مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به افزایش یک متری تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل گفت: برای اینکه به سمت احیای دریاچه حرکت کنیم باید به فکر صرفه جویی آب در بخش کشاورزی باشیم. مسعود تجریشی با بیان اینکه طی چند سال اخیر سه قرارداد با […]
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمن اشاره به افزایش یک متری تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نسبت به سال قبل گفت: برای اینکه به سمت احیای دریاچه حرکت کنیم باید به فکر صرفه جویی آب در بخش کشاورزی باشیم.
مسعود تجریشی با بیان اینکه طی چند سال اخیر سه قرارداد با مهندسان مشاور یکم در جنوب دریاچه، دانشگاه تبریز در شرق دریاچه و دانشگاه ارومیه در غرب دریاچه بسته شد، اظهار کرد: هدف از این اقدامات این بود که مشکلات و راهکارها را بررسی کنیم.
وی ادامه داد: مطالعات و بررسیها نشان داده است که میتوانیم در بخش کشاورزی حوضه دریاچه ارومیه۴۰ درصد مصرف آب را کم کنیم و آن را به دریاچه ارومیه اختصاص دهیم. طی سال گذشته نیز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۲۹ درصد از مصرف آب کشاورزانی که در پایاب سدها بودند بدون بروز هیچ مشکلی اجتماعی کاهش پیدا کرد.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه در کل حوضه آبریز دریاچه ارومیه اراضی کشت آبی ۱۵ هزار هکتار افزایش پیدا کرده است، تصریح کرد: اما با کاهش مصرف آب در پایاب سدها و هدایت بارشهای خوب امسال به سمت دریاچه، یک متر تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته افزوده شده است.
تجریشی ادامه داد: قرار بود پس از شرایط تثبیت به سمت احیا حرکت کنیم و در فاز احیا باید آب بیشتری را غیر از رهاسازیها به سمت دریاچه بفرستیم که این آب باید از صرفهجویی در بخش کشاورزی تامین شود.
به گفته وی در حال حاضر حدود ۲۸۰۰ کیلومتر مربع وسعت دریاچه است که نسبت به سال قبل افزایش یافته است و امیدواریم این شرایط را حفظ کنیم و بتوانیم در آینده وسعت را افزایش دهیم.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه در پایان گفت: در حال حاضر در دریاچه بیش از ۳ میلیارد متر مکعب آب وجود دارد. سازمان حفاظت محیط زیست نیز ۱۵۰ میلیارد تومان بودجه از منابع این سازمان را به دریاچه ارومیه اختصاص داده است و امیدواریم بتوانیم پس از تثبیت دریاچه به سمت احیا پیش رویم.
افتتاح زیرگذر استاد معین و زیرگذر گیشا
شهردار تهران از افتتاح دو زیرگذر «استاد معین» و «گیشا» به ترتیب در ۲۲ بهمن و اسفند سال جاری خبر داد.
پیروز حناچی با بیان اینکه ۱۲۰ هزار مترمکعب خاک باید برای پروژه زیرگذر گیشا جابهجا شود که تاکنون ۵۰ درصد آن انجام شده است، اظهار کرد: با توجه به سرعت پیشرفت کار مطمئنا این پروژه در اسفندماه سال جاری به اتمام میرسد.
شهردار تهران در مورد فازبندی پروژه پل گیشا گفت: عملیات عمرانی سنگین این پروژه به اتمام رسیده است و در حال حاضر در مراحل بعدی هستیم تا بتوانیم این پروژه را در اسفندماه افتتاح کنیم. حناچی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که این زیرگذر نیز مانند پل شهید نوروزی توسط پلیس مسدود نشود، اظهار کرد: این شریان جدید، تغییرات زیادی را بر روی معابر اطراف میگذارد، اما پل شهید نوروزی ترافیک ولنجک را بر روی خیابان مقدس اردبیلی و یمن منتقل میکرد که در حال حاضر این تقاطع غیرهمسطح به صورت ۲۴ ساعته فعال است.
شهردار تهران در مورد پروژه زیرگذر استاد معین با بیان اینکه عملیات خاکبرداری آن به اتمام رسیده و مهندسان در حال لاینینگ این پروژه هستند، ادامه داد: قول داده بودیم که ۲۲ بهمن این پروژه را افتتاح کنیم.
واگذاری ۱۰ زمین به یک خیریه در شهرداری اسبق
عضو شورای شهر تهران در خصوص عدم مشخص شدن چرایی واگذاری زمین و کمکهای نقدی از سوی مدیریت شهرداری اسبق به یک موسسه خیریه، تذکر داد.
شهربانو امانی گفت: در گزارش تفریق بودجه، حسابرس منتخب شورا تخلفاتی را از سوی شهرداری تهران احراز کرد و منتظر بودیم که ببینیم شهرداری با این موارد تخلف چه میکند؟ اما جوابی ندیدیم.
وی گفت: تذکرمان خطاب به شهرداری است چرا که در گزارش تفریغ بودجه اعلام شد که ۶۰ میلیارد تومان به یک خیریه متوسل به امامرضا پرداخت شده و قطعاتی زمین نیز به مساحت ۷۰ هزار مترمربع به این خیریه واگذار شده تا سعی کنند در تهران بیمارستان مغز و اعصاب به نام پرفسور سمیعی بسازند که بعدا این پرفسور به ایران آمد و بعد با دلگیری گذاشت و رفت. آیا این واگذاری براساس طرح تفصیلی و جامع و کمیسیون ماده پنج بوده است؟ آیا واگذاری ۱۰ فقره زمین طبق قانون بوده است؟ وی در ادامه با بیان اینکه جای سوال است که آیا سوءاستفاده از نام اساتید معتبر که شهرت جهانی دارند، درست است؟ گفت: آیا واگذاریهایی که از سوی شهرداری وقت انجام شد، عادلانه بوده است؟