دولت چین از افزایش شمار افراد مبتلا به یک نوع کروناویروس جدید در این کشور خبر داد. علاوه بر افزایش شمار شهروندان مبتلا به این ویروس، برای نخستین بار دو مورد ابتلا به این بیماری در پایتخت نیز گزارش شده است. این در حالی است که با نزدیک شدن فصل تعطیلات و مسافرت ایام […]
دولت چین از افزایش شمار افراد مبتلا به یک نوع کروناویروس جدید در این کشور خبر داد. علاوه بر افزایش شمار شهروندان مبتلا به این ویروس، برای نخستین بار دو مورد ابتلا به این بیماری در پایتخت نیز گزارش شده است. این در حالی است که با نزدیک شدن فصل تعطیلات و مسافرت ایام سال نو در چین، جابجاییها با قطار و هواپیما در این کشور به اوج خود رسیده است.
مقامهای بیمارستانی در شهر ووهان که نخستین مورد ذاتالریه ناشی از ورود این ویروس از آنجا گزارش شده بود گفتهاند که ۱۳۶ نفر دیگر به تازگی در این شهر به این بیماری مبتلا شده و به این ترتیب شمار کلی مبتلایان به ۱۹۸ نفر رسیده است. تاکنون در چین سه نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند. آخرین مورد فوتی از این بیماری در چین روز یکشنبه گزارش شده بود.
سه مورد آخر گزارش شده یعنی دو شهروند ساکن پکن و یک شهروند ساکن شنزن که به این بیماری مبتلا شدهاند، به تازگی به ووهان سفر کرده بودند. به گزارش مقامهای رسمی تایلند و ژاپن، سه فرد دیگر از اتباع این دو کشور نیز که به تازگی از چین برگشته بودند به این بیماری دچار شدهاند. مأموران در فرودگاههای شش کشور آسیایی و سه فرودگاه در آمریکا کنترل پزشکی مسافرانی را که از مناطق مرکزی چین میآیند، آغاز کردهاند. از سوی دیگر از صدها نفری که با افراد مبتلا در تماس بودهاند، هیچ کدام به این بیماری مبتلا نشدهاند و کمیسیون ملی بهداشت چین نیز بر همین اساس میگوید احتمال سرایت این بیماری ویروسی از انسان به انسان بسیار کم است. با این حال مقامهای چینی توصیه کردهاند که تماس مستقیم با افراد مبتلا باید محدود شود.
کروناویروسها خانواده بزرگی از ویروسها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود. در سال ۲۰۰۲ میلادی بیماری کروناویروسی سارس که در جنوب چین ظاهر شد، جان نزدیک به ۸۰۰ نفر را در چین و چند کشور دیگر گرفت.
گزارش آکسفام از توزیع ناعادلانه ثروت در جهان
سازمان خیریه بینالمللی آکسفام در گزارشی در خصوص توزیع ناعادلانه ثروت در جهان اعلام کرد، در یک دهه گذشته تعداد میلیاردرهای جهان دو برابر شده و ثروت این میلیاردرها از ثروت ۶۰ درصد جمعیت جهان بیشتر شده است.
سازمان آکسفام در گزارش خود نوشت: زنان و دختران فقیر در قعر نمودار کسب ثروت هستند به نحوی که این گروه ۱۲.۵ میلیارد ساعت کار مراقبتی بدون حقوق در هر روز انجام میدهند که ارزش مالی آن معادل دست کم ۱۰.۸ تریلیون دلار طی یکسال برآورد شده است.
آمیتابه بهار، رییس واحد آکسفام در هند گفت: اقتصادهای ناکارآمد ما باعث پرتر شدن جیبهای میلیاردرها و شرکتهای بزرگ به قیمت به کارگیری زنان و مردان عادی میشود. جای تعجب نیست که مردم شروع به طرح این پرسش میکنند که آیا اصلا میلیاردرهای جهان باید موجودیت داشته باشند یا خیر.
بهار در آستانه برپایی اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس که او به عنوان نماینده آکسفام در آن حضور پیدا میکند تاکید کرد: شکاف موجود میان ثروتمندان و فقرا بدون اجرای سیاستهای مقابله با نابرابری قابل حل نخواهد بود.
معمولا گزارشهای سالانه آکسفام در خصوص نابرابری ثروتی در جهان پیش از آغاز اجلاس داووس منتشر میشوند. این اجلاس برای امسال قرار است از فردا سهشنبه گشایش یابد. در این گزارش یکسری آمارهای تعجببرانگیز وجود دارند. در این گزارش تصریح شد ۲۲ مرد ثروتمند اول جهان ثروتشان بیش از همه ثروت زنان آفریقایی است.