در بند ۱۱ سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، بر اجرایی سازی مزیتهای دریا، سواحل، بنادر و آب های مرزی تاکید شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، حضرت آیتالله خامنهای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی برنامه هفتم […]
در بند ۱۱ سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، بر اجرایی سازی مزیتهای دریا، سواحل، بنادر و آب های مرزی تاکید شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، حضرت آیتالله خامنهای در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاستهای کلی برنامه هفتم را که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و با اولویت پیشرفت اقتصادی توام با عدالت تعیین شده است به سران سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغ کردند.
مقام معظم رهبری سیاست های کلی برنامه هفتم توسعه را در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» ابلاغ فرمودند.
در بند ۱۱ این ابلاغیه، بر «تحقق سیاستهای کلی آمایش سرزمین با توجه به مزیتهای بالفعل و بالقوه و اجرایی ساختن موارد برجسته آن با توجه ویژه بر دریا، سواحل، بنادر و آبهای مرزی» تاکید شده است.
علی اکبر صفایی؛ معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این باره ضمن تقدیر و تشکر از توجه و عنایت رهبر معظم انقلاب اسلامی و نیز رییس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مبنی بر پیشنهاد بند ۱۱ که مرتبط با ظرفیتهای دریایی کشور است، تصریح کرد: ظرفیتهای دریایی جمهوری اسلامی به عنوان یکی از پیشرانهای گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه دولت و دستگاههای مرتبط بوده است و پیرو ابلاغ سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه، دولت و مجلس شورای اسلامی با همکاری یکدیگر، احکام متناسب جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری را تدوین و به تصویب خواهند رساند.
وی با اشاره به جهتگیری دولت سیزدهم مبنی بر استفاده از ظرفیتهای دریایی و توجه به سواحل و بنادر، اعلام کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع حاکمیت دریایی و متولی بنادر کشور، تمامی اقدامات آینده خود را در جهت پیشرفت و انتفاع عمومی و افزایش تولید ناخالص داخلی از محل صنایع و فعالیتهای مرتبط با دریا در دستورکار قرار خواهد داد.
مدیرعامل راهآهن:
۶ رام قطار فوقالعاده برای بازگشت زائرین اربعین اختصاص یافت
مدیرعامل شرکت راهآهن از تخصیص شش رام قطار فوقالعاده در مسیر خرمشهر-تهران برای بازگشت زائرین اربعین خبر داد.
مطابق برنامه هرساله در ایام اربعین، یک قطار ریل باس میان خرمشهر تا شلمچه و بالعکس به صورت ۲۴ ساعته و رایگان راهاندازی میشود که امسال نیز به دلیل استقبال زائران از روز ۱۵ شهریورماه این قطار راهاندازی شد تا روزانه حدود ۱۲ قطار برای تردد زائران وارد خرمشهر شود.
همچنین در حالی که هفته گذشته سفرهای رفت از ایران به مقصد عراق، شدت گرفته بود. با نزدیک شدن به روز اربعین در تاریخ ۲۶ شهریورماه و با توصیه به زائران برای برگشت به ایران درصورت اتمام زیارت، اکنون تعداد سفرهای برگشت شدت گرفته است و سفرهای ریلی نیز بخشی از ظرفیت حملونقل زائران اربعین محسوب میشود.
در این راستا سید میلاد صالحی -مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی- در توییتر نوشت: باتوجه به آغاز موج بازگشت زائرین اربعین، شش رام قطار فوقالعاده دیگر برای بازگشت زائران تخصیص داده شد و تعداد قطارهای فعال در مسیر خرمشهر-تهران به ١۶ رام (بیش از سه برابر ایام عادی) رسید.
او همچنین خاطرنشان کرد: قطارهای فوقالعاده دیگری نیز از خرمشهر به سایر شهرها از جمله زاهدان و یزد پیشبینی شده است.
معاون رئیس جمهور:
راهآهن رشت-آستارا و چابهار-زاهدان با تهاتر نفت ساخته میشود
معاون اجرایی رئیسجمهور از توافق با وزیر راه مبنی بر تکمیل طرحهای کلان راهآهن از قبیل رشت-آستارا، چابهار-زاهدان و برقی کردن تهران-مشهد از محل تهاتر نفت خبر داد.
به گزارش روزنامه جمله به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سید صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیسجمهور در پایان نشست پیگیری طرحهای ریلی با حضور رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، استانداران استانهای سیستانوبلوچستان، خراسان رضوی، اصفهان و بوشهر، نماینده سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و همچنین نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه نشست در مورد تصمیمگیری برای تکمیل پروژههای ریلی کشور اعلام کرد: در جلسات متعددی تأمین منابع مالی پروژههای سفرهای رئیسجمهوری در خصوص رفع موانع، تسریع در روند اجرایی و تأمین مالی پروژههای ریلی کشور بررسی و تعیین تکلیف شد.
معاون اجرایی رئیسجمهوری ادامه داد: بخشی از پروژهها، پروژههایی هستند که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و با منابعی محدود قابل اتمام هستند. در جلسه با استانداران مقرر شد تا از منابع عمومی تأمین مالی پروژههایی که پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد دارند انجام شود که مصوب شد تا در خصوص این بخش از پروژهها در بازه زمانی معین شده، تأمین منابع انجام و پرداختهای لازم انجام شود.
مرتضوی با اشاره به اینکه بخشی از طرحهای راهآهن طرحهای بزرگ و هزینهبری هستند توضیح داد: مقرر شد تا طرحهای راهآهن که طرحهای بزرگ و هزینهبری هستند از محل تهاتر نفت اجرا شوند. با پیگیریهایی که ریاستجمهوری و وزیر راه و شهرسازی داشتند مجوز لازم برای تهاتر اخذ شد و نشستی که در ساختمان دادمان برگزار شد در خصوص تعیین پروژههایی بود که از محل تهاتر نفت اجرایی خواهند شد. وی ادامه داد: پروژههایی که از محل تهاتر نفت اجرایی خواهند شد حدود هشت طرح ریلی هستند که از جمله آنها طرح ریلی چابهار-زاهدان، قطار سریعالسیر تهران-مشهد، طرح ریلی رشت-آستارا، طرح ریلی خرمآباد-درود، و طرح اندیمشک- اهواز است. همچنین در خصوص طرح ریلی شیراز- بوشهر-عسلویه امروز تصمیمگیری شد و مقرر شد تا تأمین منابع انجام شود. مرتضوی اظهار امیدواری کرد تا با ابلاغ مصوبات و تأمین منابع عملیات تکمیلی و اجرای پروژههای مهم ریلی هرچه سریعتر اجرایی شود.
نماینده وزیر راه وشهرسازی مطرح کرد؛
تامین ناوگان حمل ونقلی برای بازگشت زائران
نماینده تام الاختیار وزیر راه وشهرسازی گفت: موج بازگشت زائران از پایانههای مرزی آغاز شده و در همین زمینه ناوگان حمل ونقل مورد نیاز برای برگشت را تامین کردهایم.
حسین مذنب گفت: با توجه به آغاز موج برگشت زائران از پایانههای مرزی امکانات و ناوگان برای برگشت زائران در نظر گرفته شده و تاکنون هم توانستهایم اتوبوسها را در پایانهها برای بازگرداندان زائران از مرزهای زمینی به ویژه مهران را در خدمت بگیریم.
به گفته نماینده تام الاختیار وزیر راه وشهرسازی در اربعین در روزهای برگشت زائران ناوگان هوایی و ریلی خود را افزایش دادهایم بنابراین زائران نگران بازگشت خود نباشند .
او میگوید: به هیچ عنوان هیچ شرکت حمل ونقل مسافری حق افزایش نرخ بلیت برای اتوبوس را ندارند و تمامی نرخهای کرایه متناسب با بنرهای نصب شده در پایانهها باید از مسافران اخذ شود.
پهلوگیری یک فروند کشتی حامل ۶۰ هزار تن ذرت در بندر امام(ره)
یک فروند کشتی حامل۶۰ هزار تن ذرت در بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، بهروز آقایی با اشاره به اینکه روند صادرات کالاهای اساسی از مبدأ اوکراین از سرگرفته شد، گفت: محمولهای به وزن ۶٠ هزار تن ذرت وارد بندر امامخمینی(ره) شد، همچنین چندین محموله دیگر نهادههای دامی در راه بندر امام(ره) است که طبق برنامه بهزودی در لنگرگاه این بندر پهلو میگیرند.
وی با اشاره به آغاز عملیات تخلیه محموله این کشتی و ارسال و توزیع ذرتهای وارداتی به سراسر کشور، تصریح کرد: واردات نهادههای دامی مورد نیاز کشور توسط شرکتهای دولتی و بخش خصوصی ادامه خواهد داشت. مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) با برخورداری از تجهیزات استراتژیک پیشرفته در زمینه تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی شامل ٢۴ دستگاه جرثقیل و مکنده پرقدرت و اسکلههایی با آبخور بیش از ١٣متر، قابلیت خدماتدهی به کشتیهای پهنپیکر تا ١۵٠ هزار تن را دارد. بیش از ٧۵ درصد حجم ذرت دامی مورد نیاز کشور از طریق بندر امام خمینی(ره) وارد و به مبادی مصرف در اقصی نقاط کشور ارسال میشود.