معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران از انعقاد«تفاهمنامه سه جانبه ریلی بین سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان» خبر داد و گفت: این تفاهمنامه به منظور افزایش بار ورودی ریلی از کشور قزاقستان به ترکمنستان و از آنجا به ایران منعقد شد. «سیدمیعاد صالحی» در گفت وگو با خبرنگار […]
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران از انعقاد«تفاهمنامه سه جانبه ریلی بین سه کشور ایران، ترکمنستان و قزاقستان» خبر داد و گفت: این تفاهمنامه به منظور افزایش بار ورودی ریلی از کشور قزاقستان به ترکمنستان و از آنجا به ایران منعقد شد. «سیدمیعاد صالحی» در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: در نشست مشترک نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان و قزاقستان که (پنجم آذر) در حاشیه نشست سران کشورهای عضو اجلاس اکو برگزار شد، سند همکاری ریلی فیمابین سه کشور به امضا رسید. او ادامه داد: این تفاهمنامه در ادامه توافق یک ماه قبل بین من و «آزاد آتامرادوف» رئیس راه آهن ترکمنستان انجام شد. به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی در تفاهمنامه پنجم آبان ماه، توسعه صادرات و ترانزیت، افزایش دو برابری مبادله و پذیرش واگن از مرز ریلی سرخس، شروع مجدد فعالیت مرز آرتیق – لطف آباد، برگزاری جلسات مشترک بین نمایندگان راه آهن دو کشور در قالب سند همکاری فیمابین ایران و ترکمنستان مورد توافق قرار گرفته بود. مدیرعامل شرکت راه آهن ادامه داد: همچنین به منظور افزایش بار ترانزیتی به کشور از مرزهای ریلی با کشور ترکمنستان و استفاده مناسبتر از ظرفیت خطور ریلی ایجاد شده، مذاکراتی نیز با کشور قزاقستان انجام شد و پیرو آن، امروز و در طلیعه اجلاس اکو، تفاهمنامه سه جانبه ریلی بین سه کشور جمهوری اسلامی ایران، ترکمنستان و قزاقستان (KTI) به منظور افزایش بار ورودی ریلی از کشور قزاقستان به ترکمنستان و از آنجا به ایران منعقد شد. صالحی گفت: بر اساس این تفاهمنامه مقرر شده است که کارگروه مشترکی بین سه کشور تشکیل شود تا اهداف تفاهمنامه و رشد عبور بار از این مسیر ترانزیتی را پیگیری کنند. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: با توجه به اهمیت ژئوپلوتیکی ایران، امضای این تفاهمنامهها در حوزه حمل و نقل ریلی و ترانزیت میتواند منجر به افزایش فعالیت کریدور شمال – جنوب و استفاده از ظرفیت این کریدور برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی از یکسو و افزایش درآمدهای غیرنفتی کشور از سوی دیگر شود.
توافق شهرداری تهران و وزارت راه برای سرویس دهی بین استانی مترو
شهردار تهران با اشاره به خروجی جلسه خود با وزیر راه و شهرسازی از تشکیل کارگروه بررسی سازوکار سرویس دهی بین استانی مترو خبرداد.
به گزارش همشهریآنلاین، علیرضا زاکانی در حاشیه دیدار و جلسه خود با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی گفت: در این جلسه حمل و نقل ریلی در استان تهران به عنوان یک موضوع یکپارچه مد نظر قرار گرفت و قرار شد با همکاری شرکت مترو تهران، شرکت راه آهن جمهوری اسلامی و با پشتیبانی که از سوی وزارت راه و استانداری انجام می شود بتوانیم شرایطی را ایجاد کنیم تا موضوع حمل و نقل بین استانی حل شود. شهردار تهران افزود: در این جلسه تصمیم گرفته شد طی دو هفته تحقیقات لازم ناظر به تکمیل مترو پرند، مترو تهران – ورامین، رفع موانع اولیه برای ادامه مترو تا پردیس و ایجاد تمهیدات لازم برای ارایه خدمت ریلی در هشتگرد انجام شود. زاکانی ادامه داد: به دنبال این هستیم به لطف الهی برای چگونگی اقتضای ادامه خدمت دهی تا شهریار از مسیر غرب تهران نیز تحقیقات لازم انجام و به اتمام برسد و در نهایت در حوزه حمل و نقل ریلی در تهران بتوانیم کاری جدی و اساسی انجام دهیم. او با تاکید بر پیوستگی حمل و نقل در تهران بیان کرد: کار ریلی و حمل و نقل در تهران باهم پیوستگی هایی دارد و در این زمینه باید شرایطی را فراهم کرد که مدیریت شهری در حوزه مترو تهران و حومه در راستای کاردکرد هایی که در گذشته به فراموشی سپرده شده بود وظایف جدیدی به عهده داشته باشد و امروز نیز تفاهمی در این زمینه شد. در این جلسه محسن منصوری استاندار تهران، مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک و علی امام مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه نیز حضور داشتند.