سرویس اجتماعی در روزهایی که سدسازیهای بی رویه به رغم اثبات آسیبها و تهدیداتِ فراوانِ محیط زیستی همچنان مایه فخر و مباهاتِ وزارت نیروست، پیشینیان ما به روشهای مختلف، ساده و کم هزینه و سازگار با محیط زیست، اقدام به ذخیره آب و مقابله با سیلهای ویرانگر میکردند. یکی از آن اقدامات که همین حالا […]
سرویس اجتماعی
در روزهایی که سدسازیهای بی رویه به رغم اثبات آسیبها و تهدیداتِ فراوانِ محیط زیستی همچنان مایه فخر و مباهاتِ وزارت نیروست، پیشینیان ما به روشهای مختلف، ساده و کم هزینه و سازگار با محیط زیست، اقدام به ذخیره آب و مقابله با سیلهای ویرانگر میکردند.
یکی از آن اقدامات که همین حالا هم میتواند به عنوانِ یک روشِ مفید و موثر برای جلوگیری از ویرانیهای سیل مورد توجه قرار گیرد، وجودِ آب انبارهاست.
جنوب استان فارس یکی از مناطقی است که دارای تعداد زیادی آبانبار قدیمی است. آبانبارهایی که از سالهای دور با مهندسی دقیق و با حفر کانالهای آب زیرزمینی ساخته شده تا آبهای سطحی و رودها را به آنها هدایت کند. گفته شده هر آبانبار به طور میانگین ۴۰۰مترمکعب آب را در داخل خود ذخیره میکند تا در مواقع نیاز، آب مصرفی شهروندان را تأمین کند بنابراین به کاهش خشکسالی کمک بسیاری میکند.
جالب است بدانید که دولتها در ساخت هیچیک از آبانبارها دخالتی نداشتهاند و همه آنها با کمک مردم و خیران ساخته شده است. با وجود منفعتهای زیادی که این آبانبارها برای شهر دارند حتی در صورت تخریب و مشکل، بازهم خیران با کمک مالی به مرمت آنها اقدام میکنند؛ در صورتی که ساخت و حتی مرمت آنها صدها میلیون هزینه دربردارد.
اهالی میگویند اینجا هر بارانی میتواند به سیل تبدیل شود و رودخانه را طغیانی کند اما با وجود اینکه سیل از دو مسیر به سمت شهر سرازیر میشود اما هیچوقت در معابر، آبگرفتگی ایجاد نمیشود، چون آبانبارها در مسیر سیل ساخته شده و به هم اتصال دارند. یعنی وقتی یک آبانبار پر میشود، سرریز آب وارد آبانبار بعدی میشود.
بارشهای این روزهای جنوب فارس در شهرهایی چون لارستان را هم همین مهندسی آب کنترل کرده و میکند. مهندسانی که امکانات امروز را نداشتند اما با جغرافیای سرزمین خویش آشنا بودند و میدانستند در سرزمین خشک و نیمهخشک ایران باید آب را در دل زمین نگاه داشت. حالا، هم شهر را از سیل دور داشتهاند و هم کمبود آب را با آبانبارهای لبریز از سیل جبران کردهاند.
با وجود اینکه در هر استان سدهایی نیز ساخته شدهاند که برای مصرف آب آشامیدنی مورد استفاده قرار میگیرند اما از آنجا که نوع ساخت آنها با آبانبارها متفاوت است هیچگاه نتوانستهاند جای این آبانبارها را گرفته و آنها را با گذر زمان حذف کنند، چراکه حتی آب درون سد با آبانبارها که با آب شیرین باران پر شده، بسیار متفاوت بوده و سختی آب سد را ندارد.مصالح به کار رفته در مخزن این آبانبارها سنگ و ساروج است و در سقف آن از داخل، سنگ و ساروج و از بیرون برای خنک بودن از گچ و کاهگل استفاده شده است.
مسئول میراث فرهنگی شهرستان لارستان درباره وضعیت آبانبارها پس از بارشهای باران طی روزهای اخیر میگوید: سیل در شهرستان لارستان رخ نداده است فقط طی این روزها بارندگی داشتیم که موجب پر شدن آبانبارهای این شهرستان شد.
محمد ابراهیم کیان افزود: آبانبارها، آب آشامیدنی منطقه لارستان را تأمین میکنند که معمولاً با بارندگیهایی که در فصل زمستان میشود پر و مورد استفاده مردم قرار میگیرد. این آبانبارها در طول سال با بارندگیها، پر و خالی میشوند و سالهایی که بارندگی نداشته باشیم آب این آبانبارها به حداقل میرسد.
وی اظهار داشت: در مجموع در مناطق لارستان، خُنج، اوز، گراش و جویم حدود ۵هزار آبانبار وجود دارد و برای مصارف آشامیدنی و نیز دامی که معمولاً در صحراهای اطراف ساخته شدهاند، مورد استفاده قرار میگیرد. البته بیشتر آبانبارها برای مصرف آشامیدنی است.
وی در مقایسه و تفاوت آبانبارها با سدهایی که امروزه ساخته میشود، اظهار داشت: آبانبار با سد کاملاً متفاوت است. آبانبارها به صورت پلان دایرهای یا مستطیلشکل ساخته شدهاند و سقفی گنبدی شکل دارند که موجب میشود آب را خنکتر کند. همچنین این سقف گنبدی شکل، استحکام بنای آبانبار را تأمین میکند.
کیان افزود: با توجه به اینکه آبانبارها بیشتر برای مصرف خوراکی انسان کاربرد دارد بنابراین هر وقت لازم باشد در دسترس مردم است چون آبانبارها در فواصل نزدیک به شهر هستند و حتی تعداد زیادی از آنها در داخل شهر نیز وجود دارند، اما سدها معمولاً در خارج از شهر ساخته میشوند.
وی ادامه داد: آب داخل آبانبارها تمیزتر است چون مسقف بوده و هر ساله نیز کلرینه میشوند. از آنجا که روی آبانبار بسته است و با تور پوشیده شده است، آب آن دچار آلودگی احتمالی و ناشی از ورود حیوانات به داخل آنها نمیشود.
مسئول میراث فرهنگی شهرستان لارستان اظهار داشت: در داخل شهر ۱۵۰آبانبار وجود دارد که همانند دیگر آثار قدیمی دچار تخریب میشوند لذا در صورت تخریب، مورد بازسازی قرار میگیرند. البته سقف تعدادی از این آبانبارها تخریب شده و قابل استفاده نیستند اما اکثر آنها برای آب آشامیدنی قابل استفاده هستند.
وی تصریح کرد: انجمنی با عنوان «انجمن حفظ و احیای آبانبارها» داریم که این انجمن طی ۲سالونیم اخیر ۵۰ آبانبار آسیبدیده و تخریبشده را مرمت کرد.
مسئول میراث فرهنگی شهرستان لارستان گفت: از شاخصترین آبانبارهایی که در این شهرستان نیاز به مرمت داشتند و هماکنون توسط این انجمن نوسازی شدهاند میتوان به آبانبارهای «سید جعفری»، «قنبرعلی بیگ»، «حاج غلامرضا معتمد» و «پیرغیب» اشاره کرد.وی با اشاره به ضرورت مرمت و نوسازی آبانبارهای تخریب شده، افزود: آبانبارهایی که توسط انجمن حفظ و احیای آبانبارها مرمت شده با هزینه دولتی انجام نشده و با کمک خیران و نیکوکاران
صورت گرفته است.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران:
مدرسه، مکان اجرایی شدن سند تحول بنیادین است
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: مدرسه، مکان اجرایی شدن سند تحول بنیادین و معلم، محور اصلی اجرایی این کار است.
علیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست هم اندیشی «مدرسه، کلید طلایی اجرای سند تحول بنیادین» ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری سید الشهدا (ع) واقعه عاشورا را نقطه عطف و حماسه مهم فراجغرافیایی و فرا انسانی در تاریخ بشر دانست و اظهار کرد: در مدرسه حسین (ع) ما شاهد دمیده شدن روح حقیقت در جان آدمیان و مردم هستیم و در مدرسه حسین(ع) حریت، عبودیت و عزت، پیام های اصلی هستند. در این مدرسه زندگی در پرتو کرامت انسانی است و شاهد رفع ظلمت ها و ذلالت ها هستیم.
کریمیان مربی این مدرسه را امام حسین علیه السلام خواند که تمام لطافت ها را دارد و آزادمنشی و کمال، عدالت خواهی و ظلم ستیزی، خداپرستی و ترس ناپذیری، کرامت مندی و عزت پذیری ویژگی های آن است و امیدواریم در مدرسه امام حسین(ع)، دانش آموزان
خوبی باشیم.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی براینکه «در آموزش و پرورش سندها و برنامه های خوب و مهمی داریم که ارزش آنها به اجرایی شدن آن است» خاطرنشان کرد: امروز سندی داریم که مدت زیادی افراد زیادی برای تدوین آن تلاش کرده اند و اکنون فرصت اجرایی شدن آن است و برای تحقق آن، باید ابتدا چالش های پیش رو بررسی شود.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، مدرسه را مرکز ثقل و کانون سند تحول بنیادین آموزش و پرورش دانست و تاکید کرد: نه ستاد و نه ادارات کل مکان اجرا شدن سند تحول نیستند بلکه فقط و فقط مدرسه مکان اجرایی شدن سند و معلم، محور اصلی این کار است.
کریمیان با بیان اینکه تمام مدیران، معاونین و کادر اجرایی مدرسه معلم هستند اظهار کرد: بی شک مدرسه خوب مدرسه ای است که بتواند با اجرا کردن سند تحول، تجلی بخش فرهنگ غنی اسلامی، ایرانی ما باشد، مدرسه ای که بتواند نقطه اتکا دولت و مردم برای پیشرفت و توسعه کشور قرار گیرد. همانطور که در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی شاهد انجام کارهای مهمی در مدارس بوده ایم که یکی از آنها فعالیت در اجرای انتخابات است.
وی با تاکید بر اینکه، مدرسه باید آنقدر ارتقاء یابد که قدرت تصمیم سازی و تصمیم گیری داشته باشد، گفت: باید به مدرسه اجازه و فرصت تصمیم سازی و تصمیم گیری بدهیم، مدرسه باید این ویژگی را داشته باشد که اگر دانش آموز ما در بزنگاه هایی قرار گرفت که مجبور به انتخاب بود، مدرسه بتواند کمک کند تا او بهترین انتخاب را داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت، کشف استعدادهای متنوع و ظرفیت پذیرش تفاوت های میان دانش آموزان و تعامل با مساجد و نهادهای علمی و فرهنگی را از ویژگی های اصلی مدرسه ایده آل خواند و افزود: مدرسه ما باید یک مدرسه یادگیرنده، کمال جو و خواستار تعالی مستمر باشد و باید برای این مهم مسیری ترسیم کنیم که مدارس در یک فضای خود ارزیابی به تعالی مستمر برسند و تامین کننده تمام نیازهای مسیر رشد دانش آموزان باشند. چراکه تعامل با دنیای خارج از مدرسه، موجب موفقیت های مهمی می شود.
کریمیان مشارکت جویی، نقدپذیری و استقبال از مشارکت در تمام زمینه های فکری و تخصصی را لازمه راه رشد برشمرد و گفت: شیوع ویروس کرونا توفیق اجباری بود که به واسطه آن، در زیست بوم جدید به استقبال فناوری های جدید رفتیم که منجر به اتفاقات مبارکی شد و همکاران ما سرآمد تولید
محتوا شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران مسیر رسیدن به مدرسه ایده آل و اجرای سند تحول را در ده سال گذشته، به دلیل وجود چالش هایی دانست و در این مورد یادآور شد:اجرای سند تحول بنیادین فقط به عهده آموزش و پرورش نیست بلکه باید یک عزم ملی ایجاد شود و برای این منظور باید یک تقسیم کار ملی ایجاد و از ظرفیت همه دستگاهها بهره برد.
وی یکی دیگر از چالش های مهم در اجراسازی سند تحول را موضوع نیروی انسانی عنوان و کمبود و توزیع نامتوازن نیروی انسانی را دغدغه ای در فضای آموزشی خواند.
کریمیان در ادامه داشتن اعتبارات پایدار و قابل اطمینان و نظام مند بودن ارتباط رسانه ها با آموزش و پرورش را از عوامل مهم و موثری دیگر برای اجرای سند تحول خواند و گفت: همانطور که رسانه ملی و اصحاب رسانه نقش مهمی در بازگشایی حضوری مدارس داشتند، می توانند نقش موثری هم برای اجرای سند تحول داشته باشند.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور:
همه اراضی کشور باید دارای شناسنامه و هویت باشد
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به راهبرد دستگاه قضا در مورد تعیین وضعیت مالکیت اراضی کشور و انجام حدنگاری اراضی کشاورزی تا پایان سال گفت: هیچ کمکاری و بهانهای در راستای حدنگاری اراضی کشاورزی پذیرفته نیست.
حسن بابایی در نشست قرارگاه ملی صدور اسناد و حفظ کاربری اراضی کشاورزی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی اینکه فرمودند متر به متر اراضی کشور باید مشخص شود، افزود: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی باید اراضی کشاورزی حفظ شوند و از تعرض به آنها جلوگیری شود و نباید بهانهای وجود داشته باشد که اراضی کشاورزی تغییر کاربری یافته و در آن ساخت و ساز انجام شود.
وی تصریح کرد: وقتی که اراضی خرد میشود، زمینه ورود زمینخواران به آن و تصرف و تغییر کاربری آن فراهم میشود که دغدغه ما آن است که اجازه خرد شدن اراضی داده نشود.
بابایی با اشاره به سیاستهای دوره تحول و تعالی قوه قضاییه و تاکید رئیس دستگاه قضا اظهارداشت: حدنگاری اراضی کشاورزی و تثبیت و صدور اسناد کشاورزی دغدغه قوه قضاییه است و رئیس قوه قضاییه بر حدنگاری و تعیین تکلیف وضعیت صدور اسناد برای اراضی کشاورزی تاکید دارد.
معاون رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: اجرای کاداستر (حدنگاری) اراضی کشاورزی در صورت تعامل و همکاری دستگاه های متولی، میتواند به سرعت به پایان برسد.
وی به اصلاح قوانین و آیین نامهها اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعات مهم که مانع اجرای سریع حدنگاری اراضی کشاورزی در این چند سال اخیر شده است، تفاسیر متعدد در زمینه قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی است که لازم است با کار کارشناسی موانع اجرایی مورد بررسی قرار گیرد.
برخورد با استانهای کم کار در دستور کار است
وزیر جهاد کشاورزی در این نشست با هشدار به استانهایی که عملکرد مناسبی در صدور سند و رفع تداخلات اراضی نداشتهاند، گفت: همزمان با ارائه گزارش یک ساله دولت، ۳۱ شهریور سال جاری وضعیت استانها را در صدور اسناد و رفع تداخلات اراضی مورد بررسی و ارزیابی مجدد قرار میدهیم و با استانهایی که عملکرد مناسبی نداشتهاند، برخورد متناسب
انجام میشود.
سید جواد ساداتی نژاد اظهار داشت: با وجود بهبود عملکرد نسبی سازمان امور اراضی در رفع تداخلات و صدور اسناد برای اراضی کشاورزی باید سرعت این طرحها افزایش یابد.
وی افزود: با وجود بهبود عملکرد رفع تداخلات نسبت به هدف گذاریهای انجام شده عقب هستیم و لازم است که هر چه سریعتر اشکالات موجود برای رفع تداخلات اراضی برطرف شود تا با سرعت بیشتری به اهداف مورد نظر دست یابیم.
ساداتینژاد گفت: برای رفع تداخلات اراضی کشاورزی و صدور اسناد برخی استانها عملکرد قابل قبولی داشتهاند اما وضعیت برخی استانها مناسب نیست و حتی میتوان گفت که عملکرد آنها صفر بوده است به طوری که در استانهایی مانند کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجان شرقی، کردستان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان عملکردی نداشتهایم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور هم در این نشست اظهار داشت: برای صدور سند باید ابتدا تداخلات موجود بین اراضی
رفع شود.
صفدر نیازی افزود: برای رفع تداخلات اراضی و صدور سند برای آنها باید میان دستگاههای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، سازمان منابع طبیعی و سازمان امور اراضی همکاری منسجمی وجود داشته باشد و در صورتی که هر یک نتوانند به وظایف خود به درستی عمل کنند کار روی زمین میماند.
رئیس سازمان امور اراضی ادامه داد: برای همراهی و همکاری میان دستگاههای یاد شده، اتفاقات خوبی انجام شده و امید میرود که با سرعت بیشتری بتوان برای رفع تداخلات اراضی و صدور اسناد اراضی کشاورزی اقدام کرد.
نیازی تصریح کرد: در مواردی نیز برای تسریع در روند رفع تداخلات و صدور اسناد اراضی کشاورزی موانعی وجود دارد، قانون و بخشنامههایی که نیازمند اصلاح باشند مورد تجدیدنظر قرار میگیرند.
مناسب سازی معابر منتهی به منازل مسکونی معلولین و جانبازان پایتخت آغاز شد
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: همزمان با اجرای طرح های پایلوت مناسب سازی مناطق ۲۲ گانه شهر تهران در سال ۱۴۰۱، مناسب سازی معابر منتهی به منازل معلولین و جانبازان آغاز شد.
حمیدرضا صارمی با اعلام این خبر، گفت: براساس برنامه جامع مناسب سازی، هر ساله می بایست تعداد مشخصی از معابر و فضاهای عمومی شهر، ساختمان های عمومی شهرداری و بوستان های شهری به منظور تسهیل تردد شهروندان، علی الخصوص، افراد دارای معلولیت و جانبازان معزز در سطح شهر، بهسازی شوند، تأکید این برنامه، بر مناسب سازی عرصه های عمومی و پیاده روها است، اما مسئله اینجاست که درصورت عدم دسترس پذیری معابر منتهی به منازل معلولان و جانبازان، آن ها امکان حضور در سطح شهر و بهره برداری از عرصه های عمومی را نخواهند داشت.
وی ادامه داد: با توجه به این مهم، ضرورت دارد که بهسازی ورودی و معابر منتهی به محل سکونت جانبازان و افراد دارای معلولیت در اولویت اجرا قرار گیرد، بنابراین همزمان با ابلاغ لیست معابر پایلوت برای مناسب سازی به تفکیک نواحی ۱۲۳ گانه شهرداری تهران شامل ۲۵۶ معبر، لیست آدرس منازل افراد دارای معلولیت جسمی- حرکتی در هر منطقه را به شهرداری مربوطه ارسال و تاکید کردیم که با نظر کمیته مناسب سازی منطقه، دو مورد از معابر دارای اولویت و منتهی به آدرس های مذکور را انتخاب کنند تا عملیات مناسب سازی برای آن ها صورت گیرد، بدین ترتیب در مجموع در فاز نخست این برنامه، ۴۴ معبر مشرف به منازل این عزیزان دسترس پذیر خواهد شد.
اختصاص ۴۲ درصد طرحهای برکت به بانوان کارآفرین
مدیرعامل بنیاد برکت گفت: ۴۲ درصد طرحهای اشتغال بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام به بانوان کارآفرین اختصاص دارد.
محمد ترکمانه، با اعلام این خبر افزود: از مجموع ۲۰۳ هزار طرح اشتغالزایی اجتماعمحور که تا به امروز در مناطق محروم و روستایی سراسر کشور ایجاد شده، ۴۲ درصد معادل بیش از ۸۵ هزار طرح به بانوان کارآفرین اختصاص پیدا کرده است.
ترکمانه تاکید کرد: بنیاد برکت بانوان سرپرست خانوار و بدسرپرست را به عنوان اقشار آسیبپذیر اجتماعی در اولویت طرحهای اشتغالزایی خود قرار داده است.
مدیرعامل بنیاد برکت در تشریح فعالیتهای اشتغالزایی این بنیاد گفت: تاکنون ۲۰۳ هزار طرح اشتغال اجتماعمحور در مناطق کمبرخوردار کشور راهاندازی شده که ایجاد فرصتهای کسب و کار برای ۶۱۰ هزار نفر را به شکل مستقیم و غیرمستقیم فراهم آورده است.
به گفته ترکمانه، حجم کل سرمایهگذاری برای راهاندازی این ۲۰۳ هزار طرح اشتغال نزدیک به ۲۳ هزار میلیارد ریال است.
وی که در آیین امضای تفاهمنامه ۴۰۰ هزار میلیارد ریالی ایجاد اشتغال میان بنیاد برکت و بانکهای عامل سخن میگفت، ادامه داد: شبکه ۱۰۰۰ نفری مجریان و تسهیلگران برکت با هدف ایجاد اشتغال پایدار در کشور در ۳۷۰ شهرستان و ۱۱ هزار روستا مشغول
فعالیت هستند.
مدیرعامل بنیاد برکت خاطرنشان کرد: شبکه تسهیلگری برکت با ۳۰ هزار نفر از مسئولان محلی از جمله امامان جمعه، دهیاران، بخشداران و فرمانداران در تماس مدام و تعامل سازنده هستند تا اشتغال در مناطق محروم و روستایی کشور روند مناسب و پرشتابی
داشته باشد.
پوکی استخوان عامل ۴۲۰۰ مرگ و میر سالانه در کشور
رییس پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالانه شاهد مرگ ۴۲۰۰ نفر در کشور بر اثر پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن هستیم.
افشین استوار در نشست کارشناسان برنامه های عضلانی، اسکلتی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با بیان این که سالانه ۱۷۰ هزار مورد شکستگی بر اثر پوکی استخوان در کشور رخ می دهد، گفت: از هر دو خانم و از هر چهار مرد بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند که بیماری بسیار شدیدی تلقی می شود.
وی افزود: ۲۰ تا ۵۰ درصد موارد از این شکستگی ها مربوط به شکستگی لگن است که باعث مرگ افراد می شود و ۸۰ درصد افرادی که لگن شان می شکند و زنده می مانند نیز به حالت اولیه بر نمی گردند و برای راه رفتن به عصا و کمک دیگران نیاز پیدا می کنند.
مدیرکل سابق دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۶۰ زن و ۱۴۰ مرد از هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت کشور شکستگی لگن را تجربه می کنند، گفت: شکستگی لگن از بروز تمام سرطان های مختص بانوان یعنی سرطان های رحم، تخمدان و پستان در کشور بیشتر است.
استوار تصریح کرد: این بیماری به اندازه اهمیتی که دارد توجه ها را به خود جلب نکرده در حالی که بار اقتصادی آن با سکته های قلبی و مغری برابری می کند. بار این بیماری در ایران سالانه ۷ هزار میلیارد تومان است.رییس پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: پوکی استخوان در دو سوم افراد با ریسک بالا به موقع تشخیص داده نمی شود و اولین علامت این بیماری در آنان با شکستگی ظاهر می شود.
وی تصریح کرد: درمان و داروهای این بیماری در دسترس است ولی برای ۷۰ درصد افراد درمان شروع نمی شود. در واقع ۸۷ درصد زنان درمان شان را ادامه نمی دهند. درمان بیماری طولانی است و باید حداقل سه سال زمان صرف آن کرد تا نتیجه مطلوب حاصل شود.
معاون وزیر کشور:
از ۴۲ سانحه طبیعی ۳۱ مورد آن در کشور ایران رخ میدهد
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران گفت: از ۴۲سانحه طبیعی ۳۱ مورد آن در کشور ایران رخ میدهد که مهمترین آن شامل سیل، زلزله، خشکسالی، سرمازدگی، رانش زمین، فرونشست، آفت گیاهی
و طوفان است
محمد حسن نامی در نشست ستاد مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری که با حضور استاندار و جمعی از مسوولان استانی برگزار شد، افزود: سیل و زلزله بیشترین حوادثی است که در کشور رخ میدهد بهطوریکه سالانه زلزله های بسیاری در کشور به وقوع میپیوندد که پس از وقوع زلزله بم، حساسیت بر روی مقاومسازی خانهها و سازهها بیشتر شد.
به گفته وی، سه درصد از کل بودجه سالانه به مدیریت بحران اختصاص دارد که اگر آن را تنها به جبران خسارتهای خشکسالی و سرمازدگی اختصاص دهیم جوابگوی دیگر خسارتها نیست.
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران تصریح کرد: برای مقابله با حوادث ناشی از زلزله باید تا میتوان سازههای قدیمی را به سازههای پایدار تبدیل کنیم تا آسیبپذیری کشور در این حوزه کمتر شود.نامی سیل را از دیگر حوادث مهم کشور عنوان کرد و گفت: برای کاهش خسارتهای ناشی از سیل نیز باید تا میتوان طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری را اجرا کرد چرا که خسارتی که سیل بر جا میگذارد و باعث شُسته شدن خاک میشود بسیار قابل توجه است.
وی پیشنهاد داد، استان چهارمحال و بختیاری پایلوت اجرای طرحهای آبخیزداری و جمعآوری آبهای روان با استفاده از نرمافزار GIS شود و افزود: مدیریت جهادی در این استان فرصت مناسبی را برای اجرای این طرح فراهم
کرده است.
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران همچنین به سیلاب ناشی از توده هوای مانسون اشاره کرد و گفت: اطلاعرسانی و اقدام به موقع سبب شد تا از خسارتهای مالی و جانی گستره جلوگیری شود.نامی تصریح کرد: به کارگیری شدت عمل یکی از اقدامات ضروری در مواجهه با سیلاب است و باید از این راهکار در کاهش شدت خسارتها استفاده کرد.
وی با قدردانی از تلاش نیروهای مردمی و امدادی در کمک به مردم سیلزده کشور خاطرنشان کرد: همراهی و همدلی نیروهای مردمی در کنار نیروهای مردمی از نکات قابل توجه در حادثه سیلاب اخیر بود.
نامی افزود: ۱۳۶ شهر و یک هزار و ۳۴۴ روستا در قالب ۹۵۸ بخش و ۱۳۳ شهرستان کشور از سیلاب ناشی از توده بارشی مونسون متاثر شدند.
گفتنی است، معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران برای ارزیابی خسارت های ناشی از سیلاب، یک سفر ۲ روزه به چهارمحال و بختیاری داشت و از مناطق سیل زده این استان دیدار کرد.