ایران و آذربایجان برای افزایش ترانزیت بین دو کشور توافق می‌کنند
ایران و آذربایجان برای افزایش ترانزیت بین دو کشور توافق می‌کنند

    وزیر راه و شهرسازی کشورمان که با هدف پیگیری طرح‌های زیرساختی به جمهوری آذربایجان سفر کرده است از توافق دو کشور برای افزایش ترانزیت خبر داد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی که در سفری سه روزه و به دعوت مقامات جمهوری آذربایجان به آن […]

 

 

وزیر راه و شهرسازی کشورمان که با هدف پیگیری طرح‌های زیرساختی به جمهوری آذربایجان سفر کرده است از توافق دو کشور برای افزایش ترانزیت خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی که در سفری سه روزه و به دعوت مقامات جمهوری آذربایجان به آن کشور سفر کرده است ضمن اعلام اینکه هدف از سفر به باکو، پیگیری اجرای طرح‌های زیرساختی مشترک دو کشور ایران و آذربجان است به ارایه توضیحاتی در خصوص نتایج حاصل از سفر، پرداخت.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بازدیدهایی از محل‌های پروژه‌های مشترک در خاک آن کشور داشته است، گفت: مذاکراتی درباره اهداف سفر با مقامات آذربایجانی انجام شده و در حال انجام است که بخشی از آن مذاکرات در خصوص اجرای پل مشترک دو کشور برای افزایش ترانزیت و افزایش حمل بار بین دو کشور است.
عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: چندین موضوع مهم در سفر آذربایجان پیگیری می‌شود که شامل اجرای مشترک بین دو کشور ایران و آذربایجان برای افزایش ترانزیت و حمل بار برای  دو کشور است. با تفاهم اولیه احتمالا توافقنامه امضا می‌شود و پروژه کلنگ‌زنی خواهد شد.
قاسمی از دیگر موضوعاتی که در سفر با مقامات آذربایجانی پیگیری خواهد شد را شامل پیش‌نیازهای کمیسیون مشترک برشمرد و افزود: پیگیری موضوع پیش‌نیازهای کمیسیون مشترک که در ۴۵ روز آینده در باکو انجام می‌شود در دستور کار است.
وی تصریح کرد: موضوع افزایش حمل و نقل و ترانزیت مورد تاکید ماست و در این سفر پیگیری خواهد شد. در این خصوص در نظر است تا موضوعاتی که می‌تواند این موضوع را گسترش بدهد همچون کاهش تعرفه‌ها نیز دنبال و پیگیری  بشود.
پیگیری کاهش تعرفه‌های ترانزیت در سفر به آذربایجان
وزیر راه و شهرسازی گفت: در صدد هستیم تا در توافق با مقامات کشور آذربایجان بتوانیم کاهش تعرفه‌ها را نیز در این سفر به نتیجه برسانیم.

رایزنی برای بهره‌مندی از توان شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های مشترک
قاسمی همچنین خاطرنشان کرد: برای آنکه شرکت‌های ایرانی بتوانند در پروژه‌هایی که امروز در آذربایجان مطرح است مشارکت داشته باشند در برنامه است که با رییس کمیسیون مشترک از طرف آذربایجان مذاکراتی داشته باشیم.

انجام توافقاتی برای توسعه پایانه آستارا در گفتگو با مقامات آذربایجانی
عضو کابینه دولت سیزدهم در خصوص پایانه آستارا نیز اعلام کرد: در خصوص پایانه آستارا، جمهوری آذربایجان بخشی از تعهدات خود را در خصوص سرمایه‌گذاری انجام داد. مشکلاتی در پایانه وجود دارد که بخشی به ایران و بخشی نیز به آذربایجان برمی‌گردد که این موضوع فردا مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وی اظهار امیدواری کرد تا دو کشور ایران و آذربایجان در خصوص توسعه پایانه آستارا به توافقات مناسبی دست پیدا کنند.

تاکید بر مشارکت ایران در پروژه‌های بازسازی قره باغ
وزیر راه و شهرسازی ایران در سفر به جمهوری آذربایجان، ضمن بازدید از مناطق آزاد شده در قره باغ بر اهمیت مشارکت ایران در پروژه‌های بازسازی این نقاط تاکید کرد. رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و رییس ایرانی کمیسیون  مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان و هیات همراه، روز دوشنبه و در اولین روز سفر به جمهوری آذربایجان از برخی مناطق آزاد شده در قره باغ بازدید کرد و با روند اجرای پروژه‌های زیر ساختی و  حمل و نقل در این مناطق آشنا شد. شاهین مصطفی‌یف، معاون نخست وزیر و رییس آذربایجانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری آذربایجان و ایران، هیات ایرانی را در سفر به مناطق آزاد شده جمهوری آذربایجان همراهی کرد. هیات اقتصادی کشورمان ابتدا با شرایط فعالیت فرودگاه بین المللی شهر «فضولی” که از تهران مستقیم به این فرودگاه در قره باغ  پرواز کرد، آشنا شد و در جریان آن اعلام شد که این فرودگاه پس از آزاد سازی  مناطق متعلق به جمهوری آذربایجان، در سال گذشته  طی ۹ ماه احداث شد. فرودگاه بین المللی شهر آزاد شده فضولی ۲۶ اکتبر سال ۲۰۲۱ ( ۴ آبان ماه گذشته) طی مراسمی با حضور «الهام علی اف” و “رجب طیب اردوغان”  روسای جمهوری آذربایجان و  ترکیه افتتاح شد. وزیر راه و شهرسازی ایران و هیات همراه اولین هیات رسمی خارجی است که پس از افتتاح این فرودگاه بین المللی در سرزمین‌های آزاد شده آذربایجان، از طریق این فرودگاه وارد این کشور شد. در ادامه این سفر هیات ایرانی با فعالیت‌های انجام شده در قالب پروژه راه آهن هورادیز – آقبند که بخشی از مسیر حمل و نقل بین المللی در منطقه زنگیلان آذربایجان واقع در مرز ارمنستان است، آشنا شدند. وزیر راه و شهرسازی کشورمان همچنین با روند ساخت دومین فرودگاه بین المللی «زنگیلان» در مناطق آزاد شده آشنا شد. بازدید از تونل‌های در حال ساخت در مسیر زنگزور و طرح راه آهن در منطقه «جوجوق مرجانلی» و چند طرح جاده‌ای و ریلی از جمله برنامه سفر هیات ایرانی به مناطق مذکور بود. هیات کشورمان در این سفر سه روزه با مقامات جمهوری آذربایجان در خصوص چشم انداز توسعه همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های اقتصادی مختلف دیدار و گفت و گو خواهد کرد.