زهرا ایرانشاهی / تا یک روز پیش از انتشار این گزارش در جهان ۹۵ هزار و ۷۰۰ نفر بر اثر ویروس کرونا از شاخه کوید۱۹ جام باخته اند. آماری که رو به افزایش است و سهم کشور ما از آن تاکنون حدود ۵هزار نفر بوده است. مشکل اصلی در انتقال این ویروس مهلک […]
زهرا ایرانشاهی /
تا یک روز پیش از انتشار این گزارش در جهان ۹۵ هزار و ۷۰۰ نفر بر اثر ویروس کرونا از شاخه کوید۱۹ جام باخته اند. آماری که رو به افزایش است و سهم کشور ما از آن تاکنون حدود ۵هزار نفر بوده است. مشکل اصلی در انتقال این ویروس مهلک این است که پروسه انتقال آن در بسیاری از موارد غافلگیرانه است. یعنی ممکن است این بیماری مستقیما از افراد و یا از اشیایی که فرد مبتلا آن را لمس کرده، انتقال یابد.
بنابراین مقدمه، فعالیت های مربوط به تخلیه و بارگیری کالاهای مصرفی مردم بویژه در بنادر و سایر شئون حمل ونقل که در گیر در امر حمل کالا هستند، بسیار مهم خواهد بود. این در حالی است که از حدود یک ماه و نیم قبل که برای بسیاری از مردم و مسئولان هنوز مسجل نشده بود که موارد ابتلا در کشور وجود دارند یا نه، سیستم های حمل ونقل کالا با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و ضدعفونی کالاها و ناوگان حمل ونقلی (در بخش بار و مسافر) سعی در عدم انتقال این ویروس از این طریق شدند. نتایجِ مثبتِ حاصل از قطع زنجیره انتقال از این طریق، هیچگاه بازگو نشده است و هیچ کس از این افراد که همچون کادر درمانی کشور، جان بر کف دست گرفته و در خط مقدم خدمت به هموطنان خود قرار گرفته اند تا مایحتاج مردم را تامین کنند، تقدیر نکرده است.
«جمله» با اطلاع از فعالیت های این عزیزان عرصه حمل ونقل در همه شئون خود در حوزه های جاده ای و دریایی و هوایی و ریلی، کمال تقدیر از ایشان را دارد و از خوانندگان گرانقدر خود هم نقاضا داریم که در بازنشر تلاش های این عزیزان، کوشش کنیم تا بتوانیم با امید و آگاهی بیشتری- این ویروس که مشخص نیست تا چه زمانی مهمان خانه های ماست- را شکست دهیم.
این در حالی است که مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی خبر داده است که فعالیتهای مربوط به تخلیه و بارگیری کالاها با رعایت پروتکلهای بهداشتی و طبق دستورالعمل و مصوبههای ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام میشود.
محمد راستاد افزود: ناوگان حملونقل در این ایام به ویژه از ابتدای سال به صورت شبانهروزی در حال تخلیه کالاهای اساسی هستند، بنابراین در این ایام نه تنها فعالیت در این حوزه کاهش نیافته، بلکه رشد چشمگیری هم داشته است.
راستاد همچنین درباره روند توسعه ای بندر شهید رجایی در سال جاری، اظهار داشت: حدود ۹۰۰ متر از اسکلههای فاز ۳ کانتینری در بندر شهید رجایی تکمیل و به بهرهبرداری میرسد که با تکمیل فاز ۳ این بندر، ظرفیتهای قابل توجهی به زیرساختهای این بنادر اضافه میشود و از سویی در نظر داریم هم زمان موضوع توسعه اراضی پسکرانه را به مرحله اجرا برسانیم.
وی تأکید کرد: تکمیل زیرساختها، جذب سرمایهگذاری برای تأسیسات زیربنایی و روبنایی و تکمیل پروژههای اسکلههای نفتی در بندر شهید رجایی نیز در دستور کار قرار گرفته است، با تکمیل پروژه اسکلههای نفتی میزان تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی افزایش پیدا می کند.
گفتنی است که توسعه بنادر بازرگانی موجب رونق بخشی و افزایش سرعت و دقت در حمل ونقل کالا خواهد شد که این امر علاوه بر موارد فوق بر رعایت حرفه ای تر پروتکل های بهداشتی در شرایط فعلی جهان نیز موثر خواهد بود. چراکه رشد تکنولوژی همواره تاثیرات مثبت متنوعی داشته و دارد.
این در حالی است که علاوه بر بندر شهید رجایی حالا مدیرعامل سازمان بنادر از توسعه پسکرانه بندر چابهار و توسعه اسکلههای آن نیز خبر داده است.
درواقع اتصال کریدور لجستیکی به بندر چابهار و به پسکرانهها که شامل ایجاد جادهها و مسیر خطوط ترددهای بینالمللی میشود از دیگر اقداماتی است که در این بندر طی سال جاری توسط سازمان بنادر انجام میشود.
راستاد در اینباره با اشاره به اینکه تجهیز بندر چابهار از مهمترین برنامههایی است که امسال توسط سازمان بنادر و دریانوردی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: نصب تجهیزات استراتژیک و همچنین توسعه همکاری ها با کشورهای منطقه جهت افزایش تبادل کالا از مهمترین برنامههایی است که در این بندر، طی ماههای آینده انجام میشود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین با اشاره به اینکه واردات کالاهای اساسی در بسیاری از بنادر طی یک الی دو ماه گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا به شکل چشمگیری افزایش یافته است، گفت: ورود کالاها به بنادر شهید رجایی، امام(ره)، امیرآباد، نوشهر و انزلی افزایش یافته است و در این زمینه تمام بخشهای حملونقلی از جمله قطار و ناوگان جادهای همکاریهای لازم را جهت جابجایی کالا دارند.
گفتنی است که سال گذشته علیرغم همه تحریمهایی که متوجه صنعت حملونقل دریایی و کشتیرانی شده بود، حدود ۱۵۰ میلیون تن کالا در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شد که رشد ۶ درصدی را نسبت به سال ۹۷ نشان میدهد. ورود کشتیهای اقیانوس پیما به بنادر ایران هم رشد ۸ درصدی به دست آمد و از نظر واردات محموله های غیرنفتی که بخش عمدهای از آنها کالاهای اساسی هستند، شاهد افزایش ۲۵ درصدی فعالیت در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ بودیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره عملکرد تخلیه و بارگیری بنادر کشور از روز نخست تا هفدهم فروردین سال ۱۳۹۹ گفته است: در ایام نوروز علی رغم شرایط خاصی که وجود داشت تا روز هفدهم فروردین امسال چیزی حدود ۳.۳ میلیون تن حجم محمولاتی بوده که در بنادر کشور تخلیه و بارگیری شده است.
وی افزود: در این مدت میزان واردات حدود ۱.۴ میلیون تن و صادرات غیرنفتی نزدیک به ۸۰۰ هزار تن است. تعداد کانتینرهایی که در این مدت زمانی تخلیه و بارگیری شده اند هم بیش از ۲۰هزار TEU بوده است.
راستاد با اعلام اینکه از ابتدای امسال تا ۱۷ فروردین ۲۷۰ فروند کشتی اقیانوس پیما وارد بنادر کشور شدهاند، درخصوص عملکرد بنادر تحت حاکمیت سازمان بنادر و دریانوردی همزمان با شیوع ویروس کرونا در ابتدای سال جاری اظهار داشت: با توجه به آمار و ارقامی که اشاره شد و در شرایطی که بیشترین محدودیت ها برای فعالیت های اقتصادی وجود داشت، خوشبختانه بیشترین حجم عملیات در بنادر تجاری کشور انجام شد.
گفتنی است که بخش عمده کالاهایی که در این مدت وارد کشور شده، کالاهای اساسی است که شامل مواد غذایی، نهاده های دامی و غلات است.