بانک دی در سه ماه نخست سال جاری  بیش از ۸۰۰۰ فقره تسهیلات پرداخت کرد
بانک دی در سه ماه نخست سال جاری  بیش از ۸۰۰۰ فقره تسهیلات پرداخت کرد

با نگاهی به عملکرد و اقدامات بانک دی در حوزه اعتباری به نظر می‌رسد که این بانک سیاست اعتباری خود را بر اعطای تسهیلات خرد و متوسط متمرکز کرده است. نشستی با مسئولان حوزه اعتباری بانک دی با حضور فریدون رشیدی، معاون اعتبارات و عضو هیئت‌مدیره، حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات، سجاد عسگری، رییس […]

با نگاهی به عملکرد و اقدامات بانک دی در حوزه اعتباری به نظر می‌رسد که این بانک سیاست اعتباری خود را بر اعطای تسهیلات خرد و متوسط متمرکز کرده است.

نشستی با مسئولان حوزه اعتباری بانک دی با حضور فریدون رشیدی، معاون اعتبارات و عضو هیئت‌مدیره، حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات، سجاد عسگری، رییس اداره بررسی طرح ها و محمد حسن رمضانی، رییس اداره ارزیابی و نظارت بر مصارف این بانک برگزار و سوالاتی درباره وضعیت و روند اعطای تسهیلات مطرح شد که در ادامه
شرح آن را می‌خوانید:

اولویت‌های سیاست اعتباری
بانک دی چیست؟
فریدون رشیدی، معاون اعتبارات و عضو هیئت‌مدیره اظهار کرد به منظور تحقق شعار سال ۱۴۰۱ که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال «تولید، دانش بنیان ، اشتغال آفرین» تعیین شد و به منظور هم سویی با سیاست‌های دولت، سیاست اعتباری بانک دی در سال جاری با تمرکز بر اعطای تسهیلات خرد و متوسط با دوره بازپرداخت کوتاه مدت تدوین شد.
از دیگر محورهای سیاست اعتباری بانک می‌توان به تأکید بر اعطای تسهیلات در بخش‌های صنعت در قالب سرمایه در گردش و تأمین مالی واحدهای تولیدی و اعطای تسهیلات رفع نیاز خانوار و قرض‌الحسنه به اقشار مختلف به ویژه جامعه ایثارگران و خانواده معزز شهدا اشاره کرد.
در واقع تاکید سیاست اعتباری بانک بر اعطای تسهیلات در سطح خرد و متوسط (غیرکلان) با دوره بازگشت کوتاه مدت در بخش‌های تولیدی، خدماتی و کشاورزی مطابق الزامات بانک مرکزی بوده و علاوه بر آن اعطای تسهیلات در زمینه‌های رفع نیازمندی اقشار مختلف به ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران، اعطای وام‌های قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و تهیه و تأمین مسکن و ایجاد اشتغال و کارآفرینی برای مشتریان به‌ویژه جامعه ایثارگری مورد تأکید هیئت مدیره و مدیران ارشد بانک است.
همچنین از دیگر اولویت‌های مهم بانک می توان به صدور و ترویج ابزارهای تعهدی مانند ضمانت نامه، اعتبارات اسنادی، حواله ارزی و …. اشاره کرد.
چه اقداماتی در بخش اعتباری بانک صورت گرفته است؟
در ابتدای سال جاری اقدامات موثری از جمله تسهیل و روان‌سازی سیاست اعتباری، تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های اعتباری در زمینه اعتبارسنجی و تهیه گزارش‌های اعتباری، دستورالعمل بررسی و تصویب طرح‌ها، تمرکز اعتبارسنجی در ساختار بانک که پیش‌تر به شکل برون‌سپاری انجام می شد و تشکیل اداره نظارت بر مصارف و ارزیابی در بانک صورت پذیرفته است.
وضعیت پرداخت تسهیلات در سال جاری نسبت به سال گذشته چگونه است؟
میزان تسهیلات پرداختی از ابتدای سال جاری در مجموع رشد داشته و بالغ بر ۵۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال در قالب ۸۱۵۱ فقره تسهیلات در بخش های مختلف پرداخت شده است.
اعطای تسهیلات بالغ بر ٨٠ درصد منابع بانک است که در بخش های مختلف تولیدی، کشاورزی و خدماتی تخصیص یافته است.
از ابتدای سال جاری چه میزان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت شده است؟
حسین دهقان نیری، رییس اداره اعتبارات: با توجه به سیاست‌های دولت محترم و تأکیدات بانک مرکزی و مدیران ارشد بانک دی درباره موضوع مهم ازدواج و فرزندآوری ، بانک دی از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به آن دسته از افرادی که در سامانه ثبت نام و بانک دی را به عنوان بانک عامل انتخاب کردند پرداخت کرده است.
درباره وام قرض الحسنه فرزندآوری هم براساس آنچه به عنوان سهمیه بانک دی اختصاص یافته تا کنون بیش از ۲۲۰۰ نفر وام را دریافت کردند که حدود ۸۰ درصد سهمیه تخصیص یافته شده مصرف
شده است.
با توجه به اهمیت و جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان آیا به این شرکت‌ها تسهیلاتی پرداخت شده است؟
حسین دهقان نیری با هدف تحقق شعار سال از ابتدای سال جاری حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را در دستور کار قرار داد و مدیرعامل محترم بانک در نخستین روزهای سال جاری طی نشستی با رییس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مراکز دانش بنیان کشور زمینه‌های مشترک همکاری را بررسی کردند.
در این رابطه برای تعدادی از واحدهای دانش بنیان تامین مالی به عمل آمده که بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال تا کنون پرداخت شده است و آمادگی لازم برای ایجاد تعامل و گسترش خدمات بانکی برای اینگونه شرکت ها
وجود دارد.
در راستای اعطای تسهیلات به خانواده معزز شهدا و ایثارگران چه اقداماتی انجام شده است؟
وی با توجه به این که بانک دی در راستای خدمت رسانی به این قشر معزز همواره پیش قدم بوده است، در سال جاری نیز نسبت به تدوین بسته حمایتی اعتباری با شرایط سهل و ساده اقدام و به شعب ابلاغ
شده است.
این دستورالعمل مواردی همچون تسهیلات اشتغال زایی و کارآفرینی، مرابحه، قرض الحسنه رفع احتیاجات ضروری، ازدواج، درمان، فرزندآوری و تعمیر و بازسازی مسکن را شامل می شود که اجرایی شده است.
اداره نظارت بر مصارف و ارزیابی در بانک چه شرح وظیفه ای دارد؟
محمد حسن رمضانی، رییس اداره ارزیابی و نظارت بر مصارف: این اداره در سال ١٤٠١ تشکیل شد و با شکل گیری این آن بحث نظارت مورد توجه جدی قرار گرفته است. از جمله وظایف این اداره نظارت بر اجرای مصوبات و بازدید از محل فعالیت دریافت کنندگان تسهیلات و نظارت بر مصرف تسهیلات
پرداختی است.

 

 

عضو جدید هیات مدیره بانک کارآفرین:
کارآفرین در شفافیت حرف اول را می‌زند

فرشادمحمدپور معاون مدیرعامل در امور مالی و مجامع در گفت و گویی به تشریح دلایل دریافت این عنوان ارزشمند و تحلیل مالی دوره های مختلف فعالیت بانک کارآفرین پرداخت. ماحصل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
به طور کلی دستاوردهای ۲۳ سال گذشته بانک کارآفرین را چگونه ارزیابی می کنید؟
نگاهی به تاریخ ۲۳ ساله بانک کارآفرین نشان می دهد این بانک در یک مسیر و چارچوب مشخص و با استراتژی روشن فعالیت کرده است ( البته از زمان شروع با عنوان ” شرکت اعتباری غیر بانکی کارآفرینان ” بالغ بر ۲۳ سال می گذرد). انجام فعالیت بانکداری هدف و دوری از فعالیت های غیر بانکی چارچوبی بوده که از زمان تاسیس تاکنون رعایت شده است. عدم ورود به حوزه های غیر بانکی بویژه در شرایط تورمی اگر چه باعث شده بانک از ظرفیت های سودآوری موجود در فعالیت های مزبور دور بماند، ولیکن همین موضوع همواره حافظ انسجام بانک در شرایط ناپایدار اقتصادی بوده است.
آیا به نظر می رسد در سالهای اخیر شاخص های مالی بانک تغییرات محسوسی داشته است؟
به نظر من بانک کارآفرین را از نظر تاریخی می توان به ۳ دوره تقسیم کرد. دوره نخست از زمان تاسیس تا اوایل دهه ۹۰ که بانک تاسیس شد و شکل گیری اولیه ساختارها اتفاق افتاد و شاهد یک دوره با ثبات از لحاظ شاخص مالی، مدیریتی و … بودیم. دوره دوم از اوایل دهه ۹۰ تا سال ۹۸ که در این دوره حدودا ۸ ساله شاهد تغییرات مکرر مدیریتی در بانک بودیم؛ در این دوره ۸ ساله بانک شاهد ۶ مدیرعامل (یا سرپرست) بود که اثر این دوره بی ثباتی مدیریتی را می توان به صورت مشخص در صورتهای مالی بانک شاهد بود. شروع دوره سوم که از سال ۹۸ بود، بانک با رشد معنادار شاخص های مالی، عملیاتی و … مواجه شد که می توان این دوره را شروع عصر جدید در بانک کارآفرین نامید.
در مورد شاخص های مالی در این دوره ها بیشتر توضیح فرمایید؟
در خصوص شاخص های مالی بانک؛ در دوره نخست که از سال ۸۰ شروع و تا سال ۹۰ ادامه داشت، شاهد رشد با ثبات شاخص های مالی بانک بودیم. تحلیل سود خالص بانک در این دوره ۱۰ ساله نشان می دهد که هر سال شاهد رشد حدودا ۵۰ درصدی سود خالص بودیم. میانگین سود خالص کسب شده در این ۱۰ سال حدودا ۶۰ میلیارد تومان در سال بود. رشد فوق به همان تناسب در دارایی ها و بدهی های بانک نیز اتفاق افتاده است.
در دوره دوم تاریخی بانک شاهد توقف رشد شاخص های مالی و بعضا نزول شاخص ها بودیم. میانگین سود خالص بانک در دوره ۹ ساله ۹۰ تا ۹۸ حدود ۲۳۰ میلیارد تومان بوده و در سال‌های پایانی این دوره ( از سال ۹۴ تا ۹۸) عموما شاهد کاهش سالانه سودآوری بودیم به گونه ای که سود بانک در سال ۹۶ به زیر ۱۰۰ میلیاردتومان (۶۳ میلیارد تومان) کاهش پیدا کرد.
تحلیل درآمدها و هزینه های مشاع نشان می دهد هزینه ها بیش از درآمدهای مشاع بانک بوده است. به‌عنوان نمونه در سال ۹۶ رشد درآمدهای مشاع بانک نسبت به دوره قبل حدود ۱۰۹ درصد بوده در حالیکه رشد هزینه های مشاع ۱۱۸ درصد بوده است.
در خصوص درآمدهای غیر مشاع (کارمزدی) نیز در این دوره به‌طور میانگین هر سال نسبت به سال قبل شاهد رشد حدودا ۱۵ درصدی بودیم.
به نظر می رسد دوره سوم، سکوی پرش شاخص های مالی بانک است. در این خصوص توضیح فرمایید.
بله، در دوره سوم که از سال ۹۹ شروع شد شاهد رشد معنا دار شاخص های مالی و عملیاتی بانکی بودیم. به گونه ای که بخش مهمی از عقب افتادگی ۱۰ سال گذشته بانک از رقبا و از دست رفتن سهم از بازار در این سالها (۱۴۰۰-۱۳۹۹) جبران شد. سود خالص بانک در سال ۹۹ تقریبا ۴ برابر سال قبل از آن و همچنین میانگین ۱۰ سال گذشته شد و برای اولین بار در تاریخ بانک کارآفرین سود بانک به هزار میلیارد تومان رسید که این امر در سال ۱۴۰۰ نیز ادامه پیدا کرد.
خالص تسهیلات اعطایی بانک (به عنوان مهمترین دارایی سود ساز بانک) که در ۱۰ سال گذشته (از سال ۸۹ تا ۹۸ ) و با وجود میانگین تورم بالغ بر ۲۰ درصد ( بر اساس آمار بانک مرکز ی) و رشد نقدینگی بالغ بر هزار درصد (در ۱۰ سال گذشته) ، خالص تسهیلات بانک بطور میانگین هر سال نسبت به سال قبل شاهد رشد حدودا ۱۵ درصدی بود که بسیار کمتر از رشد نقدینگی کشور بود.
آیا این رشد شاخص ها با حفظ کیفیت ساختار مالی اتفاق افتاد؟
این یک واقعیت است که؛ همواره هر رشدی جذاب است. وقتی این رشد بالاتر از میانگین صنعت باشد جذابیت آن چندین برابر می شود یکی از دغدغه هایی که بعد از هر رشد فزاینده ای وجود دارد حفظ استانداردهای مختلف بعد از دوره رشد است. معمولا اگر رشد بدون پشتوانه های عملیاتی باشد در دوره های بعد دارای تبعات بسیار منفی خواهد بود. در واقع هر رشدی زمانی ارزشمند خواهد بود که ادامه دار باشد.
به جرات می توان گفت از لحاظ شاخص های مختلف بانک کارآفرین در ۲ سال گذشته، دارای یکی از با کیفیت ترین سودها در صنعت بانکداری کشور است. نسبت ذخائر گرفته شده در بانک برای دوری از نشان دادن سود غیر واقعی نشان می دهد که بانک کارآفرین در راستای حفظ ثبات و استحکام صورت‌های مالی در یک رویکرد توام با احتیاط و واقع نگری، بالاترین نسبت ذخائر را در خصوص تسهیلات اتخاذکرده است. این امر برای حفظ ثبات و پایدار بودن سود بسیار ضروری و حائز اهمیت است.
افزایش سرمایه نیز در این دوره اتفاق افتاد، این امر چقدر در رسیدن به شاخص های مالی کسب شده موثر بود؟
یکی از اقدامات مهم برای حفظ پایداری سودآوری در هر بنگاه اقتصادی و به‌ویژه در صنعت بانک حفظ تعادل مناسب بین تقسیم سود و انتقال سود به سرمایه است. این تعادل اگر به خوبی ایجاد شود و همزمان که سهامدار و سپرده گذار را از سود سال منتفع می کند، باعث می شود این سود آوری مستمر و ادامه دار باشد. افزایش سرمایه اتفاق افتاده در ۲ سال گذشته دقیقا در راستای این استراتژی بوده و این استراتژی همچنان ادامه دار خواهد بود. سرمایه بانک در ۲ سال گذشته بالغ بر ۴.۵ برابر شد که بخش عمده افزایش سرمایه از نوع سرمایه با کیفیت (آورده نقدی سهامداران و از محل سود انباشته) بود که منجر شد شاخص های مهم بانک مانند نسبت کفایت سرمایه در شرایط بسیار خوبی باشد. این شاخص در پایان سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰.۵ درصد است که یکی از بالاترین نسبت های کفایت سرمایه در صنعت بانکداری به شمار می رود. این امر کمک می کند عملیات بانک در سالهای آتی همچنان در یک چارچوب امن ادامه دار باشد.
در خصوص شرکت های تابعه نیز این استراتژی را شاهد بودیم. در خصوص عملکرد مالی شرکت های تابعه بانک نیز توضیح فرمایید.
توجه به شاخص های عملیاتی و همچنین توسعه شرکتهای تابعه (البته در چارچوب مقررات بانک مرکزی) نیز از استراتژی‌های مشخص در سالهای اخیر بوده است. در واقع سعی شده سود شرکتها صرف توسعه شرکت‌ها شده و در این راستا شاهد افزایش سرمایه با کیفیت در همه شرکت‌های تابعه از ۵۰ درصد تا ۱۰۰۰ درصد بودیم. استراتژی نظارت موثر بر شرکت‌ها به همراه توسعه فعالیت های آن در سال‌های اخیر و در سال پیش رو مهمترین هدف بانک بوده است. در واقع در سالهای آتی از شرکت‌ها انتظار داریم بخشی از بار سودآوری بانک را بر دوش بکشند.

 

 

امضای تفاهم نامه همکاری میان بانک ملی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری میان بانک ملی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار شد.
بیژن مقدم بیرانوند معاون امور شعب و بازاریابی تهران بانک در این مراسم ضمن تشریح جایگاه بانک ملی ایران در راستای رسالت اجتماعی خود پیرامون موضوعات اقتصادی و مالی، خدمت به نیروی های مسلح به ویژه جانبازان گرانقدر را مایه مباهات و افتخار بانک بر شمرد و بر ارتقای خدمت رسانی ها تاکید کرد.
نماینده وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز ضمن اشاره بر مقبولیت جایگاه خاص بانک ملی ایران میان آحاد جامعه، توانمندی نیروی انسانی، سطح فناوری های اطلاعات و جایگاه رفیع بانک ملی ایران در فضای اقتصادی کشور را مهم ترین علت توسعه این همکاری برشمرد.
در این جلسه روسا و معاونان ادارات بانکداری تجاری و توسعه سیستم های بانک نیز حضور داشتند و تفاهم نامه که به امضا دکتر فرزین مدیرعامل محترم بانک ملی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رسیده بود، تسلیم نمایندگان شد.

 

 

 

 

سهم ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی بانک سینا
از تسهیلات کمک ودیعه مسکن
سهم بانک سینا از تسهیلات کمک ودیعه مسکن چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تعیین شد.
پیرو ابلاغ بخش‌نامه بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور و با استناد به ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن و در راستای حمایت از مستاجرین کم‌درآمد، پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن در بانک سینا اجرایی شد.
طبق این بخشنامه سهم بانک سینا از تسهیلات کمک ودیعه مسکن مبلغ چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تعیین شده که نسبت به پرداخت آن به واجدین شرایط اقدام خواهد شد.
سقف تسهیلات کمک ودیعه مسکن در تهران یک میلیارد ریال، مراکز استان‌ها ۷۰۰ میلیون ریال و سایر نقاط شهری ۴۰۰ میلیون ریال است و نرخ سود آن ۱۸ درصد با بازپرداخت ۵ ساله است.
طی ۱۰ روز از اجرایی شدن این طرح در بانک سینا، تعداد ۱۲۵ فقره تسهیلات به مبلغ ۶۸ میلیارد ریال پرداخت شده است.
متقاضیان باید برای ثبت‌نام و دریافت کمک ودیعه مسکن از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی به نشانی
htt://saman.mrud.ir اقدام کنند.

تقدیر از بانک مسکن برای مشارکت در آزادی زندانیان جرایم غیرعمد
بانک مسکن با ایفای نقشی پررنگ در طرح مسوولیت اجتماعی ویژه آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، مورد تقدیر قرار گرفت.
مراسم اختتامیه مرحله اول آزادی ۱۱۰ نفر از مادران و همسران معسر زندانیان جرایم غیرعمد به همت آستان قدس رضوی و به میزبانی بنیاد کرامت رضوی برگزار شد.
در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی، مالک رحمتی قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی، محسن منصوری استاندار تهران، غلامعلی محمدی رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و امنیتی کشور، محمدحسین استادآقا مدیر بنیاد کرامت رضوی،مصطفی زمانیان دستیار وزیراموراقتصادی و دارایی، مصطفی خاکسار قهرودی قایم مقام کمیته امداد امام خمینی (ره)،محمود شایان مدیرعامل بانک مسکن و برخی مسوولان دیگر
برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی، کمک به آزادی بانوان زندانی جرایم غیر عمد مالی را از ارزشمندترین و محبوب ترین اعمال خیر نزد خداوند
متعال دانست.
همچنین مالک رحمتی قایم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اهمیت انفاق و نقش مادر در کانون خانواده، گفت: آزادی یک زندانی زن آزاد کردن یک نفر نیست، بلکه نجات یک خانواده است.
محمدحسین استادآقا مدیر بنیاد کرامت رضوی نیز، در این مراسم، با تقدیر از نقش بانک مسکن در امر آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد، عنوان کرد: چهار بانک از جمله بانک مسکن، تاکنون در بحث مسوولیت اجتماعی مشارکت خیلی خوبی داشتند.
محمدی رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و امنیتی کشور، نیز در این مراسم از خیرین به ویژه بانک مسکن تقدیر و تشکر کرد.
این مراسم در محل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
بر اساس این گزارش، بانک مسکن، در راستای انجام رسالت و مسوولیت‌های خود، همچون گذشته، با مشارکت در پویش «دوباره زندگی» در آزادی زندانیان و حمایت از خانواده‌های آنان سهیم شد و سهم خود را در این پویش به میزان ۱۰ میلیارد ریال اهدا
کرده است.