بازارپسندی مرکبات دغدغه همیشگی تولیدکنندگان و تجار مازندرانی
بازارپسندی مرکبات دغدغه همیشگی تولیدکنندگان و تجار مازندرانی

بازارپسندی مرکبات دغدغه همیشگی تولیدکنندگان و تجار مازندرانی است، یکی از عوامل موثر بر بازارپسندی این محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری ‌ا در هنگام پرورش مرکبات است، آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه‌ها قرار می گیرد باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول […]

بازارپسندی مرکبات دغدغه همیشگی تولیدکنندگان و تجار مازندرانی است، یکی از عوامل موثر بر بازارپسندی این محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری ‌ا در هنگام پرورش مرکبات است، آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه‌ها قرار می گیرد باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول دارد. در این راستا یک کارشناس کشاورزی بر لزوم ردیابی و کانون‌کوبی آفت کنه زنگ مرکبات تاکید کرد.

مازندران از استان‌های پیشرو در تولید و صادرات مرکبات کشور بوده و در ردیف ۱۰ تولیدکننده برتر این محصول در دنیا محسوب می‌شود، همچنین مازندران رتبه نخست کشور را ( حدود ۵۵ درصد تولید مرکبات کشور) در تولید مرکبات دارد و پرورش محصولات متنوع مرکبات در استان کسب و کار اصلی و غالب کشاورزان مازندرانی است، مطابق آمارها سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات در استان تولید شد که از این تعداد رقمی بیش از ۳۰۰ هزار تن صادرات در سال گذشته
گزارش شد.
گفتنی است سرانه مصرف مرکبات کشور ۵ برابر میانگین جهانی است با این وجود بیش از ۲ میلیون تن اضافه تولید، در این بخش وجود دارد که فرصت رونق صادرات را پر رنگ‌تر از قبل می‌کند اما یکی از عوامل تاثیرگذار در جذب بازارهای خارجی بازارپسندی محصول بوده که در گرو رعایت بسیاری از اصول و شیوه‌ها در زمان داشت تا برداشت محصول مرکبات است.
یکی از این عوامل موثر بر بازارپسندی محصول باغی، مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها در هنگام پرورش مرکبات است، آفاتی چون پروانه مینوز مرکبات، انواع شپشک‌ها و کنه‌ها با آثار و خسارتی که بر روی درخت و محصول تولیدی بر جای می گذارند بازار پسندی محصول را تحت تاثیر قرار می دهند.
آفت «زنگ مرکبات» که در دسته کنه‌ها قرار می گیرد یکی از عوامل تاثیرگذاری است که باعث تغییر رنگ پوست میوه مرکبات شده و تاثیر منفی در زمان خرید محصول دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران با هشدار نسبت به شیوع این آفت در فصل گرما، معتقد است: لزوم ردیابی و کانون کوبی آفت کنه زنگ مرکبات باید مورد تاکید کشاورزان باشد.
عبدالرحمن زاغی در جمع خبرنگاران با اشاره به مشاهده علائم خسارت کنه زنگ در برخی از باغات مرکبات به ویژه باغاتی که تاکنون سمپاشی عمومی انجام نشد، اظهار کرد: کنه زنگ از آفات مهم مرکبات است که در فصول گرم سال فعال است و علائم اولیه خسارت آفت به صورت تغییر رنگ پوست میوه است که از سبز به قهوه‌ای متمایل به سیاه شروع شده که در نهایت حالت زنگار بخود می گیرد.
وی افزود: علایم خسارت آفت روی لیمو و گریپ فروت به رنگ خاکستری متمایل به نقره‌ای دیده می‌شود و از این جهت به آن کنه نقره‌ای نیز گفته می شود، این آفت علاوه بر خسارت کمی، بازارپسندی میوه را بشدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در صورت مشاهده اولین علایم آلودگی و خسارت برای کنترل شیمیایی و کانون کوبی درختان آلوده با یکی از سموم توصیه شده آبامکتین (ورتیمک) به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ سی سی، اسپیرو دیکلوفن (انویدور) به میزان ۳۵۰ سی سی، بروموپروپیلات (نئورون) به میزان ۱.۵ لیتر، هگزی تیازوکس (نیسورون) به میزان ۰.۵ لیتر، بی فنازیت به میزان ۰.۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب سمپاشی شود.
وی در پایان رعایت نکات ایمنی هنگام سمپاشی، مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیک‌های گیاهپزشکی و اطلاع رسانی به زنبورداران منطقه قبل از سمپاشی را ضروری دانست.

 

 

 

 

 

استاندار آذربایجان غربی:
تصویب منطقه ویژه اقتصادی سرو ارومیه عامل توسعه منطقه است

استاندار آذربایجان غربی با اشاره به تصویب منطقه ویژه اقتصادی سرو ارومیه و انجام برخی مقدمات اجرایی شدن این منطقه گفت: این امر مهمترین عامل توسعه منطقه صومای برادوست خواهد بود.
محمدصادق معتمدیان در جمع مردم بخش صومای برادوست و شهر سرو افزود: مرز، از مهمترین مزیت‌های منطقه به شمار می‌رود که سعی داریم از این ظرفیت بیش از پیش بهره ببریم.
وی اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرو ارومیه در ۲ قطعه منفصل طراحی شده که امیدواریم بتوانیم در راستای استفاده بهینه از این ظرفیت، ایجاد پس کرانه و احداث شهر لجستیک به سرعت اجرایی شود.استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: مطمئن هستیم که با راه اندازی این منطقه ویژه اقتصادی، تحول خوبی در حوزه اقتصادی منطقه ایجاد خواهد شد.وی با اشاره به لزوم توجه به درآمد مرزنشینان در اجرای طرح‌های تجارت مرزی در کل استان به ویژه منطقه صومای برادوست ادامه داد: ساماندهی تجارت مرزی و توجه به تأمین معیشت مرزنشینان از برنامه‌های دولت است که امیدواریم طرحی که در این زمینه تدوین شده به زودی به تصویب رسیده و اجرایی شود.معتمدیان بر توجه به صرفه جویی در مصرف آب در حوزه کشاورزی منطقه تاکید کرد و گفت: باید به سمت توسعه استفاده از آبیاری نوین و همچنین مکانیزه کردن کشاورزی بیش از پیش حرکت شود.استاندار آذربایجان غربی همچنین با اشاره به بازدید خود از مجتمع بزرگ گلخانه‌ای در روستای گنگجین بخش صومای برادوست ارومیه افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از اولویت‌های دولت است که می‌تواند در توسعه اشتغال و در آمد روستاییان بسیار مؤثر باشد.
وی در بخش دیگری با بیان اینکه در این سفر چند ساعته مشکلات تعدادی از روستاهای منطقه مورد بررسی قرار گرفت، اضافه کرد: مشکل آب شرب و بهداشتی، راه‌های روستایی، فاضلاب شهر سرو و همچنین مشکلات طرح هادی از جمله مشکلاتی بود که در این سفر مطرح و قرار شد در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با محوریت شهرستان ارومیه درباره مشکلات آن تصمیم گیری شود.استاندار آذربایجان غربی همچنین اتمام پروژه‌های نیمه تمام را از جمله مهمترین برنامه‌های دولت برشمرد و اظهار کرد: در این خصوص نیز اولویت بندی صورت می‌گیرد تا با اولویت و اثرگذاری در زندگی مردم شهرها و روستاها، این طرح‌ها
به بهره برداری برسند.

 

 

 

 

استاندار البرز:
مشاوران املاک با افزایش اجازه‌بها سلیقه‌ای در البرز مقابله کنند

 استاندار البرز با بیان اینکه افزایش اجاره بها قانونی در کلانشهرها ۲۵ درصد است، گفت: مشاوران املاک در خط مقدم مقابله با افزایش اجازه بها سلیقه‌ای در استان باشند.
مجتبی عبداللهی در جلسه تنظیم بازار استان البرز که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با بیان اینکه تعامل دو جانبه با اصناف خواهیم داشت، افزود: برای حل مسائل و موانع اصناف اقدام و همراهی‌های لازم را داریم و از سوی دیگر نیز انتظار داریم که همچنان منصفانه و دلسوزانه در کنار مردم
باشند.
وی ادامه داد: چندی پیش نشستی با اعضای اتحادیه مشاوران املاک استان داشتیم و به بررسی مشکلات و مطالبات آنها پرداختیم که اکنون با ابراز رضایت آنها مواجه هستیم.
عبداللهی گفت: با توجه به این امر انتظار می‌رود که مشاوران املاک بر اساس قوانین مدون در رابطه با نرخ قانونی اجاره بها، معاملات عادلانه جلب اعتماد عموم، اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی افزود: بر اساس مصوبات ابلاغی، مقرر شد که نرخ اجاره بها در کلانشهرها ۲۵ درصد و در سایر شهرها ۲۰ درصد افزایش یابد، از این رو مشاوران املاک باید در این زمینه با حساسیت ویژه ای وارد عمل شده و از افزایش نرخ‌های سلیقه‌ای که به ضرر مستأجران است، جلوگیری کنند.
استاندار البرز گفت: مشاوران املاک و فروشندگان خودرو در نظر عموم مردم از جایگاه حقیقی خود برخوردار نیستند و عده معدودی با عملکرد خود موجب ایجاد بی اعتمادی شده‌اند، بنابراین باید این نگاه و رویکرد با عملکرد بزرگان این صنوف و برگزاری همایش‌ها و سمینارهای تخصصی، تغییر کند.
وی افزود: کسبه به واقع حبیب خدا هستند و از دیرباز بین مردم دارای پایگاه اجتماعی خاصی بوده‌اند، از این رو می‌توان این جایگاه را احیا کرد.
عبداللهی در خصوص طرح منظر عمومی و ساماندهی محیط و گردشگری پایدار و تعریف پروژه‌های سرمایه گذاری در این خصوص در بستر رودخانه کرج، گفت: برای این منظور از سرمایه گذاران بزرگی دعوت کرده‌ام و ضرورت دارد که به صورت تخصصی برای این امر برنامه ریزی کنیم و طی فاز بندی و زمانبندی دقیق اقدام کنیم.

 

 

بسیج رسانه آذربایجان شرقی اتوبوس مطالبه‌گری راه‌اندازی می‌‌کند

مسئول بسیج رسانه آذربایجان‌شرقی گفت: بسیج رسانه استان به زودی اتوبوس مطالبه‌گری راه‌اندازی می‌کند تا مشکلات مناطق کم‌برخوردار با حضور و تولید محتوای اصحاب رسانه احصا شود.
«جواد بیرامزاده» در حاشیه بازدید از دفتر ایرنا در مراغه با بیان اینکه بسیج رسانه استان فراجناحی است، افزود: بسیج از عموم مردم تشکیل شده و بر همین اساس نیز مطالبه‌های مردم باید از زبان بسیج رسانه مطرح شود.
وی همچنین راه‌اندازی کانون‌های بسیج رسانه در شهرستان‌ها را از دیگر برنامه‌های بسیج رسانه استان عنوان کرد و ادامه داد: اصحاب رسانه در مناطق مختلف استان به واسطه راه‌اندازی این کانون‌ها باید پای کار بیایند و نقش خود در جهاد تبیین را به خوبی و با همدلی ایفا کنند.
مسئول بسیج رسانه آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه جنگ امروز در حوزه رسانه اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: اگر در دوران دفاع مقدس اسلحه و فشنگ در دست گرفته بودیم، امروز فشنگ ما قلم ماست و باید بتوانیم در مقابل امپراطوری رسانه‌ای غرب بایستیم.
وی اصحاب رسانه استان را به همدلی و مقاومت در برابر جنگ نرم دشمنان فراخواند و تصریح کرد: کانون‌های بسیج رسانه طی سال جاری حداقل در چند شهرستان بزرگ استان راه‌اندازی می‌شود تا جریان مطالبه‌گری بسیجیان قلم‌به‌دست به تدریج در تمام مناطق استان آغاز شود.
«بیرامزاده» در مورد نحوه مدیریت کانون‌های بسیج رسانه در شهرستان‌های استان نیز بیان کرد: برای هر یک از این کانون‌ها یک مسئول مورد وثوق اصحاب رسانه همان شهرستان انتخاب می‌شود؛ فردی که از تخصص لازم برخوردار بوده و به حسن اخلاق شهرت داشته باشد.
وی همچنین آموزش و کادرسازی را یکی دیگر از رویکردهای بسیج رسانه آذربایجان‌شرقی عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون نیز طبق تفاهم‌نامه‌هایی که با اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و فنی و حرفه‌ای استان منعقد شده، دوره‌های مختلف آموزشی در حوزه تولید محتوا برگزار می‌شود و به زودی این آموزش‌ها در سطح ادارات آموزش و پرورش استان نیز دنبال خواهد شد.