روند زیاندهی بانک ملی ایران کُند شد. با مدیریت فنی و تخصصی، اصلاح ساختار مالی، پیگیری مطالبات معوق، تلاش در جهت بهبود نسبتهای مالی و….، بانک ملی ایران توانسته است شیب تولید زیان را نزولی کرده و ترمز زیاندهی را بکشد. در حالی که در سال ۱۳۹۹ عملکرد بانک ملی ایران با ۶۷ هزار میلیارد […]
روند زیاندهی بانک ملی ایران کُند شد.
با مدیریت فنی و تخصصی، اصلاح ساختار مالی، پیگیری مطالبات معوق، تلاش در جهت بهبود نسبتهای مالی و….، بانک ملی ایران توانسته است شیب تولید زیان را نزولی کرده و ترمز زیاندهی را بکشد.
در حالی که در سال ۱۳۹۹ عملکرد بانک ملی ایران با ۶۷ هزار میلیارد ریال زیان همراه بود، با تغییر مدیریتی و استقرار مدیریت درآمد-هزینه، زیان بانک در سال مالی ۱۴۰۰ به حدود ۲۶ هزار میلیارد ریال کاهش یافت و عملا تولید زیان را ۶۰ درصد کاهش داده است.
بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۰ توانست به تراز عملیاتی مثبت برسد که تداوم این موضوع در کنار کاهش هزینههای جاری و مطالباتی میتواند به سودآوری این بانک تبدیل شود.
بر اساس گزارش ارائهشده در مجمع عمومی بانک ملی که صبح امروز با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، تراز عملیاتی بانک ملی در سال گذشته حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال مثبت بوده است و این در حالی است که این تراز در سال ۹۹، منفی ۱۶ هزار میلیارد ریال بود.
شهریور سال گذشته بود که انتشار صورتهای مالی بانکهای دولتی، زیان قابل توجهی را در عملکرد آنها روایت میکرد اما به نظر میرسد بانک ملی با تغییر مدیریتی توانسته است روند تولید زیان خود را کاهنده کند.
اصلاح ساختار مالی، تغییر ترکیب منابع و افزایش اعطای تسهیلات از جمله مهمترین عوامل مثبت شدن تراز عملیاتی بانک محسوب میشوند.
تغییر ترکیب منابع
در همین حال، این بانک توانسته است با تغییر ترکیب منابع و جذب بیشتر منابع ارزانقیمت و افزایش تسهیلات پرداختی، سود پرداختی به سپردهها را کاهش داده و در مقابل، درآمدهای تسهیلاتی خود را افزایش دهد.
در سال گذشته میزان منابع قرضالحسنه جاری بانک ملی ایران ۴۳ درصد و قرضالحسنه پسانداز ۳۷ درصد افزایش داشته است. در عین حال، سهم منابع سرمایهگذاری بلندمدت از ۳۴ درصد منابع در سال ۹۹ به ۳۱ درصد کاهش یافته است.
رشد تسهیلات پرداختی
تسهیلات پرداختی بانک ملی ایران در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲۷۴ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.
این بانک در سال گذشته بیش از ۷۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش صنعت و معدن پرداخت کرده است که رقم تسهیلات پرداختشده نسبت به سال قبل از آن، ۸۳ درصد افزایش نشان میدهد و بیانگر نگاه حمایتی و ویژه این بانک به بخش تولید و اشتغال است.در چهارماهه نخست سال ۱۴۰۱ نیز سهم تسهیلات بخش صنعت و معدن به ۳۶ درصد افزایش یافته است و این بانک قدمهای مناسبی برای تحقق افزایش سهم حوزه صنعت و معدن از تسهیلات بانکی به ۴۰ درصد برداشته است.
پیش از این محمدرضا فرزین، مدیرعامل بانک ملی گفته بود این بانک دارای نگاه حمایتی به بنگاههای اقتصادی و تولیدی است و طبیعی است که وظیفه بانک ملی ایران به عنوان بازوی پرتوان دولت، در این زمینه پررنگتر است.در همین حال، در سال گذشته تسهیلات پرداختی از سوی بانک ملی ایران به بخش کشاورزی ۷۵ درصد، مسکن و ساختمان ۵۳ درصد، بازرگانی ۸۵ درصد، خدمات ۲۲ درصد و صادرات ۳۹ درصد رشد داشته است.
وصول مطالبات
عملکرد موفق بانک ملی ایران در وصول مطالبات توانسته است قدرت تسهیلاتدهی این بانک را تقویت کند. عملکرد بانک در بخش وصول مطالبات در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۲۶ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن ۴۱ درصد افزایش نشان میدهد.
تحقق یک وعده
محمدرضا فرزین در مراسم معارفه خود به عنوان مدیرعامل بانک ملی ایران قول داده بود که «ماشین زیان دهی» این بانک را متوقف کند و اکنون صورتهای مالی سال ۱۴۰۰ و اقدامات صورت گرفته تا پایان تیرماه سال جاری در بانک ملی ایران نشان می دهد که این وعده محقق شده است.استفاده از ظرفیت کارشناسی، به کارگیری روش های نوین مدیریتی و تسلط بر پارامترهای موثر، اکنون صورت های بانک ملی ایران را به نقطه مطلوبی رسانده و ادامه این روند می تواند شرایط را به نفع بانک تغییر دهد.
عمان پنجمین شریک صادراتی در بین کشورهای همسایه شد
رایزن بازرگانی ایران در عمان اعلام کرد: این کشور پنجمین شریک صادراتی در بین کشورهای همسایه شد.
مهرداد فلاح اوریمی رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عمان با اشاره به رشد ۱۲۳ درصدی صادرات ایران به عمان طی ۴ ماهه ۱۴۰۱ گفت: صادرات کالا به عمان طی ۴ ماهه سال ۱۴۰۱ به ۴۱۵ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۳ درصد از نظر ارزش افزایش داشته است.
وی با اشاره به جایگاه عمان در تجارت خارجی کشورمان گفت: طی مدت یاد شده عمان در رتبه هفتم کشورهای هدف صادرات ایران و در رتبه پنجم کشورهای همسایه بعد از عراق، امارات، ترکیه و افغانستان قرار گرفت که این رتبه نسبت به سالهای گذشته بی سابقه بوده است؛ همچنین عمان در رتبه دوم کشورهای شورای همکاری خلیج فارس طرف صادرات ایران
قرار دارد.
شایان ذکر است حجم مبادلات تجاری بین دو کشور طی ۴ ماه سال جاری به ۶۴۷ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۶ درصد رشد داشته است.
افزایش تولید نفت ایران از خلیج فارس
مدیر عامل شرکت DCI از اتمام حفاری ۱۰ حلقه چاه میدان سیری خبر داد و گفت: با در تولید قرار گرفتن دهمین چاه پروژه سیری در سکوی نصر۶ این پروژه تکمیل شد و تولید نفت از خلیج فارس افزایش یافت.
حمیدرضا ثقفی اظهار کرد: حفاری ۱۰ حلقه چاه میدان سیری در سکوهای نصر۵، نصر۶، ایلام۱ و ایلام۳ با کوشش و تلاش شبانه روزی تیم پروژه سیری، عملیات حفاری و همیاری شرکت نفت فلات قاره ایران با در تولید قرار گرفتن دهمین چاه آن در سکوی نصر۶ (چاه SIC-F۳) تکمیل شد.وی افزود: اجرای پروژه میادین اسفند و سیوند با توجه به پیچیدگیهای زمینشناسی و مشکلات عدیده حفاری و عملیاتی و همچنین با وجود پلتفرمهای قدیمی بسیار سخت و پیچیده بود، به طوری که بهرهبرداری کامل از ظرفیتهای این میادین طی سالیان گذشته به دلایل مورد اشاره میسر نشده بود.
ثقفی ادامه داد: هم اکنون با تکمیل دهمین چاه از میدان سیوند با درصد فیزیکی بیش از ۹۰ درصد، تعهد ۱۰۰ درصدی تولید و تزریق را (با در نظر گرفتن اضافه کاریهای انجام شده) تنها با در اختیار داشتن حدود ۴۰ درصد منابع مالی محقق شده است.
آغاز عملیات اجرایی توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز در هفته دولت
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران از آغاز عملیات اجرایی توسعه میدانهای مشترک نفت و گاز در هفته دولت خبر داد.محسن خجستهمهر در نخستین آیین گردهمایی فعالان فرهنگی شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه تقریباً همه میدانهای مشترک تعیین تکلیف شدهاند، از آغاز عملیات اجرایی میدان مشترک نفتی سهراب، یاران شمالی، یارانجنوبی، لایه نفتی پارس جنوبی و میدان گازی بلال در هفته دولت خبر داد و گفت: همزمان با هفته دولت، ردیف بعدی پالایشگاه طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز راهاندازی میشود.وی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی شرکت ملی نفت، تولید ثروت برای کشور است، افزود: ما دارای ذخائر عظیم نفت و گاز هستیم بنابراین باید برای تولید و استفاده از آن برنامهریزی کنیم.مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ما در صنعت نفت به ۱۶۰ میلیارد دلار برای سرمایهگذاری در این صنعت در طی ۸ سال آینده نیاز داریم، تصریح کرد: در بخش توسعه میدانهای نفت و گاز در دولت جدید با پشتکار و همت وزیر نفت در این بخش اقدامهایی جدی آغاز شده است.خجستهمهر اظهار کرد: حفاری ۴ حلقه چاه از فاز ۱۱ پارس جنوبی مراحل نهایی را طی میکند و لولهگذاری دریایی آن نیز پایان یافت.
تأمین ۹۲ درصد برق واحدهای صنعتی کشور بدون محدودیت
مصطفی رجبی مشهدی اظهار داشت: از ۶۳۰ هزار واحد صنعتی کشور ۵۸۰ هزار واحد مشمول هیچ محدودیت و مدیریت مصرف برق قرار نگرفتند و حدود ۹۲ درصد که عمدتاً واحدهای صنعتی کوچک بودند توانستند به اشتغال پایدار خود ادامه دهند و محدودیتی از لحاظ مصرف برق نداشتند و تنها ۸ درصد از واحدهای صنعتی در برنامه مدیریت ما بودند.وی ادامه داد: در سال گذشته به دلیل کمبود برق در شهرکهای صنعتی، ۲ روز بهصورت برنامهریزیشده ناچار به قطع برق بودیم که امسال تنها ۱۲ ساعت در هفته محدودیت در مصرف داشتند که میتوانستند با استفاده از شیفت شب یا فعالیت در روز جمعه آن را هم جبران کنند.سخنگوی صنعت برق گفت: ۴۴۰ واحد انرژی بر در کشور وجود دارد که عمدتاً از واحدهای بزرگ در بخش فولاد، سیمان، آلومینیوم و مس بودند که بهگونهای برنامهریزی کردیم تا این واحدها تعمیرات و یا تعطیلات خود را در طول سال به تابستان موکول کنند.رجبی مشهدی ادامه داد: در همین بخش ما ۱۱.۴۴ درصد رشد برق مصرفی داشتیم که میزان رشد مصرف برق در بخش پتروشیمی ۳۰ درصد آلومینیوم کشور ۱۸ درصد، بخش فولاد کشور ۱۰ درصد و سیمان ۵۰۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد مصرف برق داشتند.
۲ برابر نیاز کشور تولید خوراک آبزیان داریم
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات گفت: ۲ برابر نیاز کشور شاهد تولید و عرضه خوراک آبزیان هستیم که این مهم در نتیجه ظرفیت بالای حوزه آبزیپروری کشور است.سید حسین حسینی در حاشیه بازدید از ظرفیتهای دریاچه گیلارلو در گرمی اظهار کرد: ۴۷۵ هزار تن نیاز کشور به خوراک و نهادههای آبزیان است در حالی که توان تولید ما بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن است.وی حمایت ویژه وزارت جهاد کشاورزی را از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان محصولات آبزیپروری یادآور شد و تصریح کرد: برای اولین بار در حمایت از این صنعت سودآور تسهیلات ارزان قیمت در قالب شیلات کارت با ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۲ درصد به متقاضیان پرداخت میشود.معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات گفت: از محل بازارگاه نیز برای فعالان صنعت شیلات ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۵ درصد پرداخت میشود تا آنها بتوانند تولید خود را افزایش دهند.حسینی تولید سال گذشته آبزیان را یک میلیون و ۲۵۷ هزرار تن اعلام کرد و افزود: این میزان تولید امسال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن پیشبینی شده که بخش عظیمی از آن صید و کمتر از ۵۵۵ هزار تن نیز آبزیپروری است.