دادستان تهران با اشاره به مرخصی ۴هزار و ۷۷۱نفر از زندانیان این استان به مناسبت محرم و شیوع موج جدید کرونا گفت: مقرر شد قبل از اینکه این زندانیان از مرخصی برگردند، شرایط اعطای آزادی مشروط و بهرهمندی آنها از تاسیسات ارفاقی بررسی شود و از این طریق از بازگشت آنها به ندامتگاهها جلوگیری شود. […]
دادستان تهران با اشاره به مرخصی ۴هزار و ۷۷۱نفر از زندانیان این استان به مناسبت محرم و شیوع موج جدید کرونا گفت: مقرر شد قبل از اینکه این زندانیان از مرخصی برگردند، شرایط اعطای آزادی مشروط و بهرهمندی آنها از تاسیسات ارفاقی بررسی شود و از این طریق از بازگشت آنها به ندامتگاهها جلوگیری شود.
علی القاصیمهر به همراه جمعی از مسوولان دادسرا و دادستانهای مناطق مختلف استان تهران، از ندامتگاه قزلحصار بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل قضایی زندانیان و مددجویان حاضر در این زندان قرار گرفت.
القاصی مهر در ابتدای بازدید خود از زندان قزلحصار در جمع دادستانهای مناطق مختلف استان تهران و مسوولان دادسرا، هدف از سرکشی به ندامتگاهها را بر مبنای مأموریت و تکلیف قانونی و تأکیدات رییس قوه قضاییه، آشنایی نزدیک با شرایط فردی و خانوادگی زندانیان و ایجاد مقدمات لازم جهت اعمال تأسیسات ارفاقی برای آنها دانست و اظهار داشت: نظارت بر اجرای احکام و آرای قضایی، از جمله تکالیف قانونی دادستانها است و بر همین مبنا مسوولان دادسرای تهران به صورت منظم، مستمر و هدفمند، از ندامتگاهها بازدید به عمل میآورند.
دادستان تهران با تاکید بر ضروت اعمال نگاه اصلاحی و باز اجتماعی کردن زندانیان، گفت: رییس قوه قضاییه بر موضوع نظارت بر زندانها و اصلاح وضعیت زندانها و زندانیان و همچنین تناسب و انطباق قرارهای تأمین صادره با اتهام متهمین تاکید مؤکد دارند و در همین راستا ما مسئولان دادسرا مکلف هستیم به صورت مستمر، منظم و هدفمند از ندامتگاهها بازدید به عمل آورده و از نزدیک در جریان شرایط زندانیان و چگونگی و کیفیت تحمل کیفر آنها آگاه شویم.
وی تصریح کرد: معرفی فرد مجرم به زندان برای تحمل کیفر، به منزله آغاز بخشی از مأموریت مهم و خطیر دادستانها است و مسئولان دادسرا باید مستمراً و مرتباً از وضعیت فردی و خانوادگی زندانی و کم و کیف اجرای مجازات وی و میزان متنبه شدن او برای بازگشت به جامعه، کسب اطلاع کنند.
القاصیمهر با بیان اینکه یکی از وظایف مهم دادستانها و مسوولان دادسرا نظارت بر اجرای مجازات در زندانها و ورود مستقیم به ندامتگاهها برای بررسی چگونگی و کیفیت اعمال مجازاتها است، اظهار داشت: مدیریت اجرای کیفر فرد محکوم و زندانی با دادستانها و مسوولان دادسرا است؛ بنابراین بایستی نهایت دقت نظر از سوی آنها اعمال شود تا تمامی جهات قانونی و ارفاقی و موارد ناظر بر رویکرد اصلاحی فرد زندانی، رعایت شود.
دادستان تهران با تاکید بر ضرورت داشتن خروجی ملموس و نتیجهبخش بودن بازدیدها و سرکشیهای مسوولان دادسرا و دادستانها از ندامتگاهها و زندانها در ارتباط با وضعیت زندانیان، گفت: رییس قوه قضاییه نسبت به مقوله زندانیان و بازداشتیها و موارد ناظر بر بازداشت طولانیمدت متهمین، دغدغه دارد و دستورات و تأکیدات مؤکدی را در این زمینه ارائه کرده است، لذا دادستانها و مسئولان دادسرا در بازدیدها و سرکشیهای خود از زندانها باید بر موضوع تعیین تکلیف متهمین بازداشتی، تمرکز کنند. القاصیمهر یکی از ثمرات مهم بازدید و سرکشی از زندانها را بررسی بدون واسطه وضعیت زندانیان توسط مسئولان دادسرا برای معرفی زندانیان واجد شرایط به کمیسیون عفو و اعمال تأسیسات ارفاقی برای آنها یا اعمال نظارتهای الکترونیکی در خارج از زندان در قبال زندانیان عنوان کرد.
دادستان تهران همچنین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید لاجوردی، اظهار داشت: شهید لاجوردی در راستای اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمان و زندانیان خدمات خالصانهای را ارائه کردند و عملکرد این شهید بزرگوار الگویی برای زندانبانان و مسوولان قضایی کشور است.
القاصیمهر در پایان دیدار چهره به چهره خود با مدجویان ندامتگاه قزلحصار، گفت: در راستای تاکیدات رییس قوه قضاییه، ما به طور ویژه بازدیدهای دسته جمعی را با حضور قضات در همه زندانهای استان تهران شروع کردهایم و امروز نیز تعداد ۹۲ نفر از قضات و مسوولان قضایی مشتمل بر دادستانهای شهرستانهای استان تهران، قضات اجرای احکام، قضات ناظر زندان و معاونان دادستانی تهران در بازدید و سرکشی از زندان قزلحصار حضور داشتند و ضمن دیدار چهره به چهره با همه زندانیان حاضر در ندامتگاه به تمامی درخواستهای آنها رسیدگی کردند.