صندوق بينالمللي پول موسوم به ايمف در ژوئيه ۱۹۴۴م با شركت ۴۴ كشور تأسيس گرديد و مفاد قراردادِ صندوق در ۲۷ دسامبر ۱۹۴۵م به اجراء گذاشته شد. اين صندوق داراي هيأت مديره، هيأت اجرايى و مدير كل است و به طور سالانه تشكيل جلسه ميدهد. اهداف صندوق بين المللي پول كه از سازمانهاي تخصصي […]
صندوق بينالمللي پول موسوم به ايمف در ژوئيه ۱۹۴۴م با شركت ۴۴ كشور تأسيس گرديد و مفاد قراردادِ صندوق در ۲۷ دسامبر ۱۹۴۵م به اجراء گذاشته شد. اين صندوق داراي هيأت مديره، هيأت اجرايى و مدير كل است و به طور سالانه تشكيل جلسه ميدهد. اهداف صندوق بين المللي پول كه از سازمانهاي تخصصي سازمان ملل متحد و در عين حال، يك نهاد مستقل بينالمللي است عبارتند از: تسهيل همكاري پولي بينالمللي؛ ايجاد ثبات در نرخ برابري ارزها و تنظيم اين نرخها، كمك به برقراري يك نظام چند جانبه، پرداختهاي ارزي و از ميان برداشتن محدوديتهاي ارزي، ارائه كمكهاي لازم براي تامين منابع مالي كشورها در جهت حفظ موازنه پرداخت آنها. وظيفه اصلي ايمف، تامين اعتبارات موردي و موقت براي اعضايى است كه در موازنه پرداختهاي خود با مشكل مواجه شدهاند. در عوضْ كشورهايى كه از اين اعتبارات استفاده ميكنند موظفند اصلاحاتي را كه صندوق بينالمللي پول براي رفع اين اشكالات توصيه مينمايد، اجرا كنند. حق راي در صندوق بينالمللي پول بر اساس ميزان سهام است، به همين دليل، كشورهاي غربي به ويژه امريكا كه مقر اين نهاد است، نفوذ فراواني در اين سازمان دارند. از اقدامهاي مهم اين صندوق، سرمايهگذاري در طرحهاي سودآور و اعطاي وام به اعضا است. با وجود اين، شرايط سودجويانه و غيرواقع بينانه اين صندوق براي پرداخت وام، باعث اعتراض كشورهاي وام گيرنده شده است. تعداد اعضاي صندوق بينالمللي پول تا سال ۲۰۰۲م، ۱۸۱ كشور ميباشد.
۲۰۲۰، سال بتهوون
اهالی موسیقی در سراسر جهان۲۵۰مین زادروز لودویگ فان بتهوون را به شیوههای گوناگون جشن میگیرند. از برنامههای جالب «سال بتهوون» میتوان به اجراهای سمفونی ۹ بتهوون توسط مارین آلسوپ آمریکایی و آثار مهدیس کاشانی اشاره کرد.
از شهر بن آلمان، زادگاه لودویگ فان بتهوون، تا نیویورک؛ از سائو پائولوی برزیل تا مسکو؛ از بغداد تا استکهلم و دهلی نو و شانگهای و رایکیاویک و کیپ تاون: آهنگسازان و دیگر اهالی موسیقی برجسته بینالمللی در حال برنامهریزی برگزاری جشن تولدی بیمانند برای یکی از تاثیرگذارترین آهنگسازان جهان هستند.
کسی از روز تولد لودویگ فان بتهوون اطلاع ندارد اما روز ۱۷ دسامبر ۱۷۷۰ به عنوان روز غسل تعمید او ثبت شده و گفته میشود که احتمالا یک روز پیش از آن به دنیا آمده است. زادروز این نابغه دنیای موسیقی نه در یک روز بلکه در سراسر سال۲۰۲۰ میلادی با اجرای کنسرتهای گوناگون، نمایشها و برگزاری نمایشگاههای مختلف جشن گرفته میشود.
بن شهر زادگاه او در دو نوبت، از ۱۳ تا ۲۲ مارس و از چهارم تا ۲۷ سپتامبر شاهد برگزاری کنسرتها و نمایشگاههای گوناگونی است و در این راستا از جمله میزبان ارکستر ملی لیون فرانسه، ارکستر سمفونی میلان ایتالیا، ارکستر سمفونی جوان روسیه و شمار زیادی از خوانندگان و نوازندگان برجسته اروپایی خواهد بود.
در شهر بن، انجمنی به نام «جامعه برگزاری جشن بتهوون» ایجاد شده که در طول سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۰۰ پروژه موسیقیایی را از نظر مالی حمایت میکند و خود نیز چند پروژه هنری را در این راستا برنامهریزی کرده است. از جمله این پروژهها میتوان به همکاری «جامعه سلطنتی فیلارمونی بریتانیا» و جشنواره پرفورمانس شانگهای برای اجرای سمفونی شماره ۹ بتهوون در شهر بن اشاره کرد. با نگاهی به برنامههای گوناگون «سال بتهوون» میتوان دریافت که از میان آثار موسیبقیایی آهنگساز برجسته آلمانی سمفونی ۹ بیشتر از همه اجرا خواهد داشت. ارکسترهای مطرح پاریس، شیکاگو، توکیو، سائو پائولو و هنگ کنگ، سالزبورگ و وین هم این شاهکار موسیقیایی را اجرا خواهند کرد.