متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید اولین کیت نسل جدید تشخیص کرونا با قابلیت تشخیص همزمان ژنوم و جهش ویروس کرونا در ایران و خاورمیانه شدند. دکتر حمزه چوبین فارغ التحصیل مقطع دکترای ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و از محققان شرکتهای دانشبنیانی است که اولین کیت تشخیص کرونا را […]
متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید اولین کیت نسل جدید تشخیص کرونا با قابلیت تشخیص همزمان ژنوم و جهش ویروس کرونا در ایران و خاورمیانه شدند.
دکتر حمزه چوبین فارغ التحصیل مقطع دکترای ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و از محققان شرکتهای دانشبنیانی است که اولین کیت تشخیص کرونا را در کشور طراحی کرده و در حال حاضر نیز نسل جدید این کیت را طراحی و تولید کرده است.
وی در خصوص این دستاورد افزود: کیت طراحی و ساخته شده، کیت نسل جدید تشخیص کرونا است. کیت های تشخیص کرونا تولید شده در گذشته قادر به تشخیص دو ژن یا دو ناحیه از ویروس بودند که در نمونه در نظر گرفته شده وجود ویروس کرونا را تشخیص می داد.
وی بیان کرد: اما کیت جدید طراحی شده سه ناحیه از ژنوم ویروس یا ساختار ویروس را تشخیص می دهد؛ بنابراین حساسیت این کیت نسبت به کیت های موجود بیشتر است.
چوبین با بیان اینکه حساسیت این کیت ۲ برابر نمونه مشابه خارجی آن است، اظهار داشت: این کیت اولین کیتی است که علاوه بر اینکه سه ژن از ویروس را در نمونه آزمایشی تشخیص می دهد، قادر به تشخیص نوع کرونا (ویروس جهش یافته کرونا) نیز هست. وی با اشاره به اینکه این کیت نسل جدید، قادر به تشخیص نوع ویروس جهش یافته کرونا از قبیل آفریقایی، هندی، انگلیسی یا برزیلی است، گفت: تشخیص نوع ویروس به لحاظ بالینی اهمیت خاصی ندارند و فقط شیوع این ویروس ها با هم فرق می کند، اما استفاده از این کیت در پیشگیری و برنامه های کلان کشوری در کنترل این بیماری خیلی به کار می آید.
این محقق ادامه داد: ایران جزو معدود کشورهایی است که نوع ویروس کرونا را به سرعت تشخیص می دهد. با توجه به اینکه شیوع ویروس کرونای دلتا (هندی) دو برابر بیشتر از کرونای آلفا(انگلیسی) است؛ بنابراین دانستن نوع جهش کرونا برای جلوگیری از ورود به پیک شیوع بیماری بسیار اهمیت دارد.
فارغ التحصیل مقطع دکترای ویروس شناسی پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص قیمت این محصول ایرانی یادآور شد: قیمت این کیت نسبت به کیت های مشابه خارجی که نوع ویروس کرونا را تشخیص می دهند تقریبا ۷ تا ۱۳ یورو برای هر تست است، اما این کیت را با قیمت کمتر از ۲ یورو به آزمایشگاه های داخلی ارایه می کنیم.
این فناور افزود: کیت نسل جدید تشخیص کرونا اولین کیتی است که در ایران و در خاورمیانه طراحی و تولید شده و ایران جزو معدود کشورهایی است که با توان متخصصان خود به این فناوری دست یافته است.
مدیر دپارتمان مولکولی این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه الان در کشور روزی ۱۲۰ هزارتست انجام می شود افزود: تا الان ۱۰۰ هزار تست از این کیت تولید و فروخته شده است و وارد بازار شده است، ما می توانیم درماه یک میلیون تست تولید کنیم، کیت تولید شده ۱۰۰ تستی است اما به دلیل ایجاد آلودگی کمتر در دو ویال ۵۰ تستی طراحی شده است و در این کیت تمام محلول های پی سی آر با هم مخلوط و آماده است و این جزء مزیت های این تست است که کارکردن کاربر با آن را آسان می کند. وی با اشاره اینکه این کیت ها درحال حاضر به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ارایه شده افزود: اولین واریانت کرونای بتا(افریقای جنوبی) توسط این کیت در بندرعباس تشخیص داده شد، همچنین شیوع اولین واریانت کرونای انگلیسی نیزدر کشورتوسط تیم ما تشخیص داده شد والان در شیوع کرونای دلتا(هندی) با توجه به تست های انجام شده نیزشاهد افزایش آن درکشورهستیم.
کرونا جان ۱۴۶ نفر دیگر را گرفت
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۴۶ بیمار کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۵۴۳ نفر رسید.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به سه میلیون و ۳۴۴ هزار و ۱۲۲ نفر رسید و تاکنون ۲ میلیون و ۹۹۵ هزار و ۱۹۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
همچنین سه هزار و ۵۰۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون چهار میلیون و ۵۲۹ هزار و ۸۴۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۸۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند. مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۶۵۸ هزار و ۶۹۵ دوز رسید.
بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۵۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹، از دیروز تا امروز ۱۸ تیرماه ۱۴۰۰ در کشور شناسایی شد که هزار و ۷۵۹ نفر از آنها بستری شدند.