زهرا ایرانشاهی / قرار است که برای بازسازی ۱۴۵ هزار واحد مسکونی در بافتهای ناکارآمد شهری در کل کشور، تسهیلات خوبی در نظر گرفته شود تا در عرض چند سال کشور از این مشکل خلاصی یابد. در واقع مقرر شده تا به ازای هر واحد مسکونی ۱۷۰میلیون تومان تسهیلات ساخت در محدوده و محلات […]
زهرا ایرانشاهی /
قرار است که برای بازسازی ۱۴۵ هزار واحد مسکونی در بافتهای ناکارآمد شهری در کل کشور، تسهیلات خوبی در نظر گرفته شود تا در عرض چند سال کشور از این مشکل خلاصی یابد. در واقع مقرر شده تا به ازای هر واحد مسکونی ۱۷۰میلیون تومان تسهیلات ساخت در محدوده و محلات هدف بازآفرینی در کلانشهر تهران در قالب قرارداد عاملیت، توام با تسهیلات بدون سپرده و اوراق گواهی حقتقدم به انبوهسازان حرفهای و سازندگانی که از فناوریهای نوین استفاده کنند، پرداخت میشود. این تسهیلات در بافتهای ناکارآمد شهری در سایر کلانشهرها به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده و در شهرهای با جمعیت بالای ۲۰۰ هزار نفر نیز به ۱۴۰ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی، افزایش یافته است.
این اقدامات در راستای انگیزه دادن و تشویق انبوهسازان و ساکنان در این مناطق، سود تسهیلات ساخت در بافتهای ناکارآمد شهری بسیار مناسب در نظر گرفته شده است. برای تسهیلات ساخت ۱۷۰ میلیون تومانی به ترتیب ۵۰ میلیون تومان با نرخ سود ۹ درصد، ۶۰ میلیون تومان با نرخ ۱۸ درصد و مابقی آن با نرخ ۱۶ درصد محاسبه و پرداخت خواهد شد. همچنین برای پرداخت تسهیلات ۱۴۰ میلیون تومان نیز به ترتیب ۴۰ میلیون تومان آن با نرخ سود ۹ درصد، ۶۰ میلیون تومان با نرخ ۱۸ درصد و ۴۰ میلیون دیگر آن با نرخ ۱۶ درصد محاسبه و به متقاضیان پرداخت می شود.
تسهیلات نوسازی به میزان ۱۶۰ میلیون تومان نیز به ترتیب برای ۵۰ میلیون تومان از محل قرارداد عاملیت، ۵۰ میلیون تومان بدون سپرده و ۶۰ میلیون تومان از محل اوراق به ترتیب با نرخ سود ۹، ۱۸ و ۱۶ خواهد بود.
این در حالی است که مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری، در اولین نشست شورای مدیران این شرکت که با حضور اعضای هیات مدیره، معاونین و مدیران کل دفاتر شرکت برگزار شد، ضمن تبریک سال نو و اعیاد شعبانیه با بیان اینکه امسال بنام سال» جهش تولید « از سوی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نامگذاری شده است، اظهار داشت: باید تلاش و اقدمات خودمان را در جهت تحقق شعار سال (جهش تولید) و عملیاتی کردن رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه بازآفرینی شهری پایدار مضاعف کنیم.
مهدی عبوری، در این نشست با بیان اینکه اولویت بندی در برنامه ها و سیاست گذاری در حوزه بازآفرینی در سال ۱۳۹۹ مشخص شده است، گفت: در سال جاری موضوع نوسازی وتولید ۱۴۵ هزار واحد مسکن در بافت های ناکارآمد شهری با جدیت بیشتر پیگیری می شود.
در ادامه عبوری با یادآوری اهمیت موضوع حاشیهنشینی که همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) قرار داشته و به عنوان یک وظیفه برای همه دستگاههای نظام جمهوری اسلامی تلقی می شود، تصریح کرد: بایداز ظرفیت های بالقوه سازمان ها و نهادهایی نظیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره )، سازمان بسیج مستضعفین، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در خصوص حل مشکلات حاشیه نشینی و سکونتگاههای غیررسمی بصورت اقدام مشترک استفاده کرد.
در همین نشست فرهاد قلی زاده طی حکمی از سوی دکتر عبوری به عنوان سرپرست اداره کل نظارت بر امور اجرایی شرکت معرفی شد.
در حکم معاون وزیر راه و شهر سازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران آمده است: “نظر به تعهد، تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی و با عنایت به پیشنهاد سرپرست محترم معاونت فنی و نظارت، به موجب این ابلاغ و با حفظ پست سازمانی به عنوان سرپرست اداره کل نظارت بر امور اجرایی تعیین می گردید.
امید است با استعانت از خداوند تبارک و تعالی و همکاری و هماهنگی کامل با معاون محترم مربوطه و سایر مدیران و کارکنان محترم، در راستای تحقق اهداف و برنامه های شرکت، دولت و وزارتخانه متبوع، موفق و موید باشید.»
گفتنی است که با کاهش ۱۵ درصدی میزان ساخت و ساز مسکن در پایتخت در سالی که گذشت و به دلیل ارائه مشوق ها و سیاست های حمایتی که از سوی دولت و مدیریت شهری برای بازآفرینی بافت های فرسوده در نظر گرفته شده بود، اما میزان ساخت و ساز در بافت های فرسوده در سال ۹۸ سیر نزولی پیدا نکرد.
بنابراین حالا تسهیلات نوسازی در بافت های فرسوده افزایش سه برابری را تجربه خواهد کرد. به این ترتیب با حمایت دولت از برنامه نوسازی مسکن در بافت فرسوده محقق شده است و علاوه بر تسهیلاتی که از محل صندوق توسعه ملی برای ساخت اعطا می شد، هم اکنون از خود منابع بانک مسکن هم می شود برای نوسازی استفاده کرد.
بر همین اساس چنانچه مالکان اقدام به ساخت و ساز کرده و از مشارکت سازندگان غیرحرفه ای استفاده کنند، به ازای هر واحد می توانند تا ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات نوسازی دریافت نمایند، اما اگر مالکان از ظرفیت سازندگان حرفه ای که پروانه انبوه سازی دارند استفاده کنند، این مبلغ ۱۴۰ میلیون تومان خواهد بود. در صورتی که سازندگان و انبوه سازان با استفاده از فناوری های نوین اقدام به نوسازی در بافت های فرسوده نمایند، به ازای هر واحد مسکونی می توانند تا ۱۷۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.