دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را به بیکفایتی در مدیریت اقتصاد کشور متهم کرد و گفت او آمریکا را در مسئله اوکراین به سمت یک جنگ جهانی دیگر هدایت میکند. دونالد ترامپ، بایدن رئیسجمهور آمریکا را به بیکفایتی در مدیریت اقتصاد کشور متهم کرد و گفت او آمریکا را در مسئله […]
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را به بیکفایتی در مدیریت اقتصاد کشور متهم کرد و گفت او آمریکا را در مسئله اوکراین به سمت یک جنگ جهانی دیگر هدایت میکند.
دونالد ترامپ، بایدن رئیسجمهور آمریکا را به بیکفایتی در مدیریت اقتصاد کشور متهم کرد و گفت او آمریکا را در مسئله اوکراین به سمت یک جنگ جهانی دیگر هدایت میکند.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا در گفتگو با سایت خبری نیوزمکس جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا را به بیکفایتی در مدیریت اقتصاد کشور متهم کرد و گفت او آمریکا را در مسئله اوکراین به سمت یک جنگ جهانی دیگر هدایت میکند.
ترامپ ضمن تایید اینکه به طور حتم در انتخابات سال ۲۰۲۴ شرکت خواهد کرد، افزود: کشور ما مشکلات زیادی دارد و هیچ وقت قبل از این با چنین مشکلاتی روبرو نبوده است.
ترامپ گفت که اگر من در قدرت بودم جنگ اوکراین هیچ وقت اتفاق نمیافتاد. البته رئیس جمهور سابق آمریکا به این مسئله اشاره نکرد که چگونه میتوانست از جنگ روسیه و اوکراین جلوگیری کند.
ترامپ ادعا کرد: در صورت انتخاب مجدد در سال ۲۰۲۰ میتوانست در کوتاهترین زمان پرونده هستهای ایران را حل و فصل کند ولی در زمان کنونی مذاکرات هستهای تعلیق شده است. وی همچنین از سیاست دولت بایدن برای ارسال سلاح به اوکراین انتقاد کرد و گفت چنین سیاستی دامن زدن به درگیری در منطقه و ایجاد یک جنگ جهانی دیگر است. ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود صدها میلیون دلار به اوکراین اهدا کرده بود.
رئیس جمهور سابق آمریکا، بایدن و دولت کنونی این کشور را مسئول تورم بیسابقه و بالا رفتن قیمت سوخت اعلام و ادعا کرد: افزایش هزینههای سوخت ناشی از سیاست اشتباه بایدن در تولید انرژیهای سبز در داخل کشور است.
ترامپ با اشاره به قانون بایدن مبنی بر ممنوعیت حفاری گفت: ما زیر پایمان طلای مایع داریم و باید آن را از کشورهای دیگر تقاضا کنیم.
وزیر ارشاد:
«برادران لیلا» مطابق قانون توقیف شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره توقیف فیلم سینمایی برادران لیلا و ممنوع الکار شدن برخی بازیگران این فیلم، گفت:مجموعه افرادی که در این تصمیمگیری بودند متفق القول بودند که این تخلف صورت گرفته است. به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره توقیف فیلم سینمایی برادران لیلا و ممنوع الکار شدن برخی بازیگران این فیلم، گفت: مطابق قانون عمل خواهیم کرد. همکاران در سازمان سینمایی بررسیهای کامل انجام دادند و اصرارم این بود که مر قانون رعایت شود.وی افزود: این بیانیه مبتنی بر این بررسیها بود و مجموعه افرادی که در این تصمیمگیری بودند متفق القول بودند که این تخلف صورت گرفته است. وزیر فرهنگ درباره ابلاغیه جدید درباره اجرای گروههای نمایشی در تئاتر شهر که ۲۰ درصد فروش را باید به تئاتر شهر بدهند گفت: ابلاغیه آن را بررسی میکنم و جلسه بعد نتیجه را اعلام میکنم.
متروپل آبادان؛ پروژه عبدالباقی و مشاوران ناباقی
سال ۲۰۰۹ در روز پایانی کنفرانس سازه فولادی STESSA قرار بر این بود که شرکت کنندگان را به بازدید از دفتر مهندسین مشاور «لِس رابرتسون» و کارگاه برجهای تجارت جهانی در نیویورک ببرند (آن زمان کارگاه در تراز صفر بود و بتن ریزی فونداسیون تازه تمام شده بود).
زمانی که در سالن جلسات در دفتر کارگاه مستقر شدیم، آقای ریچارد گارلاک شروع کرد تا درباره «سازه» برج جدیدی که پس از ۱۱ سپتامبر طراحی شده توضیح بدهد.
صحبتش را با این جمله شروع کرد:
«این کارگاهی است که قدرتهای زیادی در آن حضور دارند. قدرتِ شهردار نیویورک، قدرت سرمایه گذران طرح، قدرت فرماندار ایالت و… مواردی را که در ذهن داشت بر شمرد…»
شاید انتظار این بود که در یک کنفرانس سازه فولادی، آقای گارلاک بحث را با «مسایل سازه ای» شروع کند، اما مشخص بود که به عنوانِ نماینده مشاور ، ذهنش درگیر مسایل غیر سازه ای پروژه است.هشت سال از آن روز گذشت و برج جدید تجارت جهانی افتتاح شد و در مراسمی از زحمات مشاور پروژه تقدیر شد و گارلاک به نمایندگی از همکارانش در شرکت لس رابرتسون، لوح تقدیر را دریافت کرد.شاید باید سالها میگذشت تا می فهمیدم که مهمتر از «مباحث فنیِ طراحی سازه» و مهمتر از نکات اجرایی، «قدرت»هایی که در یک پروژه حضور دارند را باید درست شناخت و درک کرد. پروژه های بزرگ، بدون حضور/مشارکت قدرتهای بزرگ اجرا نمی شوند.
اما سرنوشت همه این قدرتها، در یک نقطه بهم پیوند می خورد و آن «مشاور طرح» است.هنوز برای اظهار نظر درباره «مکانیسم خرابی پیشرونده» در برج عبدالباقی زود است ولی «مهندسین مشاور» نقطه گمشده در صنعت ساخت و ساز کشور ایران محسوب می شود. شاید گفته شود: ما «مهندس به قدر کافی» داریم. این گزاره صحیح است. شاید گفته شود: ما «شرکتهای مهندسین مشاور» هم زیاد داریم. این گزاره هم صحیح است. اما آنچه که وجود ندارد درکِ صحیح از ساختار «خدمات مهندسی» و «هویت مشاور» است. درباره هر دو باید توضیح داد.
در یادداشت قبل ( از برج چمپلین فلوریدا تا برج متروپل آبادان) گفته شد که دستمزد «طراحی» در کشور ما حدودا یک بیستم استاندارد بین المللی است. وقتی برای خدمات طراحی به «اندازه پراید» پول می دهیم نمیتوانیم انتظارِ نقشه های با کیفیت BMW را داشته باشیم.اما مشکل مشاور/طراحی در ایران فقط دستمزد نیست. «ساختار» مشاور در کشور ما هنوز تعریف نشده است.ساختار مشاور در ایران به شکلی است که هیچ مشاوری «باقی» نمی شود و همه مشاورین «ناباقی» اند. قبل از اینکه سازه فرو بریزد، ساختارِ مدیریت مشاور فرو می ریزد، میان هیات مدیره کودتا می شود و دادگاه و دادگاه کِشی بین بنیانگذارانِ مشاور، اتفاق می افتاد. نگاهی به شرکتهای مهندس مشاور مطرح بین_المللی داشته باشیم و ببینیم ماجرا چگونه است؟
«ساختار» مشاور یعنی اینکه یک شرکت معمولا (در ابتدا) با مشارکت سه نفر شروع بکار می کند و اسم شرکت معمولا حرفِ اولِ نام آن سه نفر است، مثلا
SGH SOM GMS WSP
این سه نفر چند دهه با هم کار می کنند و وقتی که به سن بازنشستگی می رسند، تعدادی نیروی زبده در ساختار خود «رشد» داده اند که آنها «مدیر و سهامدار شرکت» می شوند. دقت کنید: آن نسل جدید ادام «هویت» مشاور خواهند بود.هیچ شرکت مهندسی مشاور در ایران نیست که ۳ نسل خدمات مهندسی داده باشد. یا حتی دو نسل.بازگردیم به پروژه عبدالباقی و مشاورینِ «ناباقی» (با عمرهای کوتاه). نگاهِ جاری به خدمات مهندسی چنین است که آقای عبدالباقی در خوزستان یا آقای لاری در شیراز می روند و به اولین مجموعه مهندسیِ «دمِ دست» پول می دهند تا سازه را طراحی کند. به محض اینکه مشاور حرف گوش نکرد(!) عوضش می کنند و مشاور بعدی، با خوشحالی با قیمت کمتر(!) می آید و کار می کند.خدمات مهندسی یک امر «جدی» نیست در ایران. در دبی، امثالِ عبدالباقی به شرکتهای مشاور بین المللی پول می دهند برای طراحی. در ایران ما می خواهیم خودمان انجام دهیم ولی خدمات مهندسی به «تحقیرشده ترین شکل ممکن» است.ممکن است گفته شود که عامل اصلیِ این خرابی پیشرونده ساختار غلط پروژه فیمابین شهرداری و مالک (و اضافه کردن طبقه) بوده است. این گزاره صحیح است ولی حضور مشاور قوی در یک پروژه، مسیر پروژه را از بسیاری آسیبها واکسینه خواهد کرد.
در برج خلیفه دبی، سازه ابتدا برای ۵۶۰ متر طراحی شده بود ولی «در ۲۰۰۸» مالک تصمیم گرفت که برج ۸۰۸ متر شود! و نهایتا در ۲۰۱۰ این سازه با ۸۲۹٫۸متر افتتاح شد. و بدون آسیب. چرا؟ چون آقای ولیام بیکر و تیمش مشاور طرح بودند. شرکتی با ۹۰ سال سابقه خدمات مهندسی.
امروز این سوال اساسی مطرح است که برای قوام بخشی به «کیفیت خدمات مهندسی» در ایرانِ فردا چه باید کرد؟ مشاورِ کم تجربه در پروژه بزرگ، همان بوریا بافِ سعدی است در کارگاهِ حریر. مهندسین مشاور قاتل.
بررسی برنامه «ساماندهی بازار مسکن» در جلسه هیئت دولت
هشدار جدی رستم قاسمی به مالکان متخلف
وزیر راه و شهرسازی از بررسی پیشنهادات وزارت راه در رابطه با بازار اجاره مسکن در جلسه امروز هیئت دولت خبر داد و گفت: اگر صاحبخانهها اطلاعات معاملات و اجاره املاک خود را ثبت نکنند دچار مشکل میشوند.به گزارش خبرگزاری تسنیم، رستم قاسمی، اظهار کرد: با توجه به شرایطی که امروز در حوزه اجاره مسکن در کشور وجود دارد مصوباتی در خصوص کنترل اجارهبها توسط سران قوا به تصویب رسیده است که بر اساس آن اجاره واحدهای مسکونی در صورت داشتن شرایطی بهشکل خودکار تمدید میشود. شرایط خاصی نیز وجود دارد که چنانچه مستأجران آن را رعایت نکنند قرارداد تمدید نخواهد شد.وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ستاد حل مشکلات مسکن و ساماندهی بازار اجاره بهشکل مشترک بین وزارت راه و شهرداری تهران تشکیل شده است که وظیفه این ستاد اجرایی کردن مصوبات سران سه قوه برای ساماندهی بازار مسکن است. در این ستاد همچنین افرادی که بخواهند اجارههای جدیدی داشته باشند نیز ساماندهی انجام میشود.وی گفت: دیروز با نماینده دادستان و تعزیرات و شهرداری تهران جلساتی برگزار شد. هماکنون شهرداری تهران تمامی امکانات و ظرفیتهای خود را در شهرداری بسیج کرده است تا شرایط زندگی مردم در حوزه مسکن متعادل شود.وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه “امروز در جلسه هیئت دولت پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی درخصوص ساماندهی بازار مسکن بررسی میشود”، گفت: امیدواریم این پیشنهادها تصویب شود تا بتوانیم با اجرای آن مصوبات و اجرای مصوبه سران قوا با سازوکاری که ایجاد میشود بتوانیم کنترل بازار مسکن را داشته باشیم.قاسمی با تأکید بر اینکه “از این پس تمامی معاملات مسکن باید در سامانه املاک و اسکان ثبت شود”، اضافه کرد: تکمیل اطلاعات در سامانه املاک و اسکان این امکان را به وزارت راه و شهرسازی میدهد تا مشخص شود املاک مسکونی متعلق به چهکسی است، چه شرایطی دارد و با چهقیمتی میتواند اجاره یا خرید و فروش شود، در عین حال ثبت نشدن اطلاعات خرید و فروش و اجاره در سامانه املاک و اسکان مشکلاتی را نیز برای صاحبخانهها ایجاد خواهد کرد که امیدواریم دراین خصوص مردم نهایت همکاری را با وزارت راه و شهرسازی داشته باشند.
اعزام ۵ تیم ارزیاب هلال احمر به مناطق زلزلهزده هرمزگان
رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر از اعزام ۵ تیم ارزیاب در پی وقوع زمینلرزهای بهشدت ۵.۲ریشتر به مناطق زلزلهزده خبر داد.به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، از روزهای اخیر شاهد وقوع زمینلرزههای متعدد در مناطق غربی استان هرمزگان هستیم که بزرگترین آن در منطقه بندر چارک به وقوع پیوست و بیش از ۱۳ زلزله با قدرت بیش از ۴ ریشتر نیز اتفاق افتاد.بامداد امروز نیز در منطقه بندر مقام زمینلرزهای بهشدت ۵٫۲ ریشتر در عمق ۱۰کیلومتری زمین به وقوع پیوست که سبب نگرانی مردم ساکن در مناطق متأثر از زلزله شده است.مهدی ولیپور صبح امروز در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات زلزله بامداد امروز در استان هرمزگان اظهار داشت: ساعت ۱:۳۶ بامداد امروز یکم تیرماه، در پی وقوع زلزلهای بهبزرگی ۵٫۲ ریشتر در منطقه بندر مقام استان هرمزگان ۵ تیم ارزیاب از هلال احمر دو استان فارس و هرمزگان به کانون زلزله اعزام شدند.وی افزود: با توجه به اینکه زلزله در بخشهایی از مناطق جنوبی فارس هم احساس شد، همه نیروهای امدادی و عملیاتی شهرستانهای جنوبی این استان به حالت آمادهباش کامل درآمدند. رئیس سازمان امداد و نجات هلالاحمر گفت: طبق بررسیهای میدانی از روستاهای شهرستان لامرد، زلزله در این مناطق خسارتی نداشته است اما با توجه به وجود پسلرزههای متعدد، حالت وضعیت اضطراری ویژه هلال احمر شهرستان لامرد همچنان پابرجاست.وی تصریح کرد: همچنین جمعیت هلال احمر شهرستانهای لار، مهر، گراش، اوز و خنج نیز در وضعیت آمادهباش کامل قرار گرفتهاند.ولیپور گفت: در استان هرمزگان هم کانون زلزله حوالی بندر مقام بود که بلافاصله ۳ تیم ارزیاب شامل دو نفر نیروی کادر و ۹ نجاتگر داوطلب برای بازدید اعزام شدند.وی ادامه داد: طبق گزارش استان فارس ترکخوردگی جزئی در لامرد مشاهده شد و مسیر تابناک بهسمت بندر پارسیان که بهعلت ریزش کوه مسدود شده بود نیر بازگشایی شد، همچنین در مسجد دشتی پارسیان هم تخریب جزئی اعلام شده است.مختار سلحشور مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان هرمزگان نیز از اسکان اضطراری زلزلهزدگان در مناطق متأثر خبر داد و گفت: در سه روستای دم تیر شمالی، دم تیر جنوبی و گود کناردان تعدادی واحد مسکونی با بافت قدیمی دچار ترکخوردگی شدند که به همین دلیل خدمات اسکان اضطراری در حال ارائه به مردم است و نیروهای جمعیت هلال احمر نیز در منطقه حضور دارند.وی از وقوع بیش از ۱۵ پسلرزه در این مناطق هم خبرداد و اظهار داشت: بزرگترین پسلرزه این زلزله ۴ ریشتر بوده است.