برنامه‌های گسترده سازمان بنادر برای تقویت پدافند غیرعامل و مدیریت بحران
برنامه‌های گسترده سازمان بنادر برای تقویت پدافند غیرعامل و مدیریت بحران

معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه از شروع جنگ تحمیلی تاکنون، دشمن به دنبال اختلال و انسداد در فرآیندهای تجاری و بازرگانی کشور بوده است، تاکید کرد: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم که فعالیت‌های دریایی، بندری و تجارت خارجی کشور، دچار توقف و انسداد شود. علی‌اکبر صفایی در […]

معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه از شروع جنگ تحمیلی تاکنون، دشمن به دنبال اختلال و انسداد در فرآیندهای تجاری و بازرگانی کشور بوده است، تاکید کرد: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم که فعالیت‌های دریایی، بندری و تجارت خارجی کشور، دچار توقف و انسداد شود.

علی‌اکبر صفایی در اولین گردهمایی تخصصی و کارگاه آموزشی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران بنادر کشور، با بیان این مطلب اظهار داشت: برای کاهش آسیب ‌پذیری و پیشگیری خطرات انسانی و طبیعی در بنادر کشور باید موارد اجرایی در حوزه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، احصا، تعریف، جمع‌بندی و تصمیم‌گیری شود.
وی افزود: امروزه موضوع محوری و اصلی در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، بحث حفاظت داده‌ها، حفاظت سیستم‌های نرم‌افزاری و حفاظت شبکه است که در این زمینه‌ها سازمان بنادر و دریانوردی برنامه‌های گسترده‌ای برای انجام دارد.

é ایجاد مرکز کنترل و مدیریت بحران و پدافند غیرعامل
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با موثر خواندن برگزاری مانورهای هدفمند و ارزیابی‌های کارشناسانه تهدیدهای حوزه دریایی و بندری، اظهار داشت: لازم است این تهدیدها را پیش‌بینی کرده و با برگزاری مانورهای جدی، یافته‌ها و نواقص برآمده از این مانور‌ها را ارزیابی و اصلاح کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تخصصی پدافند غیرعامل و مدیریت بحران، تخصص و کارایی نیروهای فعال در این حوزه‌ها بسیار حائز اهمیت است، از برنامه‌ریزی برای ایجاد مرکز کنترل و مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، با تجهیزات و امکانات کامل در بنادر کشور خبر داد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: حفظ و حفاظت از مجموعه بنادر، به عنوان دروازه‌های اقتصادی و تجارت خارجی کشور، بسیار مهم و حیاتی است و نباید اجازه دهیم حیثیت بین‌المللی ایران در حوزه حمل‌ونقل و لجستیک دریایی، دچار آسیب سیاسی و تبلیغات منفی قرار گیرد.

é هدف دشمن انسداد مراکز خدمات اقتصادی است
در این نشست همچنین سردار محسن ساسانی؛ جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل، استقرار ساختار پدافند غیرعامل در دستگاه‌های اجرایی را برای مدیریت، ساماندهی، طراحی تمهیدات و صیانت از اقتصاد و زیرساخت‌های کشور حیاتی برشمرد و گفت: در حال حاضر، مهم‌ترین تهدیدات اقتصادی و حمل‌ونقلی در حوزه پدافند غیرعامل، ترکیبی از تهدیدات سایبری و نرم‌افزاری با هدف ایجاد عملیات روانی و فشار حداکثری به مردم است.
وی اظهار داشت: دشمن با برنامه‌ریزی و هدف‌ قرار دادن مراکز خدماتی و اقتصادی، درصدد است تا علاوه بر ایجاد اختلال و انسداد در مراکز و زیرساخت‌های اقتصادی، عملیات روانی گسترده‌ای را روی مردم و استفاده‌کنندگان فراگیر از این مراکز خدماتی اعمال کند.
سردار ساسانی با بیان اینکه امروز، یک اقدام کوچک سایبری یک اختلال بزرگ محسوب می‌شود، افزود: سازمان‌دهی، ایجاد تشکیلات مناسب، برگزاری آموزش‌های مناسب، انجام تمرین و مانورهای تخصصی در کاهش اثرپذیری نقاط خدماتی و افزایش و ارتقای امنیت این نقاط موثر خواهد بود.
جانشین رئیس سازمان پدافند غیرعامل اقدامات صورت گرفته در سازمان بنادر و دریانوردی برای ارتقای ضریب امنیتی بنادر اعم از آموزش‌های تخصصی و مانورهای بزرگ پدافندی را بسیار راهگشا و راهبردی دانست.

é ضرورت داشتن برنامه در برابر اتفاقات انسانی و طبیعی
همچنین محمدفرید لطیفی؛ معاون امور آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور، با اشاره به اهمیت و جایگاه بنادر در موضوعات استراتژیک و پشتیبانی حمل‌ونقل دریایی و کالاهای اساسی، گفت: مطابق قانون، همه دستگاه‌های اجرایی باید برنامه مدون و قابل اجرا در راستای آمادگی و پاسخ‌دهی موثر در برابر اتفاقات انسانی و طبیعی داشته باشند.

é مهم‌ترین اقدامات وزارت راه‌ درحوزه پدافند غیرعامل
رضا نفیسی؛ رئیس مرکز تدوین مقررات، ایمنی حمل‌ونقل و پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه، نیز با اشاره به سطح‌بندی تاسیسات و زیرساخت‌های حوزه حمل‌ونقل به سطوح حیاتی، حساس، مهم و قابل حفاظت، گفت: نظارت بر رعایت اصول پدافند غیرعامل در طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی، آموزش علمی و تخصصی پدافند غیرعامل، تدوین سند راهبردی پدافند غیرعامل در وزرات راه و ایجاد سامانه پیشگیری رصد، پایش، هشدار، خنثی‌سازی تهدیدات نوین و نوظهور از مهم‌ترین اقدامات در این حوزه محسوب می‌شود.

é انجام مطالعات تفصیلی مدیریت بحران در ۹ بندر
در این نشست تخصصی همچنین عبدالله جعفری؛ مدیرکل HSE سازمان بنادر و دریانوردی با ارائه گزارشی از عملکرد این اداره‌کل در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل از انجام مطالعات تفصیلی مدیریت بحران در ۹ بندر اصلی کشور خبر داد.
وی مهم‌ترین رویکرد مدیریت بحران را “دستیابی به نقشه راه در پدافند غیرعامل بنادر” عنوان کرد و استقرار این سیستم را درجهت کاهش سطح آسیب‌پذیری، افزایش پایداری و تداوم فعالیت‌ها، کمک به حفظ آرامش عمومی و بی‌اثر یا کم‌اثر سازی عملیات روانی دشمنان برشمرد.

 

 

مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران تاکید کرد:
آماده سازي ترمينال جديد فرودگاه بيرجند براي خدمت رساني به پروازهاي ورودي حجاج

معاون وزير، رئيس هيات مديره و مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبري هوايي ايران در بازديد از فرودگاه بيرجند بر آماده سازي هرچه بهتر ترمينال جديد جهت ارائه خدمت به پروازهاي ورودي حجاج تاکيد کرد.
حمیدرضا سیدی با حضور در فرودگاه شهید کاوه بیرجند از پروژه توسعه و بهسازی ترمینال و بخش های مختلف فرودگاه بیرجند بازدید و در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته قرار گرفت.
در این بازدید که علی قاسم زاده عضو هیات مدیره، فرشید گلیج سرپرست معاون عملیات فرودگاهی، محمدرضا زحمتکشان مدیرکل عمران و توسعه فرودگاه ها حضور داشتند، سیدی بر تسريع در تکميل پروژه های در حال اقدام و ارائه راهکار براي پيشرفت مناسب آن تاکيد کرد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها ضمن بازدید از پروژه ها در جلسه کنترل پروژه توسعه و بهسازی ترمينال فرودگاه بیرجند که با حضور مدیرکل فرودگاه های استان، پیمانکار، مشاور و ناظرین پروژه برگزار شد، شرکت کرد.
در این جلسه، پیمانکار ضمن گزارش آخرین اقدامات صورت گرفته، به بیان راهکارهای رفع مشکلات پرداخت. همچنین مقرر شد ترمینال جدید فرودگاه بیرجند به صورت موقت جهت پروازهای برگشت حج تمتع مورد استفاده قرار گیرد. در این نشست سیدی مدیرعامل شرکت فرودگاهها به آماده سازی هرچه بهتر ترمینال جدید جهت ارائه خدمت به زائران پروازهای ورودی بیت ا… الحرام تاکید کرد.
تکمیل پروژه توسعه ساختمان ایستگاه ایمنی و آتشنشانی، انبار مرکزی، اجرای پروژه روشنایی باند فرودگاه طبس، جذب نیروی انسانی متخصص از جمله محورهایی بود که در سفر معاون وزیر مورد توجه قرار گرفت. در پایان این سفر معاون وزیر ضمن دیدار با قناعت استاندار خراسان جنوبی در خصوص پروژه توسعه و بهسازی ترمینال بیرجند به گفتگو پرداخت. قناعت استاندار خراسان جنوبی ضمن قدردانی از فعالیت های صورت گرفته، تسریع در روند پروژه توسعه و بهسازی ترمینال فرودگاه بیرجند را خواستار شد.

 

آماده‌سازی پایانه مسافری بین‌المللی دریایی بوشهر تا پایان مرداد
مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر اعلام کرد: بخش دریایی پایانه مسافری بین‌المللی دریایی بوشهر تا پایان مرداد ماه سال جاری به بهره برداری می رسد.
محمد شکیبی نسب درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در بندر بوشهر به منظور پشتیبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ فوتبال در قطر، با اشاره به فعالیت ۲۴ ساعته برای آماده‌سازی بخش دریایی پایانه مسافری بین‌المللی دریایی بوشهر ، اظهار داشت: این پایانه تا پایان مرداد ماه سال جاری به بهره برداری می رسد و علاوه بر این ، بخش خشکی پایانه شامل سالن مسافری هم تا پایان مهرماه سال جاری آماده بهره‌برداری خواهد بود. وی ادامه داد: استفاده از اسکله LNG و هتل ۵ ستاره نخل به عنوان ظرفیت موجود در بندر کنگان نیز یکی از گزینه‌های پیش‌رو و در دست بررسی است تا شاهد جابجایی مسافران از آن طریق به بندر دوحه باشیم. مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر با بیان اینکه در بخش مسافر، کالا و تجهیزات باید تقاضا مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: شناورهای رو-رو پسنجر امکان جابجایی کالا و مسافر را خواهند داشت و علاوه بر این، درخواست‌هایی از سوی کشتی‌های کروز به منظور فعالیت در طول بازه زمانی جام جهانی ارائه شده است. وی با تاکید بر اینکه به منظور فعالیت هرچه بهتر در راستای پشتیبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ قطر،‌ زیرساخت‌های دریایی مناسب را در بندر بوشهر تامین می‌کنیم، ‌بیان کرد: در حوزه شناورها علاقمند به فعالیت حداکثری بخش خصوصی هستیم و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان مهر ماه سال جاری اولین سفر دریایی از بوشهر به دوحه انجام شود. مدیرکل بنادر و دریانوردی بوشهر افزود: شناورهای رو-رو پسنجر از شرایط بسیار خوبی برخوردار هستند و در حال آماده کردن مقدمات برای تردد یک شناور رو-رو پسنجر در طول دوران برگزاری جام جهانی فوتبال در مسیر بوشهر- قطر هستیم. شکیبی‌نسب با اشاره به اینکه بر اساس توافقات ایجاد شده از طرف مدیر عامل و اعضای هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی با کشور قطر، همزمان از ظرفیت شناورهای سنتی به منظور صادرات و جابجایی مواد غذایی به قطر استفاده خواهیم کرد، گفت: تنها مساله در مورد جابجایی مواد غذایی از طریق شناورهای سنتی مربوط به قرنطینه نباتی و استاندارد است و با لحاظ این موارد مشکلی وجود نخواهد داشت و در حال حاضر بندر الرویس آماده پذیرش بوده و صرفا بحث قرنطینه و استاندارد مطرح است. وی با تاکید بر اینکه چه در بخش جابجایی مسافر از طریق شناورهای کروز، چه در بخش جابجایی مسافر و بار از طریق شناورهای رو-رو پسنجر و چه جابجایی کالا از طریق شناورهای سنتی شاهد بهترین پشتیبانی از جام جهانی فوتبال در قطر خواهیم بود، اظهار کرد: سعی خواهیم کرد بهترین همکاری را با کشور دوست و همسایه خود یعنی قطر داشته باشیم و در عین حال به بهترین شکل ممکن از فرصت اقتصادی برای کشور استفاده کنیم.