وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اگر بانکها تعهدات خود را در زمینه تسهیلات مسکن انجام ندهند، طبق قانون اقدام میکنیم، گفت: قانون برای بانکهایی که همکاری نکرده و به تکلیف خودشان عمل نکنند جریمهای برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده، پیشبینی کرده است. رستم قاسمی در ارتباط با احتمال تشکیل پرونده قضایی برای […]
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اگر بانکها تعهدات خود را در زمینه تسهیلات مسکن انجام ندهند، طبق قانون اقدام میکنیم، گفت: قانون برای بانکهایی که همکاری نکرده و به تکلیف خودشان عمل نکنند جریمهای برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده، پیشبینی کرده است.
رستم قاسمی در ارتباط با احتمال تشکیل پرونده قضایی برای بانکهای مستنکف از اجرای ماده (۴) قانون جهش تولید مسکن درخصوص پرداخت حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی به بخش مسکن، گفت: حتما اگر بانکها تعهدات خودشان را انجام ندهند طبق قانون اقدام میکنیم.
وزیر راه و شهرسازی در رابطه با عدم همکاری تعدادی از بانکها برای پرداخت تسهیلات اضافه کرد: تعدادی از بانکها همکاری میکنند مانند بانک مسکن که به تمام تعهدات خود در این حوزه عمل کرده است، اما قانون برای بانکهایی که همکاری نکرده و به تکلیف خودشان عمل نکنند جریمهای برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده، پیشبینی کرده است. طبق ماده ( ۴) قانون جهش تولید مسکن؛ بانکها و مؤسسات اعتباری مکلفند حداقل ۲۰ درصد از تسهیلات پرداختی نظام بانکی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند، به صورتی که در سال اول اجرای قانون از حداقل سه میلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای واحدهای موضوع این قانون کمتر نباشد و برای سال های آینده نیز حداقل منابع تسهیلاتی مذکور با افزایش درصد صدرالذکر مطابق با نرخ تورم سالانه افزایش یابد.
مجلس شورای اسلامی در قانون جهش تولید و تامین مسکن ضمانت اجرایی این ماده قانونی را نیز در تبصره (۵) این ماده پیش بینی کرده که مطابق با آن؛ سازمان امور مالیاتی کشور موظف بوده در صورت عدم رعایت موضوع این ماده، در قالب بودجه سنواتی، مالیاتی برابر ۲۰ درصد تعهد انجام نشده را از بانکها و مؤسسات اعتباری مستنکف، أخذ و به خزانهداری کل کشور واریز نماید. این مبلغ ۱۰۰ درصد تخصیصیافته تلقی و به حساب صندوق ملی مسکن واریز میشود. بر همین اساس همچنین محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز در جلسه مشترکی که با رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر راه و شهرسازی داشت در پاسخ به گلایه وزیر راه از عدم همکاری بانکها برای پرداخت تسهیلات حوزه مسکن، گفت: وزیر راه و شهرسازی نباید در کمیسیون از عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات گلایه داشته باشد چرا که در قانون برای عدم همکاری بانکها و بی توجهی به اجرای قانون جریمه در نظر گرفته ایم. لذا وزارت راه وشهرسازی امروز باید مدعی و در جایگاه شاکی باشد و طی مکاتبهای با رئیس قوه قضاییه از عدم اجرای قانون توسط بانکها، شکایت کرده و موضوع را پیگیری کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس:
مردم توان پرداخت تسهیلات مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد را ندارند
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: وزیر راه نباید از عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات گلایه داشته باشد چرا که در قانون جهش تولید مسکن برای عدم همکاری بانکها جریمه در نظر گرفته شده است.
محمدرضا رضائی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان برنامه بودجه گفت:در مجلس هشتم برای ساخت مسکن مهر ۵۰ هزار میلیارد تومان خط اعتباری پیش بینی کردیم و در شرایط کنونی باید مبالغی بیش از این برای طرح نهضت ملی در نظر بگیریم. اگر منابع مالی مورد نیاز برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی متناسب با حجم این پروژه عظیم نباشد، شروع کار و تحقق اهداف غیرممکن خواهد بود؛ ضمن اینکه ساخت این تعداد واحد مسکونی به تنهایی از عهده وزارت راه وشهرسازی بر نمیآید و تمامی دستگاههای دولتی به ویژه سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی برای تحقق این مهم همکاری کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلی برای تامین زمین مورد نیاز جهت ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن وجود ندارد گفت: چالش اصلی تامین منابع مالی پروژه مذکور است؛ متاسفانه در اقدامی عجیب وزیر اقتصاد و دارایی به عنوان مسئول هماهنگ کننده بانکها، پیشنهادی را در شورای عالی اقتصاد مطرح کرده که بر اساس ان سهم بانکها برای پرداخت ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی خودشان به حوزه مسکن که مطابق با قانون است به ۷ درصد کاهش پیدا کند! این امر به این معنی است که وزیر اقتصاد هنوز به درستی نقش ساخت مسکن را در اقتصاد، تولید و اشتغال درک کرده و بر این باور است که پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن و ساخت واحدهای طرح نهضت ملی موجب افزایش تورم و مشکلات اقتصادی در کشور میشود.
é رستم قاسمی از بانکهایی که همکاری نمیکنند، شکایت کند
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جلسه آتی با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس کل بانک مرکزی وضعیت پرداخت تسهیلات حوزه مسکن توسط بانکها را مورد بررسی قرار میدهیم ادامه داد: وزیر راه و شهرسازی نباید در کمیسیون از عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات گلایه داشته باشد چرا که در قانون برای عدم همکاری بانکها و بی توجهی به اجرای قانون جریمه در نظر گرفته ایم. لذا وزارت راه وشهرسازی امروز باید مدعی و در جایگاه شاکی باشد و طی مکاتبه ای با رئیس قوه قضاییه از عدم اجرای قانون توسط بانکها، شکایت کرده و موضوع را پیگیری کند.
۵۰ هزار میلیارد حداقل موجودی صندوق ملی مسکن برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی است
نماینده جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای ساخت یک میلیون واحد مسکونی طرح نهضت ملی باید حداقل ۵۰ هزار میلیارد تومان در صندوق ملی مسکن وجود داشته باشد، تاکید کرد: با واریز ۳ هزار میلیارد از محل خط اعتباری مسکن مهر به صندوق ملی مسکن، اتفاق خاصی رخ نخواهد داد چرا که متقاضیان برای واحدهای خود پول پرداخته کرده و ساخت مساکن در نیمه راه به دلیل عدم تامین منابع مالی رها میشود. آن زمان برای کشور مسئله ایجاد شده و متقاضیانی که پول پرداخت کردند با تجمع در مقابل وزارت راه، به دنبال واحدهای خود خواهند بود.
é سازمان برنامه و بودجه ساخت مسکن را در اولویت برنامههای خود قرار دهد/ لزوم پرداخت ۳۰هزار میلیارد تکلیفی دولت به صندوق ملی مسکن
وی افزود: تا زمانی که سازمان برنامه و بودجه همکاری نکرده و پولی پرداخت نکند، واحدی ساخته نخواهد شد از این رو با توجه به اینکه از وضعیت مالی دولت مطلع هستم از رئیس سازمان برنامه و بودجه درخواست دارم، ساخت مسکن را در اولویت قرار داده و ۳۰ هزار میلیارد تکلیفی دولت را به همراه منابع حاصل از خط اعتباری مسکن مهر و مالیات های دریافتی از زمین و مسکن را در اولین فرصت به صندوق ملی مسکن واریز کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: طبق قانون جهش تولید مسکن تمامی منابع حاصل از بازگشت خط اعتباری مسکن مهر باید در صندوق ملی مسکن واریز شوند؛ این درحالی است که بانک مسکن به زودی تنها حدود ۳ هزار میلیارد تومان به این صندوق واریز خواهد کرد که این رقم در برابر نیاز ۵۰ الی ۶۰ هزار میلیاردی منابع صندوق بسیار ناچیز است.
é عملکرد ضعیف وزارت راه در تامین منابع مالی ساخت مسکن از محل فروش اموال
رضایی کوچی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی نیز تنها سازنده نبوده و در قانون جهش تولید مسکن برای آن وظایفی تعریف شده تا پول تامین کند به عنوان مثال به این وزارت خانه تکلیف شده تا ۲۳ هزار میلیارد تومان از زمینهای خودشان را برای درآمدزایی به فروش برسانند که متاسفانه تاکنون این امر انجام نشده و شخصا هیچ آگهی در خصوص مزایده املاک این وزارت خانه مشاهده نکردم. وزارت راه در خصوص تامین زمین برای ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی خوب عمل کرده اما در حوزه تامین منابع مالی از محل فروش اموال بسیار ضعیف بوده است. وی خطاب به رئیس ساز ما ن برنامه و بودجه اظهار کرد: پرداخت پول به وزارت راه و شهرسازی و صندوق ملی مسکن را به نیمه دوم سال موکول نکرده و در اولین فرصت ۳۰ هزار میلیارد تومان برای این امر پرداخت کنید و وزیر راه هم نسبت به فروش اموال خود اقدامات لازم را انجام دهد.
é مردم توان پرداخت تسهیلات مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد را ندارند/ نرخ سود تسهیلات باید از ۱۸ درصد به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مردم توان پرداخت تسهیلات مسکن با نرخ سود ۱۸ درصد را ندارند، عنوان کرد: مردم با حقوق های ۸ الی ۹ میلیون تومانی توان پرداخت اقساط ماهی ۶ میلیون تومان را ندارند. مقرر بود اقساط این واحدها به نحوی تنظیم شود که تنها ۴۰ درصد از کل درآمد کارمند و کارگر را به خود اختصاص دهد در حالی که هم اکنون متقاضیان باید حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد درآمد خود را به پرداخت وام اختصاص دهند که از عهده عمده مردم خارج است. یارانه سود تسهیلات طبق قانون باید از محل صندوق ملی مسکن پرداخت شده و نرخ سود تسهیلات باید از ۱۸ درصد به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند.
در هرمزگان صورت گرفت؛
بازدید از پروژههای در حال ساخت نهضت ملی مسکن بندرعباس
مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان در نشست و تورخبری بازدید از واحدهای نهضت ملی مسکن گفت: درصد پیشرفت فیزیکی در پروژه های در دست ساخت قریب به ۱ درصد و بالاترین آن ۵۵ درصد است.
عباس کمالی در حاشیه این بازدیدها در نشست خبری با خبرنگاران سهمیه استان در ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن را اعلام کرد و اظهار داشت: سهم استان هرمزگان از طرح ملی نهضت مسکن ۴۹ هزار و ۹۵۰ واحد در نظر گرفته شده است، و بر اساس میانگین جمعیتی سهم استان هرمزگان به صورت سالیانه ۱۲ هزار و ۴۸۸ واحد مسکونی است. مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان ادامه داد: پروژههای ۱۶۰ واحدی، ۲۵۶ واحدی و ۸۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن از مهمترین پروژههایی بود که خبرنگاران از آنها در شهر بندرعباس بازدید کردند. وی گفت: کل واحدهای مسکونی در حال ساخت در این پروژهها بالغ بر ۱۶ هزار واحد است و درصد پیشرفت فیزیکی آنها هم از ۱ درصد تا ۵۵ درصد است. مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان گفت: در حال حاضر طبق آخرین آمارها بیش از ۹۸ هزار و ۹۸۱ نفر برای طرح نهضت ملی مسکن در سطح استان ثبت نام کردند که تاکنون افزون بر ۲۳ هزار نفر حائز شرایط اولیه بودهاند و بالغ بر ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر نیز تایید نهایی شدند. کمالی خاطرنشان کرد: در بخش خودمالکین نیز ۳ هزار و ۵۸۸ واحد معرفی به بانک و پذیرش شده است که از این تعداد ۱ هزار و ۶۳۵ واحد در قالب ۱۷۰ پروژه دارای قرارداد و طی فرآیند پرداخت تسهیلات هستند. گفتنی است در پایان این نشست از اصحاب رسانه و خبرنگاران با اهداء لوح تقدیر و هدیه از سوی مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان تجلیل بعمل آمد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی:
نمیتوان قیمت اجاره بهای مسکن را دستوری کنترل کرد
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: برای رفع مشکل اجاره بهای مسکن و گرانی آن باید تولید مسکن افزایش یابد و ما به صورت دستوری نمیتوانیم اجاره بهای مسکن را کنترل کنیم.
علیرضا پاک فطرت در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار، درباره آخرین وضعیت طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن، اظهار داشت: همیشه در کشور ما اجاره بهای مسکن تابعی از قیمت مسکن و عرضه و تقاضا بوده است.
وی بیان کرد: به صورت دستوری نمیتوان قیمت اجاره بهای مسکن را کنترل کرد.
این نماینده مجلس گفت: برای مثال یک فرد کالایی دارد و می گوید که من با این قیمت می خواهم آن را بفروشم و باید برای آن فرد صرفه اقتصادی داشته باشد.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: البته در کشور ما ۹۰ درصد مالکان افراد بسیار منصفی هستند و به مستأجران خودشان کمک می کنند و ۱۰ درصد هستند که ممکن است اجحاف کنند.
پاک فطرت اظهار داشت: از طرف دیگر، مستأجران هم باید رعایت حال مالکان را کنند. قرار نیست اگر یک نفر یک سال در خانهای نشست، بگوید که پول دادم و آن خانه را نابود کند. امروز اگر صاحب خانهای بخواهد فقط شیرآلات آشپزخانه خانهاش را عوض کند باید، بیش از ۲ میلیون تومان هزینه کند و یا یک ایزوگام پشت بام شاید بالای ۲۰ میلیون تومان هزینه ببرد. بنابراین هزینه تعمیر و نگهداری خانه هم مهم است و مستأجران باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند.
وی بیان کرد: ما هنوز قانونی برای مالک و مستأجر نداریم و قرار است مجلس اقداماتی در این زمینه انجام دهد.
وی افزود: قوای سه گانه یک دستورالعملی دادند که یک راهبرد بود و قانون نبود که تا حدودی و نهایتا حدود ۳۰ درصد راهگشا بود.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوار نیستم که با طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن، وضعیت اجاره مسکن بهبود یابد. برای رفع مشکل اجاره بهای مسکن و گرانی آن باید تولید مسکن افزایش یابد و ما به صورت دستوری نمیتوانیم اجاره بهای مسکن را کنترل کنیم.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن:
۷۸ هزار واحد مسکن شهری نهضت ملی توسط بنیاد وارد مرحله ساخت شد
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ساخت و در مراحل ساخت قرار گرفتن ۱۰۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد در قالب طرح نهضت ملی خبر داد و گفت: اراضی ۲۴۰ هزار واحد مسکن ملی به بنیاد مسکن معرفی شد.
حمیدرضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تازهترین وضعیت اجرای طرح نهضت ملی مسکن را در شهرهای تحتمسئولیت بنیاد اعلام کرد.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از اجرا و مراحل آغاز اجرای عملیات بیش از ۱۰۰ هزار واحد مسکن شهری بنیاد در شهرها خبر داد و گفت: تاکنون معادل ۲۴۰ هزار واحد زمین به بنیاد مسکن معرفی شده است که برخی کاربری مسکونی دارند و برخی نیز در مراحل الحاق به محدوده و تغییر کاربری قرار دارند.
سهرابی ادامه داد: حدود ۱۰۰ هزار نفر پذیرفته شده نهایی به بنیاد مسکن معرفی شده است که از این تعداد حدود ۹۶ هزار نفر واریز وجه کردند و برای همه این تعداد پروژه تعریف شده است.
وی اعلام کرد: مشخصا ساخت ۷۸ هزار واحد مسکن شهری آغاز شده است و سایر واحدها نیز در مرحله تجهیز کارگاه و سایر مراحل اجرایی قرار دارند تا به مرحله پیکنی و اجرای فونداسیون برسد که مجموع آنها بیش از ۱۰۰ هزار واحد میشود.
سهرابی توضیح داد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در بخش شهری علاوه بر ساخت ۷۸ هزار واحد طرح نهضت ملی، ساخت ۱۴ هزار واحد مسکن شهری را در نقاط مختلف کشور، ۵ هزار واحد در بندر امام خمینی(ره) و در بافتهای آسیبپذیر را در برنامه دارد.