اصلاح آیین نامه ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن
اصلاح آیین نامه ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن

      معاون مسکن و ساختمان ضمن یادآوری اصلاح آیین نامه ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن از معرفی پروژه های سرمایه گذاری مسکن از سوی سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید، در آینده خبر داد. محمود محمودزاده در خصوص احیا و راه‌اندازی صندوق‌های زمین […]

 

 

 

معاون مسکن و ساختمان ضمن یادآوری اصلاح آیین نامه ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن از معرفی پروژه های سرمایه گذاری مسکن از سوی سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید، در آینده خبر داد.
محمود محمودزاده در خصوص احیا و راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان، گفت: آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مشکلاتی داشت که با پیگیری‌های وزارت راه و شهرسازی هم اکنون این موانع برداشته شده است.
معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه ۴ یا ۵ صندوق زمین و ساختمان در بخش خصوصی پیش از اصلاح آیین‌نامه عملکرد مثبت داشته و فعالیت می‌کردند، افزود: اصلاح و تصویب آیین‌نامه ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن در دولت در راستای افزایش تولید مسکن و به منظور حمایت از گروه‌های مختلف و سرمایه‌گذارانی است که تمایل به سرمایه‌گذاری مولد در حوزه تولید مسکن را دارند.
محمودزاده تصریح کرد: با پیگیری‌های وزارت راه و شهرسازی، اصلاح آیین‌نامه احیای صندوق زمین و ساختمان در دولت انجام شد و هم‌اکنون مانعی برای ایجاد و راه‌اندازی صندوق‌ها وجود ندارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: موضوع احیا و راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان و بهره‌مندی از این ظرفیت به سازمان ملی زمین و مسکن، شرکت عمران شهرهای جدید ابلاغ شده است تا این سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی پروژه هایی که در قالب صندوق زمین و ساختمان قابلیت ارایه دارند، آماده و ارایه کنند.
وی تصریح کرد: به زودی از ابزار سرمایه‌ای_ احیا و راه‌اندازی صندوق های زمین و ساختمان- برای تولید مسکن استفاده خواهد شد
وی در عین حال در خصوص ارایه آمار وضعیت خرید و فروش واحدهای مسکونی در پایتخت و سایر شهرهای دیگر و ارایه آن آمار به مردم برای اطلاع از قیمت خرید و فروش واحدهای مسکونی و اجاره، گفت: برای اولین بار در کشور نتیجه متوسط کشوری در شورای عالی مسکن ارایه شد که نتایج متفاوتی نسبت به شیوه های قبلی ارایه آمار خرید و فروش یک متر مربع واحد مسکونی و قیمت اجاره بها دارد که به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
گقتنی است ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن شامل پنج بند، به شرح زیر است:
۱- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت مسکن و شهرسازی از طرق زیر منابع مالی مورد نیاز برای تولید مسکن در کشور را تأمین کند.
– ایجاد بازار رهن ثانویه و انتشار اوراق مشارکت به پشتوانه تسهیلات رهنی
– راه‌اندازی شرکتهای تأمین سرمایه در حوزه مسکن
– استفاده از شرکتهای واسپاری(لیزینگ) در تأمین منابع مالی تولیدمسکن به‌صورت اجاره و اجاره به شرط تملیک
– انتشار اوراق مشارکت و سایر ابزارهای مالی اسلامی مانند صکوک و استصناع با سررسیدهای مختلف
– جذب مشارکت و سرمایة سرمایه‌گذاران خارجی در تولید انبوه مسکن
– استفاده از صندوقهای سرمایه‌گذاری مشترک در داخل و خارج با هدف جذب منابع برای تولید انبوه مسکن
تبصره- کلیه ابزارها و اوراق مالی منتشره در بازار سرمایه محور همانند صکوک مطابق اوراق مشارکت از مالیات معاف است.
دولت موظف است از طرق زیر نسبت به افزایش سرمایه بانک مسکن اقدام کند
اعاده معادل سود و مالیات واریزی بانک در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ به خزانه.

 

 

در اجرای طرح اقدام ملی مسکن
هیچ کس حق تعلل ندارد

DM2A1170.JPGوزیر راه و شهرسازی گفت: در اجرای طرح اقدام ملی مسکن هیچ کس حق تعلل ندارد و برخی کم کاری ها در این زمینه پذیرفته نیست.
وزیر راه و شهرسازی در جلسه پیگیری اجرای طرح اقدام ملی مسکن که با حضور مدیران کل و معاونین استان ها بصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با اشاره به استفاده از بهترین و کارآمدترین کارشناسان مسکن در پیشبرد مقدمات اجرای این طرح، گفت: در اجرای طرح اقدام ملی مسکن هیچ کس حق تعلل ندارد و برخی کم کاری ها در این زمینه پذیرفته نیست.
محمد اسلامی با تأکید بر استفاده از مشاوران زبده در طراحی واحدهای طرح، افزود: به دلیل استفاده بهتر از فصل کاری، استان های سردسیر عملیات اجرایی اقدام ملی مسکن را آغاز کنند.
وی به ظرفیت های بسیار خوب و ارزنده موجود همچون بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان امام، شرکت توسعه مسکن، بنیاد مستضعفان و نیروهای مسلح نیز اشاره کرد و افزود: لازم است در اجرای طرح اقدام ملی مسکن از این ظرفیت های مهم نظام استفاده شود. وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: شهرداری ها نیز موظفند هرچه سریعتر نسبت به صدور پیش پروانه واحدها اقدام کنندتا عملیات اجرایی در استان ها آغاز شود.
اسلامی همچنین گفت: کارشناسان استان ها اراضی تخصیص شده را با لیست متقاضیان در سامانه لینک و بارگزاری کنند.
گفتنی است در استان چهارمحال و بختیاری تاکنون ۱۶۵۱۸ نفر در این طرح ثبت نام کرده اند که از این تعداد مراحل استعلام ۹۴۳۷ نفر انجام شده است و تعداد ۸۸۹ نفر از متقاضیان وجه آورده اولیه را واریز کرده اند. همچنین تعداد ۵۰۰ پروژه نیز تاکنون برای آغاز مراحل اجرایی در استان تعریف شده است.