حامی کوماهی/ با احترام به تمامی کسانی که برنامه آشپزی را در قاب تلویزیون اجراء کرده اند باید بگویم که در این چند سال شاهد یک پدیده جوان در عرصه تدریس آشپزی در تلویزیون بودیم که نحوه اجرا و غذاهای وی بسیار متفاوت و سرآمد بود. حامد توسلی، سرآشپز و مدرس آشپزی در […]
حامی کوماهی/
با احترام به تمامی کسانی که برنامه آشپزی را در قاب تلویزیون اجراء کرده اند باید بگویم که در این چند سال شاهد یک پدیده جوان در عرصه تدریس آشپزی در تلویزیون بودیم که نحوه اجرا و غذاهای وی بسیار متفاوت و سرآمد بود. حامد توسلی، سرآشپز و مدرس آشپزی در رسانه، پسر خوشتیپ و بی ریای این روزهای تلویزیون مهمان روزنامه ما بودند. مصاحبه ای اختصاصی با وی ترتیب داده ایم:
حامد توسلی این روزها مشغول به چه کاری است؟
ابتدای مصاحبه بگویم که روزهای خوبی را مردم سپری نمیکنند و با توجه به آمدن ویروس کرونا باید در این مصاحبه متذکر بشوم که اگر دوست داریم سالم زندگی کنیم باید از خودمان شروع کنیم و این فرهنگسازی شود. من توصیه ام این است که این روزها مردم از غذاهایی استفاده کنند که سرشار از ویتامین دی باشد تا ایمنی بدن بالا رود. همچنین غذاهای طبع گرم و سبزیجات و بیشتر به سمت غذاهای آبکی برویم تا انشالله این معضل سپری شود. اما در رابطه با خودم بگویم در حال حاضر مدرس و مجری آشپزی در برنامههای وقت آشپزی در شبکه تماشا، آشپزی ایرانی که دو ماه است روی آنتن است و آشپزی در طبیعت که بسیار لذتبخش است را اجراء میکنم.
سر زنگ انشاء در مدرسه که بودی معمولا چه شغلی را برای خودت متصور میشدی؟
من معلمی را مینوشتم و بسیار هم این شغل را از ابتدا دوست داشتم.
چه جالب و دقیقا هم به آن چیزی که فکر میکردید رسیدید. درسته؟
آره من چهار سال پیش به طور حرفه ای معلمی و تدریس را شروع کردم و یکی از آرزوهای من مقام استادی در دانشگاه بود که به آن رسیدم.
تخصص اصلی حامد توسلی چیست؟
من گردشگری و هتلداری تخصص اصلیم است که آشپزی بخشی از کار من در این حرفه است . من شهرها و روستاها را میگردم و با فرهنگ و سنت مکانهای دور و نزدیک آشنا میشوم و بعد در مورد پخت و پز و آشپزی تصمیم میگیرم.
شما مدتی است که محبوبیت بالایی در عرصه اجرای آشپزی پیدا کرده اید این از کجا نشات گرفته است؟
در درجه اول عنایت خدا و لطف و دعای مردم است و اینکه بسیار در زندگی تلاش کردم کمبودهای خودم را جبران کنم و تصمیم گرفتم در اجراها خود واقعی ام باشم و نخواستم که یک فرد اتو کشیده و با یک کارکتر جدی باشم و فکر میکنم مردم عزیز من را به خاطر ساده اجرا کردنم دوست دارند.
تو جوان بسیار فهمیده ای هستی حامد جان. دریک مصاحبه ای از شما خواندم که کمتر در برنامه آموزش گوشت و استیک میدهی چون قیمت گوشت گران شده است و برخی خانوادهها توان خریدن ندارند درسته؟
اولا نظر لطف شماست. واقعا من وقتی متوجه شدم که قیمت گوشت بالا رفته به هر حال من هم جزیی از این خانوادهها هستم که گرانی، تورم، مشکلات را درک میکنم و به همین خاطر تصمیم گرفتم که کمتر آموزش بدهم اما سخت گیریهایی هم شد اما من به شخصه نمیتوانستم غذاهایی را آموزش بدهم که کمبود آن در برخی سفرهها احساس میشود. در حال حاضر چیزهایی را آموزش میدهم که بسیار دم دست است و استفاده از آن برای مردم راحت است.
شنیده ام تو در برنامهها پشت هم بدون حتی یک کات دادن اجرا میکنی خودت توضیح میدهی؟
اولا علتش این است که من دوست دارم همه اتفاقات را طبیعی جلوه بدهم و اگر سوتی یا اتفاقی هم سر برنامه افتاد برای آن اتفاق سناریو طراحی کنم به عنوان مثال قاشق سر برنامه نبود یهویی دستم را در نقش قاشق جا زدم (خنده ) یک روزی هم شیشه آبلیمو از دستم افتاد و وسط برنامه شکست و من گفتم شکستنی باید بشکنه یا اینکه یک روز درب یخچال را باز کردم دیدم هیچی داخلش نیست بدون اینکه برنامه را کات بدهیم گفتم بینندگان عزیز تا یک بخش دیگر ببینید ما هم دیگر مواد غذایی را آماده میکنیم و به همین راحتی من با مردم در برنامههایم صحبت و ارتباط برقرار میکنم که فکر میکنم سبک جدیدی را در برنامههای آشپزی آورده ام.
حامد اولین سرآشپزی بودی که آشپزی در دل طبیعت را در قاب تصویر به رخ کشیدی و اتفاق خیلی زیبایی بود. چرا ما ایرانیان کمتر تغذیهمان را با طبیعت تقسیم میکنیم؟
سوال خیلی خوبی پرسیدید .متاسفانه خیلی از پدر و مادرها درگیر زندگی ماشینی و صنعتی شده اند و کمتر به تفریح خودشان و فرزندانشان فکر میکنند در حالیکه بهانه خیلیها وضعیت مادی و اقتصادی است و من در جواب پاسخ میدهم که خوردن غذا در دل طبیعت ربطی به مادیات ندارد. شما میتوانید پارک نزدیک خانهتان با خانواده غذا بخورید یا ماشین را روشن کنید و یک چند کیلومتر آن طرف در دل جنگل یا فضای سبزی غذا بخورید و این کار سختی نیست و بسیار لذتبخش است. حتما نباید غذای آنچنانی با خودتان به طبیعت ببرید.
بینندگان برنامه از چه نوع سبک غذایی شما بیشتر خوششان میآید؟
من وقتی غذاهای ایرانی و اصیل و سنتی در برنامه آموزش میدهم به یکباره با حجم تعداد بالایی از پیامکهای تعریف و تمجید روبرو میشویم و این نشان میدهد که خداراشکر مردم هر چقدر هم فست فود دوست داشته باشند اما به غذاهای اصیل تمایل و علاقه مندی بیشتری از خود نشان میدهند.
شما آقای صبحانه ایران هستید. درسته؟
به این دلیل که من نزدیک سیصد صبحانه آموزش داده ام و به شدت طرفدار خوردن صبحانه هستم.
خودتان صبحانه خور قهار هستید؟
من خداراشکر صبحها زود از خواب بلند میشوم و یک کامل صبحانه را نوش جان میکنم همراه با ورزش.
آقا حامد در دو جا شما فکر کنم به شدت مظلوم واقع میشوید. یکی اینکه با دوستان و فامیل سیزده به در یا به دل طبیعت بروی و همه نگاهها برای جوج سیخ زدن به شما است یا هنگام زندگی متاهلی که خانم دستور بدهند شما آشپزی کنید. خودت رک و صریح بگو؟
در پاسخ به اولین سوال باید بگویم که ظرفها هم بعد کار من میشورم چه برسد به جوجه سیخ زدن ( خنده ) یاد خاطره ای افتادم یکبار من به مهمانی دعوت شدم که من زودتر رفتم و خاله ام قرار بود خورشت درست کند اما همه کار غذا با من بود و فقط خاله ام میوهها را چیدمان کرد. اما در پاسخ به سوال دوم اینکه حتی ذره ای هم فکر نکنید من متاهل بشوم باید آشپزی کنم به هیچ وجه اینگونه نیست.
واقعا میگویید؟
شک نکنید.
بگذریم. دوران کودکی هم علاقه مند به آشپزی بودید؟
من از اون بچههایی بودم که پای گاز میرفتم و پخت و پز مادرم را تماشا میکردم و این علاقه از بچگی در من بوده است.
نظرت در مورد دستپخت مادر؟
دستپخت مادر عشق است چون با عشق درست میکنند.
اهل دیدن فیلم و سریال هم هستی؟
دوست دارم و همه ژانرها را دنبال میکنم.
پیشنهاد بازیگری بهتان بدهند قبول میکنی؟
بهش فکر نکردم.
ادویه ای که زیاد استفاده میکنی؟
فلفل
شبیه کدام ادویه هستی؟
زعفران چون همیشه خندان و پرانرژی هستم.
انتقاد پذیر هستی؟
من عاشق این هستم که از من انتقاد شود اما درست و اصولی.
انتقاد تند هم شده در فضای مجازی؟
نه تنها تند بوده بلکه خیلی تند هم شده است اما من در پاسخ گفته ام که دمتان گرم که وقت صرف کردید و برنامه را دیده اید اما ای کاش مردانه تر مینوشتید و جالب است بعد آن برایم نوشته اند داداش ببخشید.
شما استقلالی هستید. درسته؟
من جواب این سوال را نمیدهم. خواهشا حاشیه برای من درست نکنید. ( خنده ).
مهمترین تفریح شما؟
سفر که این روزها به خاطر شرایط حاد کشور توصیه من به مردم این است که خواهشا به شهری سفر نکنندد تا این بیماری ریشه کن شود.
مطالعه چی؟
به شدت علاقه دارم مخصوصا اگر در مورد صنعت گردشگری و شناخت اقوام باشد.
قصد ازدواج ندارید؟
موقعیت آن که پیش نیامده است و سن و سالی هم ندارم که بگویم خیلی دیر شده است.
چند سالتان است؟
من متولد ۱۳۷۱ هستم. و فکر میکنم هنوز به آن قدرت برای ازدواج نرسیده ام. ضمن اینکه من در حال حاضر دارم با یک نفر زندگی میکنم.
کی؟
با دنیای گردشگری و آشپزی که برای خودم دنیای رنگینی ساخته ام (خنده).
همچنان سر حرف خودت هستی که در زندگی متاهلی دست به آشپزی نمیزنی؟
نه اینکه صرفا آشپزی نکنم اما شاید قول هفته ای یکبار را بدهم.
کم کم بریم جلو نه تنها آشپزی بلکه بچه داری هم میکنی؟
( خنده ). من اصلا قبول نمیکنم. خیالتان راحت.
شما فرد باسوادی هستید و این کمالات کاملا در آموزشهای شما مشهود است.خودتان بیشتر توضیح بدهید؟
این نظر لطف و نگاه مهربان شما است. دیپلم من هتل داری بوده است و در مقطع کاردانی گردشگری خوانده ام و دو لیسانس هتلداری و گردشگری دارم. کارشناسی ارشد را در رشته گردشگری و بازاریابی به اتمام رساندم و خداراشکر دکتری را در رشته گردشگری و توسعه در حال اتمام هستم و به این مقطع هم اکتفا نمیکنم و به شدت به دنبال گرفتن تخصص هستم.
تدریس هم میکنید. درسته؟
من در هنرستان هتلداری تدریس میکنم و جالب است بدانید تدریس خصوصی هم به هیچ وجه ندارم و کاملا آکادمیک و علمی تدریس میکنم.
رمز موفقیت خود را چه میدانی؟
هنوز خودم را صرفا موفق نمیدانم اما رمز دوست داشتنم را مردم داری ام میدانم که به شدت مردم دار و مردمی هستم.
حرف آخر؟
شعاری دارم که همیشه بر زبانم جاری است که بلند میگویم: ما آدمها یکبار به دنیا آمده ایم و محکوم به موفقیت هستیم و همیشه در کلاسهای خودم این مطلب را بارها گوشزد کرده ام.
بذار حرف آخر را بامزه تمام کنم. سبیلهای شما من را یاد بهنام بانی میاندازد. علاقه داری به این نوع چهره؟
من سبیل را خیلی دوست دارم و فکر کنم به من بیاید و در حال حاضر قصد زدن آن را هم ندارم. (خنده).