افزایش ۳.۲ میلیارد مترمکعبی حجم آب دریاچه ارومیه
افزایش ۳.۲ میلیارد مترمکعبی حجم آب دریاچه ارومیه

  استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب امروز دریاچه ارومیه ۳.۲ میلیارد مترمکعب بیشتر از سال شروع طرح نجات ملی دریاچه برآورد می‌شود که این میزان با اجرای طرح‌های احیایی و همچنین بارش مناسب سالانه محقق شده است. محمدمهدی شهریاری با اشاره به اینکه این دریاچه روزهای امیدبخشی را سپری می کند، افزود: به لطف خدا […]

 

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: حجم آب امروز دریاچه ارومیه ۳.۲ میلیارد مترمکعب بیشتر از سال شروع طرح نجات ملی دریاچه برآورد می‌شود که این میزان با اجرای طرح‌های احیایی و همچنین بارش مناسب سالانه محقق شده است.
محمدمهدی شهریاری با اشاره به اینکه این دریاچه روزهای امیدبخشی را سپری می کند، افزود: به لطف خدا و تلاش های صورت گرفته در قالب پروژه احیای دریاچه ارومیه، حال این نگین آبی امروز خوب است. وی اضافه کرد: تراز و سطح دریاچه ارومیه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته و در حال حاضر حجم آب موجود دریاچه بیش از پنج میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب است. وی بیان کرد: سرمایه‌گذاری برای احیای دریاچه ارومیه، حفاری تونل برای انتقال آب به دریاچه، کاهش مصرف آب سدها، ساماندهی رودخانه‌های منتهی به دریاچه و اجرای طرح‌های کشاورزی پایدار از جمله اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای احیای این دریاچه بوده است. وی احیای جزایر دریاچه، پایان طوفان‌های نمکی و رونق گردشگری را از جمله نکات امیدبخش احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و ادامه داد: ۲ طرح بزرگ سد اشنویه و سد کانی‌سیب و تونل انتقال آب زاب از جمله پروژه‌هایی است که امسال به بهره‌برداری می‌رسد و نقش مهمی در تثبیت و احیای کامل دریاچه ارومیه خواهند داشت.
استاندار آذربایجان‌غربی، احیای دریاچه ارومیه را نخستین مصوبه دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: رییس جمهوری و هیات دولت برای تحقق این وعده با اختصاص هزاران میلیارد تومان اعتبار توانسته اند شرایطی امیدبخش برای این دریاچه رقم بزنند.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر، دریاچه ارومیه بهترین سطح را در ۱۰ سال گذشته دارد و با اجرای کامل طرح های احیایی، سال به سال روند بهبود وضعیت این دریاچه ادامه خواهد داشت.

 


انتقال کرونا از طریق حشرات اثبات نشده است

دکتری تخصصی اپیدمیولوژی گفت:‌ راه انتقال در برخی بیماری‌ها ممکن است یک حشره باشد، اما در مورد کووید ۱۹ هنوز ثابت نشده که حشرات یا بندپایان و یا مواد غذایی عامل انتقال بیماری باشند. حمید سوری با اشاره به اثر درجه حرارت روی میزان فعالیت ویروس کووید ۱۹ گفت: بهترین شرایط برای فعالیت ویروس کرونا، بین منفی چهار درجه تا حدود ۱۵ درجه بالای صفر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه انتقال عامل بیماری زا را از دیگر عوامل لازم برای ایجاد اپیدمی عنوان کرد و افزود: راه انتقال در برخی از بیماری ها ممکن است یک حشره باشد، اما درمورد کووید ۱۹ هنوز ثابت نشده است که حشرات یا بندپایان و یا مواد غذایی عامل انتقال بیماری باشند. وی درباره آخرین لازمه ایجاد اپیدمی توضیح داد: افراد جامعه باید حساسیت و استعداد کافی را برای ابتلا به بیماری داشته باشند، یعنی اگر همه افراد جامعه در برابر بیماری مقاوم باشند اپیدمی به وجود نمی آید، اما در شرایط فعلی همه آحاد بشری در برابر کووید ۱۹ در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند؛ البته در برخی گروه ها مانند کودکان شانس ابتلا کمتر و در برخی گروه ها بیشتر است.

 


صید ماهی تیلاپیا، فعالیت باشگاه ماهیگیری را متوقف کرد

رئیس اداره محیط زیست شهرستان اسلامشهر از پیگیری تخلف گزارش شده درخصوص صید ماهی تیلاپیا خبر داد و گفت: فعالیت ماهیگیری در این واحد متخلف متوقف و پرونده آن به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
الهه بیگی با اشاره به اینکه بر مبنای این گزارش رسانه‌ای، دو مأموریت گشت نامحسوس از سوی مأموران محیط زیست به این مرکز انجام شده و شواهدی مبنی بر رهاسازی ماهی مهاجم تیلاپیا در این استخر جمع‌آوری شد، گفت: پس از تکمیل شواهد با حکم قضائی ورود به محل برای برخورد قانونی صورت گرفت. بیگی با اشاره به اینکه از همان بدو ورود به محل با حضور نمایندگان مذکور، شاهد صید ۲ ماهی تیلاپیا بودیم، گفت: باتوجه به اندازه ماهی‌های صید شده، متوجه شدیم که در این مرکز پرورش ماهی تیلاپیا صورت نمی گرفته و تخلف موجود خرید و فروش ماهی تیلاپیا بوده است. رئیس اداره محیط زیست شهرستان اسلامشهر با اعلام این خبر که صیدماهی در این باشگاه با دستور قضائی فعلاً متوقف شده است، ابراز داشت: طبق برآورد نماینده جهاد کشاورزی بیش از ۲۰۰ کیلو ماهی تیلاپیا در این استخر در هفته‌های گذشته رها سازی شده است. وی از ارجاع قضائی پرونده این تخلف به مراجع ذی صلاح خبر داد و گفت: از آنجایی که پرورش ماهی تیلاپیا موجب تخریب محیط زیست و احتمال ورود این گونه مهاجم به رودخانه‌های استان تهران وجود دارد، هیچ واحدی در تهران اجازه پرورش این گونه را ندارد.