مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی با اشاره به آغاز فصل جدیدی از پژوهش، مطالعه و حفاظت در این پایگاه گفت: پایگاه ارجان و چگاسفلی در راستای اقدامات پژوهشی خود، به ایجاد بانک سفال از راه دادههای باستانشناسی اقدام کرده است. احسان شیخبارانی اظهار داشت: پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی درنظر دارد […]
مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی با اشاره به آغاز فصل جدیدی از پژوهش، مطالعه و حفاظت در این پایگاه گفت: پایگاه ارجان و چگاسفلی در راستای اقدامات پژوهشی خود، به ایجاد بانک سفال از راه دادههای باستانشناسی اقدام کرده است. احسان شیخبارانی اظهار داشت: پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی درنظر دارد سفالهای شاخص و قابل مطالعه در محوطه تاریخی ارجان و چگاسفلی که پیش از این توسط تیمهای پژوهشی باستانشناسی جمعآوری، دستهبندی و مطالعه شدهاند را به صورت هدفمند در قالب یک مجموعه با عنوان بانک سفال راهاندازی نماید. او گفت: ایجاد بانک سفال، مرکز پژوهش ارزندهای ایجاد خواهد کرد که در آن همه اشیاء سفالی براساس قدمت، زمان کشف و سایر اطلاعات تفکیک و دستهبندی خواهند شد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی ارجان و چگاسفلی افزود: در این بانک، تکه و قطعات قابل مطالعه که از کاوشها و در طول سالیان به دست آمدهاند، قرار خواهند گرفت و پژوهشگران، محققان، دانشجویان رشتههای باستانشناسی و علاقهمندان به تاریخ میتوانند در پژوهشهای خود برای کسب اطلاعات منطقهای و باستانشناسی از آنها استفاده کنند.
گردشگری سلامت امری مغفول مانده
استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه گردشگری سلامت، ظرفیت افزایش این نوع گردشگری در کشور را تا سقف ۵ برابر وضع موجود دانست که از آن غفلت شده است.
علی رادمند گفت: در حوزه گردشگری سلامت ابتدا باید بیماران بین المللی که به سه حوزه توریست پزشکی(medical tourist )، درمان توریست(Tourist health care) و پناهنگان بیمار ،تقسیم میشوند را از یک دیگر جدا سازی کنیم. وی ادامه داد: هر کدام از این بیماران بین المللی در جهان تعریف ویژهای دارند که به طور مثال توریست پزشکی (medical tourist ) به این معنی است که فرد خارجی با هدف دریافت خدمات پزشکی از کشور خود سفر کرده و به کشور دیگر برای دریافت خدمات پزشکی مراجعه میکند.
رادمند افزود: همچنین درمان توریست (Tourist health care) به این معنی است که گردشگر در زمان ورود به کشور مقصد ،فرد سالمی بوده اما در کشور مقصد دچار بیماری شده و به همین دلیل به خدمات پزشکی نیازمند می شود.
کشف ۱۵۹ قلم شی تاریخی در لرستان
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: در ۹ ماهه امسال تعداد ۱۵۹ شیء تاریخی از قاچاقچیان اشیا تاریخی کشف و ضبط شد.
سرهنگ محمدرضا مرادیان با بیان اینکه آمار کشفیات اشیا تاریخی در لرستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۳۶ درصد افزایش یافته است، گفت: در ۹ ماهه سال گذشته ۱۹ قلم شیء تاریخی از قاچاقچیان کشف و ضبط شده بود که این تعداد طی امسال به ۱۵۹ شیء تاریخی افزایش یافته است.
وی همچنین به کشف ۴۵ مورد بدلیجات تاریخی در ۹ ماهه امسال اشاره کرد و اظهار داشت: این آمار در سال گذشته ۷ هزار و ۳۰۸ قلم بود که کاهش ۹۹ درصدی را نشان میدهد.