رضا شریعتی،- روزنامهنگار: / در این روزها که کرونا تمام جهان را احاطه کرده است وجود زبالههای بهداشتی همچون ماسک و دستکشهای یکبار مصرفی که شهروندان هنگام خروج از خانه و حضور در بازار و مکانهای شلوغ مورد استفاده قرار میدهند، قابل تأمل است. آن هم در حالیکه وزارت بهداشت به دفع پسماندهای بهداشتی […]
رضا شریعتی،-
روزنامهنگار: /
در این روزها که کرونا تمام جهان را احاطه کرده است وجود زبالههای بهداشتی همچون ماسک و دستکشهای یکبار مصرفی که شهروندان هنگام خروج از خانه و حضور در بازار و مکانهای شلوغ مورد استفاده قرار میدهند، قابل تأمل است. آن هم در حالیکه وزارت بهداشت به دفع پسماندهای بهداشتی به طور صحیح تاکید دارد و میگوید که از رها کردن دستمال کاغذیهای مصرف شده، ماسک و دستکش های خود در محیط خودداری کنیم و به طور بهداشتی (در سطل زباله دربدار) آنها را دفع کنیم. متاسفانه این عوامل باعث شده است تا که به پاک کردن خیابانها و معابر و تخلیه سطلهای زباله در سطح شهر میپردازند، در معرض بیشترین آسیب از شیوع ویروس کووید ۱۹ باشند.
دکتر ناصر محمدی، فوق تخصص ریه در این باره به خبرنگار روزنامه جمله میگوید: آنچه در این روزها میتوان عامل نجات مردم از ابتلا شدن به بیماری کووید ۱۹ باشد، رعایت موارد بهداشتی است و اگر هر شهروندی با داشتن احساس مسوولیت ماسک ودستکش یکبار مصرف خود را در نایلون دیگری انداخته و سپس به سطلهای زباله بیاندازد بزرگترین کمک را در مسیر کنترل این بیماری انجام داده است.
وی ادامه میدهد: از مازندرانیها تقاضا میکنیم با رعایت اصول بهداشتی در سطح شهر، از خطر ابتلای پاکبانان به ویروس کرونا پیشگیری کنند.
محمدی با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به اینکه پاکبانان بیشتر از دیگر اقشار در معرض ابتلا به ویروس کرونا هستند، شهروندان اقلام بهداشتی مصرف شده اعم از ماسک، دستکش و… را به سادگی در محیطهای بیرونی شهری رها نکنند.
وی، افزود: بهتر است این اقلام را در کیسههای پلاستیکی جای داده و سپس در کیسه را محکم بسته و در سطل زباله بیندازند تا از ابتلای پاکبانان به بیماریهای ویروسی به خصوص کرونا جلوگیری شود.
این فوق تخصص ریه با بیان اینکه در شرایط کنونی نیازمند همدلی و اتحاد هر چه بیشتر بین مردم و مسئولین هستیم، گفت: شهروندان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تا جای ممکن در منازل خود مانده و از حضور در اماکن شلوغ و پرتردد پرهیز کنند.
این پزشک خطاب به مسئولان خواستار مساعدت هر چه بیشتر شهروندان در شرایط ناشی از این بیماری شد و اظهار کرد: با توجه به اینکه وجود این ویروس موجب ایجاد وضعیت بد اقتصادی در ایام پایانی سال و رکود کسب و کارهای مختلف شده است، امیدوارم مسئولان با اعمال اقداماتی، گام مثبت و موثری در جهت کاهش حجم مراجعان به سازمانهای خدمات رسان و کاهش استرس بیماری کرونا برای شهروندان بردارند.
این متخصص ریه افزود: سطوح مختلف شهر میتواند آلوده به ویروس کرونا باشند، بنابراین کار صحیح این است که حتما پاکبانها هنگام کار از دستکش و ماسک استفاده کنند؛ زیرا این کار باعث جلوگیری از ورود ذرات ریز ویروس کرونا به داخل مجرای تنفسی میشود
رضا نهاوندی که از پاکبانان است در این باره به خبرنگار روزنامه جمله میگوید: متاسفانه مردم دستکشها و ماسکهای خود را در کوچه و بازار رها میکنند که این باعث دردسر ما میشود و احتمال ابتلا بیماریمان را بالا میبرد.
وی از دریافتیهای خود گلایه دارد و حقوق این قشر از جامعه را ناکافی میداند.
البته مسئولان چند شهر به خبرنگاران جمله در استانها گفتند که اقلام بهداشتی ضروری در راستای مقابله با شیوع کرونا به صورت روزانه در اختیار همه پاکبانان سطح شهرها قرار میگیرد. با وجود تمام توصیههای بهداشتی که این روزها بیان میشود، متأسفانه هنوز خیابانها مملو از دستکشهای مصرفشده و ماسکهای دورانداختهشده است یا از طرفی سطلهای زباله موجود در شهرستانها بویژه آنهایی که در مناطق پر ازدحام وجود دارد، هیچ کدام درب ندارند. از آن بدتر گاهی در خیابانها اخلاط دهان و بینی رها شده است که چرخه انتقال بیماری را کامل کرده و پاکبانان را در برابر کرونا بیدفاع میکند. امید میرود مردم در این زمینه عاقلانه رفتار کنند و سبب بیماری خود و دیگران نشوند. اما این مسئله نمیتواند سبب بیتوجهی مسئولان شود آنها باید اقلام بهداشتی شامل دستکش، ماسک و محلول ضدعفونی را به همه پاکبانان تحویل دهند و روزانه تب این افراد را در نظر بگیرند چون پاکبانان از جمله افرادی هستند که در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا فعالیت میکنند.