تهاتر نفت و کالای غیرنفتی در دستور کار است
تهاتر نفت و کالای غیرنفتی در دستور کار است

معاون وزیر صمت گفت: در بسته تسهیل صادرات و واردات که امروز از سوی دولت ابلاغ شد به گسترش رویه های تجاری به ویژه تهاتر نفت و کالای غیرنفتی پرداخته شده است. مهدی نیازی در نشست هم اندیشی رؤسای اتاق‌های بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان با وزیر صمت، اظهار کرد: دو اقدام اساسی شامل ساماندهی […]

معاون وزیر صمت گفت: در بسته تسهیل صادرات و واردات که امروز از سوی دولت ابلاغ شد به گسترش رویه های تجاری به ویژه تهاتر نفت و کالای غیرنفتی پرداخته شده است. مهدی نیازی در نشست هم اندیشی رؤسای اتاق‌های بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان با وزیر صمت، اظهار کرد: دو اقدام اساسی شامل ساماندهی فعالیت‌ها در حوزه اقتصادی با هدفگداری کمی و کیفی و رفع موانع صادرات در دستور کار قرار گرفته است. وی ادامه داد: در این بسته در حوزه صادرات به ۱۰ موضوع پرداختیم که این موضوعات بین مشوق‌ها و رفع موانع تقسیم شده است. بازگشت ارز حاصل از صادرات، بازگشت بدون قید و شرط مالیات بر ارزش افزوده بدون محدودیت، پیش بینی رویه‌های رفع تعهد ارزی عراق، افغانستان و پاکستان، رفع محدودیت‌های سقف و سابقه برای صادرکنندگانی که اقدام به واردات مواد اولیه کنند، پیش بینی زیرساخت‌های مجاز برای صادرات در گمرک، تعیین تکلیف رویه تجارت مرز، توسعه پیمان‌های منطقه‌ای و مشوق‌های صادراتی از جمله موارد پیش بینی شده در این بسته است. نیازی گفت: در این بسته به گسترش رویه‌های تجاری به ویژه تهاتر نفت و کالای غیرنفتی پرداخته شده است. وی افزود: بانک مرکزی مکلف شد در تخصیص و تأمین ارز راهگشایی کند.

درآمدهای مالیاتی با جلوگیری از فرارها ۶۰ درصد رشد کرد

رئیس سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه توانسته‌ایم با جلوگیری از فرارهای مالیاتی به درآمد تعیین شده در بودجه سال جاری در خصوص درآمدهای مالیاتی دست یابیم، افزود: یکی از راه‌های تشخیص فرار مالیاتی بررسی تراکنش‌های بانکی افرادی است که دارای گردش مالی بالایی هستند، یعنی گردش مالی تراکنش‌های بانکی بالای ۵ میلیارد تومان مبنای کار قرار دارد. امیدعلی پارسا ادامه داد: بانک مرکزی تمامی اطلاعات مربوط به این اشخاص را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌دهد، البته مواردی مانند حقوق، دریافت وام، تبدیل شکلی از دارایی به شکل دیگر و مواردی که جنس درآمدی ندارند را کنار می‌گذاریم، اما نسبت به موارد دیگر از مودیان سوال می‌شود که آیا فعالیتی بوده که مالیات آن پرداخت نشده باشد. پارسا با تاکید بر اینکه ما مالیات بر تراکنش بانکی نداریم، اظهار کرد: بر این اساس سازمان امور مالیاتی با بررسی تراکنش‌های بانکی اشخاص از فعالیت‌هایی که مالیات آن‌ها پرداخت نشده، مالیات را مطالبه کرده و این کار با قوت در دست اقدام است. طی ۵ ماه گذشته نسبت به مدت زمان مشابه در سال‌های گذشته حدود ۶۲ درصد رشد درآمد مالیاتی داشته‌ایم که این درصد بدون فشار به مودیان و بیشتر از طریق جلوگیری از فرار مالیاتی به دست آمده است.

۴۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه مردم با یک رمز ارز جعلی به باد رفت

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس گفت: پرونده رمز ارز جعلی «کینگ‌مانی» با حجم بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان، بزرگترین پرونده کلاهبرداری در حوزه رمزارزها بوده است. ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت برخورد با متخلفان گفت: امروز موضوع صیانت و حمایت از حقوق مردم و به ویژه اقشار ضعیف و متوسط از اولویت‌های مجلس و دولت است. وی با اشاره به چگونگی انجام کلاهبرداری در حوزه رمزارزها گفت: در ماجرای رمز ارز جعلی «کینگ‌مانی» شاهد آن بودیم که افرادی با سوءاستفاده از اعتماد مردم اقدام به کلاهبرداری از آن‌ها کردند و متأسفانه به علت جو روانی ایجاد شده در جامعه و گرایش برخی از افراد برای سرمایه گذاری در بازار رمزارزها، حجم این تخلف قابل توجه بوده است. وی اظهار داشت: در گذشته نیز شاهد پرونده‌های کلاهبرداری تحت عنوان «توکن» و «ارز دیجیتال» با چندین هزار مالباخته بوده‌ایم، اما پرونده کینگ‌مانی با حجم بیش از “۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان”، بزرگترین پرونده کلاهبرداری در حوزه رمزارزها بوده است. ابوترابی با اشاره به لزوم نظارت نهادهای امنیتی در حوزه معاملات رمزارزها گفت: از سربازان گمنام امام زمان که در این پرونده ورود کردند و موجب امیدواری مردم و هزاران مالباخته این کلاهبرداری شدند، تشکر می‌کنم.

ثبت سفارشی برای واردات لوازم خانگی وجود نداشته است

مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت گفت: از سال ۱۳۹۷ هیچ گونه ثبت سفارشی در لوازم خانگی کره‌ای و خارجی نداشته ایم. سعید عباسپور اظهار کرد: دولت دوازدهم در سال ۹۷ بمنظور حمایت از تولید کالای داخلی، جلوگیری از تشدید قیمت ارز و تعادل بخشی و کنترل مصارف ارزی نسبت به گروه بندی کالا‌های وارداتی اقدام کرد و ثبت سفارش بسیاری از این اقلام و کالا‌ها ممنوع اعلام شد. مدیر کل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت تأکید کرد: ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی از جمله کره‌ای در جهت حمایت حداکثری از تولید داخل مورد تاکید حاکمیت بوده و بر همین اساس این محدودیت‌ها در حوزه ثبت سفارش گروه کالا‌های مورد نظر همچنان تداوم دارد. عباسپور در پایان ضمن اشاره با این موضوع که وظیفه وزارت صمت در بحث واردات صرفا ثبت سفارش است تصریح کرد: تحریم‌ها و خروج شرکت‌های لوازم خانگی خارجی باعث شد تا شرکت‌های داخلی به دنبال توسعه داخلی سازی قطعات و شرکت‌های جایگزین بین المللی بروند، برای تحقق این موضوع اطمینان از حمایت‌های دولت ضروری است که در همین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز هیچ گونه برنامه‌ای برای حضور برند‌های خارجی در صنعت لوازم خانگی کشور ندارد.

رونق بازار گوشت تنها در روز واریز حقوق!

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: با کاهش قدرت خرید خانوار تنها در روزهای واریز حقوق، مردم خرید گوشت را انجام می دهند. علی اصغر ملکی اظهار کرد: هم اکنون وضعیت عرضه و تقاضا مناسب است، اما مسئولان اتحادیه دامداران تصورشان بر آن است که صادرات انجام شود، در حالی که با آزادسازی صادرات، بازار داخل دچار مشکل می شود‌. ملکی با اشاره به تاثیر ویروس کرونا بر بازار گوشت بیان کرد: گوشت جز کالاهای مصرفی سبد خانوار است که با این وجود ویروس کرونا اثر منفی زیادی بر آن نداشته است، اما به طور کلی با کاهش قدرت خرید خانوار تنها در روزهای واریز حقوق، مردم خرید خود را انجام می دهند و دوباره بازار به شرایط عادی باز می‌گردد. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با اشاره به اینکه در فصل سرما تقاضا برای خرید گوشت افزایش می یابد، بیان کرد: با افزایش مصرف محصولات پروتئینی، صادرات دام منجر به چالش در بازار می شود‌. وی تصریح کرد: با توجه با واردات گوشت با ارز نیما، واردات صرفه اقتصادی ندارد، اما شنیده ها حاکی از آن است که به هر حال برای ذخایر استراتژیک پشتیبانی امور دام مقادیری گوشت در حال واردات است.