فدراسیون فوتبال پیشنویس قرارداد را سه روز قبل برای برانکو ایوانکوویچ در کرواسی ارسال کرد. ایران به این مربی کروات پیشنهاد داده با امضای قراردادی جدید، سکان هدایت تیم ملی را به دست بگیرد. در ابتدا این حمیدرضا صادق، سفیر ایران در کرواسی بود که به برانکو پیشنهاد رسمی داد. چندی قبل هم فدراسیون […]
فدراسیون فوتبال پیشنویس قرارداد را سه روز قبل برای برانکو ایوانکوویچ در کرواسی ارسال کرد. ایران به این مربی کروات پیشنهاد داده با امضای قراردادی جدید، سکان هدایت تیم ملی را به دست بگیرد. در ابتدا این حمیدرضا صادق، سفیر ایران در کرواسی بود که به برانکو پیشنهاد رسمی داد. چندی قبل هم فدراسیون فوتبال نماینده خود را به کرواسی فرستاد تا با این مربی مذاکرات رودررو داشته باشد.
پیشنویس قرارداد، اما تازه گام اول است؛ چرا که به نظر میرسد کار هنوز کمی پیچیده است. اول این که برانکو به تاج اعلام کرده باید تکلیف شکایتش از پرسپولیس و باشگاه الاهلی روشن شود. فدراسیون حتی برای آن که بتواند یک گام بلند به سوی این همکاری بردارد، به پرسپولیس گفته طلب برانکو را از منبع مالی ایران در فیفا میپردازد و آنها هم بعدها این پول را به فدراسیون بدهند. این یعنی تاج دارد هر کاری میکند تا موانع از بین برود. پرونده برانکو و الاهلی هم هنوز بسته نشده و ظاهراً تا پایان سال تکلیفش روشن خواهد شد.
از سوی دیگر ایران و مربی کروات هنوز بر سر مسائل مالی توافق نکردهاند. پیشنویس دقیقاً در این شرایط برای او ارسال شده است. برانکو قصد دارد با مطالعه آن جواب اولیهاش را به فدراسیون فوتبال بدهد. ایران قصد دارد تا پایان جام جهانی قطر بهصورت مرحله به مرحله با برانکو قرارداد امضا کند. یعنی قرارداد ابتدا تا پایان مرحله نهایی مقدماتی خواهد بود و در صورت صعود، حضور در جام جهانی قطعی میشود و پس از آن هم طرفین برای همکاری تا جام ملتهای بعدی پای میز مذاکره مینشینند. برانکو گویا هنوز با این پیشنهاد موافقت نکرده است.
برانکو برای امضای قرارداد شروط مالی بالایی دارد و از سویی دستیاران خود را هم مشخص کرده است. این مربی کروات تأکید کرده پانادیچ مربی دروازهبانهایش باید در تیم ملی هم در کادرش باشد. او همچنان میخواهد برادرش را به تیم ملی بیاورد. روی حضور مارکو هم اصرار دارد و بنابراین کادر خارجیهایش مشخص است. از چندی قبل شایعه شد برانکو چندان موافق حضور وحید هاشمیان در کادر فنی تیم ملی نیست و روی حضور مهدویکیا اصرار دارد. این خبر اما صحت ندارد؛ چراکه اتفاقاً مربی کروات پذیرفته هاشمیان دستیار ایرانیاش باشد. وحید در دوران برانکو بود که به قهر خود از تیم ملی پایان داد و اتفاقاً در مرحله اول و دوم انتخابی جام جهانی ۲۰۰۶ گلهای مهمی هم برای ایران زد و نقش مهمی در صعود تیم ملی داشت. برانکو از همان زمان خاطرات خوبی از هاشمیان در ذهن دارد.
در هر صورت قرار است پس از آن که برانکو پیشنویس قرارداد و مفاد آن را بپذیرد، مذاکرات جدیتر بر سر مسائل مالی و بعضی دیگر از جزئیات صورت بگیرد. در همین حال در روزهای اخیر شایعاتی درباره حضور یحیی گلمحمدی هم در تیم ملی شنیده میشد اما انگار ترجیح خود تاج همان انتخاب مربی خارجی است. فقط فدراسیون بدش نمیآید امضای قرارداد به آخر سال موکول شود تا فدراسیون در هزینهها صرفهجویی کند. از نظر تاج، برانکو هر چه دیرتر بیاید به نفع آنهاست و هزینه کمتری خواهند کرد. فدراسیون هم به هر حال درگیر پرونده ویلموتس است و به نظر میرسد کار آنها به شکایت و شکایتکشی در فیفا بکشد.
در ماجرای VAR از انگلیسیها درس بگیرید!
رسول مجیدی
به گزارش آی اسپورت، حیدر بهاروند، رئیس سازمان لیگ برتر دیروز حرفهای جالبی زد. حرفهایی که مشخص نیست چقدر باید جدی گرفته شود اما حاکی از این است که فوتبال ایران دارد به سمت استفاده از VAR یا کمک داور ویدئویی حرکت میکند. او گفته: «در فصل جدید فوتبال کشور VAR یکی از الزامات است، یعنی با تصویب هیأت رئیسه هر استادیومی که VAR نداشته باشد نمیتواند میزبان مسابقات باشد.»
اعتراضها به داوری در این دوره از لیگ برتر به اوج رسیده. خیلی از صحنههای آهسته هم حاکی از این است که تیمهای معترض حق دارند. مدیران و مربیان بارها – شاید به طعنه- گفتهاند که لیگ برتر نیاز به VAR دارد. حالا هم به نظر میرسد مدیران فدارسیون برای کم کردن اعتراضها به دنبال چنین طرحی هستند. طرحی که البته بودجه قابل توجهی میطلبد و شاید به دلیل بالا بودن نرخ ارز، به صورت ایرانیزه در لیگ برتر اجرا میشود.
لیگ برتر انگلیس امسال، یک سال دیرتر از لیگهای معتبر دیگر از VAR استفاده کرد و نتیجهاش اصلاً منجر به کم شدن اعتراضها نشد. لیگ جزیره همیشه به داشتن داوران متوسط مشهور بوده و اشتباهات داوری در برخی از مواقع تأثیرگذار بوده است. به خاطر همین مسئولان با وسواس بیشتری از کمکداور ویدئویی در لیگ برتر استفاده کردند. یک دلیلش هم البته حالت محافظهکارانه همیشگی انگلیسیها بود. به هر ترتیب VAR در لیگ جزیره، انگلیسیزه شد و در قیاس با روشی که در مسابقات دیگر از جمله لیگ قهرمانان استفاده میشود، بحثبرانگیز بود. اعتراضها سرجایشان ماند و در برخی از صحنهها تماشاگران اصلاً نمیتوانستند با منطق کمک داور ویدئویی کنار بیایند.
حالا بیم این میرود که کمک داور ویدئویی به سبک ایرانی بازهم تنشها را زنده نگه دارد. اینبار اگر تصمیمات داوران بیرون از زمین هم با شبهه رو به رو باشد، شاید تماشاگران به این نتیجه برسند که برخی از اشتباهات عمدی است و این نیت اصلی سازمان لیگ برتر برای کم کردن اعتراضها را از بین میبرد.