انتشار اولین رمان مایکل مان
انتشار اولین رمان مایکل مان

مایکل مان یک هفته است که با انتشار رمان «مخمصه ۲» در فهرست کتاب‌های پرفروش جای گرفته است. مایکل مان که تولید فیلم پرستاره «فراری» را از همین هفته در ایتالیا آغاز کرد، با انتشار اولین رمانش با عنوان «مخمصه ۲» که ادامه‌ای بر فیلم جنایی پرفروش او در سال ۱۹۹۵ است، در صدر فهرست‌های […]

مایکل مان یک هفته است که با انتشار رمان «مخمصه ۲» در فهرست کتاب‌های پرفروش جای گرفته است. مایکل مان که تولید فیلم پرستاره «فراری» را از همین هفته در ایتالیا آغاز کرد، با انتشار اولین رمانش با عنوان «مخمصه ۲» که ادامه‌ای بر فیلم جنایی پرفروش او در سال ۱۹۹۵ است، در صدر فهرست‌های فروش کتاب جای گرفته است.
او این کتاب را با همکاری مگ گاردینر نویسنده کهنه‌کار آثار هیجان‌انگیز نوشته و در کتاب شخصیت‌های پیچیده‌ای را که در فیلم اصلی تصویر شده‌اند، جای داده است. از یک دزد حرفه‌ای یعنی نیل مک کاولی با بازی رابرت دنیرو تا کارگاه لس‌آنجلسی وینسنت هانا که آل پاچینو نقشش را ایفا کرده بود. گرچه فیلم با کشته شدن مک‌کاولی توسط هانا در پایان تحقیقات چند ساله این کارآگاه به پایان می‌رسد، اما این دو شخصیت پیوندی غیرقابل توضیح را در رابطه خود شکل داده بودند که بیشتر در این رمان جدید به آن پرداخته شده است.‌ این رمان ۴۶۶ صفحه‌ای هم به عنوان دنباله فیلم و هم به عنوان پیش‌درآمدی بر آن عمل می‌کند و ماجراهای دیگری را نیز روایت می‌کند که شخصیت‌های دیگر فیلم از جمله کریس با بازی وال کیمر در آن دخیل بودند. در واقع داستان این کتاب از سال ۱۹۸۸ که هنوز مک کاولی زنده بود تا رویدادهای پس از فیلم را دربرمی‌گیرد.
مایکل مان تحقیقاتش برای «مخمصه» را از اوایل ۱۹۷۰ که در حال تحقیق درباره رابطه دو شخصیت واقعی یعنی کارآگاهی از شیکاگو با نام چاک آدامسون و مک کاولی اصلی بود شروع کرد. او اول این داستان را برای یک فیلم تلویزیونی در سال ۱۹۸۹ به کار برد و بعد ۶ سال بعد در فیلم سینمایی ۳ ساعته «مخصمه» از آن استفاده کرد.
«مخمصه ۲» اولین کتاب از یک قرارداد چند میلیون دلاری بین این کارگردان و انتشارات هارپر کالینز است. گفته شده مان قصد دارد از این کتاب جدید برای ساخت دنباله فیلم هم استفاده کند.

 

 

 

 

رقابت مستند ایرانی در جشنواره ایتالیایی

فیلم مستند «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان در سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم «روورتو» ایتالیا به نمایش گذاشته می‌شود. فیلم مستند سینمایی «ایساتیس» به کارگردانی علیرضا دهقان و تهیه‌کنندگی راحیل صحرایی و علیرضا دهقان منتخب بخش رقابتی سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم «روورتو» ایتالیا شد. این فیلم مستند در بخش سینمای باستان شناسی قرار دارد که جایزه این بخش هر دو سال یک‌بار اهدا می‌شود.جشنواره بین المللی فیلم «روورتو» ایتالیا هر ساله اوایل پاییز برگزار می‌شود و جدیدترین، جالب‌ترین و دیدنی‌ترین آثار ایتالیایی و بین‌المللی را با موضوع میراث جهانی به نمایش می‌گذارد تا بناها، مکان‌ها، مردمان، سنت‌های دور را از طریق چشم‌انداز تجربی سینما بشناساند.بنیاد موزه مدنی روورتو، به عنوان بخشی از فعالیت‌های فرهنگی متعدد خود، از سال ۱۹۹۰ هر ساله این جشنواره را برگزار کرده که از سال ۲۰۲۱ به نام جشنواره (RAM FILM FESTIVAL) معرفی شده است. هدف این جشنواره اطلاع رسانی و اطلاع عموم مردم در مورد حفظ و ارتقای میراث جهانی ،میراث ملموس و ناملموس و تحقیقات باستان شناسی است. سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم «روورتو» ایتالیا (باستان‌شناسی و میراث جهانی) ۶ تا ۱۰ مهر ماه مصادف با ۲۸ سپتامبر تا ۲ اکتبر برگزار می‌شود.«ایساتیس» مستندی شاعرانه از بخشی از فرهنگ ایران به روایت چهار عناصر طبیعت است. در خلاصه این فیلم آمده است: «داستان دستهای مردمانی که از خاک کیمیا ساختند و از نیستی به هستی رسیدند. داستانی کهن از منزلت حقیقی آب؛ از اندیشه های نو در رانش آب. داستان پر فراز و نشیب شهری که قرن‌هاست چون عقیق بر دل خاک خشک و خالی کویر می‌درخشد. داستان گفتگوی مهربان ادیان و عطر ایمان به روایت آب، باد، خاک و آتش.»فیلم مستند «ایساتیس» پیش از این، جایزه ویژه دبیر چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، نامزد سیمرغ بهترین فیلم مستند سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، تندیس سیمین بهترین مستند از جشنواره بین المللی فیلم رشد و جایزه بهترین فیلم بخش بین‌الملل هشتمین جشنواره بین المللی جشنواره شهر و… را کسب کرده است.

 

 

حذف آرشیو «جیران» از فیلیمو

آیکون سریال «جیران» به کلی از پلتفرم پخش‌کننده حذف شده و قسمت‌های پیشین این سریال هم دیگر در دسترس کاربران نیست. حذف آرشیو سریال «جیران» از پلتفرم پخش‌کننده، با درخواست و پیگیری شاکی پرونده، به دادسرای فرهنگ و رسانه اتفاق افتاد.بر اساس این گزارش، رسیدگی به این‌ پرونده تا اواخر تابستان ادامه دارد  و تا آن زمان سریال «جیران» در دسترس مخاطبان نخواهد بود. در پی اختلاف کارگردان و تهیه‌کننده سریال «آهوی من مارال» و تهیه‌کننده و کارگردان «جیران»، پخش این سریال از همان ابتدا با حواشی مواجه بود و در نهایت هم به توقف و حذف موقت سریال «جیران» انجامید.پخش سریال «جیران» به دنبال همین اختلافات و شکایت عوامل سریال مذکور، مدتی می شد که متوقف شده بود اما تا پیش از این آرشیو این سریال در دسترس بود. فیلیمو به عنوان پخش‌کننده جیران، به جبران حذف ناگهانی‌ این سریال، «یاغی» را هفته گذشته در دو قسمت پخش کرد و به‌زودی هم‌قرار است «بی گناه» به عنوان سریال جایگزین پخش شود.

 

 

یک خبر رسمی از کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار

معاون بین الملل و توسعه بازار خارجی بنیاد سینمایی فارابی اعلام کرد که اسامی نهایی اعضای کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای شرکت در اسکار انتخاب و معرفی شده که همزمان با معرفی فیلم اعلام می‌شود.رائد فریدزاده با اعلام اینکه لیست افراد برای حضور در کمیته انتخاب نماینده ایران در موعد مقرر به آکادمی اسکار معرفی شده است، عنوان کرد: با تعامل خوبی که با خانه سینما شکل گرفت، فارابی اعضای پیشنهادی را در موعد قانونی تعیین شده به آکادمی اسکار اعلام کرده است.روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی به نقل از فریدزاده تاکید کرده: مطابق جدول زمان‌بندی کارهای اسکار پیش خواهد رفت و اسامی منتشر شده در برخی از رسانه‌ها صرفا گمانه زنی‌های رسانه‌ای است و تا تائید نهایی اسامی از سوی آکادمی اسکار همچنان نمی‌توان از لیست اعلامی به عنوان اعضای قطعی کمیته نام برد.مهلت معرفی نمایندگان منتخب کشورها برای رقابت در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۳، تا سوم اکتبر ۲۰۲۲ (۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱) است و کمیته اسکار کشورها تا این تاریخ فرصت دارند نماینده رسمی سینمای خود را به آکادمی اعلام کنند. سینمای ایران در حالی کمتر از ۵۰ روز فرصت دارد تا نماینده‌ای را برای شرکت در اسکار معرفی کند که برخی فیلم‌های دارای شرایط بهتر در پخش‌ بین‌المللی برای دریافت پروانه نمایش دچار مشکل شده‌اند.