یادگار امام گفت: اگر کسی واقعا در دنیا به دنبال آزادی، عدالت و حقوق بشر است و دروغ نمی گوید، در موضوع فلسطین باید صادقانه، صریح و شفاف موضع خودش را بگوید. حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حاشیه مراسم تحدید میثاق سازمان های مردم نهاد، جمعیت دفاع از فلسطین و اصحاب رسانه […]
یادگار امام گفت: اگر کسی واقعا در دنیا به دنبال آزادی، عدالت و حقوق بشر است و دروغ نمی گوید، در موضوع فلسطین باید صادقانه، صریح و شفاف موضع خودش را بگوید.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حاشیه مراسم تحدید میثاق سازمان های مردم نهاد، جمعیت دفاع از فلسطین و اصحاب رسانه فعال در زمینه فلسطین گفت: انقلاب اسلامی پارادایم بزرگی را در حوزه مسأله فلسطین عوض کرد و گفتمانی را زدود و گفتمان دیگری را جایگزین کرد. معتقدم نقش انقلاب را در هویت بخشی به مبارزات فلسطین به درستی نشناخته ایم. تا قبل از انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام بزرگوار حرکت ملت فلسطین یک حرکت ملی گرایانه عربی بود و در بخشی نیز شعارهای چپ گرایانه جریانات تحت تأثیر اندیشه کمونیستی آن روزگار شنیده می شد و جریاناتی با اندیشه عدالت خواهی مارکسیستی فعالیت داشتند.
یادگار امام(ره) در ادامه گفت: جا دارد از بسیاری کسانی که در دنیا از فلسطین حمایت کرده اند، یاد کرد؛ مثلا مرحوم ماندلا در آفریقای جنوبی و بسیاری از جریانات چپ. اما زاویه نگاه هر کدام آنها همانطور که گفته شد، یا مبارزه با سرمایه داری بود و یا به دنبال یک جریان عربی بودند. مثلا، جمال عبدالناصر گرچه برخاست و جنگ هایی را ایجاد کرد، اما حرکت او حول عرب بودن یا غیر عرب بودن بود.
سید حسن خمینی اظهار کرد: اما انقلاب اسلامی خط بطلانی بر این گفتمان کشید و داستان فلسطین را تبدیل به مسأله ای اسلامی کرد و قضیه فلسطین به عنوان «قبله اول مسلمین» مطرح شد.
ویادامه داد: دیگر مساله فلسطین مختص عرب ها نبود که «من ایرانی» از آن حمایت کنم، بلکه تبدیل به موضوع «من مسلمان شد» که من ایرانی مثل یک لبنانی و عرب آن را موضوع خودم می دانم. اینجا بود که موضوع به پاکستان، هندوستان، اندونزی و مالزی رفت. این بار قرار بود یک میلیارد مسلمان قبله اولشان را آزاد کنند. این گفتمان جدید اتفاق بسیار بزرگی بود که موضوع فلسطین را از عربی محض یا یک خط مرز جغرافیایی، تاریخی و ملی تبدیل به یک موضوع دینی و الهی کرد که به آبرو و غیرت پیامبر اسلام(ص) گره خورده است.
یادگار امام(ره)در ادامه گفت: ما در پشت قدس بغض گره کرده امیرالمؤمنین(ع) و چادر خاکی فاطمه زهرا(س) و تمثال مبارک پیامبر(ص) را می بینیم؛ داستان تاریخ و جغرافیا نیست، داستان غیرت دینی است.