توافق وزارت راه و صمت برای ارائه  مصالح ساختمانی به سازندگان مسکن
توافق وزارت راه و صمت برای ارائه  مصالح ساختمانی به سازندگان مسکن

محمودزاده گفت: در خصوص مصالح ساختمانی با مشارکت و همراهی وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت پیشنهاداتی در دست بررسی است. محمود محمودزاده معاون وزیر راه با یادآوری این مطلب که در قالب قانون جهش تولید مسکن که در هفته‌های گذشته به تایید شورای نگهبان رسید و هم‌اکنون در حال ابلاغ رسمی است برای […]

محمودزاده گفت: در خصوص مصالح ساختمانی با مشارکت و همراهی وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت پیشنهاداتی در دست بررسی است.
محمود محمودزاده معاون وزیر راه با یادآوری این مطلب که در قالب قانون جهش تولید مسکن که در هفته‌های گذشته به تایید شورای نگهبان رسید و هم‌اکنون در حال ابلاغ رسمی است برای دو موضوع تامین زمین و تسهیلات مالی راهکار‌های مناسب در نظر گرفته شده است، گفت: برای اجرای طرح جهش تولید مسکن علاوه بر ارائه راهکار‌های تامین زمین و تسهیلات مالی، در قالب قانون بودجه ۱۴۰۰ نیز پیش‌بینی لازم در حل انجام است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: موضوع تامین زمین از ماه‌ها پیش برنامه‌ریزی و اجرایی شد. بدین معنا نیازسنجی کل کشور شهر به شهر محاسبه و انجام شده و در اختیار استان‌ها قرار گرفته تا نسبت به تامین زمین برای چهار سال دولت سیزدهم اقدام کنند. این کار بدین منظور انجام شد تا شروع عملیات اجرایی احداث مسکن، معطل تامین زمین نماند.
محمودزاده با اشاره به اینکه در حوزه تامین مالی نیز راهکار‌های مناسب اندیشیده شده است، افزود: با توجه به میزان تسهیلاتی که در قانون لحاظ شده، ساختار مشترکی با بانک مرکزی ترسیم و سهمیه‌ای در خصوص ارائه تسهیلات مسکن بین بانک‌ها تعیین و ابلاغ شد که بر اساس آن بانک‌ها مکلف و موظف به پرداخت تسهیلات هستند. بر همین اساس، سیستم بانکی مکلف شده تا ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به بخش مسکن تخصیص بدهد و بر این اساس ۱۹ بانک خصوصی و دولتی مکلف به پرداخت آن هستند.
او گفت: در حوزه تامین زمین، در قانون تاکید شده که زمین‌های داخل محدوده شهر و مناسب تولید مسکن به اضافه اراضی واقع در حریم تحت اختیار منابع طبیعی در مدت زمان ۲ ماه به وزارت راه و شهرسازی برای تولید انبوه مسکن، منتقل شود.
محمودزاده از تدوین مشوق‌هایی برای ساخت‌وساز در بافت داخلی شهر‌ها به ویژه برای مالکان بافت‌های فرسوده و دهک‌های میان‌درآمدی وکم‌درآمدی خبر داد و افزود: در نخستین جلسه شورای عالی مسکن موضوع مشوق‌های ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده که بررسی و تدوین شده، طرح می‌شود تا بعد از اخذ نظر و تایید شورای عالی مسکن، اعلام عمومی شود.
او اظهار امیدواری کرد تا با برنامه اجرایی تدوین شده برای اجرای طرح جهش تولید مسکن، شروع و تداوم پروژه‌های تولید انبوه مسکن سرعت قابل‌ملاحظه‌ای یابد.
محمودزاده در خصوص مصالح ساختمانی و برنامه‌های وزارتخانه برای احداث واحد‌های مسکونی با قیمت مناسب برای مردم، اعلام کرد: در خصوص مصالح ساختمانی با مشارکت و همراهی وزارت راه و شهرسازی و وزارت صمت پیشنهاداتی در دست بررسی است تا قیمت مصالح با پایین‌ترین قیمت ممکن در اختیار پروژه‌ها قرار بگیرد. چنانچه با پیشنهاد‌های ارایه شده موافقت شود حتما با کاهش قیمت برای پروژه‌های حمایتی روبه‌رو خواهیم شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی، توضیح داد: بخشی از پیشنهاد‌های ارائه شده شامل فراهم آوردن امکان تهیه مصالح به شکل مستقیم از بورس، پیش‌خرید مصالح با تامین نقدینگی در بخش صنعت و بهره‌مندی از بازار سرمایه است تا از این طریق، مصالح با قیمت مناسب‌تر برای دهک‌های میان‌درآمد و کم‌درآمد تامین شود.
او تاکید کرد: با توجه به اینکه نزدیک به ۷۰ درصد از قیمت یک واحد مسکونی، قیمت مصالح ساختمانی است؛ بنابراین هر چقدر که در این بخش کار شود، سبب کاهش هزینه‌های تمام شده مسکن خواهد شد.

دیدار استاندار خراسان رضوی و شهردار جدید
با مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران
سید عبدالله ارجائی شهردار کلانشهر مشهد پس از صدور حکمش توسط وزیر کشور، همراه با محمدصادق معتمدیان استاندار خراسان رضوی در شرکت بازآفرینی شهری ایران حضور یافت و با مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی بازآفرینی پایدار دیدار و گفت و گو کرد.
عضو دائمی و رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر مشهد و حجت الاسلام  منصوریان عضو و رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه حضور داشتند.
در این نشست وضعیت اجرای ۱۳۸ پروژه حاشیه نشینی در مشهد مقدس مورد بررسی قرار گرفت و بر توجه به بافت پیرامون حرم مطهر تاکید شد.
هم چنین نوسازی بافت فرسوده مشهد، مباحث مربوط به تولید مسکن و بررسی وضعیت شرکت ثامن از دیگر موارد مطروحه در این جلسه بود که دستورات لازم از سوی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران صادر گردید.
شایان ذکر است در جلسه فوق العاده ۲۵ اسفندماه ۹۹ ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که با حضور ۵ تن از وزرا صورت گرفت مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان جهت ساماندهی حاشیه نشینی مشهد اختصاص یافت که مصوب شد  از مبلغ کل ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی، وزارت راه و شهرسازی ۱۷۰۰ میلیارد تومان ظرف دو سال برای ساماندهی حاشیه شهر مشهد هزینه کند.
بررسی وضعیت محلات هدف بازآفرینی ساری
منصورعلی زارعی کیاپی و علی بابایی کارنامی نمایندگان مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی با مهدی عبوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دیدار و گفت و گو کردند.
در این نشست که در شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار شد، جواد طالبی شهردار مرکز استان مازندران و ۸ عضو شورای اسلامی شهر ساری، نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران، علی اخلاقی، حسین الماسی و حبیب خراسانی معاونان شرکت بازآفرینی شهری ایران و مدیران کل مربوطه حضور داشتند.
در این جلسه وضعیت محلات هدف و پروژه‌های مرتبط با حوزه بازآفرینی شهری ساری مورد بررسی قرار گرفت و افراد حاضر در جلسه به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
با بررسی های انجام شده معاون وزیر راه و شهرسازی موافقت کرد تا اعتبارات قابل توجهی به بافت فرسوده و تاریخی ساری تخصیص یابد.
همچنین نمایندگان، شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر ساری از مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران دعوت کردند تا در آینده نزدیک سفری به این شهر داشته باشد.