تقابل های تلافی جویانه!
تقابل های تلافی جویانه!

کاوه ایرانی- روزنامه نگار/ اشاره: پس از کشته شدن دو آمریکایی و یک بریتانیایی در اثر حملات موشکی شبه‌نظامیان به مواضع آمریکا در عراق، ایالات متحده در اقدامی تلافی‌جویانه به مواضع کتائب حزب‌ا… حمله کرد. پنتاگون اعلام کرد در شامگاه پنج‌شنبه ۲۲ اسفند چندین انبار سلاح گروه کتائب حزب‌ا… در مناطق مختلف عراق هدف حمله […]

کاوه ایرانی-
روزنامه نگار/

اشاره: پس از کشته شدن دو آمریکایی و یک بریتانیایی در اثر حملات موشکی شبه‌نظامیان به مواضع آمریکا در عراق، ایالات متحده در اقدامی تلافی‌جویانه به مواضع کتائب حزب‌ا… حمله کرد. پنتاگون اعلام کرد در شامگاه پنج‌شنبه ۲۲ اسفند چندین انبار سلاح گروه کتائب حزب‌ا… در مناطق مختلف عراق هدف حمله هوایی نیروهای آمریکایی قرار گرفتند. به گفته وزارت دفاع آمریکا این حملات «پاسخی مستقیم» به تهدیدی است که از سوی نیروهای شبه نظامی علیه نیروهای آمریکایی اعمال شده است. اما بر اساس اخبار منتشر شده این آغاز دور تازه تنش در منطقه است و پایان مشخصی ندارد.

 

به گزارش «جمله» روز گذشته در عراق بار دیگر پایگاه نظامی تاجی در شمال بغداد مورد حمله راکتی قرار گرفته است. نیروهای ارتش آمریکا و محافل امنیتی عراق روز شنبه ۲۴ اسفند از این حمله خبر دادند.
درباره تلفات احتمالی این حمله گزارش رسمی داده نشده، اما به گفته خبرگزاری فرانسه دو نفر از مأموران پدافند هوایی عراق به شدت زخمی شده‌اند.
خبرگزاری رویترز نیز به نقل از ارتش عراق نوشته که در این حمله ۳۳ موشک کاتیوشا به سمت پایگاه تاجی شلیک شده که باعث مجروح شدن شدید چندین عضو نیروی هوایی عراق شده است.
پایگاه تاجی اقامتگاه گروهی از ارتشیان آمریکا و بریتانیا است و گفته می‌شود که بیشتر سربازان خارجی با بهانه مبارزه با شبه نظامیان «خلافت اسلامی» (داعش) در این پادگان مستقر هستند.
در حمله راکتی قبلی به پادگان تاجی که چهارشنبه گذشته روی داد، دو مرد آمریکایی و یک زن بریتانیایی کشته شدند.
*خشم دولتمردان عراقی از اقدام آمریکا
عملیات نظامی آمریکا در خاک عراق خشم سیاست‌مداران ارشد و تشکل‌های با نفوذ سیاسی این کشور را برانگیخته و به موج تازه‌ای از درخواست خروج نظامیان ایالات متحده از عراق دامن زده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، برهم صالح روز جمعه ۲۳ اسفند در بیانیه‌ای حمله هوایی روز گذشته جنگنده‌های آمریکایی علیه مواضع شبه‌نظامیان این کشور را نقض تمامیت ارضی و استقلال عراق خواند و نسبت به پیامدهای آن به واشنگتن هشدار داد.
رئیس جمهوری عراق می‌گوید با عملیات نظامی ایالات متحده، دولت به طور خطرناکی تضعیف می‌شود و خطر هرج و مرج کامل آن را تهدید می‌کند.
وزارت خارجه عراق نیز در واکنش به حمله‌های هوایی روز پنج‌شنبه که به تلافی حمله موشکی شبه‌نظامیان شیعه به پایگاه محل استقرار نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا انجام شد، سفیران ایالات متحده و بریتانیا در بغداد را فراخواند و اعتراض رسمی دولت را به آنها ابلاغ کرد.
از سوی دیگر ائتلاف الفتح، بازوی سیاسی شبه‌نظامیان شیعه نیز در بیانیه‌ای اقدام اخیر جنگنده‌های آمریکایی را «تجاوزی غیرقابل قبول» خواند و آن را به شدت محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی سرهنگ مایلز کیگینز، سخنگوی ائتلاف ضد داعش اصابت ۱۵ راکت به پایگاه تاجی را تائید کرده و گفته تحقیق درباره این حمله همچنان ادامه دارد. برخی منابع از اصابت «حدود ۱۸ موشک» به این پایگاه خبر داده‌اند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) می‌گوید جنگنده‌های آمریکایی به تلافی حمله موشکی به پایگاه تاجی، مواضع گروه کتائب حزب‌ا… عراق را بمباران کرده‌اند. به گفته پنتاگون در این بمباران پنج انبار مهمات و تسلیحات این گروه، از جمله محل نگهداری سلاح‌های مورد استفاده در حمله به نیروهای ائتلاف را هدف قرار داده‌اند.
ستاد فرماندهی مشترک نیروهای مسلح عراق در بیانیه‌ای گفته در بمباران‌های روز پنج‌شنبه چند نقطه در استان‌های مختلف هدف قرار گرفته‌اند و در جریان آنها سه سرباز، دو پلیس و یک همکار فرودگاه در حال ساخت شهر کربلا کشته و ۱۲ نفر مجروح شدند که یکی از آنها غیر نظامی بوده است.
سپس نیروهای آمریکایی در عملیاتی تلافی‌جویانه به مواضع «کتائب حزب‌ا…» حمله هوایی انجام دادند. در این حمله به گفته منابع امنیتی و ارتشی عراق، دست‌کم شش نفر کشته شدند.
مقام‌های لشکری و کشوری عراق حمله هوایی آمریکا را به شدت محکوم کردند و آن را «نقض حاکمیت ملی» کشور خود دانستند. برخی مقام‌های عراق گفته‌اند که مایل نیستند کشور آنها به میدان جنگ ایران و آمریکا تبدیل گردد و بدین ترتیب به هرج و مرج کشیده شود.

هشدار سازمان ملل متحد به ادامه تنش در عراق
هیأت سازمان ملل در عراق (یونامی) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حملات و واکنش‌های آن از جمله حملات مکرر علیه نیروهای ائتلاف بین‌المللی ضد داعش تحت امر واشنگتن در عراق، در خدمت منافع عمومی عراق نیست».
یونامی ضمن محکوم کردن تداوم تلفات جانی، از تمامی طرف‌ها خواست تا حداکثر خویشتنداری را مطابق با قوانین بین‌المللی داشته باشند.
هیأت سازمان ملل در عراق اعلام کرد: «همکاری و شراکت و نیز رایزنی تنها راه برای ایجاد عراقی قدرتمند و ممانعت از بازگشت داعش است. امکان ندارد عراق و ملت آن به عنوان صحنه‌ای برای رقابت بین گروه‌های مختلف و درگیری‌ها استفاده شوند. عراقی‌ها سزاوار ثبات و صلح هستند».
روز گذشته همچنین سفارت آمریکا در عراق، از لغو مصاحبه های اخذ روادید و خدمات کنسولی به شهروندان آمریکایی در سرکنسولگری آمریکا در اربیل به صورت موقت خبر داد.
سفارت آمریکا در بغداد با صدور بیانیه ای اعلام کرد که با توجه به تنش های منطقه ای روز افزون و پیروی از اقدامات احتیاطی، همه زمان های مصاحبه برای اخذ روادید و خدمات به شهروندان آمریکایی در سرکنسولگری آمریکا در اربیل از ۱۵ تا ۱۹ مارس لغو خواهد شد.

مردم عراق خواهان خروج آمریکایی ها هستند
در همین راستا فرزان شهیدی کارشناس مسائل خاورمیانه در مصاحبه با برنامه “رویداد” با اشاره به حمله امریکا به مواضع حشد الشعبی اظهار کرد: «امریکا امروز دست به واکنشی انتقام جویانه زد و حملات گسترده را در مناطق میانی این کشور انجام داد که عمدتا ناظر بر مواضع حشد الشعبی بود.»
شهیدی ادامه داد: «نیروی کل مسلح عراق اعلام کرد تا کنون ۶ نفر در این حملات قربانی شدند و تعدادی از انبار ها و مراکز تسلیحاتی نیز از بین رفته است.»
وی به رادیو گفت وگو گفت: «دولت مردان عراقی و گروه های مقاومت این حملات را به شدت محکوم کردند ولی اینکه آیا واکنش عام صورت می گیرد یا خیر دچار اختلاف است.»
شهیدی افزود: «پارلمان عراق در اوایل ژانویه نشان داد نیروهای امریکا باید زودتر از عراق خارج شوند ولی رویکرد دولت اینست که حل این قضیه از طریق سیاسی و مذاکره انجام گیرد و قائل به درگیری نظامی با امریکا نیستند و لذا حمله اخیر توسط نخست وزیر عراق محکوم شد.»
وی ادامه داد: «این نکته هم قابل توجه است که امریکایی ها با زبان خوش و به سادگی قصد ترک عراق را ندارند و لذا نیاز به فشار است که فضا برای امریکایی ها نا امن شود.»
شهیدی حملات اخیر را در همین راستا تعبیر کرد و در عین حال گفت :«تا امروز هیچ گروهی به شکل رسمی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته و گروه های ذیل حشد الشعبی اعلام کردند ما کار خود سرانه ای انجام نمی دهیم ولی با این حال این اقدام را ستوده اند چون نیرو هایی در درون عراق وجود دارند که با حضور اشغال گران مخالفند و به شیوه خود عمل می کنند.»
وی افزود: «باید دید در ادامه، سیاست دولت عراق چه خواهد بود ولی به نظر می رسد دولت عراق باید قضیه خروج اشغال گران را در چارچوب های سیاسی و دیپلماتیک با جدیت دنبال کند. مطالبه عموم مردم عراق نیز همین است و از این تجاوز آشکار امریکا عصبانی هستند.»