برندگان نوبل ادبیات ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ معرفی شدند
برندگان نوبل ادبیات ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ معرفی شدند

به گزارش جمله به نقل از ایسنا، آکادمی نوبل در یک نشست خبری در شهر استکهلم سوئد، «اولگا توکارچوک» و «پیتر هاندکه» را به عنوان برندگان جایزه نوبل ادبیات در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ معرفی کرد. اهدای جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۱۸ به دلیل خبرساز شدن اتهام‌های رسوایی جنسی «ژان کلود آرنالت»، همسر «کاترین فروستنسون»، […]

به گزارش جمله به نقل از ایسنا، آکادمی نوبل در یک نشست خبری در شهر استکهلم سوئد، «اولگا توکارچوک» و «پیتر هاندکه» را به عنوان برندگان جایزه نوبل ادبیات در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ معرفی کرد.
اهدای جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۱۸ به دلیل خبرساز شدن اتهام‌های رسوایی جنسی «ژان کلود آرنالت»، همسر «کاترین فروستنسون»، یکی از اعضای آکادمی نوبل، برای اولین‌بار پس از ۷۰ سال لغو شد. این اتفاق استعفای تعدادی از اعضای آکادمی از جمله «سارا دنیوس»، رئیس آکادمی نوبل را به دنبال داشت و پس از لغو این جایزه در سال ۲۰۱۹، بنیاد آلفر نوبل تصمیم گرفت امسال برنده جایزه سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را همزمان اعلام کند.
«کازوئو ایشی‌گورو»، نویسنده انگلیسی ژاپنی‌تبار که رمان‌های «بازمانده روز» و «هرگز رهایم مکن» از آثار شناخته‌شده او هستند، آخرین نویسنده‌ای بود که در سال ۲۰۱۷ موفق به کسب این جایزه شده بود.

 

 

 

 

 

«شوقی الماجری» فیلمساز تونسی درگذشت

به گزارش جمله به نقل از مهر، شوقی الماجری کارگردان سینما و تلویزیون تونس در ۵۸ سالگی در بیمارستانی در قاهره درگذشت.
طبق شواهد اولیه و خبری که ساعتی پیش منتشر شد، وی عصر سه‌شنبه بر اثر ایست قلبی جان باخت. برادرزاده وی گفته است عمویش به دلیل برونشیت و تنگی نفس در بیمارستان بستری شده بود.
شوقی الماجری یکم نوامبر ۱۹۶۱ متولد شده بود و یکی از کارگردان‌های تاثیرگذار تونسی در جهان عرب زبان بود. وی سازنده چند فیلم در سوریه و دیگر کشورهای عربی بود.
در سال ۱۹۹۴ وی برای تحصیل در رشته کارگردانی راهی لهستان شد و از انستیتوی فیلم، تئاتر و تلویزیون لودز که از موسسه‌های معتبر اروپایی است و رومن پولانسکی نیز از آنجا فارغ التحصیل شده، مدرک کارگردانی خود را گرفت.
وی چندین سریال ساخته بود که «عمر خیام»، «دقیقه‌ای سکوت»، «پادشاهی مورچه» و «ناپلئون و نگهبان» از جمله آنها هستند.
این کارگردان برای یکی از سریال‌هایش با عنوان «تهاجم» درباره حمله رژیم صهیونیستی به رام‌الله و محاصره شهر جنین که تصویرگر زندگی مردم عادی شهر و نیز زندانیان فلسطینی بود، جایزه امی سریال بلند را کسب کرده بود.

 

 

 

 

تمدید فراخوان جایزه کتاب سال شعر «خبرنگاران»

دبیرخانه‌ جایزه‌ کتاب سال شعر به انتخاب «خبرنگاران» مهلت شرکت در چهاردهمین دوره‌ این جایزه را برای یک هفته دیگر در بخش کتاب سال و دو هفته در بخش شاعران بدون کتاب تمدید کرد. چهاردهمین دوره‌ جایزه‌ کتاب سال شعر به انتخاب «خبرنگاران»، همچون دوره‌های گذشته، در سه بخش «کتاب سال»، «ویژه» (شاعران بدون کتاب) و «تجلیل» (یک عمر فعالیت شعری)، با داوری جمعی از شاعران خبرنگار و فعال رسانه‌ در حوزه فرهنگ و ادبیات برگزار می‌شود. دبیرخانه‌ این دوره از جایزه‌ کتاب سال شعر خبرنگاران با دبیری علیرضا بهرامی، از شاعران و ناشرانی که در سال ۱۳۹۷ مجموعه شعر منتشر کرده‌اند، دعوت کرده است تا در بخش کتاب سال جایزه شرکت کنند. سال گذشته در سیزدهمین دوره جایزه کتاب سال شعر به انتخاب «خبرنگاران»، مجموعه شعر مهدی مظفری ساوجی در بخش کتاب سال برگزیده شد. همچنین سیده محبوبه بصری از بوشهر، رضا عظیمی از قم، نیلوفر شاطری از خوزستان و بیتا علی‌اکبری از خراسان در بخش ویژه شاعران بدون کتاب انتخاب شدند و «فرزانه خجندی» از تاجیکستان نیز در بخش تجلیل از یک عمر فعالیت و دستاورد شعری از سوی هیات داوران مورد تقدیر قرار گرفت.

 

 

بلوزی برای ناشنوایان که صدای موسیقی را به احساس تبدیل می‌کند!

به گزارش جمله به نقل از دیلی‌میل، این بلوز که «ساوند شرت» ( Sound Shirt) نام گرفته، مجهز به ۱۶ حسگر است که همزمان با موسیقی در حال پخش، به بدن یک فرد ناشنوا احساس ارسال می‌کند تا فرد آن موسیقی را حس کند. این محصول یک بلوز پیشرفته است که به یک سیستم رایانه‌ای متصل می‌شود تا صدای میکروفن‌هایی را که در اطراف یک استیج قرار دارند، جمع کند. شرکت ” CuteCircuit” که پیراهن «ساوند شرت» را توسعه داده است، در لندن قرار دارد و با تولید این محصول به افراد ناشنوا اجازه می‌دهد که موسیقی را در پوست خود احساس کنند و برای اولین بار یک کنسرت سمفونی را تجربه کنند. با نگاه کردن به عکس‌العمل ناشنوایانی که از این بلوز استفاده کردند، می‌توان دریافت که این افراد غرق در شادی و هیجان شدند. حسی که با موسیقی در این افراد ایجاد می‌شود، چیزی است که امکان تجربه یک کنسرت زنده را برای ناشنوایان به ارمغان می‌آورد. بلوز “Sound Shirt” قیمت ارزانی ندارد و قرار است با قیمت ۳ هزار و ۶۷۳ دلار به فروش برسد. ولی قطعا حسی که در افراد ناشنوا ایجاد می‌کند، سبب می‌شود که ارزش خرید را داشته باشد.