امروز مشکل کالاهای رسوبی رفع می شود
امروز مشکل کالاهای رسوبی رفع می شود

سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی درباره ذخیره کالاهای اساسی در کشور اظهار کرد: با دستور رئیس جمهور و همکاری بانک مرکزی تلاش کردیم که ذخایر راهبردی را به حد مناسب برسانیم تا مشکلی در زمینه تأمین کالاهای اساسی نداشته باشیم. او افزود: از روز شنبه تزریق برنج خارجی به بازار شروع شده و […]


سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی درباره ذخیره کالاهای اساسی در کشور اظهار کرد: با دستور رئیس جمهور و همکاری بانک مرکزی تلاش کردیم که ذخایر راهبردی را به حد مناسب برسانیم تا مشکلی در زمینه تأمین کالاهای اساسی نداشته باشیم.
او افزود: از روز شنبه تزریق برنج خارجی به بازار شروع شده و قطعاً در حوزه برنج خارجی و قیمت آن شرایط را به صورت مناسب نگه خواهیم داشت؛ در برنج ایرانی به دلیل خشکسالی امسال کاهش تولید داشتیم که موجب شده نوسان در قیمت به وجود بیاید، ولی قطعاً در حوزه برنج خارجی به اندازه کفایت ذخایر برنج وجود دارد و شرکت بازرگانی دولتی هم از روز شنبه توزیع را در بازار شروع کرده است و این کار را برای تنظیم بازار ادامه خواهیم داد.
ساداتی نژاد با اشاره به تولید گندم بیان کرد: امسال به دلیل خشکسالی کاهش تولید گندم داشتیم که تأمین و خرید آن را انجام دادیم و مشکلی هم تا پایان سال در خصوص گندم نخواهیم داشت.
وزیر جهاد کشاورزی درباره موضوع نهاده‌های دامی و مرغ گفت: در حال حاضر با کمک وزارت راه و شهرسازی، رسوب‌های گمرک را ترخیص می‌کنیم و روند نهاده‌ها و تاخیرهایی که در سامانه بازارگاه وجود داشته را با تأمین نهاده کاهش می‌دهیم و تلاش می‌کنیم از مهر به بعد این روند و تأخیر به حداقل ممکن برسد و مرغداران با خیال آسوده تولید را انجام دهند.
او ادامه داد: اعتقاد داریم که بازار، بازار رسانی و تنظیم بازار به دست خود تشکل‌ها باید صورت بگیرد و باید در سیاست گذاری ها، تصمیم گیری‌ها و تنظیم بازار از آن‌ها استفاده خواهیم کرد.

معاون وزیر صمت:
جلوی مهندسی شدن معاملات سیمان در بورس کالا را می گیریم
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت گفت: وزارت صمت در ابلاغیه‌ای هر گونه خرید و عرضه سیمان خارج از بورس کالا را ممنوع اعلام کرد.
اسدالله کشاورز در گفتگویی گفت: سازوکاری تعریف شده تا همه واحدهای تولیدکننده سیمان ظرف دو هفته آینده وارد سامانه افق شوند و به سامانه جامع تجارت متصل شوند و خرید و فروش خود را صرفاً از طریق بورس کالا انجام دهند.
وی ادامه داد: در این راستا دیگر هیچ گونه خرید و فروشی خارج از بورس کالا انجام نخواهد شد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت تصریح کرد: بر اساس این دستورالعمل کلیه واحدهای تولیدکننده سیمان کشور باید ۱۰۰ درصد تولید خود را در بورس کالا عرضه کنند تا از دو نرخی شدن قیمت سیمان جلوگیری به عمل آید.
کشاورز گفت: با این تصمیم مهم دست سودجویان و دلالان از بازار سیمان کوتاه خواهد شد و تعادل قیمتی در بازار به وجود خواهد آمد.
وی تاکید کرد: کسانی که تولیدات کارخانه خود را در بورس عرضه نکنند، صرفاً باید تولیدات خود را بر اساس قیمت اعلامی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به فروش برسانند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در خصوص برنامه‌های پیش بینی شده برای نظارت بر عرضه در بورس کالا، گفت: با همکاری و تعامل خود تولیدکنندگان، انجمن سیمان و دست اندرکاران، سازوکاری برای جلوگیری از مهندسی شدن بورس توسط سودجویان و دلالان تدوین خواهد شد تا سودجویان نتوانند بورس کالا را مدیریت کنند.

تعرفه‌ پلکانی برق باید در تمام فصول سال اجرا شود
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اصلاح تعرفه‌گذاری در قانون بودجه امسال آمده و باید از ابتدای سال اجرایی می‌شد،گفت: این قانون به منظور ایجاد عدالت در مصرف وضع شده و باید مستمر باشد.
مصطفی نخعی با اشاره به اصلاح تعرفه‌گذاری برق مشترکین، گفت: در قانون بودجه ۱۴۰۰ بحث رایگان شدن تعرفه آب و برق و گاز مشترکین کم مصرف و جبران منابع آن از طریق اصلاح تعرفه‌گذاری مشترکین پرمصرف دیده شده و شرکت توانیر موظف بوده که آن را اجرایی کند.
وی افزود: متأسفانه در گزارش سه ماهه اخیر که ما گرفتیم این اقدام توسط توانیر انجام نشده بود و در حال برنامه‌ریزی بودند؛ در ماه‌های اخیر با اطلاع‌رسانی‌هایی که انجام دادند توانستند این موضوع را اعمال کنند.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مفاد قانون بودجه ۱۴۰۰ لازم الإجرا است، گفت: نباید اینگونه باشد که پس از گذشتن از پیک بار تابستان این تعرفه‌گذاری نادیده گرفته شود زیرا اصلاح الگوی مصرف خواسته مجلس برای تمامی فصول سال است.
نخعی در ادامه گفت: این قانون به منظور برقراری عدالت، که خواسته همیشگی مردم بوده، وضع شده زیرا مشترکان پرمصرفی که بیش از الگوی متعارف مصرف می‌کنند باید هزینه مضاعفی به منظور جبران برق کم‌مصرف‌ها بدهند.
سخنگوی کمیسیون انرژی خاطر نشان کرد: در این سال‌ها یارانه‌های پنهان انرژی گسترده‌ای توزیع شد و از آنجا که این یارانه‌ها بایستی هدف‌دار شود، تعرفه گذاری پلکانی یکی از گام‌های مهم و اساسی است.
لازم به ذکر است به گفته سخنگوی صنعت برق از ۳۰ میلیون مشترکین خانگی، ۸۰۰ هزار نفر مشترک پرمصرف هستند و این مشترکین بنا بر قانون جدید باید میزان مصرف مازاد بر ۶۰۰ کیلووات ساعت را با قیمت متوسط خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدید پذیر پرداخت کنند.