تصمیمات یک‌شبه، بزرگترین آفت اقتصاد ایران
تصمیمات یک‌شبه، بزرگترین آفت اقتصاد ایران

  مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در دیدار هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر محدودیت‌ها و شکل‌گیری برخی کمبودهای ارزی اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی از وزیر صنعت جدید انتظار کار خارق‌العاده‌‍ای ندارند؛ بلکه تنها خواسته در شرایط فعلی این است […]

 

مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، در دیدار هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران با سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر محدودیت‌ها و شکل‌گیری برخی کمبودهای ارزی اظهار داشت: فعالان بخش خصوصی از وزیر صنعت جدید انتظار کار خارق‌العاده‌‍ای ندارند؛ بلکه تنها خواسته در شرایط فعلی این است که اعتماد بخش خصوصی جلب شود و در زمانی که صادرات تنها منبع درآمد دولت است، ساختارهای موجود کمی تغییر کند. وی، افزایش تعرفه‌ها و اخذ تصمیمات یک شبه را یکی از بزرگترین مشکلات فعلی عنوان کرد و خواستار در نظر گرفتن حداقل مهلت از فاصله تصمیم تا اجرا شد. انتقاد از اخذ کارمزد بر مبنای ارزش کالا در هنگام ثبت سفارش از دیگر موضوعاتی بود که از سوی نایب رئیس اتاق ایران مطرح شد.

 

زیان ۸.۸ تریلیون دلاری اقتصاد جهانی از کرونا

گزارش بانک توسعه آسیا حاکی است که اقتصاد جهانی ممکن است به‌دلیل شیوع کرونا بین ۵.۸ تا ۸.۸ تریلیون دلار یا معادل ۶.۴ تا ۹.۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی، متحمل زیان شود. در این میان زیان اقتصادی در آسیا و اقیانوس آرام ممکن است از ۱.۷ تریلیون دلار تحت سناریوی مهار کوتاه مدت سه ماهه تا ۲.۵ تریلیون دلار تحت سناریوی مهار طولانی مدت شش ماهه متغیر باشد، با توجه به اینکه این منطقه حدود ۳۰ درصد کل کاهش تولید جهانی را به خود اختصاص می دهد. دولت های سراسر جهان به تاثیرات این بیماری همه گیر واکنش نشان داده و تمهیداتی چون حمایت مستقیم برای پوشش زیان درآمدها را به اجرا گذاشته اند. این تحلیل و ارزیابی، ۹۶ اقتصاد متاثر از کرونا با بیش از ۴ میلیون موارد ابتلا به کووید – ۱۹ را پوشش می دهد.

 

 

ثروتمندان انگلیسی نقره داغ شدند!

به طور متوسط میلیاردرهای انگلیسی یک میلیارد دلار از ثروت خود را در سال جاری از دست داده اند. ۱۵ فرد نخست در رده بندی میلیاردرهای انگلیسی از ابتدای امسال تاکنون جمعا ۱۶ میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده اند. جیم راتکلیف، ثروتمندترین فرد انگلیس بیش از سایرین از شیوع کرونا آسیب دیده است و ثروتش در مقایسه با سال قبل با ۲۴ درصد کاهش به ۱۶ میلیارد دلار رسیده است. جیمز دایسن، مالک یکی از بزرگ ترین کارخانه های تولید جاروبرقی در جهان که سال گذشته با خرید گران ترین خانه در سنگاپور خبرساز شده بود نیز ۲.۴ میلیارد دلار از ثروت خود را از دست داده است. ریچارد برنسون، مدیرعامل گروه ویرجین نیز ۱.۱ میلیارد دلار از ثروتش را از دست داده است. انتظار می رود، کاهش ثروت بیشتری در انتظار میلیاردرهای انگلیسی تا پایان امسال باشد.

 

بازگشت سرمایه گذاران خارجی به آمریکا

میزان خرید دارایی های دلاری توسط سرمایه گذاران خارجی مجددا افزایش یافت. در ماه مارس سرمایه گذاران خارجی در مجموع ۳۴۹.۹ میلیارد دلار دارایی های مختلف دلاری خریداری کرده اند که این رقم در مقایسه با ماه فوریه ۱۴.۳ میلیارد دلار افزایش داشته است. طی این مدت هم چنین ۲۹۹.۳ میلیارد دلار دارایی دلاری نظیر اوراق بدهی دولتی و خصوصی توسط سرمایه گذاران خارجی به فروش رفته است که این رقم در مقایسه با ماه قبل ۴.۹ میلیارد دلار بیشتر شده است. تا پایان ماه مارس، چین با در اختیار داشتن یک تریلیون و ۱۲۰ میلیارد دلار اوراق، بزرگ ترین دارنده اوراق قرضه وزارت خزانه داری در جهان بوده است و پس از این کشور نیز ژاپن با در اختیار داشتن یک تریلیون و ۷۸ میلیارد دلار اوراق، انگلیس با ۳۱۷.۱ میلیارد دلار در رده های دوم تا چهارم قرار دارند.

 

فاصله نرخ مصوب و قیمت در بازار ماسک چقدر است؟

طبق اعلام وزارت بهداشت سقف قیمت ماسک‌های نیمه صنعتی ۱۶۰۰ تومان تعیین شده است. همچنین قیمت ماسک سه لایه کشدار و بنددار به ترتیب ۹۶۰ و ۱۱۰۰ تومان مشخص شده است که عموما این نرخ‌ها در بازار رعایت نمی‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد حداقل قیمت ماسک ۲۰۰۰ تومان که این نرخ هم مربوط به عرضه ماسک در ایستگاه‌های مترو است، به‌طورکه در برخی ایستگاه‌ها بسته‌های پنج‌تایی ماسک سه لایه پزشکی به قیمت ۱۰ هزار تومان و بسته‌های ۵۰ تایی به قیمت ۱۰۰ هزار تومان عرضه می‌شود. در داروخانه‌ها هم قیمت ماسک‌های نیمه صنعتی و مشابه ماسک‌های سه لایه پزشکی عموما ۲۰۰۰، ۲۲۰۰ و ۳۰۰۰ تومان قیمت دارد. البته معمولا این نوع ماسک‌ها در بسته‌های سه‌تایی یا چهارتایی عرضه می‌شود.