تبدیل شهر فرودگاهی امام به یک مرکز مالی بین‌المللی
تبدیل شهر فرودگاهی امام به یک مرکز مالی بین‌المللی

  زهرا ایران‌شاهی / شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در طول یکی دو سال گذشته خیز محکمی برای تبدیل شدن به محیطی بین‌المللی برای تجارت برداشته است. این شرکت مکانی است که برای استقرار شرکت‌های صادرات محور ایرانی و بین المللی ایجاد شده و مزایای تجارت در اینجا شامل موارد زیر است: ارائه تسهیلات و تامین […]

  زهرا ایران‌شاهی /
شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در طول یکی دو سال گذشته خیز محکمی برای تبدیل شدن به محیطی بین‌المللی برای تجارت برداشته است. این شرکت مکانی است که برای استقرار شرکت‌های صادرات محور ایرانی و بین المللی ایجاد شده و مزایای تجارت در اینجا شامل موارد زیر است: ارائه تسهیلات و تامین زیرساخت ها و تاسیسات مورد نیاز مشتریان جهت تولیدات و خدمات با کیفیت و در سطح بین المللی؛ ایجاد دسترسی به بازار مصرف و رشد تعاملات بنگاه های اقتصادی بین المللی با گسترش سریع ارتباطات با سرزمین اصلی؛ ارائه مزایا و مشوق های سرمایه گذاری مشابه مناطق آزاد بین المللی؛ فراهم کردن محیط کاری امن، ایمن، پویا، لذت بخش و بین المللی.
موارد فوق تنها بخشی از مزایای تجارت در شهر فرودگاهی است و در این بین، تاسیس منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) نیز به مساحت ١٥٠٠ هکتار به موجب ماده ١٦٦ برنامه پنجم توسعه و در راستای اهداف کلان اقتصاد کشور و تبدیل شدن شهر فرودگاهی به قطب راهبر کارگو و قطب دوم مسافری منطقه، با تاکید بر بنیان گذاری و توسعه فعالیت های اقتصادی، تولیدی، صنعتی و افزایش جذابیت های سرمایه گذاری، به عنوان یک پروژه بزرگ ملی، در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
این در حالی است که طرح جامع شهر فرودگاهی با مشارکت یک شرکت مشاور خارجی و سه شرکت داخلی، به منظور انتقال دانش به داخل کشور تهیه و تصویب شد. این طرح در سه فاز ۵ ساله، ده ساله و ۱۵ ساله طراحی شده است و بناست که پس از ۳۰ سال و اجرای کامل این سه فاز، شهر فرودگاهی بتواند ماموریت خود در تبدیل به هاب اول منطقه در حمل بار و هاب دوم منطقه در جابجایی مسافر را تکمیل کند.
  ​تکمیل پروژه های فاز اول طرح جامع
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با بیان اینکه اجرای فاز اول طرح جامع با جدیت انجام می شود، گفت: افتتاح ترمینال سلام، برقراری پروازهای داخلی در فرودگاه امام خمینی (ره) و آغاز به کار منطقه آزاد اقتصادی از جمله ماموریت های فاز اول طرح جامع بود که در سال جاری تکمیل شده اند. همچنین راه اندازی منطقه ویژه تجاری نیز در شش ماهه دوم سال جاری در دستور کار قرار دارد.
محمدمهدی کربلایی به افتتاح محدوده پیشران منطقه آزاد اقتصادی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با حضور رییس جمهور اشاره کرد و گفت: این مجموعه اکنون به عنوان هشتیمن منطقه آزاد در کشور آغاز به کار کرده است. در مدت کوتاهی که از آغاز به کار منطقه آزاد گذشته، ۱۶ شرکت در این منطقه ثبت شده و ثبت ۳۰ شرکت دیگر نیز در حال طی مراحل اداری است.
وی ادامه داد: مذاکرات گسترده ای برای جذب سرمایه داخلی و بین المللی در منطقه آزاد در جریان است که بخشی از این مذاکرات اکنون به انعقاد تفاهم نامه منجر شده است. اکنون زیرساخت های نرم افزاری برای جذب سرمایه در این منطقه اجرا و بستر برای فعالان حوزه سرمایه گذاری فراهم شده است.
این مدیر ارشد صنعت هوانوردی کشور با اشاره به اهمیت گزینش الگوی مناسب برای تبدیل شهر فرودگاهی به یک مرکز مهم مالی و اقتصادی جهانی گفت: محدودیت هایی که امروز وجود دارد، در آینده از بین می رود. بنابراین مهم است که سنگ بنای این مرکز درست گذاشته شده تا در آینده بتواند نقش خود را در بازارهای بزرگ جهانی به درستی ایفا کند. مهم است که این مرکز بتواند در شرایط فعلی از ظرفیت ها و امکانات موجود، حداکثر استفاده را ببرد.
  پرواز مستقیم به ۶۰ نقطه از جهان در شهر فرودگاهی
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در ادامه به بیان مزیت های ویژه این مجموعه برای سرمایه گذاران پرداخت و گفت: در حالی که تمام مناطق آزاد کشور در مناطق مرزی قرار گرفته اند، منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در مجاورت پایتخت، یعنی مرکزی که بیشترین فعالیت اقتصادی در آن انجام می شود، قرار دارد.
کربلایی با بیان اینکه زیرساخت های مهم ریلی و جاده ای در کنار این مجموعه قرار گرفته است، افزود: شهر فرودگاهی، یک فرودگاه مهم بین المللی است که بیشترین پروازهای بین المللی کشور در آن انجام می شود. امروز با وجود تمام محدودیت ها، این فرودگاه به ۶۰ نقطه در ۴۰ کشور جهان پرواز مستقیم دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ایجاد چهار شهر لجستیک در کشور برنامه ریزی شده که یکی از آن ها در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) قرار دارد. دولت وظیفه خود را انجام داده و بستر مناسب را برای فعالیت اقتصادی فراهم کرده است. اکنون نوبت فعالان اقتصادی است که نقش خود را ایفا کنند.
وی افزود: برنامه ریزی جهت ایجاد مرکز مالی بین المللی در منطقه آزاد، ایجاد و گسترش بازار سرمایه و انواع بورس ها، تنوع بخشیدن به ابزارها و خلق ابزارهای جدید، ایجاد و توسعه نهادهای مالی از صندوق ها و شرکت های سرمایه گذاری، بانک های سرمایه گذاری و … در مناطق آزاد، گسترش مشارکت های عمومی و خصوصی در مناطق برای اجرای طرح های زیرساختی، برنامه ریزی برای گسترش خدمات بانکی در منطقه آزاد با استفاده از فناوری اطلاعات و توسعه خدمات فرابورس در مناطق آزاد به منظور تامین مالی پروژه ها از منابع اولیه از جمله اهداف این نشست است.
گفتنی است که آیین افتتاح و آغاز فعالیت منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) نیز خردادماه امسال با حضور حسن روحانی برگزار شد و پنجره واحد خدمات منطقه آزاد در این مجموعه مستقر شد.