ساخت بیش از ۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند آغاز شده است شرکت عمران شهر جدید سهند، به عنوان مجری طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان تبریز، وظیفه ساخت و تحویل مسکنهای طرح نهضت ملی مسکن را بر عهده دارد و از همین رو، شاید بتوان گفت که این شرکت، در […]
ساخت بیش از ۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند آغاز شده است
شرکت عمران شهر جدید سهند، به عنوان مجری طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان تبریز، وظیفه ساخت و تحویل مسکنهای طرح نهضت ملی مسکن را بر عهده دارد و از همین رو، شاید بتوان گفت که این شرکت، در حال حاضر، پرکارترین و فعال ترین شرکت و سازمان در سطح کلانشهر تبریز است که به شدت در حال فعالیت برای عمل به وعدههای دولت در حوزه مسکن است.
برای بررسی آخرین وضعیت پروژههای مسکن ملی، مشکلات و چالشهای ساکنین شهر جدید سهند، با مهندس غلامرضا اقبالی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید سهند مصاحبه اختصاصی ترتیب دادهایم که در ادامه میخوانید؛
به عنوان سوال اول، مهمترین و اصلیترین رسالت و بهتر است بگوییم اولویت کار سازمان عمران شهر جدید سهند، در حال حاضر چیست؟
مهمترین اولویتهای ما در کنار وظایف و رسالتهای اصلی، توجه به مسائل اجتماعی وفرهنگی است.
متأسفانه در گذشته فقط به عنوان یک کارگاه ساخت مسکن به این شهر نگاه شده است و پیوستهای فرهنگی و اجتماعی، در اکثر موارد، نادیده گرفته شده است به همین منظور اغلب مردم، برای سکونت در این شهر جدید، تردیدها و نگاههای منفی داشتند.
از روز اول که با تیم جدید در این شرکت مستقر شدیم، بنا داشتیم که دید شهروندان به سکونت در این شهر جدید که انصافا، محلی خوب برای سکونت است را عوض کنیم و در این مدت کوتاه، خوشبختانه با کمک فضای مجازی و رسانههای استان، تا حدودی توانستهایم موفق باشیم.
تبدیل شهر جدید سهند به نگین آذربایجان، محله سازی و محله محوری، تقویت خدمات رو بنایی و زیر بنایی، بالا بردن کیفیت مسکنها و … هم از دیگر اولویتهای کاری این شرکت خواهد بود که با تلاش همکاران خدوم، به این اهداف دست پیدا خواهیم کرد.
آیا از ادوار قبلی، پروژهها یا طرحهایی بر دوش شما مانده است؟ چون مهمترین چالشهای مدیران جدید، سوء مدیریت و پروژههای غیر اصولی و نیمه تمام از مدیران سابق است.
بله طبیعتا در هر سازمان و ارگانی، مدیران جدید با این پدیده روبرو میشوند که بنا به دلایلی، یک سری از پروژهها و طرحها، بدون کارشناسی و از روی احساس، کلنگ زنی میشود که با تغییر مدیریت، مدیر جدید علی رغم میل باطنی، مجبور به اجرا و پایان آنها است.
در شهر جدید سهند، دو مورد از پروژههای مشکل دار که از ادوار قبلی، لاینحل رها شده بود، در حال تعیین تکلیف و حل شدن است.
پروژه ۶ هزار واحدی ۱۷ گانه غدیر که به یک مشکل بزرگ تبدیل شده بود و نزدیک به ۶ هزار واحد، دارای مشکل بود، با همکاری شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید کشور، مشکلشان در حال برطرف شدن است و همچنین پروژه مشکل دار دیگر مربوط به تعاونی مسکن خبرنگاران از طرحهای مسکن مهر است.
در خصوص این پروژه و اتفاقاتی که در نحوه ساخت و واگذاری آن بوجود آمده بود هم اقدامات خوبی انجام شده است که به زودی، نتایج مثبت این اقدامات، نمود پیدا خواهد کرد.
نظر شما در مورد پروژه نهضت ملی مسکن چیست و آیا این طرح به تنهایی میتواند مشکل مسکن خانوادههای فاقد مسکن را حل کند یا معتقد هستید که در کنار این، باید طرحهای مکمل دیگری هم اجرا شود؟
طرح نهضت ملی مسکن، یکی از طلاییترین فرصتها برای خانه دار شدن افراد فاقد مسکن هست که توصیه اکید داریم این فرصت و ظرفیت را از دست ندهند.
تا قبل از شروع این طرح، بنا به دلایلی از جمله ضعف در آگاه سازی و اطلاع رسانی به شهروندان، در خود مجموعه ما، روزانه شاهد انصراف تعداد قابل توجهی از ثبت نام کنندگان بودیم، اما از زمان روی کار آمدن مجموعه جدید و ارتباط تنگاتنگی که با رسانهها، جهت آگاه سازی مردم داشتیم، خوشبختانه ورق برگشته و بعضی از روزها چند صد مورد، برگشت از انصراف داریم.
باید از این فرصت طلایی به نحو مطلوب استفاده کنیم و به شایعات و فضا سازیهای غیر واقعی، توجه نکنیم.
در این طرح، وظایف محوله بر شرکت عمران شهر جدید چیست و ساخت چه تعداد مسکن بر عهده شما گذاشته شده است؟
وظیفه این شرکت، به وضوح مشخص است، به عنوان مجری اصلی اجرای سیاستهای دولت در حوزه مسکن و عمل به تعهدات دولت در این زمینه، در طرح نهضت ملی مسکن، ساخت ۴ میلیون و ٧۰۰ هزار واحد مسکونی، به شهرهای جدید کشور محول شده است که در ٧ گام، اجرا خواهد شد.
از این تعداد، حدود ٩ هزار و ٢۵۱ واحد هم بر عهده شرکت عمران شهر جدید سهند است که در قالب ٣۴ پروژه، انجام خواهد شد و در حال حاضر، ٢٧ پروژه، فعال هستند.
مهمترین چالشها و موانع پیش روی شما، در چه حوز ها و زمینههایی است؟
بحث تأمین مصالح و مواد اولیه تا حدودی کم رنگ شده است و میتوان گفت مشکل جدی در این خصوص نداریم اما مهمترین چالش در حال حاضر، تأمین نقدینگی و سهم آورده متقاضیان است که اگر همکاری و مشارکت خوبی داشته باشند و به موقع، سهم آورده تعیین شده را تأمین کنند، این مشکل هم حل خواهد شد.
مورد دیگر که در بسیاری از رسانهها هم بسیار پررنگ شده است، مشکل کمبود آب در این شهر جدید است اما اطمینان میدهم با طرحها و ایدههایی که وجود دارد، در زمان تحویل واحدها، هیچ مشکلی در زمینه آب، وجود نداشته باشد.
آیا به مردم اطمینان میدهید که تجربه تلخ مسکن مهر در زمینه کیفیت و همچنین زمان تحویل مسکنهای طرح نهضت ملی مسکن، تکرار نشود؟
بارها اعلام کردهایم که در مسکنهای طرح نهضت ملی مسکن، به شدت در بحث کیفیت، حساسیت و نظارت داریم و مطمئن باشید که این مسکنها در زمینه کیفیت، به مراتب از مسکنهای مهر بهتر خواهند بود چرا که از همان تجارب تلخ، درس گرفتهایم و به کیفیت، بها خواهیم داد.
زمان تحویل واحدها هم چون به دلایل مختلفی بستگی دارد، به شکل کاملا دقیق نمیتوان قول داد اما این قول را میدهیم که اگر متقاضیان، سهم آورده خود را به موقع پرداخت کنند، در کوتاهترین زمان ممکن، میتوانند واحدهای خود را تحویل بگیرند.
یکی از دغدغهها و مشکلات ساکنین این شهر، بحث آزاد راه سهند _ تبریز هست که علاوه بر پایین بودن استانداردهای لازم، بحث دریافت عوارض از ساکنین این شهر هم مورد انتقاد است، در این خصوص چه نظری دارید و آیا اقداماتی هم برای حل این موضوع، انجام دادهاید؟
در خصوص آزاد راه تازه افتتاح شده سهند _ تبریز، متأسفانه از اول مشکلات و مواردی بود که همه شهروندان هم به خوبی در جریان هستند، اما اینک نیز بعد از افتتاح پروژه، موارد و نواقصاتی هست که موجب نارضایتی مردم سهند شده است.
مشکلاتی از قبیل روشنایی و نور نامناسب این آزاد راه و اخذ عوارض حتی از خود ساکنین این شهر جدید که در این زمینه هم رایزنیها و جلسات خوبی با مسئولین امر برگزار شده است و بسیار خوشبین هستیم نتایج خوبی در ماههای آتی رقم خواهد خورد.
تعامل شما با سازمانها و ارگانها چگونه است و آیا مواردی از عدم همکاری و یا بروکراسیهای بی مورد که باعث کند شدن فعالیتها شود وجود دارد؟
نه، خوشبختانه هم همکاری خوبی با همه سازمانها و ارگانهای متولی داریم و هم عزم جدی در بین مسئولین استانی برای حل مشکلات حوزه مسکن وجود دارد که قابل تحسین است.
با نمایندگان مجلس، امام جمعه شهر جدید سهند، اعضاء شورای شهر و شهردار سهند هم تعامل خوبی داریم که شاید کم سابقه باشد.
شهر جدید سهند، از لحاظ سرانه آموزشی، فضای سبز، سرانه ورزشی، مراکز تفریحی و … شرایط و جایگاه خوبی ندارد. آیا در برنامههای خود، به این مسائل توجه ویژه خواهد شد ؟
از لحاظ سرانه آموزشی، مشکل خاصی وجود ندارد و حتی مدرسه استثنائی این شهر هم در سال آینده، تکمیل خواهد شد اما در مورد سرانه ورزشی و فضای سبز، کمبودهایی هست که حتما باید جبران شود.
در این خصوص، حتی برای سرمایه گذاران بخش خصوصی هم تسهیلات خوبی در نظر خواهیم گرفت تا از ظرفیت و پتانسیل آنها، برای توسعه شهر جدید سهند، استفاده کنیم.
نه تنها در این زمینهها بلکه در حوزههای دیگر هم برای سرمایه گذاران بخش خصوصی نیاز داریم و برایشان فرش قرمز پهن خواهیم کرد.
در حال حاضر، ۴ مجموعه ورزشی رو باز شامل زمین چمن فوتبال، تنیس و … در شهر جدید سهند، در حال احداث هست و طرحهای دیگر هم به محض تأمین اعتبار، شروع خواهد شد. مشکل دیگری که در خصوص ایجاد فضای سبز وجود داشت، مشکل کمبود آب بود.
متأسفانه به دلیل سوء مدیریت، روزانه بیش از ۱۴ میلیون لیتر آب در این منطقه به هدر می رفت که با تلاش همکاران عزیز و لوله کشی ٨ کیلومتری، جلوی هدر رفت این میزان آب را گرفتیم تا به چرخه استفاده در فضای سبز شهر جدید سهند، برگردد.