بلایی که قطعی گاز بر سر اقتصاد می‌آورد
بلایی که قطعی گاز بر سر اقتصاد می‌آورد

هرچند در فصول سرد سال‌های گذشته مصرف بی‌رویه گاز منجر به قطعی در شبکه خانگی نشده است، اما خسارات زیادی به صنایع کشور، از جمله پتروشیمی‌ها، فولادی ها، سیمانی ها و نیروگاه ها تحمیل کرده است. در روزهای گذشته جواد اوجی، وزیر نفت با تأکید بر اینکه امسال هم کسری گاز خواهیم داشت، گفت: در […]

هرچند در فصول سرد سال‌های گذشته مصرف بی‌رویه گاز منجر به قطعی در شبکه خانگی نشده است، اما خسارات زیادی به صنایع کشور، از جمله پتروشیمی‌ها، فولادی ها، سیمانی ها و نیروگاه ها تحمیل کرده است.

در روزهای گذشته جواد اوجی، وزیر نفت با تأکید بر اینکه امسال هم کسری گاز خواهیم داشت، گفت: در زمستان برای آنکه تولید صنایع و نیروگاه‌ها کاهش نیابد از گاز طبیعی به سوخت مایع می‌رویم و از همین جهت لازم بود ذخیره سازی سوخت مایع به حد کافی موجود باشد.با وجود آنکه وزیر نفت بر کاهش زیان صنایع تأکید دارد، اما بر اساس آمار و شواهد به نظر می‌رسد جایگزینی گاز طبیعی با سوخت مایع آنقدر هم بی هزینه نیست و خسارات زیادی را در سال‌های گذشته در کشور به جا گذاشته است.باید توجه داشت اینکه سال گذشته با وجود شکسته شدن رکوردهای مصرف، گاز بخش خانگی قطع نشد اتفاق خوشایندی بود ولی نباید از تبعات خسارت بار تحمیل محدودیت به سایر بخش‌ها که تنها به طور متوسط ۱۸ درصد از گاز کشور را مصرف می‌کنند، غفلت کرد.
پتروشیمی‌ها؛ اولین قربانی ناترازی گاز
قطعاً اولین بخشی که از قطعی گاز متضرر می‌شوند، پتروشیمی‌ها هستند. اهمیت این صنعت از آن جهت که درآمد ارزی گسترده‌ای که برای کشور به همراه دارد بسیار بالاست. گفتنی استپتروشیمی‌ها به طور متوسط ۸.۷ درصد از گاز تولیدی کشور را به عنوان سوخت یا خوراک مصرف می‌کنند.در سال‌های گذشته به علت مشوق‌های متعدد پتروشیمی‌های خوراک گازی رشد روزافزونی داشته اند. به طور مثال در حال حاضر تولید متانول در کشور سالانه ۱۲ میلیون تن است و میزان تولید متانول ایران در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۲۳ میلیون تن در سال می رسد که این رقم معادل ۴۳ درصد از کل حجم تجارت جهانی متانول است.در سال ۹۸ میانگین ۱۹ تا ۴۲ روز قطعی گاز در این صنعت ثبت شده که طبق برآوردهای به عمل آمده زیان ناشی از این قطعی گاز صرفاً از محل کاهش فروش محصولات پتروشیمی، ۳۲۰ میلیون دلار است، در سال ۹۹، ۵ تا ۳۵ روز قطعی گاز داشته که خسارتی ۳۱۶ میلیون دلاری به این صنعت وارد شده و در سال جاری خسارت ناشی از کاهش فروش گاز به پتروشیمی‌ها در فصل سرد امسال، حدود ۸۰۰ میلیون دلار
تخمین زده شده است.در رابطه با سال جاری نیز احمد مهدوی ابهر، دبیر انجمن صنفی پتروشیمی گفت: در سال گذشته ۱۱ پتروشیمی متانولی یا اوره‌ای که خوراک گاز طبیعی متان داشته اند دچار قطعی گاز یا محدودیت شدند و مجموعاً یک میلیون و ۲۸۴ هزار تن از محصولات به این دلیل از ظرفیت تولیدی پتروشیمی کشور کاسته شد.وی تصریح کرد: بنابراین صنعت پتروشیمی با قیمت‌های جهانی سال گذشته ۶۸۲ میلیون دلار یا ۱۶ هزار میلیارد تومان از محل قطعی گاز زیان ی
ا عدم النفع داشته اند.
گاز طبیعی در صنایع فولادی
جایگزینی ندارد
دومین صنعت مهمی که از جانب قطعی گاز آسیب می‌بیند، صنعت فولاد است. صنعتی که سال گذشته بیش از ۵۰ روز محدودیت بر آن اعمال شد.
وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن فولاد گفت: ما برای توسعه صنعت فولاد نیازمند واحدهای آهن اسفنجی هستیم که نیاز مستقیم به گاز دارد و تأمین آن یک نیاز بزرگ و چالش اساسی در هدف گذاری صنعت فولاد است.وی با تأکید بر اینکه اما باید توجه داشت فولاد هیچ جایگزینی بجز گاز طبیعی ندارد، گفت: مثلاً در تولید نیروگاه‌ها می‌شود گاز مایع را جایگزین گاز طبیعی کرد اما در فرایند تولید آهن اسفنجی به فولاد چون به روش مستقیم است جایگزین دیگری ندارد و گاز برای این صنعت به شدت حیاتی است.
یعقوبی در رابطه با زیان وارده از جانب قطعی گاز در سال گذشته گفت: کل تولید سال گذشته نسبت به سال ۹۹ که آن هم قطعی‌هایی داشت حدود ۲.۲ میلیون تن کاهش پیدا کرد. در واقع در سال ۱۴۰۰ هدف گذاری ۳۴ میلیون تومان بود که به حدود ۲۷.۹ میلیون تن رسیدیم یعنی نسبت به هدف حدود ۶ میلیون تن
عدم النفع داشتیم.وی افزود: بنابراین طبق قیمت‌های جهانی سال گذشته حدود ۵ الی ۶ میلیون تومان زیان یا عدم النفع از جانب قطعی گاز به صنعت فولاد وارد شد.
تحمیل هزینه ۳۰۰ میلیاردی
به صنایع سیمانی
صنعت سیمان بیشتر تابستان‌ها با محدودیت برق مواجه هستند و هرچند در زمستان محدودیتی به آنها اعمال نمی‌شود ولی جایگزینی سوخت آنها با سوخت مایع هزینه‌هایی را به آنها تحمیل می‌کند.
در این رابطه عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی سیمان ضمن اشاره به اینکه استفاده از مازوت هزینه مضاعفی بر صنایع سیمانی تحمیل می‌کند، گفت: گاز در کارخانه تحویل گرفته می‌شود و مازوت را بایستی در پالایشگاه تحویل بگیریم؛ متوسط هزینه حمل مازوت به کارخانه‌ها ۵۰۰ تومان است که برخی مواقع تا لیتری ۱,۰۰۰ تومان هم افزایش پیدا می‌کند. اما بطور متوسط به‌ازای هر لیتر، ۵۰۰ تومان هزینه مازاد از کارخانه‌ها دریافت می‌َشود که خود نوعی زیان مستقیم است.
دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان با بیان اینکه بطور کلی سال گذشته ۵۹۰ الی ۶۰۰ میلیون لیتر مازوت مصرف شد که به‌واسطه آن حدود ۳۰۰ میلیارد هزینه مازاد به ۶۵ کارخانه سیمان خاکستری تحمیل شد، تاکید کرد: این در حالیست که هزینه گاز را ۱۵ روز الی یکماه، پس از مصرف پرداخت می‌کنیم اما هزینه مازوت را بصورت علی الحساب دریافت می‌کنند و سپس دو الی سه هفته یا یک ماه دیگرحمل کنند.
دو جنبه خسارت بار تحمیل سوخت مایع به نیروگاه‌ها
مهمترین هزینه جایگزینی سوخت نیروگاه‌ها با سوخت مایع، عدم النفع ناشی از عدم صادرات آن است. در سال ۱۳۹۹، مجموعاً حدود ۶.۵ میلیارد لیتر گازوئیل و ۳.۵ میلیارد لیتر مازوت در فصل سرد به نیروگاه‌های تحویل داده شده است و به گفته بیگی نژاد، دبیر کمیسیون مجلس شورای اسلامی با فرض هر لیتر گازوئیل ۰.۵ دلار، در این سال بیش از ۱.۵ میلیارد دلار تنها از این محل به کشور زیان خالص درآمدی وارد شده است.همچنین اعمال سوخت مایع به نیروگاه‌ها بر سودآوری خود نیروگاه‌ها نیز تأثیر دارد. در اینباره سید صادق نیکو سپهر، ع ضو کارگروه سوخت سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق با بیان اینکه نیروگاه‌ها جزو خدمات عمومی است و دولت اجازه نمی‌دهد به واسطه نبود سوخت تولید برق از بین برود، افزود: از نظر صنعت برق مترمکعب گاز و لیتر گازوئیل قیمتش یکی است ۱۰ تومان روی هر واحد است قیمتش هم آن‌قدر کم است که عملاً از نظر اقتصادی فرقی نمی‌کند.
این کارشناس صنعت برق با بیان اینکه با تبدیل سوخت نیروگاه‌ها به سوخت مایع از سه جنبه آسیب می‌بینند، افزود: اولاً زمانی که محدودیت سوخت است رقابت تعطیل می‌شود یعنی کسی که سهمیه گاز دارد و کسی که به او گازوئیل داده‌اند تولید می‌کند و نیروگاهی که گاز ندارد یا گازوئیلش در حالت اضطرار است یا حجم گازوئیلش کم است یا نیروگاه‌هایی در سوخت مازوت مشکل داشتند (همة نیروگاه‌ها نمی‌توانند مازوت بسوزانند) نمی‌توانند تولید کنند و بنابراین فضای رقابتی که با بازار برق ایجاد شده است در شرایط محدودیت سوخت عملاً تعطیل می‌شود.وی با بیان اینکه قرار است هیئت تنظیم بازار برق که مسئول تنظیم کننده رقابت در فضای اقتصاد تولید برق است این موضوع را با مجموعه‌ای از قوانین و مقررات مدیریت کنند که نیروگاه‌ها از بابت تأمین سوختشان متضرر نشوند، گفت: وزارت نیرو، هیئت تنظیم به خوبی این کار را نکرده است. یعنی عملاً هزینة اضافة ایجاد شده بابت تعطیل شدن رقابت را بر دوش نیروگاه‌ها گذاشته است. در واقع مجموعه قوانین محدودیت سوخت در کشور ما به نوعی است که هزینه فرصت صرف شده از نیروگاه‌هایی که تولید نکردند را به نیروگاه‌ها پرداخت نمی‌کند.وی در پاسخ به اینکه آیا تولید برق با گازوئیل هزینه بیشتری برای واحد تولیدکننده اعمال می‌کند یا خیر، گفت: بله، هزینة متغیر تولید برق بر اساس واحدی به نام ساعت معادل کارکرد شناسایی می‌شود یعنی به عنوان مثال یک واحد ۳۳۰۰۰ ساعت معادل کارکرد ذخیره دارد، وقتی این ۳۳۰۰۰ ساعت معادل کارکرد را می‌سوزانید باید یک عملیات تعمیرات اساسی روی واحد انجام بدهید دوباره این مقدار در واحد به وجود می‌آید. از طرفی یک سری اتفاقاتی در واحد ساعت معادل کارکرد بیشتری را از واحد می‌سوزاند، مثل کارکردن با گازوئیل. در واقع هر یک‌ساعتی که با گازوئیل کار می‌کند انگار یک و نیم ساعت با گاز کارکرده است. پس به صورت مستقیم هزینة بهره‌برداری از واحدها با سوخت گازوئیل یک و نیم برابر هزینه بهره‌برداری واحدها با سوخت گاز است.
صنایع؛ قربانیان اقلیت پرمصرف
در شرایطی که در فصول سرد بیش از ۸۰ درصد گاز تولیدی کشور صرف شبکه خانگی می‌شود و در شبکه خانگی نیز تنها حدود چهار درصد از این مشترکین در پله‌های پرمصرف هشت تا دوازده قرار گرفته و میانگین مصرفی شش برابری در ق یاس با مشترکین کم‌مصرف دارند. مشترکین پرمصرفی که اقلیت مطلق از جامعه را تشکیل می‌دهند و در مقایسه با عمده مردمی که مصرفی متعادل از گاز طبیعی دارند، مصرف بسیار بیشتری دارند، ولی مصرف نابه‌جای آنها موجب تحمیل خسارت گسترده‌ای به صنایع می‌شود.

 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان:
۶۵۰هکتار اراضی پارسیان آماده واگذاری به سرمایه گذاران صنایع معدنی است

بندر منطقه ویژه پارسیان فرصت مناسبی برای صادرات محصولات فولادی کشور است
عملیات اجرایی فاز اول نیروگاه منطقه ویژه پارسیان امسال آغاز می شود.مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان گفت: ۶۵۰ هکتار ازاراضی این منطقه آماده واگذاری به سرمایه گذاران صنایع معدنی از جمله فولاد و آلومینیوم است.به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، سید علی اصغر علامه در وبینار معرفی پتانسیل های مناطق ویژه اقتصادی ایمیدرو بیان داشت: منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در غرب هرمزگان و همجواری با دو استان بوشهر و فارس قرار دارد. نزدیکی به فرودگاه بین المللی خیلج فارس و ذخایر گازی و نفتی جهان در پارس جنوبی از مزیت های استقرار این منطقه ویژه است.
وی خاطرنشان کرد: درافق توسعه منطقه ویژه اقتصادی ظرفیت تولید ۴ هزار مگاوات برق پیش بینی شده است که مجوز احداث هزار مگاوات آن توسط ایمیدرو صادر شد و تا پایان سال احداث فاز اول این نیروگاه به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات با سرمایه گذاری ایمیدرو آغاز خواهد شد.
علامه با بیان اینکه بزرگترین آب شیرین کن غرب هرمزگان در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان قرار دارد، افزود: ظرفیت شیرین سازی آب دریا در این منطقه روزانه ۷۵۰ هزار مترمکعب خواهد بود که پس از اتمام نهایی این طرح امکان تامین آب صنایع مستقر در منطقه ویژه پارسیان و آب مورد نیاز شهرستان پارسیان فراهم خواهد شد.
منطقه ویژه اقتصادی پارسیان آماده جذب
سرمایه گذاران حوزه گردشگری
وی زون گردشگری در منطقه ویژه پارسیان را یکی از فرصت های سرمایه گذاری ویژه نسبت به سایر مناطق ویژه کشور برشمرد و اظهارداشت: در هیچ منطقه ویژه اقتصادی کشور زون گردشگری وجود ندارد در حالی که ۳۰۰ هکتار از اراضی منطقه ویژه اقتصادی پارسیان به زون گردشگری اختصا یافته و پذیرای سرمایه گذاران در این حوزه خواهد بود و می تواند همزمان به پرسنل شاغل در این منطقه، ساکنان شهرستان پارسیان و حتی شهروندان استانهای همجوار خدمات گردشگری ارائه کند.مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان با تاکید بر اینکه ۱۸ سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری در این منطقه جذب شده اند، ابرازداشت: تا کنون زمین به پنج سرمایه گذار حوزه پتروشیمی واگذار شده است و ۹ موافقت اصولی جدید در حوزه پتروشیمی از سوی صنایع پتروشیمی ایران صادر شده است.که ۳ موافقت اصولی مربوط به احداث مجتمع های پتروشیمی بالا دستی و شش موافقت اصولی هم در صنایع پایین دستی جهت ارزآوری بیشتر و تبدیل فرآورده های پتروشیمی به محصول نهایی است و این سرمایه گذاری ها در مرحله واگذاری زمین قرار دارند.
بندر منطقه ویژه پارسیان فرصت صادرات محصولات نهایی صنایع فولادی کشور
وی با تشریح ظرفیت منحصر به فرد تنها بندر تخصصی صنایع معدنی کشور در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان بیان داشت: بندر تخصصی منطقه ویژه پارسیان با هدف وارد مواد اولیه و تبدیل به محصول نهایی در مناطق ویژه اقتصادی راه اندازی شد.
اولین اسکله در سال ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید و دو اسکله دیگر این بندر آماده بهره برداری است. اسکله چهار هم تا پایان آبان ماه سال جاری آماده پذیرش کشتی های ۱۰۰ هزار تنی خواهد بود.علامه خاطرنشان کرد: بندر منطقه ویژه پارسیان با سرمایه گذاری سازمان بالادستی «ایمیدرو» با ۱۹ پست اسکله در حال احداث است. از این رو با توجه به اینکه ایمیدرو متولی صنایع معدنی کشور است، این بندر آماده پذیرش محصولات نهایی صنایع فولادی و آلومینیومی در مرکز و شمال کشور جهت صادرات است. وی روند احداث و توسعه زیرساختهای منطقه ویژه پارسیان را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ ۱۸ پروژه زیرساختی با هدف توسعه خدمات به سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان آغاز شده است. در سال ۱۴۰۱ هم اعتباری بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد ریال جهت ساخت و اتمام پروژه های زیرساختی در این منطقه تعریف شده است. ان شالله تا پایان سال بسیاری از این پروژه ها مورد بهره برداری قرار می گیرد.
۶۵۰ هکتار آماده واگذاری به سرمایه گذاران
صنایع معدنی
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پارسیان عنوان کرد: با توجه به اینکه سازمان ایمیدرو متولی صنایع معدنی کشور است این آمادگی را داریم تا سرمایه گذاران حوزه فولاد، آلومینیوم و صنایع پایین دستی در این منطقه سرمایه گذاری کنند. ۶۵۰ هکتار جهت صنایع معدنی در این منطقه پیش بینی شده است.وی افزود: با تکمیل خطوط ریلی در بوشهرو استان فارس تا لامرد و عسلویه فرصت مناسبی برای مجتمع های تولیدی فولاد و آلومینیوم کشور همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن و سایر صنایع فولادی جهت واردات مواد اولیه و صادرات محصولات نهایی از بندر منطقه ویژه اقتصادی پارسیان را فراهم می کند.

 

 

با اجرای پروژه های ابينه فني، خط انتقال گاز بانه – سردشت ايمن سازي شد

مدیر منطقه ۸ عمليات انتقال گاز، از ايمن سازي خط انتقال گاز بانه – سردشت با اجراي پروژه هاي ابنيه فنی خبر داد.به گزارش خبرنگار ما به نقل از روابط عمومي منطقه ۸ عمليات انتقال گاز، فيروز خدائي، مدیر منطقه ۸ عملیات با اعلام اين خبر گفت: در راستاي انتقال پايدار گاز طبيعي در برابر سيلاب و طغيان رودخانه هاي فصلي، ايمن سازي خط انتقال گاز بانه/ سردشت با اجراي ۴ مورد از ابنيه فني مقاوم سازي شد.خدائي افزود: خط انتقال گاز ۱۲ اينچ بانه – سردشت يكي از صعب العبورترين مسيرهاي حوزه عملياتي مركز بهره برداري خط لوله بوكان و داراي تلاقي هاي بسيار با مسيل ها و رودخانه هاي فصلي بوده و مستعد به جريان گرفتن سيلاب مي باشد كه بايستي پيشگيري از مخاطرات احتمالي در دستور كار قرار گيرد.مدير منطقه ۸ عمليات انتقال گاز اظهار داشت: شناسنامه تصويري ابنيه فني اين مسير قبل از شروع بارندگي هاي پاييزي تهيه و موارد نيازمند به بازسازي به تعداد ۴ مورد مشخص گرديد.وي با تاكيد ويژه بر نظارت و پياده‌سازي دقيق قوانين و مسایل ايمني، ادامه داد: رعايت كامل مسایل ايمني در اجراي عمليات، يك اصل مهم است و در اين عمليات تلاشگران منطقه با پياده‌سازي کامل الزامات ایمنی، بازسازي هر ۴ مورد ابنيه فني را طي مدت زمان ده روز كاري به اتمام رساندند.خدائي با اشاره به پيشگيري قبل از درمان اشاره كرد و تصريح نمود: همكاران اين منطقه سعي بر آن دارند قبل از فصل سرما نقاط آسيب پذير را ترميم و پايداري انتقال گاز را در سرشاخه هاي مصرف تضمين نمايند.
ارتقاء سيستم مانيتورينگ توربين هاي منطقه ۸ عمليات
مدير منطقه ۸ عمليات انتقال گاز از ارتقاء سيستم مانيتورينگ توربين هاي توربين هاي تاسيسات تقويت فشار گاز مرند، مرگنلر، اردبيل، چلوند، هشترود و زنجان خبر داد.
فيروز خدائي، مدير منطقه ۸ عمليات با اعلام اين خبر گفت: خرابي هاي مكرر سيستم هاي كامپيوتري مانيتورينگ توربينها، مخصوصا در فصل سرما و پيك بالا، صدمات جبران ناپذيري را بر روند صادرات و انتقال گاز بوجود مي آورد.وی افزود: قديمي و كمياب شدن قطعات، فقدان پورت I/O و همچنين هزينه بر بودن تعمير و نگهداري سيستمهاي قبلي، متخصصان منطقه ۸ را برآن داشت در جهت پايش روند انتقال گاز، متناسب با نرم افزار كنترلي سيستم ها، اقدام به ارتقاء و به روزرساني سيستم هاي قديمي نمايند.مدير منطقه ۸ عمليات انتقال گاز اظهار داشت: در سيستمهاي جديد سيستم عامل از Win 3.1 به Windows XP SP3 ارتقا يافته و استفاده از هارد SSD در سيستمهاي جديد، منجر به افزايش سرعت بارگذاري نرم افزار كنترلي و كار باHMI ميشود كه اين موضوع منجر به افزايش سرعت عملكرد سيستم وسهولت درامر بهره برداري ازواحدهاي گرديده است.وي بروز نبودن قطعات سخت افزاري، عدم دسترسي فوري به قطعات جانبي از قبيل RAM،Power ، پايين بودن سرعت بررسي ترندها و مانيتورينگ در هنگام بازبيني آرشيوها، نداشتن درگاه خروجي جهت بك آپ گيري از اطلاعات و منسوخ شدن سيستم عامل Win 3.1 را از مهمترين نواقصات سيستم هاي قبلي برشمرد.

 

با حضور سورنا ستاری؛
استفاده از فناوری نانو حباب در تصفیه فاضلاب بهره برداری شد
مدیرعامل آبفای کشور گفت: فناوری دانش‌بنیان نانو حباب علاوه بر بهبود فرآیند تصفیه فاضلاب، می‌تواند برای حذف و کنترل بو در تصفیه‌خانه‌های آب نیز استفاده مؤثری داشته باشد.
اتابک جعفری در مراسم رونمایی از سامانه نانو حباب که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در تصفیه‌خانه فاضلاب قیطریه تهران انجام شد، در خصوص پیش‌بینی به‌کارگیری این فناوری در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب سایر شهرها گفت: در تکنولوژی مشابه در تصفیه‌خانه‌های آب برای از بین بردن بو به دلیل وجود جلبک در مخازن سدها می‌توان از این تکنولوژی استفاده شود.وی با بیان این‌که فناوری نانو حباب به عنوان تکنولوژی نوین و پیشرو برای بهبود فرآیند تصفیه و هوادهی فاضلاب استفاده می‌شود، افزود: این فناوری با تأمین اکسیژن مورد نیاز فرآیندهای هوادهی و تصفیه فاضلاب، بسیاری از مشکلات از جمله کدورت پساب و کمبود اکسیژن و برق مصرفی در مراحل تصفیه را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.جعفری یادآور شد: با توجه به رشد و پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان با حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، ما هم از این شرکت‌ها که ایده‌های نو و کارآمد برای بهبود بهره‌وری در صنعت آب و فاضلاب دارند حمایت می‌کنیم.سامانه دانش‌بنیان نانو حباب با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در تصفیه‌خانه فاضلاب قیطریه تهران رونمایی شد.کاربرد نانو حباب‌ها در صنایع مختلف و به‌ویژه در صنعت تصفیه آب و فاضلاب به‌سرعت در حال رشد است و از مهم‌ترین مزایای استفاده از این فناوری تأمین اکسیژن مورد نیاز فرآیندهای بیولوژیکی، کدورت پایین پساب خروجی، بهبود پارامترهای بهره‌برداری و کاهش حجم لجن، کاهش مصرف انرژی و کاهش تأسیسات است.

رییس بنیاد ملی گندمکاران :
بدهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی دولت به گندمکاران
رییس بنیاد ملی گندمکاران گفت:در حال حاضر دولت ۱۲هزار میلیارد تومان به کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم بدهکار است که بایستی زودتر پرداخت شود، زیرا در برخی استان‌ها زمان کشت جدید فرا رسیده است و کشاورزان نیازمند منابع مالی برای تهیه نهاده‌های مورد نیاز خود هستند.
عطاالله هاشمی با بیان اینکه بودجه خرید گندم بر پایه قیمت هرکیلو ۷۵۰۰ تومان بسته شده بود، گفت: بعد از افزایش ۴۰۰۰ تومانی قیمت خرید تضمینی گندم در ابتدای سال، تامین منابع مالی به خوبی انجام نشد.وی ادامه داد: در استان های شمالغرب حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی به کشاورزان داریم.
رییس بنیاد ملی گندمکاران اضافه کرد: متاسفانه این بدهی‌ها در مناطقی است که فاصله برداشت و کاشت بسیار کوتاه است. در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل هم کشاورزان در حال برداشت هستند و هم زمان کاشت فرا رسیده است و منابع مالی ندارند که نهاده‌های مورد نیاز خود را تامین کنند.وی تصریح کرد: لزوم تامین این ۱۲ هزار میلیارد تومان و پرداخت آن به کشاورزان احساس می‌شود و بایستی هرچه سریعتر این بدهی‌ها پرداخت شود.

سخنگوی صمت :
رشد ۳۰ درصدی صادرات صنعتی به روسیه در ۵ ماهه امسال
سخنگوی وزارت صمت از رشد ۳۰ درصدی صادرات صنعتی به روسیه در ۵ ماهه امسال خبر داد و گفت: ترکیب صادرات ایران به کشور روسیه از محصولات کشاورزی محور به صنعتی تغییر کرده است.امید قالیباف اظهار کرد: در دو ماه تیر و مرداد جهش صادرات به روسیه داشتیم به طوری که نه تنها کاهش رشد سه ماهه اول سال جبران شد بلکه در ۵ ماهه رشد ۳۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را شاهد بودیم.سخنگوی وزارت صمت ادامه داد: با رشد ۳۰ درصدی صادرات کالاهای صنعتی به روسیه تراز صادرات صنعتی به این کشور برای اولین بار مثبت شد.وی تاکید کرد: در ۵ ماهه امسال ۲۹۱ میلیون و ۲۲۸ هزار و ۲۹۹ دلار به روسیه صادرات و ۷۱۵ میلیون و ۳۶۰ هزار و ۱۷۶ دلار واردات داشتیم که نشان می‌دهد تراز تجاری ما با روسیه در مجموع منفی است.قالیباف گفت: نکته مهم آنکه ترکیب صادرات ایران به کشور روسیه از محصولات کشاورزی محور به صنعتی تغییر کرده است.