تغییر سازوکارها نفع عده‌ای را بهم می‌زند
تغییر سازوکارها نفع عده‌ای را بهم می‌زند

وزیر صمت با بیان اینکه تغییر سازوکارها منافع عده‌ای را برهم می‌زند، گفت: وضعیت صنعت خودرو قابل قبول نیست اما روند قابل قبول است. سید رضا فاطمی در نشست خبری با بیان اینکه وزارت صمت ۲۵ درصد از اقتصاد کشور را در اختیار دارد، اظهار کرد: در حوزه سرمایه گذاری با یک عدم توازن در […]

وزیر صمت با بیان اینکه تغییر سازوکارها منافع عده‌ای را برهم می‌زند، گفت: وضعیت صنعت خودرو قابل قبول نیست اما روند
قابل قبول است.

سید رضا فاطمی در نشست خبری با بیان اینکه وزارت صمت ۲۵ درصد از اقتصاد کشور را در اختیار دارد، اظهار کرد: در حوزه سرمایه گذاری با یک عدم توازن در طول زنجیره‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله فولاد، برق، خودرو و … مواجه هستیم. این ناترازی در استان‌ها هم وجود دارد؛ به این معنا که در یک شهر فرصت شغلی وجود دارد اما نیروی انسانی نیست و یا برعکس. این ناترازی در سود صنایع مختلف نیز وجود دارد. در واقع سرمایه گذاری و وقت گذاشته‌ایم اما معماری و سازه را درست انجام نداده‌ایم.
وزیر صمت افزود: برای مدیریت باید سازوکارها را تغییر دهیم زیرا کار کردن با این سازوکار یعنی ادامه وضع موجود. مهم‌ترین رسالت ما در این دوره رفتن به سمت سازوکارهای نوینی است که این امکان را فراهم کند که ظرفیت‌ها بهینه شوند و بهتر مورد استفاده قرار گیرند.
وی نرخ ارز را یکی از مصادیق ناترازی عنوان کرد و ادامه داد: با دست خودمان قیمت‌ها را به نرخ ارز وابسته کردیم. اثر نخست اثر واردات مواد اولیه، اثر دوم اثر انتظاری تورم است و اثر سوم نیز برخی از کالاها مثل پتروشیمی‌ها طبق قوانین خودمان به نرخ ارز وابسته هستند؛ به عنوان نمونه بین اوکراین و روسیه جنگ می‌شود نرخ جهانی پتروشیمی بالا می‌رود در ایران نیز به همان تناسب افزایش قیمت را می‌بینیم.
وزیر صمت گفت: اصلاح ساختار سخت است؛ زیرا در شرایط ناپایدار هستیم و می‌خواهیم اصلاح ساختار را انجام دهیم. ۵ سال متوالی تورم بالای ۳۰ درصد داریم؛ از سویی دیگر برای فهماندن سازوکار جدید نیاز به زمان و انرژی است و همچنین تغییر سازوکارها منافع عده‌ای را به خطر می‌اندازد و این افراد سنگ اندازی می‌کنند.
فاطمی امین به ایجاد نقشه راه در صنعت خودرو اشاره کرد و افزود: اولین کار این است که در صنعت خودرو به یک ثبات برسیم که هم اکنون به آن رسیده‌ایم الان سایپا روزانه ۱۸۰۰ دستگاه خودرو و ایران‌خودرو نیز ۲۶۰۰ دستگاه خودرو در روز تولید می‌کنند و این روند تولید ادامه دارد.
وی گفت: یکی از کارهای دیگر ما در حوزه خودرو تغییر پلتفرم‌ها است ما بن‌سازه‌های خوبی نداریم اما به دنبال آن هستیم تا در این موضوع تغییراتی ایجاد کنیم امسال علاوه بر اینکه کیفیت خودرو افزایش می‌یابد تولید بن‌سازه‌ها نیز ۴ برابر افزایش خواهد یافت.
در ادامه فاطمی امین در پاسخ به سوالی در مورد تغییر سازوکارها، گفت: رویکرد حکمرانی درست انتخاب شود به مسیر درستی می‌رویم، اکثر برنامه‌ها اگرچه راهبردی بودند اما چون بر اساس حکمرانی نبودند موفقیتی نداشتند. تصور ما از حکمرانی درست انجام ۴ کار شامل اولویت گذاری، تنظیم‌گری، تسهیل گری و نظارت می‌شود.
وی افزود: در تنظیم گری مشکل داریم؛ به عنوان مثال ۳۱۷ بخشنامه و مقرره در حوزه معدن داریم که به قدری متناقض و متعدد هستند که مسئولان معدنی نیز نمی‌دانند چه کار کنند. در حال قاعده گذاری این بخش هستیم.وزیر صمت گفت: از مردادماه سال جاری با همکاری تشکل‌ها اولویت گذاری، تنظیم گری و تسهیل گری را بر اساس نقشه راه جلو خواهیم برد.وی در خصوص واردات خودرو نیز اظهار کرد: گام نخست برای واردات خودرو پر کردن شکاف عرضه و تقاضاست زیرا هم اکنون یک انباشتگی در تقاضا داریم که باعث شده تفاوت قیمت بازار و کارخانه از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یابد.
وزیر صمت در مورد عرضه خودرو در بورس کالا، با بیان اینکه در هیچ جای دنیا خودرو در بورس عرضه نمی‌شود، اظهار کرد: ما مخالفتی با عرضه خودرو در بورس کالا نداریم. دو ماه قبل از عرضه در بورس، با بورس کالا مکاتبه کردیم که الان وقتش نیست زیرا رانت زیادی را جا به جا می‌کرد و کسانی که رانت داشتند سنگ اندازی زیادی کردند.
وی با بیان اینکه حاکمیت را از صنعت خودرو جدا کرده‌ایم، ادامه داد: صنعت خودرو متولی زیاد دارد و همه صحبت و دخالت می‌کنند و می‌خواهند از این طریق کسب شهرت کنند اما پاسخگو فقط من هستم.
فاطمی امین در خصوص درج قیمت تولیدکننده، گفت: تاکنون روی ۲۲ هزار کالا درج شده است که این کار از سود نامتعارف و تخفیف‌های نادرست جلوگیری کرد.

 

 

محدودیت مصرف برق برای ۹۲ درصد مشترکان صنعتی اعمال نمی‌شود
و زیر نیرو گفت: با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۶۳۰ هزار مشترک صنعتی در کشور، ۵۸۰ هزار مشترک (۹۲ درصد) بدون هیچ محدودیت و برنامه مدیریت مصرفی از انرژی کامل در اوج بار سال ۱۴۰۱ استفاده می‌کنند.«علی‌اکبر محرابیان» افزود: امید است بتوانیم بدون مشکل برق موردنیاز این بخش را تأمین کنیم.وی ادامه داد: برق حدود ۴۹ هزار مشترک صنعتی هر روز هفته از ساعت ۱۱ صبح لغایت ۲۰ قطع می‌شد، اما در سال جاری این محدودیت به ۱۲ ساعت در طول هفته و فقط طی یک روز از ساعت ۱۱ لغایت ۲۳ اعمال می‌شود.وی گفت: ۹ ماه برنامه‌ریزی و تلاش صنعت برق موجب شد که خردادماه را با کمترین مشکلات سپری کنیم.محرابیان به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها برای موفقیت در این برنامه‌ریزی را مهم دانست و افزود: امروز شاهد همکاری و حمایت ارزشمند دستگاه‌ها هستیم که نتایج مثبتی را در کنترل مصرف برق کشور به همراه دارد.وی ادامه داد: بخش قابل‌توجهی از شرکت‌های توزیع، برنامه مدیریت مصرف را به‌خوبی اجرا کردند نظم و انضباط در کار و برنامه‌ریزی مدیریت مصرف کشور، بسیار مهم و ضروری است.

 

تسهیلات ویژه گمرک ایران برای صادرکنندگان کالا به روسیه
گمرک ایران با صدور اطلاعیه ای نحوه برخورداری صادرکنندگان کالا به روسیه از تسهیلات ویژه پروژه کریدور ساده سازی شده گمرکی را اعلام کرد.در این اطلاعیه آمده است: نظر به اینکه با توجه به توافقات اخیر با گمرک روسیه مقرر شده است در چارچوب “طرح آزمایشی پروژه کریدور ساده سازی شده گمرکی” به صادر کنندگان ایرانی محصولات فصول ۰۷، ۰۸ و ۲۰ سیستم هماهنگ شده توصیف و کد گذاری کالا تسهیلات ویژه‌ای برای ترخیص کالا از گمرکات روسیه اعطا شود، بدینوسیله به شرکت‌های صادرکننده محصولات مذکور که حائز شرایط مندرج در فایل معیارها و شرایط انتخاب فعالان اقتصادی مجاز هستند اعلام می‌شود، ضمن مطالعه کامل مستندات مندرج در بخش فعالان اقتصادی تارنمای گمرک ایران به آدرس www.irica.ir نسبت به ثبت نام در سامانه فعالان اقتصادی مجاز مطابق فایل راهنمای نحوه ارسال اطلاعات اقدام نمایند.در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: پس از ثبت نام و دریافت اطلاعات مورد نیاز، بررسی‌های لازم، برابر ضوابط و معیارهای مصوب فعالان اقتصادی مجاز مطابق فایل راهنمای نحوه ارسال اطلاعات در کمیته فعالان اقتصادی مجاز مستقر در دفتر مدیریت اطلاعات و برنامه ریزی انجام خواهد گرفت و فهرست اسامی واجدین شرایط بلافاصله به گمرک روسیه ارسال خواهد شد.

 

اجرای طرح سنجش وزن بسته‌های غذایی و شوینده‌ برای مقابله با کم‌فروشی
مدیرکل استاندارد تهران از اجرای طرح سنجش وزن بسته‌بندی‌ فرآورده‌های صنعت غذایی و شوینده‌، در استان تهران به‌صورت آزمایشی، خبر داد.«عباس نوری» در این خصوص تشریح کرد: در پی افزایش میزان کم‌فروشی در برخی از فرآورده‌ها، به‌ویژه پس از اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها، سازمان ملی استاندارد ایران با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، اقدام به بازرسی مشترک از واحدهای تولیدی صنایع غذایی و شوینده و همچنین توزین محصولات بسته‌بندی شده کرد.مدیرکل استاندارد تهران با اشاره به اینکه این طرح با هدف رعایت حقوق مصرف‌کنندگان و مقابله با کم‌فروشی و نیز نظارت دقیق‌تر بر بازار، در استان‌های تهران و البرز که سهم ۴۰ درصدی از عرضه کل کشور را دارند، به‌عنوان استان‌های منتخب در حال اجراست، افزود: کمیته اقدام ویژه، با تلاش کارشناسان اداره اندازه‌شناسی، اوزان و مقیاس‌های اداره کل استاندارد استان تهران، از تاریخ ۲۴ خردادماه سال جاری، کار خود را آغاز کرد و در این راستا، از واحدهای تولیدی استان بازرسی انجام شده است.گفتنی است، بازرسی‌ها همچنان ادامه دارد و نتایج آن متعاقباً اعلام خواهد شد.

 

تخصیص ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار به مصوبات سفرهای رئیس‌ جمهور
سازمان برنامه و بودجه کشور تاکنون افزون بر ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل منابع عمومی برای اجرای مصوبات ۲۶ سفر استانی رئیس جمهور در نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم، تخصیص داده است.
سعید جغتایی با اعلام این خبر، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون، رئیس جمهور به ۲۶ استان کشور سفر استانی کرده است که افزون بر ۱۵۶ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل منابع عمومی برای اجرای مصوبات این سفرها، تعهد شده است.
مشاور رئیس سازمان در حوزه سفرهای استانی، افزود: سازمان برنامه و بودجه در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل منابع عمومی به اجرای مصوبات سفرهای استانی تخصیص داده که با توجه به میزان کل اعتبار تعهد داده شده در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان، نشان از تخصیص ۱۱۷ درصدی اعتبارات به این مصوبات در سال گذشته است.
وی در ادامه تعداد استان‌هایی را که تفاهم‌نامه سفر استانی آنها امضا شده، ۲۵ استان اعلام کرد، افزود: همچنین مصوبات سفر ۲۰ استان نیز توسط معاون اول رئیس جمهور امضا و ابلاغ شده است.

 

واردات ۱۳۱ هزار تن گندم و روغن خام از بنادر گیلان به کشور
۱۳۱ هزار تن گندم و روغن خام در سه ماهه بهار سال جاری از طریق بنادر سه گانه استان گیلان وارد کشور شد.شرکت بازرگانی دولتی ایران بر اساس تکالیف و وظایف تنظیم بازار، تأمین انواع کالاهای اساسی، شامل گندم، روغن خام، برنج و شکر از بنادر جنوب و شمال کشور را در دستور کار دارد و همزمان با ورود این کالاها از بنادر جنوبی، بخشی از محصولات مذکور نیز طریق بنادر شمالی وارد کشور می‌شود.بر اساس این گزارش، در سه ماه نخست امسال، ۱۰۶ هزار تن گندم از طریق دریای خزر وارد کشور شده و پس از ترخیص، محموله‌های این کالای کشاورزی بارگیری شده و بر اساس برنامه‌ی حمل‌ونقل شرکت بازرگانی دولتی ایران به مراکز ذخیره‌سازی ارسال گردیده است.در همین مدت، ۲۵ هزار تن روغن خام نیز از این طریق وارد کشور شده که پس از تخلیه این مقدار روغن، نسبت به ارسال آن به کارخانجات روغن این استان و سایر استان‌های کشور برای تصفیه و تبدیل به روغن خوراکی اقدام گردیده است.بنا بر این گزارش، خرید تضمینی گندم و دانه‌های روغنی از خرداد در استان گیلان آغاز و با تجهیز و راه‌اندازی سه مرکز خرید تاکنون بیش از ۳۰۰ تن گندم و ۳۴ تن کلزا از کشاورزان این استان خریداری شده است.