، این استراتژی تنها بخشی از تلاش های گسترده تر سران سیاست خارجی حزب جمهوری خواه برای مانع تراشی بر سر راه دولت بایدن است که قصد دارد به گفت وگوهای مستقیم با ایران بازگردد. جمهوری خواهان همچنین قصد دارند جلسات استماع علنی درباره دیپلماسی دولت بایدن برگزار کنند و رابرت مالی، نماینده ایالات متحده در امور ایران و دیگر مقامات وزارت امورخارجه را تحت فشار قرار دهند تا آنها را در جریان هرگونه توافق جدید با تهران قرار دهند.
قانون‌گذاران جمهوری خواه در حوزه سیاست خارجی به پایگاه خبری فیری بیکن گفتند که چند سال آینده را به تلاش برای جلوگیری از هر گونه اقدام دولت بایدن برای امتیاز دادن به ایران صرف می‌کنند و به علاوه طرح‌هایی را برای ممانعت از لغو تحریم‌های وضع شده علیه تهران به کنگره ارائه خواهند داد.