بازگشت «جود لا» به سینما
بازگشت «جود لا» به سینما

«جود لا» بازیگر مطرح و صاحب سبک سینمای هالیوود بار دیگر با فیلم «جانوران شگفت انگیز: اسرار دامبلدور» به دنیای جادو باز می‌گردد. این فیلم ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۲ اکران بین المللی خود در سینما‌های هالیوود را آغاز خواهد کرد. فیلم‌برداری رسمی فیلم قرار بود از اوایل سال ۲۰۲۰ آغاز شود. در ۱۶ مارس ۲۰۲۰، روزی […]

«جود لا» بازیگر مطرح و صاحب سبک سینمای هالیوود بار دیگر با فیلم «جانوران شگفت انگیز: اسرار دامبلدور» به دنیای جادو باز می‌گردد. این فیلم ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۲ اکران بین المللی خود در سینما‌های هالیوود را آغاز خواهد کرد.
فیلم‌برداری رسمی فیلم قرار بود از اوایل سال ۲۰۲۰ آغاز شود. در ۱۶ مارس ۲۰۲۰، روزی که قرار بود فیلم‌برداری آغاز شود، بیماری دنیاگیری کروناویروس باعث شد تا برادران وارنر پیکچرز تولید فیلم را به تعویق بیندازد. فیلم‌برداری به‌طور رسمی در سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد و تاریخ اکران آن ۱۲ نوامبر ۲۰۲۱ اعلام شد.
با این حال، پس از جدایی جانی دپ از نقش گلرت گریندل والد، اکران فیلم به سال ۲۰۲۲ برگردانده شد. در فیلم جانوران شگفت انگیز جود لا در نقش دامبلدور، ادی ردماین در نقش نیوت اسکمندر و مدس میکلسن در نقش شرور اصلی، گلرت گریندلوالد، که قبلا توسط جانی دپ بازی می‌شد، بازی می‌کنند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: چندین سال پس از وقایع فیلم دوم، داستان تا حدودی در ریودوژانیروی برزیل و بخشی دیگر در برلینِ آلمان رخ می دهد و منجر به دخالت جادوگران و جهان جادویی در جنگ جهانی دوم می شود.
پروفسور آلبوس دامبلدور می‌داند که گلرت گریندل‌والد، جادوگر سیاه قدرتمند، در صدد سلطه بر دنیای جادویی است. از آنجا که او قادر نیست به تنهایی او را متوقف کند، رهبری گروه جسوری از جادوگران، ساحره‌ها و یک شیرینی‌پز ماگل را به نیوت اسکمندر، جانورشناس جادویی، محول می‌کند تا مأموریت خطیری را در پیش بگیرند که در طی آن با لشکریان و ارتش گریندل‌والد درگیر می‌شوند. اما اکنون که خطرات جدی پیش رو است، دامبلدور تا کِی می‌تواند به دور از هیاهو و در حاشیه بماند؟.

 

رویداد
جشن‌های کریسمس در ادبیات داستانی
مراسم کریسمس در داستان‌ها و رمان‌ها قدمت طولانی دارد و سوژه بسیاری از نویسندگان مشهوری مثل چارلز دیکنز بوده است. خبرنگار روزنامه گاردین رمان‌ها و داستان‌های زیر را بهترین جشن‌های کریسمس در ادبیات معرفی می‌کند.
اگرچه زمستان و سفیدپوش شدن زمین برای ما ایرانی‌ها تنها یادآور برف‌بازی‌های از سر شوق و گاهی هم تعطیلی مدرسه‌ها است، اما در بسیاری از کشور‌های دنیا، سرد شدن هوا، نوید رسیدن سالی نو و شروع جشن‌های زمستانه است. کریسمسT که در بسیاری از نقاط دنیا جشن گرفته می‌شود، تعطیلات محبوبی است که سنت‌های جالب و دوست داشتنی‌ای با خود به همراه دارد. قدمت این آداب و سنن گاهی به قرون وسطی هم می‌رسد.
کریسمس آئین‌ها و آداب و رسوم مخصوصی دارد. درخت کاج آذین شده، بابانوئل، کارت‌های مخصوص کریسمس، چراغانی‌ها و تاج‌های گل، گوزن‌ها و هدیه دادن و هدیه گرفتن و البته شام مخصوص کریسمس از محبوب‌ترین سنت‌های کریسمس در تمام دنیا هستند. همه این مراسم در داستان‌ها و رمان‌ها نیز قدمت طولانی دارد و سوژه بسیاری از نویسندگان مشهوری مثل چارلز دیکنز بوده است. این روزها به خاطر شیوع ویروس کرونا مراسم کریسمس کمتر برگزار می‌شود و حتی «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس از مردم درخواست کرده به جای برگزاری جشن‌های کریسمس، آن را در داستان‌ها بخوانند. خبرنگار روزنامه گاردین رمان‌ها و داستان‌های زیر را بهترین جشن‌های کریسمس در ادبیات معرفی می‌کند:
«سرود کریسمس» نوشته چارلز دیکنز
این کتاب در کریسمس ۱۸۴۳ به چاپ رسید. در این کتاب شخصیت اصلی یعنی اسکروج که مردی ثروتمند ولی خسیس و سنگدل است به کمک روح دوستش مارلی روح کریسمس دگرگون می‌شود. او پس از دیدن رنج مردم تبدیل به مردی سخاوتمند می‌شود که همگان او را دوست دارند. نویسندگان بسیاری در گوشه و کنار جهان داستان‌هایی نوشته‌اند که علاوه بر نمایش معضلات اجتماعی و ارائه‌ی راه‌حل‌هایی برای آن، به خوانندگانشان امید نیز می‌بخشند. سرود کریسمس نوشته‌ی چارلز دیکنز از این دست کتاب‌هاست که آداب دورهمی و شادی کردن در ایام کریسمس را نشان می‌دهد. هرساله با رسیدن سال نو، مراسم جشن و مهمانی در خانه‌ها برگزار می‌شود و همگان تلاش می‌کنند سال جدید را با قلبی به سفیدی برف آغاز کنند.

 

شب يلدا؛ فلسفه، تاريخچه و ارتباط آن با کريسمس
شرق شناسان و مورخان متفق القولند كه ايرانيان نزديك به ۴ هزار سال است كه شب يلدا ــ آخرين شب پاييز و آذرماه ــ را كه درازترين و تاريكترين شب در طول سال است تا سپيده دم بيدار مانده، در كنار يكديگر خود را سرگرم كرده تا اندوه غيبت خورشيد و تاريكي و نيز سردي هوا روحيه آنان را تضعيف نكند و با به روشني گراييدن آسمان (حصول اطمينان از بازگشت خورشيد در پي يك شب طولاني و سياه كه تولد تازه آن عنوان شده است) به رختخواب رفته و لختي بيآسوده اند. «يكم ديماه» از ۱۷۳۸ سال پيش از ميلاد «دي گان»، يلدا = ميلاد و «خور روز» ناميده شده است که به زعم ايرانيان باستان، روز تولّد دوباره خورشيد پس از بلندترين شب سال بوده است. سال ۱۷۳۸ پیش از ميلاد (۳۷۵۵ سال پيش) را يک تقويم ويژه پارسيان هند به دست داده است. [یلدا = میلاد = زادروز، یک واژه آرامی ـ سریانی است].پيشتر، ايرانيان (مردم سراسر ايران زمين) روز پس از شب يلدا (يكم دي ماه ـ دی گان ـ یلدا) را به استراحت مي پرداختند و تعطيل عمومي بود.