بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان” همدان” به ایستگاه پایانی رسید
بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان بعد از ۶ روز برگزاری و اجرای ۵۹ اثر نمایشی داخلی و چند اثر نمایشی از ۵ کشور ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و برزیل روز پنجشنبه با برگزاری آیین اختتامیه و با معرفی آثار برگزیده توسط هیئت داوران به ایستگاه پایانی خود رسید و بکار خود پایان داد. مراسمی که با اجرای خوب" سید جواد هاشمی" در آن اشک‌ها و لبخند‌ها در هم تنیده شد.

اشک‌ها در سوگ کودکان مظلوم و پرپر شده فلسطینی و همچنین هنرمندان فقیدی که در جوانی و نوجوانی همچون ستاره گان درآسمان تئاتر کودک و نوجوان خوش درخشیدند و شادی و نشاطی که برگزاری این جشنواره بر گونه های آینده سازان جامعه به نمایش گداشت و ارمغانی درخشنده از آینده ای پر امید را به آنان نوید داد.
آیینی که مقامات حاضر در آن به کودکان و نوجوانان، ماندگاری دائمی دبیرخانه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان، آموزش، کیفی‌سازی و همچنین تجهیز سالن‌های نمایش را وعده دادند.
مراسمی که علاوه بر اهداء بعضی جوایز به کودکان مظلوم غزه از شماری از پیشکسوتان صاحب نام عرصه تئاتر کودک و نوجوان تجلیل و قدردانی شد، و اختتامیه‌ای که جوایز و دیپلم افتخار بیشتری را نصیب هنرمندان همدانی کرد به طوری که نمایش ” همه ما یه قلب داریم” به کارگردانی حامد ترابی از همدان جایزه بخش خردسال آن را درو کرد
به گزارش خبرنگار ما در این مراسم که تنی چند از مقامات و مسئولان سیاسی، فرهنگی و هنری ملی و استانی و جمع قابل توجهی از هنرمندان صاحب نام تئاتر کشور و هنردوستان جوان ونوجوان در آن حضور داشتند، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی با قدردانی از برگزار کنندگان و دست اندرکاران این جشنواره و ابراز علاقمندی برای مانده گاری جشنواره در همدان گفت : امروز و در این عرصه نیازمند بازگرداندن سرآمدان و پیشکسوتانی که منزوی شده و یا خودخواسته کنار رفته‌اند، هستیم و برای احیای امید گریزی جز این کار نداریم.
نادره رضایی با بیان اینکه به نقش‌آفرینان جدید در عرصه تئاتر کودک و نوجوان نیاز داریم، تاکید کرد: باید سال آینده در این جشنواره از فرزندان و کودکان و نوجوانان در فرآیند برگزاری استفاده شود. و سیاست‌گذاری ما بر مبنای خواسته‌های آن‌ها باشد.
این مقام مسئول با تاکیدبر ارتقای سطح کیفی جشنواره، آموزش و نمایشنامه‌نویسی وعده کرد : برای تجهیز سالن‌های نمایش همدان تلاش می کنیم و اظهار امیدواری کرد با ارتقای کیفی و کمی سالن‌ها سال آینده میزبان مخاطبان بیشتری باشیم.
استاندار همدان که با خانواده خود در این آئین اختتامیه حضور یافته بود نیز در سخنان خود صلح، آزادی، سلامت، امنیت، شادی و نشاط را پیام این جشنواره به دنیا دانست و گفت : شاید امروز بیشتر از هر زمانی در جوامع به گفت‌و‌گو و تعامل نیاز داریم.
حمید ملانوری شمسی اظهار داشت : برگزاری در این دوره کوتاه نمی‌تواند به تئاتر کودک کمک زیادی نماید و باید دبیرخانه فعال باشد بنابراین از چهره‌ها و شخصیت‌های برجسته عرصه تئاتر کودک و نوجوان درخواست دارم ماهانه به همدان سفر کنند و برای توانندسازی تئاتر کودک کمک کنند.
حاجی بابایی نایب رئیس اول مجلس نیز در سخنان کوتاه خود همدان را پایتخت تاریخ و تمدن ایران دانست و با اظهار اینکه در طول چندین سال برگزاری این جشنواره در همدان، امسال پر آوازه تر بود و یک هفته گذشته همدان، ایران بود تاکید کرد: همدان باید برای همیشه پایتخت تئاتر کودک و نوجوان باشد.
شهردار همدان نیز با تاکید برافزایش کیفیت اجراها و نمایش ها گفت : یکی از شاخص های گردشگری پایدار، گردشگری رویداد هاست و این جشنواره باعث شد ما بستری برای گردشگری داشته باشیم.
سید مسعود حسینی ضرورت توجه مسئولان ملی به زیرساخت ها و سالن های استان را یادآور شد و خاطر نشان کرد : همدان شهر دوستدار کودک است و آثار با لهجه و آثار همدانی باید اجرا شود
گزارش فوق می افزاید در این مراسم بر اساس آرا هیات داوران بهترین های بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان در حوزه خردسال و نوجوان در بخش‌های نمایش نامه نویسی(قصه نمایش) ، نقالی، کارگردانی، بازیگری مرد، زن، کودک و نوجوان ، موسیقی، ساخت عروسک، عروسک گردانی، طراحی لباس، ایده پردازی، طراحی فضا و صحنه ، چهره پردازی، طراحی نور شعر و طراحی گریم معرفی و با اهدا دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و جوایز نقدی از آنان تجلیل شد

  • نویسنده : رضا زنداسرار – خبرنگار