مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری استانداری تهران از تولید زباله سوزهای پلاسمایی با بهره گیری از دانش و توان داخلی در کشور خبر داد. فریدون عطایی گفت: در کشور مکرر موضوع پسماندهای ویژه همچون پسماندهای بیمارستانی و صنعتی مورد بحث است و چالشهای مختلفی را به همراه دارد بر همین اساس در وزارت […]
مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری استانداری تهران از تولید زباله سوزهای پلاسمایی با بهره گیری از دانش و توان داخلی در کشور خبر داد. فریدون عطایی گفت: در کشور مکرر موضوع پسماندهای ویژه همچون پسماندهای بیمارستانی و صنعتی مورد بحث است و چالشهای مختلفی را به همراه دارد بر همین اساس در وزارت کشور و شهرداریها نیز تصمیماتی را در این زمینه در دستور کار قرار دادهاند.وی افزود: در حال حاضر در کشور زبالهسوزهایی کار بی خطرسازی و زباله سوزی پسماندهای بیمارستانی در مبداء را انجام می دهند اما این فرایند بر اساس استانداردهای روز انجام نمی دهند لذا در دانشگاه علوم تحقیقات تهران و در بخش دانشکده فیزیک پلاسما زبالهسوز پلاسمایی تولید شده که کاملاً استاندارد است و ۱۲ هزار درجه سانتیگراد گرما دارد و تمام زبالههای خطرناک را بی خطرسازی می کند. ذوی ادامه داد: مقرر شده با تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذار این زباله سوزها تولید و در چند نقطه از آنها بهره گرفته شود. بی تردید اگر منابع مالی لازم از طریق سرمایه گذار تامین شود و این زباله سوز به تولید انبوه برسد بسیاری از مشکلات در حوزه پسماندهای ویژه از جمله پسماندهای بیمارستانی حل و فصل می شود.وی تاکید کرد: در حال حاضر استانداری تهران دو سرمایهگذار آماده کرده است که قطعا با مدیریت معاونت اقتصادی و سیاسی استان و همین طور معاونت عمرانی که کارگروه پسماند را بر عهده دارند این موضوع را به نتیجه خواهیم رساند. این فنآوری و تولید زباله سوزهای پلاسمایی در اختیار کشورهای محدودی است لذا ما با این کار حتی می توانیم زمینه تولید برق در این زباله سوزها را نیز فراهم کنیم.
لزوم توسعه مفاهیم «صلح» و «عدالت» در شهر
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، بر لزوم توسعه مفاهیم صلح در شهر تاکید کرد و گفت: باید با اتکا به مفاهیمی چون صلح، عدالت و…، نگاهی دوباره به شهر داشته باشیم.
زهرا نژاد بهرام، در همایش صلح و رابطه آن با مدیریت شهری با تاکید بر اینکه همه ما میتوانیم به عنوان شهروند مفاهیمی همچون صلح، عدالت، دوست داشتن و…، را در جامعه ترویج دهیم، گفت: شهر موجودی دارای حیات است که سعی میشود شاخصهای زیست انسانی در آن مورد توجه قرار گیرد و شهر سازان در ایدههای جدید به دنبال آن هستند که شهر را به کانونی برای پرورش ایده و فرصتی برای تعامل اندیشه تبدیل کنند.وی با بیان اینکه موضوعاتی همچون صلح، دوستی و عدالت با شهر عجین شده و حتی قابلیت توسعه در شهر را دارد، گفت: معتقدیم که هر چقدر میزان امنیت در شهر بیشتر شود و تعامل بین انسانها افزایش یابد میتوانیم موجبات افزایش گفتوگو، صلح، عدالت و دوست داشتن را ترویج دهیم. وی با بیان اینکه در حوزه برنامه ریزی شهری به سمتی حرکتی کردیم که بیشترین مشارکت شهروندان را جلب کنیم، گفت: زمانی که شهروندان در کنار شهر و مدیران شهری قرار گیرند و در فضای تعاملی با یکدیگر گفتگو کنند، مفهوم عدالت و صلح افزایش مییابد.
۱۱ راهکار ساده برای مدیریت پسماندهای خانگی
سرانه تولید پسماند در کشور آنقدر بالا است که بر اساس اعلام اداره کل محیط زیست استان تهران، هر تهرانی در سال بیش از ۳۱۰ کیلوگرم پسماند شهری تولید میکند همچنین روزانه نزدیک به ۸۵۰۰ تن پسماند در شهر تهران تولید میشود که از این میزان حدود ۶۵ درصد آنها زبالههای «تر» هستند.
کمپین «پس از این» که شهرداری تهران آن را راهاندازی کرده در تلاش است تا با اصلاح فرهنگ مصرف علاوه بر مدیریت پسماندهای خانگی میزان تولید پسماند را نیز کاهش دهد. در ادامه به ۱۱ نکته برای مدیریت پسماندهای خانگی اشاره شده است. لازم به ذکر است که این نکات از پیج اینستاگرامی این کمپین برداشت شده است.
-پس از این تا حد امکان از باتریهای قابل شارژ مجدد به جای باتریهای یکبار مصرف استفاده کنید.
– لامپهای کم مصرف دارای گارانتی تعویض جایگزین خوبی برای لامپهای پرمصرف هستند.
-پس از این تا حد امکان پسماندهای الکترونیک خود را تعمیر و به موسسات خیریه هدیه دهید.
-پس از این داروهای سالم و دارای زمان مصرف موجود در منزل را شناسایی و در دفعات بعدی مراجعه به پزشک از دریافت و خرید مجدد آنها خودداری کنید.
-پس از این تا آخرین ذره و قطره باقی مانده در بستهبندیهای مواد شیمیایی و شوینده را مصرف کنید.
-تا حد امکان از مصرف و تخلیه کامل مواد موجود در بستهبندیهای لوازم آرایشی و بهداشتی اطمینان حاصل کنید.
-پس از این میزان خریدهای غیرضروری را کاهش دهیم و تا جایی که ممکن است کالاهای مختلف را با دوستانمان مبادله کنیم.
-هنگام خرید از کیسه پارچهای یا سبد استفاده کنیم.
-برای کاهش بسته بندی، کالاها را به شکل عمده و فلهای بخرید.
– پس از این از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نکنیم.
-برای نظافت منزل از دستمالهای پارچهای قابل شست و شو استفاده کنیم.