تسويه بدهی ۵۰۰ واحد توليدی و بخشودگی سود تسهيلات آنان
تسويه بدهی ۵۰۰ واحد توليدی و بخشودگی سود تسهيلات آنان

  مديرعامل بانك صنعت و معدن گفت: اين بانك با استفاده از ظرفيت بند(ل) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۹۸ كل كشور، بدهی غير جاری ۵۰۰ واحد توليدی كوچك و متوسط (SME) را شامل بخشودگی سود تسهيلات قرار داد. دكتر حسين مهري با اشاره به اهميت حمايت از واحدهاي توليدي در شرايط تحريم هاي ظالمانه […]

 

مديرعامل بانك صنعت و معدن گفت: اين بانك با استفاده از ظرفيت بند(ل) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۹۸ كل كشور، بدهی غير جاری ۵۰۰ واحد توليدی كوچك و متوسط (SME) را شامل بخشودگی سود تسهيلات قرار داد.

دكتر حسين مهري با اشاره به اهميت حمايت از واحدهاي توليدي در شرايط تحريم هاي ظالمانه و شيوع ويروس كرونا عنوان داشت: اين بانك بخشودگی سود تسهيلات کمتر از يک ميليارد ريال را در راستاي اجراي بند «ل» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور درخصوص بخشودگی سود تسهيلات کمتر از يک ميليارد ريال بانک مرکزي در دستور كار خود قرار داده و اجرا نمود.

وي افزود: بر اين اساس از تاريخ صدور مجوز بانك مركزي در پايان تيرماه ۹۸ تا تاريخ پايان اجراي قانون فوق در پايان خردادماه سال جاري، مبلغ ۵۷۷ ميليارد ريال مطالبات اين بانك از مشتريان كه بالغ بر ۵۰۰ فقره تسهيلات مربوط به واحدهاي كوچك و متوسط (SME) بوده و در طبقه بدهي هاي غير جاري قرار داشت، تسويه گرديد.

دكتر مهري در خصوص جزييات اين اقدام تصريح كرد: با پرداخت ۳۸ درصد مبلغ تسهيلات يعني صرفاً ۲۲۳ ميليارد ريال به صورت نقدي از جانب مشتريان، مبلغ ۱۳۵ ميليارد ريال جرايم متعلقه مازاد بر نرخ سود تسهيلات، مشمول بخشودگي قانوني شد و مبلغ ۲۱۹ ميليارد ريال نيز بابت بخشش سود تسهيلات مزبور به عنوان مطالبات از بانك مركزي لحاظ گرديد.

 

«سککوک» تحولی شگرف در بخش اعتباری سیستم بانکداری کشور ایجاد می کند

مدیرعامل بانک ملی ایران از ایجاد تحولی شگرف در بخش اعتباری سیستم بانکداری کشور با اجرایی شدن پروژه «سککوک» این بانک خبر داد.

دکتر محمد رضا حسین زاده با بیان این که سامانه کشوری کسب و کار به کسب و کار موسوم به «سککوک» اولین سامانه مبادلات اعتباری در ایران است که به منظور حمایت از تولید و تسهیل تعاملات تجاری داخلی و بین المللی طراحی شده است، اظهار کرد: سککوک خدمت نوینی از بانک ملی ایران است که هدف آن ایجاد یک اکوسیستم جامع کسب و کار در زنجیره تأمین از تولید تا مصرف برای کسب و کارهای کشور است.

وی که در نشستی با دست اندرکاران سککوک، آخرین وضعیت این پروژه را بررسی می کرد، افزود: این سامانه با ویژگی های منحصر به فردی شامل سادگی عمل و هزینه کم در راستای اجرای سیاست های توسعه اقتصادی کشور طراحی شده است. به گفته وی، بانک ملی ایران سه سال بر روی این پروژه منحصر به فرد کار مطالعاتی و تحقیقاتی انجام داده و عالی ترین سطوح مدیریتی کشور مساعدت های فراوانی با آن داشته اند. مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان این که برای اخذ مجوزهای مورد نیاز در سککوک از جمله امضای دیجیتال، سفته، برات، تمبر الکترونیکی و… با چندین وزارتخانه همکاری های نزدیکی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: ارکان وزارت امور اقتصادی و دارایی و به ویژه شخص وزیر اقتصاد از لحظه نخست تا کنون پشتیبان و حامی این پروژه مهم بوده اند و این قابل تقدیر است. حسین زاده با اعلام این خبر که «سککوک» در مراحل پایانی عملیات طراحی است، ادامه داد: با اجرایی شدن آن در سال جهش تولید، به زودی شاهد تحولی شگرف در بخش اعتباری سیستم بانکداری کشور خواهیم بود. مدیرعامل بانک ملی ایران با تاکید بر این که سککوک سامانه ای کاملا غیرحضوری است، اظهار کرد: ما قصد داریم مانند تجربه موفق پذیره نویسی غیرحضوری ETF، پروژه های بزرگ دیگر را هم به صورت غیرحضوری طراحی کنیم تا مردم بتوانند به راحتی از محل کار یا منزل به امور خود بپردازند.

 

ضرورت افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات برای تحقق جهش صادرات

عضو هیات مدیره بانک خاورمیانه گفت: برای تحقق هدف رونق تولید و به دنبال آن جهش صادراتی، افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات ایران ضروری است.

سیدحسین سلیمی درباره افزایش سرمایه بانک توسعه صادرات ایران اظهار داشت: در حال حاضر نه تنها بانک توسعه صادرات بلکه سرمایه دیگر بانک‌های کشور نیز نسبت به حجم عملیاتی که انجام می‌دهند کافی نیست.

وی دلیل این موضوع را متاثر از افزایش نرخ ارز در دو سال گذشته عنوان کرد و افزود: افزایش نرخ ارز حتی در سامانه نیما نسبت به سال ۹۷ باعث شده تا نیاز بنگاه‌ها به نقدینگی افزایش سه تا چهار برابری یابد و همزمان بانک‌ها نیز باید کفایت سرمایه خود را اعمال کنند تا توانایی پرداخت تسهیلات به این حجم از تقاضا را داشته باشند. این کارشناس مسائل بانکی با بیان اینکه هر بانک می‌تواند تا ۱۵ برابر سپرده‌های خود، تسهیلات پرداخت کند، اظهار داشت: در حال حاضر رقم سپرده‌های بانکی بالا نیست، ولی تقاضا برای دریافت تسهیلات بالاست و تنها راه باقی مانده برای پاسخ به این حجم از نیاز، افزایش سرمایه است و بانک توسعه صادرات نیز به عنوان بانک تخصصی حوزه صادرات باید سرمایه خود را افزایش دهد تا بتواند پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان و صادرکنندگان باشد. عضو هیات رییسه کمیته ایرانی اتاق‌های بازرگانی ICC گفت: طی دو سال گذشته بحث اصلی در کشور موضوع رونق تولید و جهش تولید بوده و این دو موضوع در نهایت باید به جهش در حوزه صادرات منجر شود. در حال حاضر باید تمام تمرکز ما بر افزایش صادرات و تولیدات صادرات محور باشد تا بتوانیم ارز مورد نیاز کشور را تامین کنیم.