تنها ۱۰ درصد تولیدات کشور در اراضی دیم اتفاق می‌افتد
تنها ۱۰ درصد تولیدات کشور در اراضی دیم اتفاق می‌افتد

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها ۱۰ درصد تولیدات کشور به دیم‌زارها مربوط می‌شود، گفت: قرار است با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام سطح طرح جهش تولید در دیم‌زارها افزایش یابد. سید جواد ساداتی‌نژاد در جمع خبرنگاران و در حاشیه شصت و دومین جلسه ستاد ملی طرح جهش تولید در دیم‌زارها گفت: این طرح […]


وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تنها ۱۰ درصد تولیدات کشور به دیم‌زارها مربوط می‌شود، گفت: قرار است با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام سطح طرح جهش تولید در دیم‌زارها افزایش یابد.
سید جواد ساداتی‌نژاد در جمع خبرنگاران و در حاشیه شصت و دومین جلسه ستاد ملی طرح جهش تولید در دیم‌زارها گفت: این طرح با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام و با ابتکار آنها از دوسال پیش آغاز به کار کرد. ابتدا این طرح در سطح محدود و در ۵ استان شروع شده بود و در سال زراعی گذشته به ۱۵ استان کشور و به سطح ۲.۶ میلیون هکتار رسید.
وی ادامه داد: دیم‌زارها در دنیا پایه تولید هستند. عمده تولید غذا در دیم‌زارها اتفاق می‌افتد. ما در گذشته در این زمینه غفلت داشتیم و تنها ۱۰ درصد تولیدات کشور به دیم‌زارها مربوط می‌شود. با توجه به اینکه دیم‌زارها ارزش های ویژه ای دارند؛ یعنی از آب سبز استفاده می‌کنند، فشار به آب های زیر زمینی نمی‌آورند و همچنین اقشار زحمت کشی بر روی آن فعالیت دارند بنابراین هر اقدامی برای توسعه و رشد آنها می‌تواند در حوزه تولید اثرات بسیاری داشته باشد. خصوصا در این ایام که امنیت غذایی دچار چالش شده و حساسیت خاصی بر روی آن است.
وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد:جای تقدیر دارد که ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مرکز پیشرو در این زمینه حمایت ویژه‌ای دارد و این طرح نیز به عنوان یک طرح محوری در وزارت جهاد تبدیل شده است. با توافقی که امروز انجام شد این طرح سطح خود را در سال زراعی جدید به ۵.۲ میلیون هکتار در تمام استان‌ها خواهد رساند و می تواند منافع بسیاری برای کشور داشته باشد.
به گفته وی شاید این بزرگترین طرح ملی کشور با مشارکت مردم باشد و حتما تولید زیادی را برای کشور به ارمغان خواهد داشت.
ساداتی نژاد تصریح کرد: با تسهیلات ارزان قیمت، کمک‌های بلاعوض، توسعه سطح بیمه‌ای و تقویت معیشت کشاورزان در نهایت منجر به افزایش تولید ملی کشور خواهد شد.
وی در ادامه گفت: همچنین در این جلسه توافق شد که از ظرفیت فناوری، تحقیقات و پژوهش در زمینه‌ بذرهای مناسب با شرایط کشور استفاده شود. این طرح جمعیت زیادی از کشاورزان را در بر می‌گیرد و تاثیرات بسیاری در علوفه و گوشت کشور دارد.
ساداتی نژاد در پایان گفت: اگر بتوانیم سطح تولید اراضی دیم را به متوسط دنیا برسانیم اتفاق بزرگی در تولید کشور رخ خواهد داد.

رئیس اتاق ایران در دیدار با هیات تجاری سوریه:
گامی جدید در تجارت ایران و سوریه
رئیس اتاق ایران در دیدار با هیات تجاری سوریه گفت: اتاق‌های بازرگانی دو کشور نیازمند تدوین برنامه راهبردی بلندمدت برای توسعه روابط اقتصادی هستند و باید مشکلات حوزه حمل‌ونقل و تعرفه‌های گمرکی مورد توجه قرار گیرد.
غلامحسین شافعی – رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بعد از خوشامدگویی به هیات تجاری سوریه گفت: ارتباط ایران با کشور سوریه، ارتباط متفاوتی است که از صمیمیت فوق‌العاده و اراده محکم مسئولان سیاسی برای توسعه روابط دوجانبه نشأت‌ گرفته است؛ اما هنوز به لحاظ توسعه روابط اقتصادی، نتوانسته‌ایم متناسب با توسعه روابط سیاسی حرکت کنیم.
شافعی ادامه داد: به نظر می‌رسد اتاق‌های بازرگانی دو کشور نیازمند تدوین برنامه راهبردی بلندمدت برای توسعه روابط اقتصادی هستند. در تدوین این برنامه بلندمدت، نیازمند همکاری دولت‌های دو کشور با بخش خصوصی هستیم تا به این برنامه توجه کنند. البته صرفاً مسئله مبادلات اقتصادی کشور را نباید بر روی مبادله کالا پایه‌گذاری کنیم. آنچه می‌تواند برای توسعه اقتصاد سوریه آینده مطمئنی فراهم کند، کار بر روی مسائل اساسی است که زمینه همکاری میان دو کشور آماده است.
رئیس اتاق ایران در توضیح این موضوع، تصریح کرد: به‌عنوان‌مثال ظرفیت‌های قابل‌توجهی وجود دارد که یکی مشارکت جدی در بازسازی حوزه‌های مختلف و توسعه صنعتی سوریه است. در این زمینه ظرفیت قابل‌توجهی برای همکاری وجود دارد که باید این زمینه‌ها را به‌صورت عملی فراهم کنیم. دراین‌ارتباط اتاق‌های مشترک دو کشور می‌توانند به‌عنوان محور اصلی این موارد را مورد توجه قرار دهند.
شافعی در ادامه به برخی از مشکلات تجار اشاره کرد: مشکلاتی مانند حمل‌ونقل زمینی و دریایی و موضوع تعرفه‌های گمرکی جز مسائلی است که اتاق مشترک ایران و سوریه روی آن مطالعاتی انجام داده و می‌تواند پیشنهاد اصلاحی خود را کند. رئیس اتاق ایران در ادامه این نشست از سفیر سابق و شفق دیوب، سفیر فعلی سوریه در ایران قدردانی کرد و تلاش آن‌ها را عامل مهمی برای توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان کرد.